Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vladi

    nagyúr

    válasz Sub-ZeRo #19361 üzenetére

    Ez a gurb és a telepítő dolga. Nincs köze a particionáláshoz. Megcsinálod a partíciókat. Mindegy hogyan. Felteszed az egyiket, aztán a másik rendszert.
    A telepítőnek kell(ene) látni, hogy van már ott egy másik os. a windows 100%, hogy nem csinálja meg neked, lényegében nem vesz róla tudomást. az mbr-be beírta a cuccait és kész. Onnantól a grub már nem tud indulni.

    Ezért szoktuk először a wint telepíteni, utána a linuxot. Mert ez általában észreveszi, hogy van egy másik os. Utána a grub bejegyzi magának. Általában annyit csinál csak, hogy elindítja a másik os rendszerbetöltőjét (chainloader) legalább is grub1 még így csinálta. Most grub 2 nem tudom pontosan mit csinál. Nekem fedora telepítő be szokta jól állítani.

    (#19362) CPT.Pirk
    Szerintem az a kulcsa, hogy nem hagytam már neki helyet. A teljes ssd ki volt osztva partícióknak, minden hely foglalt. Akkor kénytelen betelepülni az első sda1 partícióra. (c: )

    (#19363) joecontra:

    Igen, így is lehet. w7 alatt ez hogy működik?

    (#19370) sh4d0w:

    Nehezen tudom elhinni. Ha települ a lemezre, akkor kezelni is tudja. Ergó látja a másik partíciót és látja, hogy van ott valami. anaconda erre azt mondja: other os és kész.

    [ Szerkesztve ]

    Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

Új hozzászólás Aktív témák