- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Minimoa
tag
Én ha megnyomom az input gombot, akkor megjelenik az input list.
Ha nyomkodom az input gombot, akkor szépen lépteti az elérhető bemeneteket:
-DLNA,
- AV2 -ez mondjuk érdekes, hogy miért nem passzív, mert a set top box ki van kapcsolva és ha ezt választom, akkor azt mondja, hogy nincs bemeneti jel)
- HDMI1És ha pár másodpercig nem nyomok semmit, akkor azt tekinti kiválasztottnak, amelyiken épp aktuálisan állt a kiválasztás.
Tehát mielőtt beruháznék egy "okos távirányítóra", szeretném tudni, hogy meg lehet-e csinálni azt, hogy egy bizonyos inputot választok ki "automatikusan" és nem nekem kell végigzongorázni a bemeneti opciókat.
(Tegyük fel, hogy a TV set top boxa is be van kapcsolva és tolja a jelet az AV2-re -gyerekek nem kapcsolták ki a Minimaxot-, a notebook is ott csücsül a DLNA végén -dolgozok valamit- és a média lejátszó is ott virít a HDMI1-en, mert épp zenét hallgatok.)
Jön anyósom, aki a kedvenc délutáni szappanoperáját szeretné nézni. Megnyomja az "okos távon" a Szappanopera gombot, erre nekem kapcsolja be az erősítőt, váltsa át a megfelelő inputra, kapcsolja be a set top boxot, kapcsolja be a TV-t, késleltetés, kapcsolja át a set top boxon a csatornát az RTL klubra és a TV inputot állítsa be AV2-re.
Na ezt hogyan tanítod meg az okos távnak? Nézegettem a leírás végén az infra kódokat, de csak a táv egyes gombjainak kódjai vannak leírva.
???
-
-
Laca0
addikt
A fullos Nero-t csak egyszer tettem fel, de egyből le is töröltem, pont a media home miatt. Annyira húzta a procit és pörgette a winyót, hogy hihetetlen...
A Win7 beépített DLNA serverét úgy kell bekapcsolni, hogy a hálózati és megosztási központban a speciális beállítások alatt a helyi hálózat fülön, a médiaadatfolyam-továbbítást engedélyezni kell. Ez egyáltalán nem terheli a gépet.
Úgy tudsz vele megosztani, hogy kikeresed a filmeket tartalmazó mappádat, jobbegérklatty, felvétel könyvtárba -> videók. -
Laca0
addikt
Köszi! A tv adásoknál ezt hiába kerestem, de pl. a scart bemenetnél már láttam, hogy 50Hz.
PC-vel még nem dugtam össze, mert a notin nincs hdmi, a nagyot meg nem fogom a nappaliba cipelni.Talán egy kicsit gyorsabb a Plex, mint a sima Win7-es DLNA. A DLNA-val viszont egyszerűbb a keresés, még ha nem is olyan látványos a felület.
A DLNA-val engedi a fejezet ugrásokat, a Plex-el viszont nem. Ott csak az elejétől a végéig játszás megy. Érdekesség viszont, hogy - gondolom a netről- megjeleníti a fimladatokat!
A Nero-t még nem próbáltam. -
Olywer
csendes tag
Én sem duzzogok, csak lóg az orrom.
De azért köszi mindent
Internet csak youtube-hoz kell a TV-n, mert sokkal jobb azon nézni
mint monitoron és a Magic Motion-el nyilván egyszerűbb kezelni.
Ja és a Skype-ot próbálgatnám, ahhoz sem árt a Magic.Erről jut eszembe, van valakinek Skype tapasztalat LG tv-n ?
-
pigster
senior tag
Hali!
Én nem duzzogásból írom, de az Android Marketből nem tudom telepíteni az LG TV Remote progit:
Vodafone Samsung GT-S5360
This item is not compatible with your device.
Vodafone LGE LG-P350
This item is not compatible with your device.Mindkettő androidos, az LG-t direkt azért vettem, hogy tudjam irányítani vele a TV-t.
Hétfőn érkezik az LG tv-m, rendeltem hozzá Magic Motion távirt is, de az persze sehol sem volt leírva, hogy elfoglal egy USB portot. -
Olywer
csendes tag
Köszi a jó tanácsokat !
Összegezve tehát:
Dobjam el a Magic Motion-t amit vettem pézé,
Vegyek egy andorid-os telefont pézé,
Ha nem volna itthon wifi-s routerem, akkor azt is vegyek pézé,
és máris feltolhatom a telóra a LG remote progit, ami inygen van.Hurrá, hogy ez nekem nem jutott eszembe
-
PLaci58
addikt
Az 1.4-es és 1.3-as kábel nem tér el semmiben!
Ugyanazt a sávszélességet kell átvinniük. 10,2 Gbps (340MHz).
Az 1.4 a formátumban tér el. Nagyobb felbontást engedélyez kisebb képsebességgel.
Nem hiszem, hogy kábel problémád lenne. Eleve a számítógép írja ki, hogy a TMT3 nem tudja lejátszani.Elvileg a LIDL-s kábel is jó, ha jól emlékszem 10,2 Gb/s van a reklámban.
-
Attas
aktív tag
-
RockCNC
őstag
Igen figyelmeztet még akkor is ha kikapcsolod mrgkérdezi,hogy folytatod a felvételt?
Ha másik bemenetre is kapcsolsz akkor is feljön egy figyelmeztető ablak,hogy leál a felvétl ha átkapcsolsz.
Tehát ha felvételt inditasz végig kel nézd a műsort vagy kikapcsolod a tv-t.
Viszont a dvr funkcióban ami jó hogy megálitod az élő adást és visza tudsz pörgetni. 3percenként automatán rak egy képkockáthatD- most vettem egy 500Gb Emtecet 17.000 huf
A kikapcsolás után veszi szépen az adást miután befejezte a vinyó is kikapcsol (nem világit) -
PLaci58
addikt
Szerintem nincs olyan, hogy 100 vagy 120Hz-es TV. 60, 120, 240Hz-es paneleket gyártanak.Nálunk az 50i miatt természetesen ezek 50 (100)Hz-en mennek, de 24, 30, 60Hz-es jelet is le kell tudniuk játszani a 25 és 50Hz-es mellett.
A TV ezt automatikusan váltja. Felismeri a bemenő jelet és aszerint jelenít meg. Beszarna az elektronika, ha egy 60i-s NTSC DVD-ből 50i-t kéne csinálnia
A True Motion az más dolog. Ott új képet kell beillesztenie. 24p-nél nem tud, mert páratlan számmal kell szorozni. Amikor PC-ről hajtja az ember 50 vagy 60Hz-el, az megint más, ott csak kétszereznie kell. Hogy 60Hz-nél letiltották a True Motion-t az szerintem csak az európai szoftverben van benne. Ugyanazt a HW-t gyártják Európába és Amerikába, csak eltérő szoftot tsznek rá. A kikapcsolt szolgáltatásokkal lehet olcsóbb és drágább verziót előállítani egyszerűenui. a 48 és 96 kép is sokszorozással készül. A moziban is 3 "fekete képet" illesztenek be (3x takarnak ki egy képkockát), így a 24 kockát 72-vel játszák le.
-
PLaci58
addikt
Érdekes ez a 24p PC-s lejátszás. Elvileg a videokártya 60Hz-en megy. Ehhez a PC-nek a 24p-ből 60p-t kell csinálni. Ehhez 2,5 szörözni kell a frame-eket. Ezt a 3:2 vel tudja megoldani (első képkockát 3x, a másodikat 2x ismétli (egyszerűsítve)). A 100 (120)Hz -es TV egyszerűen minden képkockát 5x játszik le (5:5). Ehhez nem kell nagy teljesítmény és sokkal szebb lesz a végeredmény, pláne ha tesz közé rövid fekete kockákat. Ha a PC röcög, akadozik, akkor kevés a teljesítménye, vagy lassú a videókártya a 60Hz-es művelethez.
-
A bitstreaming-hez HDMI kell, ergo az is megválaszolható, hogy jobb-e a HDMI. Ha HD hangokkal foglalkozik az ember és szeretné veszteségmentesen áttolni, mindenképpen. Meg szerintem úgy egyébként is, látva az utolsó pár hsz-t..
Minimoa:
Ha az van a tv-re írva, hogy nem támogatja, akkor azzal semmit nem fog tudni kezdeni. Nincs transzparens átengedés szerintem, de ezt cáfoljátok nyugodtan, csak tipp.yagericum:
Sok eszköz DD 5.1-et és 2.0 PCM-et támogat. Az lesz szerintem is, amit Kroni1 ír. -
Minimoa
tag
Igen, akinek van erősitő rákötve annak nem kell DTS dekódolás, csak a tv-n hallgatóknak hiányzik ez a funkció..
Ez azt jelenti, hogy a leírásban szereplő mondat ("A TV nem támogatja a DTS hangkodeket.") csak annyi, hogy a TV nem tudja lejátszani a hangot, de a házimozi erősítőre viszont optikán áttolja (passthrough) és csak azon múlik, hogy lesz-e hang, vagy sem?
Mi van a DTS HD és a TrueHD-val?
-
PLaci58
addikt
Azért jó ha van, mert szerintem a Thomson, csak DVD-ről tudja dekódolni a DTS-t és nem tudja lejátszani az MKV fájlokat. Azt viszont nem tudom, hogy a TV a DTS-t dekódolatlanul kiadja-e optikán. Szerintem nem.
Laca0! Akkor az egész jó házimozi lehet. Nekem csak kimenetek vannak rajta. Optikai és koax. Bemenet sajna nincsen, csak sztereo RCA
A DTS kodekért fizetni kell a gyártónak, nem ingyenes. Az új kodekeket biztos rá lehetne tenni a TV-re, de akkor valakinek állandóan figyelni kéne és szoftverfrissítéseket kiadni. Átlagos TV-ző nem hiszem, hogy frissítgetne otthon. Ráadásul szerintem sok TV behalna és lehetne szervizelni. Ezért inkább kerülik a gyártók az otthoni szoftverfrissítést. -
Ats Feri
csendes tag
A power 11 et még nem probáltam. Le kellene töltenem valahonnan. A 10 es fent volt a gépemen. Azért kérdeztem ezeket, mert elvileg szerintem is igy kène lennie, csak hogy a szoftveresen ki vitt képemen lehet látni egy enyhe szellemképet, aminek meg nem kéne látszódnia, tehát akkor lehet hogy mégsem valódi 3d , csak valami konverzió? Na mindegy ha esetleg valaki tudja a választ, elmondhatná.
-
Ats Feri
csendes tag
A VLC player is jo half sbs nél. Én meg arra lennék kiváncsi hogy a power dvd 10 el ha full 3D filmet nézek és polarizált megjelenitőre ( tvre) álítom , akkor a kért két képet össze is állítja a tvn. A tvn nem kell beálitanom 3d re mert ezt szoftveresen megcsinálta már a power dvd. Na most akkor ez 3d? Mert elvileg a két valodi képet muxolja össze páros,páratlan sorba ( mertv ezek rendelkezésre állnak és nem 2d ből konveziozik) Én igy értelmezem és akkor 3d nek kell lennie , persze nem full hd mert vertikalisan mar felezett. - A tvn hiába akarnám a 3dt bekapcsolni csak a 2-3d konverzio működne, mivel HDMI 1.3 on full 3d HDt nem tud a tv megjeleniteni.De nem is kell a tvn a 3dt bekapcsolnom , mert a muxolást nem a tvnek kell megcsinálnia, mert a pcn a power dvd megcsinálta, ammit ki is küldött a polarizált képernyőre. Na most akkor ez 3 d vagy rosszul gondolom ?
-
espat
tag
"És az amúgy PC-ről is lejátsszva is megoldható szerintetek hogy 24p-ben nyomja a tömörítetlen HD filmeket?! Mert kipróbálnám, hogy úgy milyen a kép folyamatossága.."
Igen, pl. Ati catalyst control centerben beállítható. De feltétele az ,hogy tudnia kell ezt a refresht (24 Hz) a grafikus kártyádnak ,és csak 1920x1080-as képfelbontás lehet a kimenet.
-
GEO001
aktív tag
-
Minimoa
tag
azért őszintén szólva nem nevezném drágának az LG BD660-at 32000Ft-ért. (Mármint a hasonló képességű médialejátszókhoz képest).
És ezért még BD lejátszót is kapok, nem csak média lejátszót.
Ha a veszem az LG legolcsóbb BD meghajtóját, akkor az iPon-nál 21kHUF.
11kHUF-ért pedig nem kapok olyan média lejátszót, ami tudja a BD menüt, dvd menüt és a frame by frame 3D-t.Szóval ezért mondom, hogy valahogy nem értem, ha tényleg csak a torrenttel gyengébb ez a BD lejátszó, akkor miért veszik az emberek a hálózati média lejátszókat.
-
espat
tag
Egyszerusitve:
a mozifilmek celuloid szalagra torténo rogzítésébol maradt ránk a 24 kép per másodperces lejátszási sebesség. És értelemszeruen a BD-n is ilyen sebességgel megy a film.
Ha viszont 50p van a kimeneten, logikus, hogy 1 másodperc alatt nem 24 teljes kép ,hanem 50 teljes kép fog ott megjelenni. Namármost 24 képbol kell 50-et csinálni másodpercenként. Mivel az 50 nem osztható 24-el maradék nélkul (sem a 60, ha 60p-t akarunk a kimeneten), ezért egyfajta szaggatás fog jelentkezni lejátszás kozben, mivel valamelyik képet kétszer kell megjeleníteni...
-
Cocos
tag
Persze figyelembe kell venni az egyéni igényeket és lehetőségeket. Nekem adott az író a pc-ben, tehát nem kell vennem. Van pályám a lemezek kölcsönbevételére. És nem utolsósorban a fenti eszközt most 27E pénzért kapom.Szóval, ha akarnék egy jobb minőségű médialejátszót, akkor nem érné meg azt vennem a Br-el szemben. Nekem!
-
-
GEO001
aktív tag
Én is támogatom espat állásfoglalását. Ha valakinek rendelkezésre áll mindkét lehetőség (konténeres, tömörített alapú vs. BD szabványú) lejátszás, nézze meg és hasonlítsa össze, sztem is van különbség a minőségben. Amúgy a BD lejátszómat nem csak BR lemezek kezelésére használom, hanem a nagyobb mkv - több 10GB -(ha nics meg BD verzsönben) filmeket BR-DL lemezre kiírva tárolom/játszom le. Így nem kell nagyobb méretű USB-s flash-t vásárolnom, ami már nem is a legolcsóbb megoldás. Tudom itt jön a HDD/PC kérdése, de ez megint más elgondolás.
-
PLaci58
addikt
Nem a digitális átállást, hanem az analóg adók lekapcsolását akarták (ják) kitolni, hogy ne kényszerítsék a háztartásokat nagy kiadásra (STB, új TV).
Most éppen régi F1 versenyeket nézek műholdról, 16:9-ben egy HD Ready "régi" (2 éves), 42"-os LG plazmán, igaz 3m-ről, ráadásul scarton keresztül, de nekem nagyon tetszik
-
rbriddick77
csendes tag
Jah
Én néztem vásárlás előtt mindkettőt (4500/5500), és nem láttam különbséget. Meg az eladó szerint is csak a smart tudás amivel több az 5500. Aztán kitudja. Ami tuti hogy az enyémben (4500) IPS panel van, és a képe is szép.
Jah még annyit, hogy ugye nemrég az 5500-at leváltották 5590-re, ami elvileg valami javított verzió, de hogy miben jobb, azt nem tudom.
-
rbriddick77
csendes tag
"5500tól felfelé már jobb panel van benne."
És miben jobb/tud többet?Egyébként azt normális, hogy 'PC mód'-ban a levágás nélküli (just scan) opció inaktív? Erről valakinek esetleg van infója? Nálam legalábbis pc módban a kép sokkal gyatrább, mint amikor átcímkézem a hdmi-t játékgépre, és bekapcsolom a tv-n just scan-t.
-
Yogi Bear
aktív tag
LW579S
TrueMotion: 100 Hz
Válaszidő (G to G): 2,4 ms
3D Képfrissítés: FHD T120Hz
Betekintési szög (Függőleges): 20 fokLW659S
TrueMotion: 200 Hz
Válaszidő (G to G): 2 ms
3D Képfrissítés: FHD T240Hz
Betekintési szög (Függőleges): 26 fokárkülönbség: 20.000.- Ft (4,5%)
Nem érnek meg 20e ft-ot a fenti különbségek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest