- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bwin.party
aktív tag
Sziasztok!
Körülbelül két hete boldog (?) tulajdonosa vagyok egy Y50 változatnak. Nem terveztem laptop vásárlását, mert van két asztali gépem és van egy Asus laptop a családban. Céges cafeteria rendszerben volt lehetőség választani és mivel nem akartam azt, hogy az adó vigye el a keret nagy részét, ezért ezt választottam egyik elemként. Több problémám is van a laptoppal, mert sok új elemet nem értek meg. Legalábbis nem tűnik számomra elég ésszerűnek.
Eredetileg aktivált és eredeti Windows 8.1 64bit van a laptopon telepítve. Számomra a csempe az agyhalált jelenti. Átvételkor azt mondták, hogy csak Ghostolással tudom a jelenlegi rendszert menteni és csak utána újat telepíteni. Ha újratelepítem, akkor a garancia elvész? BiOS-ban van eltárolva a sorozatszám. Ez mit jelent? Ha igen, akkor abban az esetben is, ha Ubuntut telepítek rá?
A laptopon Y50 címke van rá ragasztva, de nincs utalás az Y50-70 termékjelölésre. Hogyan van ez? Mert ha jól gondolom, akkor semmilyen plusz extrát nem tud ez a változat, csak amit a többi változat. Világít a billentyű és van JBL. Amúgy kellemes használni és tetszik a hangzás is.
Aktuális, hogy az itCafé lehozta cikkben, amit a Lenovo csinál(t).
Ezzel kapcsolatban is várom a véleményeket, mert kicsit kiakaszt ez a sok előre telepített mocsok a gépen. Inkább újrahúznám és tudnék egy kicsit is bízni benne. Nem tudom, hogy mennyire megbízható az így előre telepített OS és a hozzá pakolt utils-ok...
Specifikáció:
Alaplap: ismeretlen gyártó;
CPU: Intel Core i7-4710HQ @ 2.50GHz;
RAM: 8GB;
SSD: 256GB (Samsung EVO ???);
Video: nVidia GTX 860M (4GB, GDDR5);
Kijelző: nem érintős, 15.6";[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Hurkaleves #11185 üzenetére
pont egy hónapja adtam meg neked ezeket a dolgokat már 1x
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
spawn21
veterán
Hétfőn megyek az Y50-ért , végül a laptopszalon lett. Remélem nem bánom meg
s24U+15p
-
kzolee216
senior tag
válasz Hurkaleves #11179 üzenetére
Igen, jól látod
-
kzolee216
senior tag
válasz Hurkaleves #11177 üzenetére
Nem. Itt fix orajelen jar mind a ket vga. En ugy vettem eszre, hogy nem veszi vissza. Viszont a feszultsegcsokkenes miatt alapjaraton a homerseklet minimalis terhelessel olyan 50 fok koruli.
-
Kelecar
aktív tag
válasz ppetike1 #11141 üzenetére
Hihetetlen, egy hónapos sincs a gép és az enyém is meg van repedve ott. Miután megvettem rögtön csekkoltam mert régebben is olvastam erről a repedésről és lám most nálam is előjött, pedig kivételes bánásmodban részesült a gép. Eléggé szériahibának tűnik és fáj hogy már most fizikai sérülés van szeretett gépemen
-
kzolee216
senior tag
válasz motor12 #11171 üzenetére
Következő oldalról töltsd le az Nvidia Inspectort. --->[link]
Találsz benne *.bat fájlokat. Ezek annyit tesznek, hogy beállítják az órajeledet és csökkentik a feszültséget mind a két VGA kártyán. Értelemszerűen, ha neked crashol a géped, akkor a 750m-est célszerű használni.
Ha szeretnéd használni az én beállításomat, akkor leírom mit kell csinálnod:
Neked annyi a teendőd, hogy létrehozol egy undervolt.bat fájlt, majd annak a tartalmába a következőket írod:C:\utility\NvidiaInspectorForY510p\nvidiaInspector.exe -setBaseClockOffset:0,0,135 -setBaseClockOffset:1,0,135 -setGpuClock:0,1,1059 -setGpuClock:1,1,1059 -setMemoryClock:0,1,2500 -setMemoryClock:1,1,2500 -forcepstate:0,5 -forcepstate:1,5
Mint láthatod, nekem a C:\utility\ mappámban található az NvidiaIspector ezért, ha te azt más helyre teszed, akkor azt javítsd.
Nekem is ugyan úgy Crash-elt a VGA-m, mint neked. Ezzel a beállítással nyertem 15 fok mínuszt és még a videokártyám is megfelelő teljesítménnyel megy.
A undervolt.bat fájlt minden indításkor el kell indítanod, ezért célszerű automatikus indulással a rendszerrel indítani. Arra is vagy egy kisebb script-em, amit oda tudok adni, ha érdekel.
Remélem így tudtam segíteni
-
kzolee216
senior tag
válasz motor12 #11169 üzenetére
Tipikus 755m ultrabay-es vga hiba. Ha hasznaltan vetted, akkor jol atvertek. Egyszeru a megoldas amugy. Nem birja az alapertelmeztt orajeleket a 755m-es vga.. Vedd vissza az ertekeket msi afterburnerrel a 750m ertekeire. Nekem is pontosan ez volt a problemam. Garancia elott viszem is vissza. Ha nagyon zavar, akkor vidd vissza. Van egy masik lehetoseg is. Ott egy kicsit trukkozni kell, de a geped huvosebb lesz kb 10-15 fokkal. En igy hasznalom. Sorry, ha esetleg hibasan irok. (Telefon)
[ Szerkesztve ]
-
motor12
csendes tag
Sziasztok!
Ez kifejezetten egy játék/teljesítmény orientált kérdés lesz.
Már több mint egy hete kaptam egy y510p-t, aminek a specifikációi: i7-4700MQ 2.4GHz , GT 755M SLI , 8 Gb RAM 250 Gb Samsung SSD, illetve legfrisebb Windows 8.1 fut rajta. Kifejezetten gaming laptopként szeretném használni, azonban eddig még nem sikerült vele huzamosabb ideig játszanom egyik játékkal sem!
Legfrisebb Nvidia driver hajtja a két videókártyát, azonban sorozatosan, pár 10 perc játék után (pl: Team Fortress 2 high beállításokkal és 1080p-ben) a kép megáll, (közben a hang és a játék fut tovább) és mikor ctrl+alt+del-es feladatkezelés után visszalépek az asztalra a következő üzenet fogad:
" az nvidia képernyőillesztő váratlanul leállt, majd sikeresen újraindult" . Nem tudom mi okozza ezt, de hihetetlenül idegesítő, gyakorlatilag ellehetetlenít a gépem használatától.
Másik ezzel egyenértékű probléma:
Az újonnan megjelent Evolve-ot próbáltam játszani, de az is pár perc után befagy, majd a következő hibaüzenetet kapom a CryEngine-re hivatkozva: " DXGI_DEVICE_HUNG". Ezzel egyidejűleg persze a képernyőillesztő is leáll, majd újraindul...
Gondoltam kipróbálom már a 3DMark11-et, hátha az feltárna valamit, de a kombinált tesztnél az is kifagy az előbb említett...DEVICE_HUNG hibával.
Olvasgattam Lenovo fórumon, és ott láttam, hogy megjelenés után bizony komoly problémák voltak mind az y500 illetve a p modell esetén a grafikus teljesítménnyel. De az én esetemben ezek még a mai napig nem javultak meg.Ha bárkinek van már ezzel kapcsolatban tapasztalata, vagy esetleges megoldása, kérem ossza meg velem!
Előre is köszönöm! -
-
spawn21
veterán
A napokban tervezek venni egy Y50-70-et. Az UHD-s verziót (ips).
Viszont nem tudom hol érdemes. A max verziót szeretném megvenni. Imperium? Vagy digiprime? Laptopszalon? Kb mindenhol ugyan abban az árban mozog. Olyan 330 ezer pezeta
Eddig egy g580-at nyúzok, lassan 3 éve. Imádom. Csak lassan kevés lesz videózni meg képet szerkeszteni
[ Szerkesztve ]
s24U+15p
-
beloadjoker
őstag
Hali srácok!
Régebben a Dolbyban volt több beállítási lehetőség úgy emlékszem voltak profilok játékra zenére stb, most csak egy bekapcsológombom van, hogy tudom visszaállítani, régebbi vagy esetleg újabb verziót feltenni frissíteni? /és ami a lényeg tényleg jobb azokkal a beállításokkal vagy maradjak a seggemen akkor is ilyen lesz?! /
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Danex
addikt
válasz beholder00 #11143 üzenetére
És ha a fényképezés után a földhöz vágom
Annyit lehet tenni szerintem , hogy az üzletbe beviszed, ahol aláíratod a bolttal, hogy épp állapotban vették át és onnantól az Ő felelősségük.
-
marilllyo
veterán
válasz Hurkaleves #11144 üzenetére
Nem bukod.
Eredeti állapotában küldd vissza.PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
Hurkaleves
őstag
nekem leugrott egy pöcök mikor szétszedtem, hogy rakjak bele ramot és ssd-t...
ha netalántán valami oknál fogva gariztatnom kell, akkor bukom?
illetve ssd és a plusz ram nélkül kéne visszaküldjem? tehát ahogy vettem? -
beholder00
tag
válasz metalbambi #11142 üzenetére
Szerintem egyrészt bizonyítani kellene ami nehéz.
Mielőtt beviszed csinálsz róla képet, hátulját leszeded. Aztán, hogy a boltban mikor átveszed akkor szerintem kérni kellene, hogy na nézzük csak meg a pl a pöcköket, mert te csak akkor veszed át ha nem tettek benne kárt. Nem a legegyszerűbb. de szerintem ha normális ember javítja simán megteszi. Aztán ha látható hiba pl törés van onnét már üzletvezetőt kell kérni, hogy neked bizonyítékod van róla, hogy nem így hozta be. Azt, hogy őt ez mire kötelezi...hát ezt ugye a bevitelnél is tisztázni kellene. Pl.: valódi szerződés, megbízás egy szolgáltatásról, és ott simán leírhatja, hogy ő ilyenért nem vállal felelősséget vagy igen, esetleg részben.
Szerintem ezen dől el minden. Így vagy felmenti magát vagy valóban vállal minden ilyen kártérítést.Én legalábbis ezt tenném ennél a gépnél. Azt, hogy ha hiba van és nem ismeri el...hát valaki majd talán megírja de akár egy boltos véleményét, vagy akár konkrét esetét is szívesen fogadjuk
jó témafelvetés
-
metalbambi
tag
válasz csoresz2 #11140 üzenetére
Én havonta keresztül cipelem az országon (Tapolca-Debrecen), de szerencsére még mindig semmi baja Yolánnak
Amúgy a szervizben amikor bővítettem a ramot, meg belerakattam az ssd-t, akkor mint 1 állat annyira feszítette a tag a fémházat
Ha ők okoznak benne kárt (pl letürnek 1 pöcköt), akkor meddig mehetek el?
Hiszen a szervízeléssel is veszít az értékéből a lapos, stb...
Erről tud valaki valami infót?Furcsa, hogy az emberek meglepődnek rajta, ha ugyanolyan stílusban válaszolok, mint ahogy ők írnak :U
-
ppetike1
csendes tag
válasz csoresz2 #11140 üzenetére
Nekem a mélynyomó felőli zsanérja van megrepedve.. Raktam rá egy fekete szigszalag csíkot, addig se látom.
Meg az egyik ventije zakatol hidegben (értsd télen 2 óra vonatút alatt pihent,majd táskából kivéve indításnál) , mint egy traktor. Majd ha vége lesz a félévnek, utána visszavitetem. -
csoresz2
tag
Y50 tulajok: valakinek van már tapasztalata a repedt zsanér ügyben? Egy nagyon halovány csíkot véltem felfedezni az egyik zsanéron, valószínűleg el fog repedni. Valaki vitte már vissza ezzel a hibával? Mik a tapasztalatok?
-
Hawnin
tag
Halihó srácok!
bb egy hete visszaküldtem a notimat szervizbe mert ugye tmx nem csinálta meg normálisan a notimat.
Ma újra konzultáltam velük és most jelenleg alaplapra várnak hát kíváncsi leszek hogy mi lesz a vége. -
Hurkaleves
őstag
válasz Cyber_Bird #11136 üzenetére
uhh.. a gyári pasztázás tényleg durva..
viszont az illető sem jól pasztázott. néztem anno egy pár videót optimális pasztázásról és a lényege, hogy középre kell tenni egy csepp pasztát (hosszabb, nagyobb chip-nél esetleg több pöttyöt) és a többit (a terítést) szépen végzi a két felület ahogy összesimul.
ha előre elkenjük sok apró légbuborék keletkezik ami ugye hővezetés szempontjából nem igazán jó!
a gyári pasztázásnál is látszik, hogy sok helyen kifigyel a réz alap... valszeg a sok bubi miatt ott is. ez mind a hatásfok romlásához vezet. -
Kelecar
aktív tag
Sziasztok!
UHD-s Y50-en (FHD-s árán kaptam, jó sztori lehet majd leírom) az eddig próbált játékok szépen futottak fullscreen kisebb felbontáson is, viszont ma belefutottam egy csúnya letterbox-ba az Assassin's Creed IV-nél. Van erre valami megoldás?
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz Balazs255 #11070 üzenetére
Udv!
En is elvittem a kollegahoz, csak ajanlani tudom, remek munkat vegzett, es nem sporolt semmivel. Szepen aprolekosan megcsinalt mindent, ahogy illik.
Nalam is ritkabban dolgozik a hutes, szinte erzem, hogy halas a gep erte Szerintem fel evente el fogom vinni egy hasonlo TMK-ra. -
dzsuhasz1
csendes tag
Sziasztok srácok!
Érdekelne ez az nvidiainspector-os overclockolás, ha esetleg valaki jártas benne, meddig érdemes annak nagyon örülnék ha írna egy privit
y500 i7 3630qm, 750m sli -
voyi
aktív tag
Akinek megvan a techinferno fórumról letölthető 3.05 moddolt bios és a 2.07es bios és a backup tool, feltöltené nekem dropboxra vagy egyéb helyre? Nagyon szépen köszönöm előre is!
Sajnos techinferno-n nincs jogosultságom letölteni, min 5 hozzászólás szükséges,amit a fórumnak még jóvá is kell hagynia egyenként.
Aláírás
-
-
-
marilllyo
veterán
Ezt én is néztem. Sajna bugos itt a GPUboss. Órajel emelés lesz. Ugyanaz minden. Olyan 25% pluszt fog adni. Néztem teszteket. Fc4 ultra ~45-50 fps.
Ami gond lehet az az, hogy kétlem, hogy a hűtésén variáltak volna szóval valószínűleg melegebb lesz az a gép.
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
Sheld
senior tag
Részben jó, részben rossz hír. A gtx960m hajszál pontosan megegyezik a GTX860m-el... Ha eltérés lesz is, az maximum órajelemelést fog jelenteni. Az nVidia-tól megszokott módon (másfél hajszál és egy negyed lehellet.Ami már egyszer rosszul sült el a GT755m SLI-s notik esetében.
Ugyan az a chip, ugyan annyi Shading units, ugyan annyi rendet output processors, memória busz is marad 128bit-es, és a texture mapping units száma sem változik.
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Skifu
újonc
megvan a megoldás!!!!
van driver és be is van kapcsolva DE!
én idióta sima bios-t akartam frissíteni DENEMAZTKELL!!
azt kellett beírni a google-be hogy "vbios" y510p
szóval azt hiszem most jó ha mégsem akkor meg kib*szom a csukott ablakon!!
-
Skifu
újonc
Kedves Felhasználók,Sorstársak!
óriási gondban vagyok és végső elkeseredésemben írok!
y510p i5 755m birtokosa vok közel egy éve de még sosem tudtam kihasználni a platform előnyeit...
nem működik az SLI! élvezhetetlenek a játékok!
olvasgattam a fúrumot de mivel nem értek a lovakhoz segítségre van szükségem!!!!8.1 windows-om van pro verzió...
tudna e valaki segíteni oly módon hogy leírná mit hogyan kell frissíteni step-by-step.
ugy kéne leírni mintha hülyéknek kellene megérteni mertt csak egy egyszerű végfelhasználó vagyok.
előre is köszönöm a segítséget!!!
-
LallerHUN
tag
válasz ZPKing #11099 üzenetére
Helló! Nekem se volt csavar hozzá, de fogtam magam és mikor leveszem a hátlapot plusz az ODD-t akkor ott az ODD helyén kell lennie 3 v 4 egyforma csavarnak.(laposfejű kis csavarok) Na én onnan vettem ki egyet és használtam A többi csavar is bőven fog, szóval szerintem simán lehet onnan egyet használni
-
Hawnin
tag
eléggé bivalynak néz ki egy kis szerencsével végre normálisan ránéznek a notimra és cserepapírt kapok akkor tuti veszek egy ilyet
Esetleg tud valaki valami kis trükköt hogy TMX től egy cserepapírt csikarjak ki ? 2. küldtem vissza notit ugyan azzal a hibával mert nem javították meg azzal hogy adaptert cseréltek.
Ha valaki tud valamit PM pls :3 -
marilllyo
veterán
Na jó mondjuk mégsem rédogálok mert úgysem váltanék...jön a Playstation 4.
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
Hawnin
tag
Na barátaim lehet örvendeni
http://prohardver.hu/hir/frissitett_lenovo_y50_notebook_geforce_gtx_960m-me.html -
-
ZPKing
tag
Sziasztok
Win key kiolvasás okés
Most már csak a telepítőt kéne előszedni valahonnét.
de úgy láttam valamilyen oem cucc mert a rendszer tulajdonságokban nincs ott hogy pro vagy enterprise.
Szóval nem nem tudom milyen telepítővel kellene újra húzni.még egy
én csináltam a win 8.1-ről egy teljes lemez képet még amikor megvettem a gépet és felraktam mindent ami kell.
ezt nem lehet felhúzni valahogy az ssd-re?vagy mostani vinyó nem tartalmazza valami recovery partición a win-r mert van egy csomó partíció ami nem is látszik a sajátgépbe csak a lemezkezezelés progiba.
köszi
-
farkas-j
őstag
válasz ZPKing #11099 üzenetére
Windows 7-et így tettem át:
Bebútoltam a Daytona XP DVD-ről és GHOST-tal lementettem a Windows 7 rendszer partíciót (amire a Win 7 van telepítve). Kivettem a HDD-t és betettem az újat. Erre rátelepítettem egy szűz Win 7-et. (Ezt azért kellett, mert a Win 7 létrehoz egy rejtett helyreállító partíciót is.) Ezután a Win 7 rendszerpartícióra visszaállítottam (felülírtam) a GHOST mentést.
Biztosan van egyszerűbb megoldás is, de én a GHOST-hoz szoktam, tizen éve ezt használom, ráadásul ez rajta van a Daytona XP univerzális boot DVD-n.[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
kzolee216
senior tag
Megvettem ma a Sata 3-as SSD-t.
Szerintetek jók az eredmények? Nem nagyon értek hozzá...Kingston v300 250 Gb
-
Tigi
őstag
-
Tigi
őstag
Sziasztok
A lányomnak van egy Y50-e és ehhez szeretnék neki venni egy normális dokkolót normális áron, ha van ilyen.
Kerestem, de nem találtam igazán semmi normális darabot.
Ha valaki tudna ajánlani egyet azt megköszönném.üdv.
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest