- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
UberMutant
őstag
válasz
lasarus1988 #1419 üzenetére
1. azt veszel, amit akarsz. mivel ez értékpapírszámla, nem devizaszámla, több pénznem is lehet rajta.
2. ha lejár a tbsz, akkor minden kikerül onnan a fő értékpapírszámládra, cash, papírok egyaránt. nincs olyan, hogy HUF normál számla.+1 ne felejtsd a TBSZ-t 30napon belül bejelenteni a NAVnak.
-
UberMutant
őstag
válasz
UberMutant #1130 üzenetére
közben az app megjavult.
-
-
UberMutant
őstag
ja havi ötöt lehet küldeni. szép pénz -
UberMutant
őstag
válasz
Eagle16 #1043 üzenetére
nem, forintban számolj, így az esetleges forintgyengülést is adózod.
a kamatokat azon a napon forintosítod, amikor megkapod, majd az x részletet összeadod ,az alapján adózol.
ha vonják a belga 30%ot akkor az szja-t nem kell fizetni, de a belga adót be kell írni az adóbevallásbaigen, macerás. ha 10k eur alatt raknál be, nem biztos , hogy érdemes vesződni vele.
-
UberMutant
őstag
a kérdező IB-re akarja transzferálni a cuccait. ez elkerülte a figyelmed. nem lesz neki elég a LY.
olcsó world etf pl nincs LY-en. (invesco)
chatgpt ingyenes is elég, HA kérdőívezni akar, mondjuk a kriptós ETNek miatt, amik persze LY-en megintcsak nincsenek.
IBCE-IBIE költözés nem releváns. NAVos papírozás mindkettőnél van.
-
UberMutant
őstag
papírozás a navval LYnél is kell.
az meg, hogy IB emeli-e az inactivity fee-t kevésbé valószínű, mint , hogy a LY nyereséget akarna termelni. Egyébként a havi 2k lekereskedhető
A jelenleg ingyenes ETF vásárlás ok, de kevés ETF elérhető.
Továbbá, a LY-ről nem lehet jelenleg eltranszferálni TBSZt.AZ OP IB-t akar jövőre, akkor miért nem kezdi idén?
kérdőívre meg ott a chatgpt
-
UberMutant
őstag
válasz
Fehérsólyom #908 üzenetére
ez nem AFR, munkanapokkal számolj, a maiból eltelt 2-3 óra eddig.
-
UberMutant
őstag
válasz
concret_hp #825 üzenetére
utalással nem megy?
ha nem, akkor átutalod wisera és onnét lightyearre -
-
UberMutant
őstag
erstétől az ibhez érdemes transzferálni. az erste hirtelen nagyon drága lesz, amint lejár a futures bohóckodás.
sőt, ha vesz bármit az ersténél az is bazi drága.
nem is értem hogy merülhet fel, hogy lenyelje a csillagászati tranzakciós díjakat. előbb utóbb úgyis el kell hoznia onnan, akkor meg minek várni, pláne minek fizetni? -
UberMutant
őstag
ha csak kevés dollárod van, és nem bánod , hogy az ingyenes kártyás befizetési keretedet elhasználod, akkor fizesd kártyával.
persze számlaszámod ettől nem lesz, de ingyen juttatod be. és utalsz 1 dollárt, hogy a számlaszámd regisztrálják kiutaláshoz.vagy átváltod eurora, és élvezed az ingyenes utalást. a dollár mozgatása drága dolog.
-
UberMutant
őstag
csinálsz egy accountot, azután évente egy-egy TBSZ-t (tartós befektetési szerződés) veszel rá valamilyen részvény world etf-et. a vwce -t szokták javasolni.
vwce
hozamot nem tudunk tippelni , ez a részvénypiactól függ.
ha ez nem tetszik, akkor mehetsz az államkincstárhoz baba kötvényért. -
UberMutant
őstag
1. kereskedhetsz, nav bejelentés ettől független.
2. az árak 15 perccel késletetettek , használd a frankfurti börze oldalát valós idejű adatokért (3 részvnyre kapsz ingyen) https://www.boerse-frankfurt.de/en/xetra-realtime
3. ha nincs valós idejű, akkor a limit ordert nehéz lesz eltalálni. markettel sem veszítesz semmit, de akkor többet határol el, mint limitesnél. vissza a 2.es pontra és limit.
4. mindenképpen a LY vált, ha forintod van, ha te ezt ott megteszed ugyanott vagy. nincs jelentősége sztem.
5. passz a promo kodra. de ha tudod , hogy manuális váltásra érvényes, miért kísérleteznél? -
UberMutant
őstag
ha valaki megy az április 3-i rendezvényre, légyszi írja már le, hogy miről volt szó? főleg a ceo terveire vagyok kíváncsi.
köszi -
UberMutant
őstag
revolutot passzolom. annyi biztos, hogy usa számlát az nem ad.
wisetól kapsz egyedi dollár számlát. esetleg azzal működhet. már csak azért is, mert wiseot használ a lightyear is.én euro-t utaltam be több helyről, azokat rögzítette. (még a nyomorék kincstári gyűtőszámlát is.)
-
UberMutant
őstag
válasz
kozeposztaly #557 üzenetére
az összes ishares spdr stb meg működik.
a vanguard meg nem. ennyi a mágia. -
UberMutant
őstag
válasz
kozeposztaly #553 üzenetére
gratulálok, megtaláltad kb az egyetlent, ahol lejár a nap végén a limit order.
-
UberMutant
őstag
válasz
kozeposztaly #542 üzenetére
pedig van, valamit elszúrsz:
1. kiválasztod IWDA
2. BUY
3. jobb fent limit order
4. beállítod célárat
5. pipa
6. mennyi darabot akarsz
7. preview
8. második sor, exipry. 2 lehetőség market day end vagy no expiry.vagy írd meg neked melyiknél nem megy.
-
UberMutant
őstag
válasz
kozeposztaly #540 üzenetére
nem tudom mit nézel, de 2 lehetőség van limit buyra:
no expiry, és a másik. -
UberMutant
őstag
válasz
kozeposztaly #529 üzenetére
felesleges, majd jövőre tedd fel a kérdést.
am 183 és 293 -
UberMutant
őstag
válasz
kozeposztaly #523 üzenetére
csak akkor nem kell befizetni, ha az összes szja nem éri el az 1000 forintot. vagyis, ha van munkád, akkor már alapból meghaladja.
egyébként 4200 forint után kell adóznod, ajándék+nyereség. -
UberMutant
őstag
válasz
Ereshkigal #421 üzenetére
azt vágod, hogy a kamatot kapják és egy részét visszaosztják.
így is keresnek rajta.és nyilván vonz olyan pénzt, amit amúgy nem parkoltatnák ott.
-
UberMutant
őstag
válasz
JohnnyWeiss #399 üzenetére
Nem, válaszd azt, amelyikhez tartozol. Ózdról inkább a miskolcit válaszd.
https://nav.gov.hu/igazgatosagok/ugyfelszolgalat-kereso
-
UberMutant
őstag
0,35%
amúgy meg
https://lightyear.com/eu/pricing -
UberMutant
őstag
válasz
JohnnyWeiss #366 üzenetére
előbbi
-
UberMutant
őstag
esetleg a havi account statementet lehet majd elküldeni, de az az adott hónapban nem áll rendelkezésre. legfeljebb januárban beküldöm még1x.
a activitiesben látszik az első befizetés , csakhogy azon nem látszik, hogy melyik számlára érkezett. a honnanál is annyi hogy keresztnévtől a personal accountról.
szóval a bejelentéssel meg kell várni a havi statementet.
-
UberMutant
őstag
egy 12 oldalas szerződést küld, amin az adataid vannak, és a tbsz azonosítószáma. meg egy rakat pont, amiben kifejtik mi is az a tbsz, ez hajaz az szja törvényben előírtakra.
ezt a szerződést én nem csatoltam,mivel az általad linkelt kérdés felelet dokumentumban is az van, hogy ezt elő kell tudni halászni, ha szükséges az ellenőrzéskor. viszont én a számát beírtam az e-papír bejelentésbe , hogy nyoma legyen.
-
UberMutant
őstag
nem biztos, hogy kell, csak nem ír semmi konkrétat a javasolt levélbe.
én beleírtam a lightyear címét és teljesebb nevét, a tbsz azonosítószámát ~ LY-betűkód , ezt a szerződésből szedtem ki.
meg amiket javasolt. így egy kicsit kerekebb lett a bejelentés.miután berakod a 25k forintnak megfelelő összeget, kapsz egy szerződést a fenti kérdés felelet lista szerint ezzel lehet igazolni a hatóság felé a meglétét.
egyébként az is zavaró, hogy a tbsz rövidítés tartós befektetési szerződést jelent, nem a számla szót rövidíti az SZ betű.
-
UberMutant
őstag
válasz
UberMutant #348 üzenetére
1995. évi CXVII. törvénya személyi jövedelemadóról
Tartós befektetésből származó jövedelem *
67/B. §
[...]
(8) * Ha a befektetési szolgáltató, illetőleg a hitelintézet adatszolgáltatásra nem kötelezett, e § rendelkezései akkor alkalmazhatóak, ha a magánszemély a befektetési szolgáltatóval, illetőleg a hitelintézettel megkötött tartós befektetési szerződéssel igazolhatóan a szerződéskötést, lekötési átutalás esetén e tényt – neve, adóazonosító jele, a befizetett pénzösszeg, az átutalt pénzügyi eszközök, pénzösszeg értékének feltüntetésével – az első befizetést, lekötési átutalás esetén a lekötési átutalást követő 30 napon belül bejelenti az állami adó- és vámhatóságnak, és rendelkezik a befektetési szolgáltató, illetőleg a hitelintézet által a (6) bekezdés szerinti tartalommal kiállított olyan igazolással, amelyből a tartós befektetésből származó jövedelem megállapítható. -
UberMutant
őstag
vajon csak magyar nyelvre állított appal adja tbsz várólista lehetőségét?
nekem nem dobta fel 1x sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Macska topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest