Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mzx

    senior tag

    Fejlemények:

    Mindent visszaállítottam az eredeti állapotára, és a következőre jutottam:

    Tehát levettem a linux-os hdd-ről a jumpert, ahogyan jumper nélkül találtam a gépházban a napokban. A slave-t dugtam rá. A master-t meg a win-es hdd-re. Tehát az eredeti állapota ez volt.

    Végre megjelent a grub, ahogyan régebben is, csakhogy rájötem, miért jött be nehezen a windows. Azért, mert mint most kijelezte, próbált segíteni a másik merevlemezen, amin linux van telepítve. Bár a napokban hiába léptem be a fő windows fiókomba, 10 percen át fagyott. Most nem fagyott, belépett, de mire engedett belépni, eltelv kb 5 perc. Erre írta ki, hogy javítani próbálta a linuxos hdd-t. Aztán lehet , h a tegnapi windows telepítő kavart be annak, vagy az is bekavart.

    Szóval legalább végre a windows-os hdd boot-olt, a szabályosan jelentkező grub-ból egyelőre azt próbáltam. Az kijelezte a file kezelőben a linux-os hdd-t is, de nem mertem kipróbálni még, h rálép-e, nehogy fagyjon ismét. Inkább archiválni kezdtem a win-es hdd tartalmát. Eltelt kb fél óra, erre spontán restart-olt a gép, és kijelezte az alábbi, szürke sorokban látható hibát , ez esetben is!

    A pláne, hogy MEGINT forró volt a linux-os hdd, mint ahogyan tegnap tapasztaltam! Tehát itt lehet a bibi, sztem ebből kellene kiindulni, hogy meg lehessen fejteni, mi a hiba oka. (Lehet, h mégis kellene rá egy jumper, ahogyan ma délelőtt teszteltem többnyire?) Tehát feltételezem, h azért spontán reboot-olt a gép, mert forró lett a linux-os hdd, nemde? Most várok kicsit, míg kihűl, és reboot-olok, hogy legalább archiválhassam tovább a win-es hdd egy részét, de igyekszem majd ez után rálépni a windows-ból a linux-os hdd-re is. Aztán azt is archiválom, amennyire lehet.
    De persze jó volna kideríteni, mi miatt forrósodik fel a linux-os hdd. És akkor vélhetőleg az egész problémakör megoldódik.

    Egyébként a tegnapi egyik megjegyzésemre, miszerint meg fogom nézni, mit ír ki:
    "[amikor] csak az [a win-es hdd] van bekötve, és boot, ekkor végre nem ír ntldr hibát, sajnos nem jegyeztem meg, mit írt ki, de most megnézem."
    Most megnéztem, idézem:
    error: no such device: {itt egy hosszú halandzsa szerűség}
    grub rescue: {ITT A KURZOR VILLOG, PARANCS SOROS ÜZEMMÓD}

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák