Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    válasz sh4d0w #24099 üzenetére

    & Penty: Amiket most itt elmondtatok azok bizony tényleg elég jó érvek. Igen, a Debiant én is akkor offoltam, amikor leoltott a telepítő, hogy itt bizony most a WIFI driver nem lesz telepítve, mert zárt (intel). Ez még egy korábbi wheezyvel volt. Ok, hogy alapjáraton szabad szoftver szellemiség van, de egy wifi driver miatt ezt benyomni? Nemár :U Tudom ez ma már nem így van és lehet a zártat is választani (akkor a telepítőben nem tudtam már utólag), de elvette a kedvem. Ekkor tértem át Manjarora, viszont itt meg úgy érzem hogy kb mindent megcsinál helyettem a rendszer. Annak ellenére hogy rolling, még nem ütköztem problémába, de lehet csak szerencsém volt. Munkára persze abszolút érthető hogy nem rolling rendszert választunk, hanem valami atomstabil megoldást.
    Mindenesetre az Arch azért is tetszik, mert össze kell legózni, és több helyen is olvastam hogy pont így lehet igazán megtanulni a linux lelkivilágát. Nekem meg most ez kéne, mert itt Manjaron túl kényelmes, és engem is lustává tesz :D Erre a Slackre is ránézek, már le is jött az iso, ahogy látom ez is ős-disztró mint a Debian.

    Nekem egyébként bejön ez a mókolgatás, persze azt én sem szeretném ha egy frissítéstől széthalna a rendszer és nem tudom hogy kell megoldani.

    De akkor ha nem rolling és egyben nem Arch, akkor mégis melyik disztró a legjobb a linux mélyismeretének megtanulásához? Minél több disztró kipróbálása esetleg? Mert szerintem tanuláshoz az sem jó, ha minden fullra alánk van rakva, és kb semmit nem kell vele foglalkozni, aztán ha fél-egy év után jön valami nagy gebasz, akkor meg nézünk mint a moziban hogy most akkor mivan.. -én azért utánamegyek és rákuglizok.D - de ha a nagyközönség szemszögéből nézzük a dolgot... Remélem nem kérdeztem nagy baromságot :D

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák