Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dave™

nagyúr

válasz #78600448 #68054 üzenetére

Ti milyen vason, milyen disztribuciót használtok?

Korábban Ubuntu, most Manjaro, mindkettő kezdőbarát. Sokféle vason használtam ezeket, kezdve a J1900/2GB-tól az i5-8400/16GB RAM-ig. Jól skálázódnak, ha sokat akarsz egyszerre, itt is jól jön az erős vas, nekem főleg a virtuális gépek miatt hasznos.

Windowsról mennyi idő volt átszokni akármelyik disztróra?

Ez egyénfüggő, a legfontosabb hogy mennyire akarod, vagy kitartó. Én egyik nap eldöntöttem, a másik nap töröltem is a céges laptopról a Windowst és ment az Ubuntu rá. Ezt persze sokan nem tehetik meg, de nekem bejött, kényszerhelyzet volt.

Kiváltható a zene/videóplayeren kívül minden munka alkalmazás?

A megfogalmazás nem a legszerencsésebb, de egyértelműen nem a válasz, minden nem váltható ki vele. Közvetlenül legalábbis. Ha valami nagyon specifikus dolog kell, arra viszont jó lehet egy virtuális gép is. Én kiváltottam szinte mindent, Office miatt néha elindítok egy Windows VM-et, de 95%-ban LibreOffice-t használok kifele is, xlsx-be jól ment, amúgy meg pdf-be exportálok amit csak lehet.

Mely gyártó(k)nak van a legjobb supportja a Linux disztrikhez?

Változó, talán HP, Dell. Ha minden Intel, az elég nagy garancia a hibátlan működésre (leszámítva a spectre és egyéb dolgokat).

Új hozzászólás Aktív témák