Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
V8engines
tag
válasz
NdrewSunix #105627 üzenetére
", van az a mondás: Aki a kicsit nem becsüli..."
Tartom. Egy 32-essel még jelenleg. -Persze azóta már agyalok, miért nem 43-ast vettem kezdésnek. ...mert ezt a pénzt is sokalltam rá.-
Ha nincs hely fizikailag, hát nincs hely. Pénz meg egy másik történet. -
válasz
NdrewSunix #105627 üzenetére
ó, ez még nem is volt támadás, még csak csipkelődés is alig - ha vérre menő csatákat akarsz látni egészen lényegtelen dolgokon akkor az OLED topic a tereped
-
Kaba
veterán
válasz
NdrewSunix #105618 üzenetére
Nem olyan vészes a 43 colos sem,kicsit közelebb kell ülni,amúgy a nagyobb tévéket is pár napon belül megszokja az ember és ha túl messze ül a felhasználó még a nagyobb tv esetén is csak full HD-t lát.
-
TeeJay
félisten
válasz
NdrewSunix #105614 üzenetére
2,5méterről 4K-hoz már inkább 65" kellene nem 43"
De persze ha csak fullHD-t nézel azzal tökéletes lesz
én 5év 42" fullHD LG után váltottam szeptemberben 65" 4K HDR-re és nagyon elégedettek vagyunk -
TeeJay
félisten
válasz
NdrewSunix #105611 üzenetére
Értem
Sajnálhatod mert azért egy 55" 4K TV mégiscsak komolyabb mint a 43"
utóbbin a 4K-hoz elég közelről kell nézni hogy legyen értelme -
rainman72
nagyúr
válasz
NdrewSunix #105611 üzenetére
Képminöséggel egyik tv-vel se lesz gond,nem nyulsz mellé.
De mivel 2 különböző panel nehéz öket hasonlitani
Mind2-nek van elönye-hàtrànya.
Ez neked kell eldönteni nem nekünk hogy melyik kompromisszumot fogadod el. -
TeeJay
félisten
válasz
NdrewSunix #105609 üzenetére
Annyiból már 55UN7300 vagy UN7400 is kijön
Miért pont 43" kell? -
pjen
félisten
válasz
NdrewSunix #105607 üzenetére
Sony, szerintem mindkettőnél jobb.
-
vargalex
félisten
válasz
NdrewSunix #105605 üzenetére
Szia!
Egy LG topicban melyik választ várod?
-
asdf_
veterán
válasz
NdrewSunix #105551 üzenetére
Az jutott még eszembe, hogy vannak viszont olyanok, hogy Bluetooth to jack/rca konverter. de nem tudom, hogy ezek a csájníz szuper BT cuccok mennyire szarok, menyit késnek, minden alkalommal ugyanannyi-e a késleltetése, menyit akad, meg főleg azt, hogy a hangerőszabályzás hogyan megy, azt el tudom képzelni, hogy lehet olyan, hogy valami almenübe kell bemenni, és ott külön a BT rész hangerejét állítani, de nem biztos.
-
asdf_
veterán
válasz
NdrewSunix #105551 üzenetére
Azért, hogy 40-60-80 ezrekért BT-s soundbart vegyél.
Vagy régi házimozierősítő és hangfal optikán, vagy új házimoziérősítő HDMI-n, vagy optika to RCA/füles konverter, de ekkor távirányítós hangfal kell tehát onnantól két távirányító (vagy az öszes előbbi esetbeni ha ktv-hez van már set top box, akkor egy harmadik).
A legdiszkontosabb megoldás szerintem talán egy Thonet & Vander Vertrag BT-s sztereó hagfarpár. Hallani mondjuk nem hallottam, de állítólag nem szar (bár ezt talán a Kürbis-re mondták). -
asdf_
veterán
válasz
NdrewSunix #105534 üzenetére
Nem tudod rárakni, mert azon a tv-n nincs analóg audio kimenet. Kell venned egy optika-analóg konvertert, de csak akkor, ha megfelel az, hogy ezen nem tudsz hangerőt szabályozni a TV távírányítójával.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
NdrewSunix #105534 üzenetére
Milyen kimeneted van a tévén, attól függ.
-
toompa
őstag
válasz
NdrewSunix #104568 üzenetére
Én úgy gondolom hogy 4k-ban 60hz, 1080p-ben pedig 120hz. De nem értek hozzá. Majd egy okosabb megmondja. Igazából nem is érdekel. Marad a 4k beállítáaon.
-
Beni2360
félisten
válasz
NdrewSunix #104561 üzenetére
Mennyi az az elég közel ?
14 cm szélesebb az ajánlott TV. -
TeeJay
félisten
válasz
NdrewSunix #104557 üzenetére
NANO helyett inkább 49UN7400-at talán belefér az árkülönbözetbe
-
TeeJay
félisten
válasz
NdrewSunix #104544 üzenetére
True motion-t úgyis ki fogod kapcsolni mert néha vicces lesz az eredmény gyors mozgásnál
Nekem is 50/60Hz UN8000 széria van és bőven jó alapjáraton -
fgordon
senior tag
válasz
NdrewSunix #104532 üzenetére
Én itt találtam választ:
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/un7000#page-test-results
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/un7300#page-test-results
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/un8500#page-test-results
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/nano90#page-test-results
Ha megnézed a natív 4K input-ot, a 7300-nak és a nano90-nek tökéletes a 4K-s képe, a többinek nem...
Ott van az oldalon a refresh rate, stb.
Sajnos itthon én még nem láttam UN7300-ast 75"-ban, a Nano793-at meg nem tesztelte még az oldal, így az addig kilőve.
Van amelyik 60 Hz, van amelyik 120 Hz a natív képfrissítés, de a Nano90 a legjobb ezek közül:
"
Flicker-Free No
PWM Dimming Frequency 960 Hz
The LG NANO 9 Series is flicker-free only when the backlight is at 100% brightness. Otherwise, it flickers at 960Hz, which is so high that it shouldn't be noticeable for most people. The backlight flickers at 120Hz when TruMotion is enabled and at 60Hz with the
Black Frame Insertion feature enabled.
"
75" LG-t keresek, ami 4K-ban tűéles, pixel pontos. A 7300 gaming-re nem az igazi, így kb 75"-ban amit találtam a Nano90 a legolcsóbb ami tudja ezt... nem olcsón... mit javasoltok 75"-ban, 500000 Ft alatt?
Sok szögből legyen látható, gaming-ra is alkalmas, ha lehet, minél szinhűbb legyen. Tudom, sok az elvárás... Valami lesz... -
rainman72
nagyúr
válasz
NdrewSunix #104535 üzenetére
Mi is az a képfrissítés?
A kijelzők nem statikusak, minden tartalom és mozgás simán jelenik meg, mivel minden pixel frissül a processzor által küldött legfrissebb tartalom függvényében. Ezt hertz-ben (Hz) mérjük, ami megadja, hogy a kijelző hányszor frissül egy másodpercen belül. A 60Hz-es kijelzők 60x egy másodperc alatt, a 90Hz-esek 90x, a 120Hz-esek 120x és így tovább. Így a 120 Hz-es kijelző kétszer olyan gyorsan frissül, mint egy 60 Hz-es -
rainman72
nagyúr
válasz
NdrewSunix #104532 üzenetére
Persze hogy az. [link]
-
TeeJay
félisten
válasz
NdrewSunix #104522 üzenetére
43UN7100 a fapados modell és abban RGBW IPS panel lesz ami 3K inkább...
UN7300-7400 alá ne add azokban már valódi RGB IPS van szóval 4K HDR megy nekik -
asprey
tag
válasz
NdrewSunix #93999 üzenetére
Teljesen jó! Project Cars 1-2, Assetto Corsa fut állandóan. Néha GTAV. Persze jobb lenne 60hz-nél többet tudna. A kártya tolná rendesen de v-sync on.
-
steele80
senior tag
válasz
NdrewSunix #94002 üzenetére
Ha a filmezés a fontos és utána a játék, akkor mindenképpen az LG 43UK6950-nél maradj. Nem fogsz csalódni! Egyébként teljesen jól mutatnak a játékok FHD-n is.
-
steele80
senior tag
válasz
NdrewSunix #93999 üzenetére
Kevés lesz a kártya a 4k felbontáshoz. FHD-ban menni fog rendesen, de ahhoz meg nem kell 4k-s tv. Nálam a 43UK6950 R5 2600x és GTX1070Ti 4k-ban low grafikán ki tud sajtolni magából 40-60 fps-t játékoktól függően, de ez nem teszi simává a játékot. FHD beállításon rendben van a játék, de mint írtam ahhoz meg nem kell 4k tv. Saját tapasztalatból írhatom, hogy a Samsung tévék valamivel jobban kezelik a játék módot.
-
asprey
tag
válasz
NdrewSunix #93994 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mikrotik routerek
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Fujifilm X
- Vírusirtó topic
- Könyvajánló
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest