Hirdetés
- Yettel topik
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 17 - még mindig tart
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
proof88
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Van egy ilyen hogy:
iShares Dow Jones Industrial Average UCITS ETF (DE)
ISIN: DE0006289390
Szóval ez német, erre is lehet meglepetés adó?Egyébként nekem szimpatikusabb lenne ez:
iShares Dow Jones Industrial Average UCITS ETF (Acc)
ISIN: IE00B53L4350
Mert ez accumulating, nem distributing.De ez utóbbit sajnos nem találtam LightYear-en.
-
proof88
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Kicsit félreértettem amit írtál mert azt hittem hogy Lightyear-en is benne kell lennie a nevében hogy UCITS ETF, de rájöttem hogy nem.
Pl amiket néztem itt.
ISIN-szám alapján rákeresve a justetf.com-on viszont benne van a nevében. -
Peter.70
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Tehát, amelyik ETF megnevezésében ott van a UCITS [pl ez]
akkor csak 15 % szja van? Gondolom még arra is figyelni kell, hogy osztalék visszaforgató ETF legyen, ha nem akarok az osztalék után is adózni?
Ha az adóbevallás tervezetet a NAV késziti el, akkor hogy kell bevallanom az adót?
Ezeket az ETF-eket ha eladom, akkor T napos vagy T+ 1 2 3 nap? Bevallásnál melyik napi MNB közép árfolyammal kell számolnom? -
-
válasz
Dluinet
üzenetére
Azzal nem is lenne gond.
Egyébként ez se konzisztens, mert most egyszerre frissítettem ipad-en, iphone-on is 26.3-ra és csak ipad-en kellett belépnem újra.
Csak nem jegyzem meg a jelszavaimat, hanem a google jelszókezelőben / apple kulcskarikában tárolom őket, és az apple-nél tárolt jelszavaim eltűnt, másolhattam ki a google fiókom alól. Csupán érdekességképp írtam be.
-
attila199207
tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Most kezdtem a Lightyeart használni kb 1 hónapja .Ha a személyes számlámon marad a pénz az mivel rosszabb mint ha tbsz-re tenném? Kb 200e van most a személyes számlán, érdemes mindent eladni és tbsz-re tenni? Nem akarok cikket olvasni nagyon foglalkozni vele de jo lenne ha kamatozna és az adó miatt nem buknék.
-
lemusz
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Tanuld meg ezt a szakszót, mert sok helyütt használják, főleg ETF-ek kapcsán. Dollárban van denominálva, azaz dollárért adják és veszik függetlenül attól mi a mögöttes deviza. Úgy is kérdezhettem volna, tud-e valaki dollárban jegyzett ETF listát adni, ami LY-n elérhető.
-
KIA Ceed
tag
-
lemusz
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
"Tehát kis összegeknél (pl. 50–100 USD) a fix 1 dolláros díj..."
Ez teljesen téves következtetés, összekevered a max 1 USD díj értelemzését valami másik szolgáltató min 1 USD díjával.1 évnyi ETF-ezés után elérkezettnek éreztem az időt kipróbálni az egyedi részvényeket és így adtam-vettem az elmúlt kb 2 hónapban ilyeneket is: SNDK, AMD, NVDA, META, GOOG. 1-1db-ot adtam-vettem és rendre 20-30 cent körül volt a tranzakciós költség. Ez érdekel, hogy ha valaki aktívan daytradinghez hasonlóan akár napon belül többször adja-veszi ezeket, akkor ezzel lényegében segíti-e a Lightyear profitábilitását vagy nem, mert esetleg az egyedi részvényeknél is ráfizetős nekik a sztori? A kérdésem nyilván mindenkihez szól.
-
lemusz
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Teljesen adom az utolsó gondolatod, én eddig egyébként mindig forintot utaltam be és LY-vel váltattam. Kérdés: Amikor USA egyedi részvényeket veszünk amerikai kereskedési időben, felszámol ugye ilyen kb 20-40 centet a tranzakcióra. Miért változó érték ez, mi befolyásolja, illetve ezen összeg egy az egyben a Lightyeart gazdagítja vagy ebből még neki le kell jattolni valahova? Ha igen, kb mennyit?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Korai feltörés esetén a szolgáltató igazolása alapján kell az adóbevallást kitölteni, az ügyfélnek nem kell számolgatnia, és nem is térhet el attól, amit az igazoláson lát (a sima ETÜ az, amikor az ügyfél felülbírálhatja a szolgáltató igazolását, a TBSZ nem ilyen). Ha nem ért egyet az ügyfél az igazolás tartalmával, akkor azt a szolgáltatóval kell kijavíttatnia, és a javított igazolás alapján tölti ki az adóbevallást.
Ha ez mindegy lenne, akkor valószínűleg az IBKR sem törné magát a devizás befizetések helyes forintosításán, de náluk jól van kezelve. A TBSZ befizetéseket aznapi MNB árfolyammal összegzik, ugyanakkor megjelenítik a náluk érvényes devizaárfolyam szerinti értéken is.
-
KIA Ceed
tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Van még nyitott 2025 is néhány napig, de itt már nem akarom, de tudnám tesztelni, létre is hoztam tesz MIXeket. A teljes automatizáltsághoz nem találom hogy tudok a TBSZ-re automatizáltan utalni, sem valamiféle kódot generáltatni a LY-el, hogy az utalási közleménybe beírhassam, ami alapján tudja majd a LY, hogy mindent át kell a főszámláról helyezni e TBSZ-re. Mi a megoldás?
-
Brandynew
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
Nem tudom, miért nem jó a link, nekem megnyílik.
Nem azt akartam belinkelni, ami Dluinet linkelt, hanem a Magyar Állampapír Kalkulátor bejegyzését, ott lehet ingyen jegyért folyamodni vagy a 30% kedvezményt igénybe venni.
Nyissátok meg akkor közvetlenül a Facebook-oldalát és ott jelenleg a legutolsó bejegyzés, amiről szó van: https://www.facebook.com/magyarallampapirkalkulator/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AliExpress tapasztalatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok