- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Mobil flották
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrbx
tag
válasz
index31 #79204 üzenetére
Lattam ebben az osszefoglaloban, hogy egyes 5-os szerias, relative olcso tvkben (pl. LH560, LH570) is 100Hz-s panel van? Ezek akkor valoban jobbak lennenek sport kozvetites nezesere?
Szuloknek kellene valami 40-43-as TV, nincsenek nagy igenyek, de azert nem artana, ha a sport nezesre jo lenne. -
MrBazsi
senior tag
válasz
index31 #75397 üzenetére
Én értem a logikádat, de hidd el hogy gyakorlatban az edge jobb. sokkal. az a kép meg egy öngól tényleg rosszul van írva, ahogy már előttem is írták. de neked is csak azt tudom mondani mint az uhd - fullhd témára, tapasztald meg mind a kettőt, és utána látod a különbséget, nemcsak olvasod a cikkeket. Jókat írtak az előttem szólók ezzel kapcsolatban, pummával ritkán értek egyet de most még ő is reálisan írta le a helyzetet.
-
huncutka1029
addikt
válasz
index31 #75399 üzenetére
Találtál egyet, aminél nem stimmel a kiírás.
El kell keserítselek, ez is edge ledes.
Nézd meg a gyártó oldalán.Display
Display Device (OLED / LED) LED
Resolution 3840 x 2160
BLU Type (only for LED series) Edge
UHD Category Super UHD
3D Yes
4K IPS IPS 4K Quantum DisplayHa a képet meglesed ott is látod milyen vékony.
Van egy két spanyol nyyelvű oldal, ahol direkt lite ként van megjelenítve.
Sőt elképzelhető, hogy 86" méretben, vagy felette, ami már 226 cm képátlót jelent, nem hatékony az edge, így ott kénytelek direct leddel helyettesíteni. -
huncutka1029
addikt
válasz
index31 #75397 üzenetére
ne nyalj már be minden netes maszlagot, amit összeolvasol, különböző "netes szakértői" oldalakon...
Az edge led, és a direct led vastagsága között 4-6 cm is van, nem 1 cm....2012 ben volt szerencsém egy direct ledes tv háttérvilágátási dióda halmazát megcsodálni...
16 x 2 led volt blokkokban, mert local dimminges volt, kicsit messzebb is voltak a blokkok állítólag egymástól.
Ugyanakkor az én edge ledes tv-m oldalt 2 x 6, alul felül pedig 2x 8 nagyobb teljesítményű leddel volt szerelve..Mindkettő 42 " méretben volt.. szóval nincs számottevő különbség a diódák számában, hidd el.
értelem szerűen a mérettől függően a számuk és teljesítményük változó, de arányaiban kb ugyanez van.A képminőségi kifogásokról, és a technikai hibákról a legtanulságosabb olvasmány neked a 2013 as évjáratú LB -s tv-k tapasztalatait taglaló hozzászólások lesznek.
ez volt az az év, amikor az LG úgy döntött, hogy a 3D olcsósítás jegyében, lemond az EDGE ledről, ami az LW, (2011) És az LA (2012) alsó középkategóriától alkalmazott technikája volt. Abban az évben, csak a felsőkategóriás, és az első UHD -k kaptak Edge ledes technikát.ja és ez volt az az év, amikor kiment a divatból a matt kijelző.
Volt ám csilli villi, tükröződő kijelző. Sok olyan képet kaptunk, amin a tv adás mellett tisztán látszott a kanapén ülő tulaj, mert fel volt kapcsolva az olvasó lámpa....
Ezért ezeket a tv-ket tök sötétben volt ajánlott nézni, illetve úgy elhelyezni, hogy véletlenül se kerüljön ablakkal, erős lámpával szembe.. Így valóban fényesebb erősebb, világosabb képe volt, mint a matt kijelzős Edge-nek.
amit nappal is lehetett nézni -
direwolf
őstag
válasz
index31 #75385 üzenetére
Az a gond, hogy ez a 4-800 LED egy szép elmélet. Gyakorlatban meg jó, ha megvan a 100, de inkább az 50 felé van a valóság
A diffúzorral így majdnem lehetetlen homogén fényerőt varázsolni. Ebből adódik a szélek sötétedése és a DSE (ami valójában a ledek "holdudvara") Illetve a local dimming is kalap sz.r így.
-
huncutka1029
addikt
válasz
index31 #75385 üzenetére
lehet, hogy jobb lehetne, de gyakorlatilag nem az. Legalább is LG nél nem.
És ez sok sok év tapasztalata.
DE van aki erre esküszik, van aki a direct ledre..
Jobbára minden gyártó a felsőközép kategóriától alkalmazza, alsóba szinte soha..
Nem szeretnék vitát gerjeszteni, de én az edge ledre esküszöm, minden hibájával, és gyengeségével együtt.
Meglepő módon ebben is van local dimming, nem csak a direct ledben. Szóval nem értek egyet azzal, hogy ez a gyengébb, és rosszabb megoldás. Amíg nem lesz olcsóbb oled, addig Edge ledes tv-t használok!
Javaslom, olvass vissza itt a fórumon, és olvasd el a korábbi évek tapasztalait, vitáit.
Nincs új a nap alatt.Viszont az edge led sok embert elriaszt, a demó módban nagy fényerő, és háttérérték melletti bevilágításaival.
-
huncutka1029
addikt
válasz
index31 #75383 üzenetére
hát ez így nagyon "sánta"
A direct lednél ott a DSE dirty screeen effect. Amikor homogén felületeknél "maszatos" a kép
Gyors oldalirányú mozgásoknál, az utánhúzás,
És nem a kép közepe sötétebb, hanem a sarkok.
A direct lednél a fekete inkább szürkébe megy át, a diffuzor fényeloszása miatt.
Közel sem ez a minőségibb megoldás. Az az OLED lenne, ha olcsóbban árulnák.EDGE led:
bevilágítás lehet, több odafigyelést igényel a kép beállítás.
Valóban kevesebbet fogyaszt.
Kb ennyi a hátránya a direkt leddel szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest