Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Márton21

csendes tag

Sziasztok!

Abszolút kezdő Linux (Ubuntu 11.04) felhasználó vagyok, most telepítettem. Win XP-ről állok át, úgyhogy még egy kicsit nehézkes. Ennek ellenére egész sok dolgot sikerült megoldanom, egy problémám mégis adódott:
    Alaplapon integrált hangkártyával próbálok 5.1 hangot elérni. Ez tulajdonképpen sikerül is, mivel a bejelentkezéskor még szól minden, de utána valamiért (pl. zenehallgatáskor) a mélynyomót kihagyja, de csak azt. Ha megnyitom a hangerőszabályzót, és a kimeneti hardvert először 5.0-ra, majd ismét 5.1-re állítom, visszatér a normál 5.1 hangzás, és marad is mindaddig, míg másik számot nem választok a zenelejátszóban. Azt is megfigyeltem, hogy ha root jogok nélkül végzem el ezt a beállítást, akkor akkor is elmegy a mélynyomó, ha csak simán átér a következő számra. Root jogokkal beállítva viszont csak akkor tűnik el a mélynomó, ha én magam váltok számot. Persze a hangerőszabályzóban a beállítás látszólag semmit sem változik. Most a PulseAudio eszközökkel próbálkozom, de sehogy nem szűnik a probléma. Kérlek, adjatok valami tanácsot, mert ez így idegesítő! :DDD

Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák