Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz .-Cs0SzA-. #5215 üzenetére

Ha az újonnan telepített win boot.ini-jét mentetted le, akkor nem biztos, hogy jó helyre mutat... ha ugyanazon sorszámú partícióra telepítetted az új win-t, amelyiken a régi is volt és azután felülírtad a ghost-olttal, akkor jó. Egyéb esetben nem.

Elsősorban arra figyelj, hogy az új win ugyanarra a partícióra kerüljön mint előtte (Linuxosan ha hda2-n volt előtte, akkor most is hda2-n legyen). Utána legfeljebb a boot.ini-t kell módosítani. Elvileg a partíciókat 1-től számolja, a többit nullától.

Én tudok partícionáló programot, amit nem szokott zavarni az ilyesmi: pl. Ranish Partition Manager, fent van a Hiren-féle boot CD-n.

Szerintem az a gond, hogy most az első partícióra tetted fel az új win-t, majd ghostoltad az első partícióra az eredetileg 2. partícióra telepített rendszert. A boot.ini az első partícióra mutat, így megtalálja a rendszert és az elkezd betölteni. Amikor a rendszer legalapvetőbb dolgait betölti, elkezdi keresni a filejait a második partíción (mivel eredtileg oda telepítetted), amit természetesen nem talál és ezért elhasal...

Javaslatom, hogy hozd létre ezt a bizonyos 2. partíciót és tedd ide a ghost-olt régit majd ahhoz, hogy ez induljon, a boot.ini-ben írd át az első partíciót másodikra.

A boot.ini a win boot managerének konfigurációs fileja és azt mondja meg, hogy hol (melyik vinyó mely partícióján) van a rendszered, amit be kell tölteni.

-----

Szerintem a régi FF-ot szedd le a csomagkezelőből és utána rakd fel az újat.

Új hozzászólás Aktív témák