Új hozzászólás Aktív témák
-
tom0919
újonc
válasz
UberMutant #1465 üzenetére
köszi!
-
user112
senior tag
válasz
UberMutant #1451 üzenetére
A. MÁK IBAN számlaszámot kér
-
AMD Power
titán
válasz
UberMutant #1131 üzenetére
Sajnos az oldal nem.....
-
UberMutant
őstag
válasz
UberMutant #1130 üzenetére
közben az app megjavult.
-
AMD Power
titán
válasz
UberMutant #1112 üzenetére
Mi alapján "dönti" el az applikáció,hogy kapod e vagy sem? Valami feltételhez köti?
-
Addel
senior tag
válasz
UberMutant #1061 üzenetére
Én tavaly óta a havi megtakarításom pakolom LY-re, de pl. idén érkezik nagyobb kamat állampapírból, azt IBKR TBSZ-re teszem. Másoknál is láttam, hogy mindkét szolgáltatónál van TBSZ-ja.
-
donbig
tag
válasz
UberMutant #1052 üzenetére
Azért ez elég sommás megfogalmazás. Bízom benne, hogy egy MNB engedéllyel, egy uniós ország pénzügyi szervezete- még ha ez Észtország is- által felügyelt cég azért nem rulettasztal, vagy akkor a nagyobbak is lehetnek azok. Nem vitarom az IB előnyét, de azért az LY- t ne hasonlítsuk a Fortresshez. Most nem akarom megint a Lehmannt említeni, ott is tudták évekig szépíteni a számokat, vagy Madoffot. Még egyszer :nem hasonlítom az IB-hez, de azért nem gondolom szerencsejátéknak. Mondom úgy, hogy nagy pénzt én sem tettem bele.
-
lemusz
addikt
válasz
UberMutant #1052 üzenetére
ibkr az ajánlott a fontos pénzeknek
Nem a MÁK? -
Eagle16
addikt
válasz
UberMutant #1049 üzenetére
Akkor mégis milyen pénzeket kéne iderakni? Ide a megtakarításait rakja az ember, az meg nem játékpénz, amivel mindegy mi lesz.
A K&H-nak elég szarul mehet, múltkor egy reklám cikk, most meg ez
-
axioma
veterán
válasz
UberMutant #1044 üzenetére
ha egy papir erteknovekedik akkor trivi, hogy igy van, de ha sima betet kamatot fizet, akkor jogerzekem szerint a kamatosszeg adozik, az mind1 milyen tokere kapta, nem? az hogy kiveszi vki a kamatozasbol azt a 2e eurot, az nem jovedelemszerzes, az az ove volt, csak a pluszban kapott kamat mint kulon tetel
de semmi kozom szakmailag az adozashoz! -
Eagle16
addikt
válasz
UberMutant #1044 üzenetére
Aha, szóval minden hónapban ahogy jön az EUR kamat, átszámolom forintba, ezeket összeadom és ez lesz az adóalap.
Ez a belga 30% nem tudom mi, gondolom benne lesz a kimutatásban amit év végén küldenek és akkor tudni fogom kell-e fizetni.
10k EUR nem lesz benne, de nem nagyban fektetek be, a kicsi kamat is számít
-
srs24
csendes tag
válasz
UberMutant #1040 üzenetére
Köszi!
Ezekben van esetleg olyan favorit ami elérhető LY-en és a legjobban diverzifikált?
Mint részvény ETF-eknél a másik topikban a VWCE? (€VUTY ?)
Van értelme VWCE mellé venni TBSZ-re ilyet? -
Eagle16
addikt
válasz
UberMutant #1034 üzenetére
Az érdekes.
Ennyi van nálam:
Lehet azért, mert még nem raktam rá pénzt?
-
Eagle16
addikt
válasz
UberMutant #1032 üzenetére
Igen, az app-ban van, de a weboldalra csak simán beenged jelszóval.
-
lemusz
addikt
válasz
UberMutant #947 üzenetére
Direkt nem válaszoltam rá, mert ezt majd OP megválaszolja, ha akarja. Láthatóan érveket kért LY mellett, én meg megpróbáltam adni, bár éreztem hogy nem jó ötlet, mert jön majd valaki kekeckedni...
-
lemusz
addikt
válasz
UberMutant #945 üzenetére
Költözködés miatti plusz papírozásra gondoltam. Kérlek ne köss bele ilyenbe, hanem értsd jól, tudom hogy jól értetted, de mégis kerested a kákán a csomót kb mindenben amit írtam.
Szerintem elég sok ETF elérhető, meg egyébként is kell a fenének mindenféle ETF-ből, elég ha van 1-2, VUAA+valami és/vagy VWCE&chill kb a kezdők 99.9999%-ának elégnek kellene hogy legyen. Egy esetleges transzferálásnál - mert amint nem 0Ft lesz használni ezt a platformot gondolom meg is fog jelenni ez a lehetőség - pont hogy jól jön majd, ha nem n+1 mindenféle faktoriális papírod is van, nem? Amint nem 0Ft lesz ez a platform és mégsem lehet majd transzferálni, csak feltörni, na akkor ez az érv teljesen jogos lesz, de addig szerintem nem az.
Chatgpt? Tényleg? Egy kezdő befektető már chatgpt-zzen is? Én pl sosem használtam még... ez is egy jó ellenérv lenne IB ellen, hogy még chatgpt-re is fizessek elő ha használni szeretném.
A széf funkció közben még eszembe jutott, nagyon tetszik, sokkal praktikusabbnak tűnik, mint kötvény ETF-eket keresgélni. Maradvány összegeket beledobni is tök jó, had kamatozzon. Vagy ha időszakosan kiülne az ember a partvonalra, vagy nem tervez TBSZ-t hosszabbítani és utolsó pár hónapban már nem kockáztatna...
-
amargo
addikt
válasz
UberMutant #925 üzenetére
ez jó tipp, köszi
-
vnorbi
aktív tag
válasz
UberMutant #873 üzenetére
Most írták jóvá 10:50-kor.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
UberMutant #871 üzenetére
Szerintem bármikor érkezhet napon belül, nincs még késés, csak az a gyanús, hogy az előjegyzésből már eltűnt, jóváírva meg nem lett.
Az előző hónapban egyébkéknt hajnal 3-ra kõnyvelték a jóváírást.
-
lemusz
addikt
válasz
UberMutant #866 üzenetére
Augusztus 1.-től már 50 ezer Ft a tranzakciósdíj-mentes utalási limit. Mondjuk azt olvastam valahol ezen azóta változtattak és január 1-től ismét csak 20K lesz. Mindenesetre 5M összegnél én biztos nem kezdenék bele ilyen mutatványba, szinte biztos vagyok benne hogy a process közben letilt a bank.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
UberMutant #835 üzenetére
Igen, tudom de az mbh átutalási díja alapból magas és % arányú nagy maximum limittel, míg a kártyás feltöltés jóval kisebb költséggel jár. Gondolkoztam ezen a revolutos dolgon is de akkor is duplán fizetek egyszer revo díjat egyszer kartyadijat. No mindegy jövő héten írok nekik hátha ők tudnak valami megoldást adni mi a baj ezzel a kártyával.
-
doit
csendes tag
válasz
UberMutant #793 üzenetére
Igen, lehet, hogy futok egy kört a supportnál. Ha kapok használható választ, bedobom ide is. Mindenesetre köszi! Nekem fel sem tűnt, hogy ETF és ETF között is van különbség, valószínűleg pont olyanokat próbáltam, ahol egyiknél sem volt elérhető a másik opció.
-
doit
csendes tag
válasz
UberMutant #791 üzenetére
Na ezt nem találom sehol leírva. Értem, hogy nem létfontosságú funkcióról van szó, de ilyet azért illene valahol megemlíteniük. A súgó szóhasználata pedig inkább megengedő, mint korlátozó (az angol változatban is "buy or sell instructions").
#790 concret_hp: az 'egyáltalán ne járjon le' sajnos nem mindenhol érhető el, ezt hiányolom.
-
Moleman
addikt
válasz
UberMutant #768 üzenetére
Nem tudom, hogy most 0.35% vagy 0.45% az Erste tranzakciós díja Xetrán, de bármelyik is, évi 13 vagy 17k eur értékű tranzakció alatt olcsóbb, mint az IB TBSZ költsége, feltéve, hogy utóbbi még mindig havi 2000 ft. Amíg van futures bohóckodás, megéri ott maradni szerintem.
-
mokus1
addikt
válasz
UberMutant #704 üzenetére
Tehát itt havonta nincs értelme befizetni? Hanem évente berakni egy kicsit nagyobb összeget mindig?
Akkor erre esetleg egy kicsit macerásabb megoldás lehet, ha havonta veszek DKJ-t ami kb 1 év múlva lejár, majd azt az összeget befizetem év végén mindig TBSZ-be?
Dluinet: Azt is veszünk, de csak addig az összegig amíg jó rá az állami kamat.
-
srs24
csendes tag
válasz
UberMutant #681 üzenetére
Köszi a linket, akkor HUF->EUR váltás aztán limit orderben a jelenlegi fölé lövök kicsivel és EURból megveszem.
-
xsipi78
tag
válasz
UberMutant #675 üzenetére
Rendben. Köszönöm.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
UberMutant #650 üzenetére
Köszi! Hát, ezt kereshettem volna, mert nálam nem jelenik meg, de ha odaviszem az egeret a két látható menüpont közé a semmire, akkor valóban van ott egy gomb
-
Addel
senior tag
válasz
UberMutant #593 üzenetére
És mire számítsak még, elkérik a bérpapirom, hogy tényleg telik-e belőle ?
-
Dare2Live
félisten
válasz
UberMutant #589 üzenetére
Europa legnagyobb fapadosa nincs... gáz.
-
SZATA
senior tag
válasz
UberMutant #552 üzenetére
Hogy kell (Revo van, Wise nincs) úgy utalni, hogy megjelenjen célszámlaként is?
Egy próbát tettem a Revolut “Nemzetközi utalások” funkciójával. Átment a pénz díjmentesen, de az érkeztetéséhez kellett az utalási bizonylat, viszont nem jelenik meg célszámla, ha dollárt akarok kivenni.
A banki átutalás funkciót akarom majd kipróbálni, csak annak van valami díja. -
kozeposztaly
csendes tag
válasz
UberMutant #554 üzenetére
vwce
Soroljam meg? Azert ezek nem annyira ismeretlen - befektetoi megkozelitesekben gyakran hasznalt alapok - ertsd: valoszinu lenne ra igeny.
De megforditom,
- miert van az, hogy a funkcio alapvetoen lefejlesztve, de korlatozzak bizonyos instrumentumokra
- es az, hogy limit order nap vegeig?? Nem tapasztaltam meg ilyet. -
kozeposztaly
csendes tag
válasz
UberMutant #543 üzenetére
vuaa
-
Oliverda
titán
válasz
UberMutant #524 üzenetére
"egyébként 4200 forint után kell adóznod, ajándék+nyereség."
A megívós vagy kódos bónusz nem ajándéknak, hanem üzletpolitikai célból adott adómentes természetbeni juttatásnak minősül. Nem mintha ennek témának itt lenne a helye ebben a topikban. -
kozeposztaly
csendes tag
válasz
UberMutant #541 üzenetére
Reakciod miatt kicsit tesztelgettem...
USA reszvenyre valoban van +1 opcio ahol beallithato...
ETFekre nincs... -
kozeposztaly
csendes tag
válasz
UberMutant #531 üzenetére
koszonom!
-
geryboro
senior tag
válasz
UberMutant #531 üzenetére
visszakereses egyszerusegeert lehetne #-ezni az adovevallasos valaszokat, de evfordulonal ugyis aktualis lesz.
-
S-eye
senior tag
válasz
UberMutant #528 üzenetére
köszi, még nem kellett eddig ezzel foglalkoznom, azért nem voltam benne biztos.
-
kozeposztaly
csendes tag
válasz
"Tudnatok segiteni, hogy majd (a jovo evi) SZJA bevallasban melyik sorba kellene feltuntetni a fenti adatokat?"
Megkoszonom, kicsit eloreszaladva az SZJA konkret otleteket.
-
S-eye
senior tag
válasz
UberMutant #526 üzenetére
Bevállani a kamatokat. De ha csak 2024-ben nyitom meg, akkor elég 2025-ben erről számot adni.(?)
-
S-eye
senior tag
válasz
Ha most nyitok Lightyear accountot, akkor csak a következő évi adónyilatkozatba kell majd beletenni, igaz?
-
MaUser
addikt
válasz
UberMutant #472 üzenetére
Köszönöm, az USD átvitel után picit túlgondoltam úgy látszik.
-
emcee825
csendes tag
válasz
UberMutant #443 üzenetére
worst case-nek ez marad.
-
Sisco2
tag
válasz
UberMutant #398 üzenetére
Thx. Gondolom a beutal átvált kiutal nem működik itt befektetés nélkül, mivel LY bef. szolgáltató?
-
somegi
csendes újonc
válasz
UberMutant #362 üzenetére
Remélem megfelelő az ilyen adatokat tartalmazó kivonat . Feltéve ,ha valamilyen letölthető formátumú. A Nav nem szereti a képernyőfotókat pl.
-
somegi
csendes újonc
válasz
UberMutant #360 üzenetére
Persze kérdés,hogy ez a havi kivonat megfelel-e NAV-nak. Talán esetleg kérni kellene egy bizonylatot a befizetésről a Lightyeartól. Habár a már linkelt NAV állásfoglalásban a köv olvasható-- Szerződéskötés esetén a szerződéskötés tényét és a befizetett pénzösszeget kell közölni a NAV-val az első befizetést követő 30 napon belül.-- De ez a szöveg is azt feltételezi,hogy rendlkezel a megfelelő igazolásokkal, dokumentumokkal.
-
somegi
csendes újonc
válasz
UberMutant #358 üzenetére
Azért nem ártana egy igazolás...Itt van a Finax tbsz bejelentési útmutatója ,nekik már többéves tapasztalata van ebben.
[link] -
somegi
csendes újonc
válasz
UberMutant #354 üzenetére
Kösz a megnyugtató választ. Esetleg az első befizetésről valami igazolást lehetne csatolni .
-
somegi
csendes újonc
válasz
UberMutant #348 üzenetére
Hát igen… Milyen igazoló dokut küld a Lightyear egyébként? Ezt azért nem ártana csatolni,nehogy 5 év múlva derüljön ki,hogy ebben a formában nem fogadja el azt NAV...
-
Kasya
nagyúr
válasz
Az egész agreement elég tömör, könnyen emeszthető a hétköznapi embernek is. Gondolom ez volt a cél, ami a részletesség rovására ment.
A TBSZ számlát addig nem nyitja meg (aktiválja) a LY, amig 25k-t nem utal rá az ember. Mivel én még nem utaltam, ezért nem tudom, hogy utána milyen egyéb anyagok állnak majd a rendelkezésre.
és kihagyja a javasolt levélből a LY tbsz azonosítószámát.
Ez fontos info, jó tudni, hogy kell. -
UberMutant
őstag
válasz
1995. évi CXVII. törvénya személyi jövedelemadóról
Tartós befektetésből származó jövedelem *
67/B. §
[...]
(8) * Ha a befektetési szolgáltató, illetőleg a hitelintézet adatszolgáltatásra nem kötelezett, e § rendelkezései akkor alkalmazhatóak, ha a magánszemély a befektetési szolgáltatóval, illetőleg a hitelintézettel megkötött tartós befektetési szerződéssel igazolhatóan a szerződéskötést, lekötési átutalás esetén e tényt – neve, adóazonosító jele, a befizetett pénzösszeg, az átutalt pénzügyi eszközök, pénzösszeg értékének feltüntetésével – az első befizetést, lekötési átutalás esetén a lekötési átutalást követő 30 napon belül bejelenti az állami adó- és vámhatóságnak, és rendelkezik a befektetési szolgáltató, illetőleg a hitelintézet által a (6) bekezdés szerinti tartalommal kiállított olyan igazolással, amelyből a tartós befektetésből származó jövedelem megállapítható. -
vnorbi
aktív tag
válasz
UberMutant #305 üzenetére
Nálam most újra megjelent. Ha rányomok, akkor azt írja, hogy 88. vagyok a listán, így gondolom, sikerült menteniük az első alkalommal a jelentkezést, amikor nem adtak visszajelzést.
-
kgyuri
tag
válasz
UberMutant #315 üzenetére
Köszi. Megvan!
-
Gardaai
senior tag
válasz
UberMutant #303 üzenetére
Van. Euró és dollár is. Befektetések is.
Szerk.: annyi különbség lehet, hogy én iOS és androidon is belépek, attól függ melyik kerül a kezem ügyébe. Lehet ezért is jött vissza a jelentkezés, mert egyiken X-eltem másik visszahozta. Ezt nem tudom biztosra, de ha más X után nem látja, ezt tudom csak magyarázatnak.
-
Gardaai
senior tag
válasz
UberMutant #292 üzenetére
Én angolul használom a telefonjaimat. Feldobta. Sőt még úgy is, hogy ki X-eltem egyik nap, ma néztem, visszajött.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
UberMutant #297 üzenetére
Nálam Androidon ott volt angol beállításokkal a TBSZ felhívás, de bezártam a szövegdobozt, és azóta nem jön elő.
-
pictigjis
őstag
válasz
UberMutant #297 üzenetére
a nyelvnek semmi köze hozzá. nálam minden app angolra van az állítva, az egész telefon is. mégis ott van, aminek ott kell lennie
-
somegi
csendes újonc
válasz
Elérhető már a magyar nyelvű app is talán?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
UberMutant #294 üzenetére
Nézd meg, hogy a legfrissebb-e az app verziód. Ha igen és valóban magyar adatok lettek megadva, akkor a Portfólió oldalon kellene megjelennie.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Magyar felhasználóknak érhető el. Ha nem magyarként regisztráltál, akkor nem érhető el.
-
pictigjis
őstag
válasz
UberMutant #240 üzenetére
de ilyet ne írjál már azért! attól, hogy wise-ot használ, a lightyear nem a wise. pár százezer esetén is simán lehet több óra csúszás (csak vissza kell olvasni), nagyobb összegnél meg pláne. az app eleve többnapos határidőt jelenít meg, ami nyilván csak egy maximumidő, de SZÓ SINCS garantált azonnali (vagy akár aznapi) utalásról minden esetben
-
bzolika10
aktív tag
válasz
UberMutant #211 üzenetére
Köszi sikerült! Most már csak azzal vagyok bajban, hogy hogyan lehet usd-t kiutalni. Azért utaltam be így, mert azt írta, hogy ha beutalok, akkor tudok csak kiutalni. Most megvolt a beutalás, de a kiutalásnál még mindig ezt írja: "Make a bank transfer to add a new bank account". Eur-t tudok kiutalni, csak ez a dollár szivat meg folyamatosan.
-
bzolika10
aktív tag
válasz
UberMutant #208 üzenetére
Igen, ott a bank címe van, nem a lightyearé. A wise pedig a kedvezményezett címét kéri...
-
// Chaka //
tag
válasz
UberMutant #202 üzenetére
Tudtam, csak nem sejtettem
-
zsola400
senior tag
válasz
UberMutant #190 üzenetére
Itt meg a teljes cikk amiből kimásoltam [link]
-
ACE-
addikt
válasz
UberMutant #186 üzenetére
Óva intek mindenkit attól, hogy egy linkről lépjen be pénzügyi app-ba, mindig az adott szervezet főoldaláról kell belépni!!!
-
Gardaai
senior tag
válasz
UberMutant #172 üzenetére
-
Gardaai
senior tag
válasz
UberMutant #166 üzenetére
Ezt kifejtenéd?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged