- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesh_019
senior tag
-
[-HERO-]
senior tag
válasz kzolee216 #15167 üzenetére
Igen működik, köszönöm szépen a segítséged!
Nem tudom hogyan lehet de nekem az inspector 750m et ír nem 755m et?!
Nekem mind a két vga-t kereken 1.0 v-ra lövi be, a Mhz-ek stimmelnek.Ezzel így a 96-97 fok helyett a belső kártyám lement 90-re az ultrabayben lévő pedig 85-88 ról lement 78-80 fokra.
Mindezt úgy hogy a ventilátorom halkabban megy.
Procit is undervoltoltam az 68 fok fölé nem megy.Egyenlőre nem nyúztam még csak egy 2 órát, de ma este nyúzom újra
MÁS:
Linus nem sokat vacakolt, gyorsan szétkapta az Y720-at.
Mi a véleményetek, mit néztek ki a hűtéséből?
[link]### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
kzolee216
senior tag
válasz kzolee216 #15155 üzenetére
Feltöltöttem a fájlokat, innen le tudjátok tölteni: [link]
Tennivaló:
1. Csomagold ki egy általad kiválasztott mappába.
2. Indítsd el az undervolt.bat fájltHa jól csináltad, akkor a következő értékeket fogja mutatni a géped:
Jelenlegi bat fájl a 750m kártya értékére állítja be a kártyádat + csökkenti a feszültséget is. Használhatod 755m, illetve 750m kártyával is. Az undervolt csak akkor működik, ha az adapter be van dugva a gépbe, különben nem fog semmit csinálni.
Akkor jó, ha a következő értékeket kapod:
- Current clock: 1058 Mhz
- Memory: 2499 MhzFeszültségem az első kártyán (belső):
- Régi: kb. 1.1 V
- Undervolt után: 0,993 VFeszültségem a második kártyán (kivehető):
- Régi: Nem néztem
- Undervolt után: 0,987 VMaximum hőmérséklet, ha a kártyák 99%-100%-os terhelés alatt vannak, akkor körülbelül 80-84 C és nincs throttling.
Overwatchnál azt hiszem, hogy max 70-75 C szokott lenni.
-------------------------------------------------------
Nekem automatikusan indul a gépemmel a beállítás, de ahhoz külön mókolás szükséges, mert késleltetve kell indítani az undervolt.bat fájt, különben nem eszi meg a rendszer . Erre írtam egy vbs fájlt, ami a késleltetést elvégzi.
-------------------------------------------------------
Továbbiakban az Intel Extreme Tuningot is használom, ahol csökkentettem a "Core Voltage Offset" értékét -60,5468750 mV-ra.[ Szerkesztve ]
-
[-HERO-]
senior tag
-
->Raizen<-
veterán
válasz kzolee216 #14905 üzenetére
Én nem vettem be ezt az egészet, szerintem is csak trollkodni meg feszkót kelteni van itt a srác pár nap pihenő biztos jót tenne neki távol ettől a topictól. Ennyire kb senki sem hülye/a sok jó tanács ellenére/ megjátssza az egészet.
Kíváncsi vagyok milyenek lesznek az új y szériás notik. Szerintem jöhetnek minden fajta kategóriában, hiszen az nv megoldotta hogy butítás nélkül lehessen használni a gpu-kat. 1050 ti től kezdve gtx 1080-al szerelt gépekkel is kijöhetnek, vékonytól a vastag kialakítással, különböző formatervvel, teljes pályás letámadás minden szinten, érdekes lesz a következő év!
[ Szerkesztve ]
-
Lacmaster
tag
válasz kzolee216 #14905 üzenetére
Istenem!
Bárcsak nekem lett volna 700 ezres gépem...
Most vettem egy S7 edge-t...Megnézem már mi van benne...Van vkinek jó youtube videója?
Amúgy a siránkozásoknál tartva
Én sem kaptam választ a y510p laptopom billentyű javítására?!
De rendeltem egy újat, miután kifogtam egy Ebay-es ragasztottat amit refundoltamÉn viszont csakis tisztelni tudom a Lenovo mérnököket
Egyszerűen nagyszerű a billentyűzet csere...Gratulálok nekik -
->Raizen<-
veterán
válasz kzolee216 #14889 üzenetére
Hagyd rá, süket fülekre talál akármit írsz neki. Nekiesett a cuccnak mint vak a pohárnak, úgy le van tépve a csati a lapról hogy még a fólia is felszakadt. Nem hogy ilyen gépet de még egy kávéfőzőt se bíznék rá egy ilyen "szakemberre". Leginkább mekk elek jut eszembe róla az "én majd megoldom nem érdekel senki véleménye" mentalitással.Megnézni valamit egy videón és élőben csinálni két külön világ, a dugás is ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
marilllyo
veterán
-
beloadjoker
őstag
válasz kzolee216 #13610 üzenetére
Annak marad valami nyoma? Úgy értem hogy garit nem akarom bukni emiatt szóval visszaállítható e a bios gyárira utána és marad valami nyoma nem tudod véletlenül?
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
beloadjoker
őstag
válasz kzolee216 #13607 üzenetére
Ha lesz lehetőséged próbálj ki egy amd karit is, 390x tökéletes lenne vele /az elképzelésem szerint 970árán van kb de már újabb/, persze még úgy áll a dolog hogy noti belső kijelzőjével akkor nem menne csak ha nvidiaval használja az ember :/
Youtubeon az emberünknek megy vele szépen szóval 970 tulajdonképpen már tesztelt cucc
https://www.youtube.com/watch?v=xdHzj8I-8FYpokers
közben már sikerült tiszta telepítéssel
[ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
beloadjoker
őstag
válasz kzolee216 #13601 üzenetére
letöltöttem win10es 64bites verziót
expressel feltettem
újraindítottam
felbontás jó
nvidia vezérlőpultban az fogad ami eddig is, szóval:
"A beállítás megváltozott. Frissítse az sli konfigurációt"
Oké rákattintok-->a 3d teljesítmény maximalizásán van az SLI konfigurációnál, a PhysX-nél Autómatikuson-->alkalmaz
tölt átrakja a felbontást 1024x768ba, a program nem válaszol,
majd egyszer csak kidob-->NVIDIA Control Panel Application, 8.1.810.0 működése leálltEgyébként nálad egpu dolog hogy áll? Én is agyalok rajta mostanában, ngffbe mehetne egy wifi+bluetooth kártya így nem vesztenénk semmit mini pici-eba meg mehetne egy hosszabbító+kell egy másik alsó burkolat amire kivezetnénk a hosszabbító végét /nyilván ki kéne vágni az alsó burkolatot/ és már lehetne is csatlakoztatni bontás nélkül, az biztos hogyha ezt meglépem ultrabay kártya repül a pi*sába, helyére meg max egy másik vinyó...
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
válasz kzolee216 #13511 üzenetére
mai napig magas nekem ez a eVGA cucc, milyen porton kommunikál a laptoppal, midnen laptophoz lehet? driverek hogy reagálnak rá, hol állítom be, hogy az adott játék / szoftver melyik VGA-t használja az eVGA val együtt már 3 ból érdekel a dolog mert tényleg frankó.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
->Raizen<-
veterán
válasz kzolee216 #13292 üzenetére
Érdekes. Eljátszottam a gondolattal hogy beszerzek egy ilyet, meg egy gtx 980 ti-t mondjuk, meg egy 4k-s tv-t. Meg is csinálnám a tesztet róla rengeteg játékkal. Logout-os cikk lenne. De egyelőre nincs melóm és ahogy a dolgok állnak a lapit is el kell adni hogy fizessem a számlákat.
-
beloadjoker
őstag
válasz kzolee216 #13287 üzenetére
Remélem találsz, sajnos nekem nincs asztalim amiből adhatnék :/ ha esetleg sikerül, kipróbálnál nvidia és amd kártyát is? /r9 280 vagy 290 is szép lenne/
Ezen kívül dokkolóról majd tudnál adni némi infót? /mennyibe kerül hova csatlakozik/ /ez a megoldás mekkora veszteséget jelent stb/sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
Hurkaleves
őstag
válasz kzolee216 #13263 üzenetére
igen, pont most indítottam el és nekem is szaggatott mint állat. (maxwell 860M)
mondom ez lehetetlen!
gondoltam egyet és bekukkantottam az nvidia vezérlőpultba és ránéztem, hogy futtatásnál a játék melyik gpu-t használja. hát igen. benne se volt a listában és úgy néz ki alapból az iGPU-t használta... így hozzáadtam a játékot manuálisan a listához és hozzárendeltem a nagy teljesítményű nvidia gpu-t, majd indítotam a játékot és láss csodát, kisimult!
full hd és medium beállítás mellett 35-60 fps-t produkál. rendben van. -
beloadjoker
őstag
válasz kzolee216 #13229 üzenetére
Esetleg majd leírnád a telepítésed mentetét? /igen tudom hosszú leírni meg nagy kérés de ha egyszer leírnád címszavakban akkor annak szerintem én és még páran nagyon örülnének, lehet hogy hihetetlen de nekem win10el ez a gép még nem volt jó de leeht én rontok el valamit, rossz sorrend akármi/
-
beloadjoker
őstag
válasz kzolee216 #13198 üzenetére
passz majd tesztelem holnap most linuxon vagyok külsőről, ugye nem arra gondolsz hogy a belső most 755? akkor tényleg felhívom őket így is bigfootomnak nyoma veszett, matricák nincsenek billt bizonyítani tudom hogy nem cseréltek, még lapot megnézem hátha lett ngff csatim lap cseréjével
-
orosmet
tag
válasz kzolee216 #13083 üzenetére
Nem kértek, az átvételi elismervényben az email üres. A tmx oldalán regisztrálva van a gép, de ott semmit nem találtam ezzel kapcsolatban.
Szerdán reggel hívott egy futár, hogy jönne a Lenovo gépért úgy, hogy előtte délután lemondtam a futár igényt. Mint kiderült valami budapesti címre ment volna, szóval nem is az én gépemet vitte volna, csak a számom került oda valahogy. Remélem a gépemet nem fogják elkavarni, már van elég baj velük.
Szerk: Megtaláltam az oldalt, az átvételi elismervény lap legalján van a cím. Az Imei-t és a munkalapszámot kell megadni. Jelenleg javítás alatt van a gép, azt írja státusznak.[ Szerkesztve ]
-
orosmet
tag
válasz kzolee216 #13042 üzenetére
Köszönöm az infót, az jó lenne, ha az okozná. Korábban úgy olvastam, hogy memóriahiba is okozhatja. Egyébként lehet tényleg a vinyó miatt van, mivel ssd van a gépben, a chrome cache-et a hddre tettem át [link] , akkor ez a hiba sűrűbben jött elő alvó állapotból felébresztve böngészés alatt, a legutóbbi újratelepítéskor viszont ezt nem csináltam meg. Azóta talán nem is fordult elő ez a hiba.
A TMX oldalán már regisztráltam a gépet, körbefotózom és kiveszem majd az ssd-t, utána jöhet érte a futár.
A fejleményekről mindenféleképpen beszámolok.[ Szerkesztve ]
-
BwG
csendes tag
-
beloadjoker
őstag
válasz kzolee216 #12885 üzenetére
Az lesz, ő nem csak hívni kell őket és jönnek érte?
Szétszedni nem fogom megnézni, annyi hogy valahogy wipeolnám az ssd-t mert nem szeretném hogy lássák az adataim, még ezt kell valahogy megcsinálnom.Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
beloadjoker
őstag
válasz kzolee216 #12883 üzenetére
Szia!
Csak ost volt időm kipróbálni amit írtal, lehúztam töltőről kivettem az akksit, nyomtam sokáig a bekapcs gombot utána visszadugam tápot bekapcs gomb, de semmi, más ötlet?
-
-
Danex
addikt
válasz kzolee216 #12777 üzenetére
Ha azt nézzük, hogy nem lehet rárakni a hátlapot, illetve plusz ventilátorok nélkül (amik ezt fújják) annyit ér el vele, hogy később éri el a maximális hőmérsékletet.
Több értelme van a ventilátor azt hiszem barna vezetékét kikötni , arra egy kapcsolót és akkor lehet kapcsolni 100%-ot vagy eredeti fordulatszámot.
-
777krisz
csendes tag
válasz kzolee216 #12706 üzenetére
Hátha tudnál nekem segíteni, sajna ennyire nem vagyok otthon a témában...
Amikor leöntöttem, egyből leállt, gyorsan letöröltem, amit tudtam, fejtetőre fordítottam és kifolyt a billentyűzetből pár csepp. Az aksit és a második videokártyát közben kiszedtem. Ezután leszedtem az alját és egész este (kb 8 óra) fújattam egy ventilátorral úgy, hogy a lehető legjobban száradjon. másnap reggel összeraktam és elindult. Végigtöltött a Windows (8.1), és a bejelentkezés közben leállt. Utána akárhányszor megnyomtam az indítógombot, kerregő hang, plusz a hűtőventilátor "megremeg" mintha valami blokkolná. Szerinted ez azt jelentheti, hogy túlélte a cpu? Előre is köszi a véleményt!
-
beloadjoker
őstag
válasz kzolee216 #12664 üzenetére
Szép!
Esetleg nem tudtok valakit aki Pécsen kitakarítaná és pasztázná is a gépet? Matricákra vigyázni kellene, tényleg mennyire volt problémás matricák miatt a szétszedés, pasztázás összerakás?
Egyébként közben valami hűtőpadot használtál?[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
válasz kzolee216 #12570 üzenetére
+1
Akár logoutra is mehetne egy kisebb cikk a szétszedésről, pasztázásról, összeszerelésről, mire kell figyelni stb stb
-
-
-
CHaooSS
őstag
válasz kzolee216 #12091 üzenetére
Ez meg a másik, ha nem is adnak ki akkor előző driverek is működhetnek.
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
metalbambi
tag
válasz kzolee216 #11969 üzenetére
Exemnek van y510p-je, nekem nem jött be. Mármint Y50 szerintem szebb, nem süti meg a legnemesebbemet és könyebb is... (elég sokat utazom, Debrecen-Veszprém vonalon)
De azért köszönöm a válaszokatFurcsa, hogy az emberek meglepődnek rajta, ha ugyanolyan stílusban válaszolok, mint ahogy ők írnak :U
-
vtommy
aktív tag
válasz kzolee216 #11953 üzenetére
Nekem is az lesz, valami vajazókéssel... de inkább várok pár napot, míg megjön az SSD-m is.
Egyébként hatalmas géniusz lehetett, aki kitalálta, hogy ilyen pengeélesre kell az alumíniumborítás oldalát hagyni... Komolyan mondom, vigyázzatok vele, picit csúszott meg a kezem, miközben toltam, és nem lett szép vége...
-
Georgie1224
tag
válasz kzolee216 #11936 üzenetére
A hdd sentinel azt mutatt, hogy 7 óra latt esett 3%-ot a hdd kondíció 97-ről 94%-ra.
Nem tudom az okát , hogy hogyan.
Viszon kissé nehéz értelmeznem a táblázatot, mert a smartctl-hez vagyok szokva szervereken és nem a sentinel-hez.
TÁBLÁZATMurphy: "Ami el tud romlani, az el is romlik."
-
sanis77
csendes tag
válasz kzolee216 #11934 üzenetére
Én úgy csináltam, hogy a függőleges középtengelyre tettem rá a 2 db venti jobb oldalát, tehát egy kicsit benyúlnak balra, plusz még a felső mellé jobbra tettem be a harmadikat.
Ha nagyon kiteszi az ember őket a bal oldalra, akkor bezavar a hűtőnek és -ahogyan én tapasztaltam- csak rosszabb lesz.
A GPU hőmérséklete nagyon jó, viszont a processzort nem tudom lejjebb hűteni.Amúgy valaki meg tudja mondani, hogy melyik a processzor és melyik a videókártya? Az egyik fent van a gép zsanérjai fele fent, a másik pedig középtájon. De melyik melyik?
-
maci25
aktív tag
válasz kzolee216 #11888 üzenetére
Mi van a wifivel?
Nekem most win 10 van fent, a wifi csatlakozik a routerhez, viszont adat nem vagy csak nagyon lassan jön át rajta.(ez az oldal is kb 5-10 másodperc vagy az oldal nem található hiba üzenettel jön be wifiröl.
Win 8.1 alatt kicsivel jobb volt a helyzet de az sem volt az igazi.
Van erre megoldás?
Neked is ez a helyzet wifiröl? -
vtommy
aktív tag
válasz kzolee216 #11805 üzenetére
Y50-70, nem 510p, a GTA 5 egyébként egyenesen játszhatatlan, teljesen lowon és maxon is ugyan az a jelenség, 5 percig tökéletes, minimum 50 fps, utána elkezd irdatlanul szaggatni, de nem fps drophoz hasonlítanám, inkább meg meg áll a képernyő... valamit tuti én rontok el. UHD modellem van, de egy 1080p-s dell monitorral használom, így ez nem lehet a gondja. A gta 5-nek azért csak illene elfutnia ezen a konfigon.. akárhogy nézem, a 4 giga ram sem lehet olyan hihetetlen kevés, hogy full padlón ne vinné el.. valami más lehet a gond
Szerk: Mérem a hőmérsékletet is, teljesen normális, cooler master padon van a noti, az egyik legjobb laptophűtő, mivel oda rakosgatod a ventiket ahova akarod. 75C volt a maximum hőmérséklet eddig.
[ Szerkesztve ]
-
amoartus
csendes tag
válasz kzolee216 #11772 üzenetére
De highon van 30 fps-ed? Az igazán papás lenne..
Ha meg csak annyi a gondod, h akad, akk a "sampon reklám" néven emlegetett rémet kapcsold ki, 1-2 dolgot vegyél mediumra, vagy a felbontást vedd kisebbre (pl. 1600x900-al v. ha muszáj, menj még lejjebb), maximalizáld az fps-t 30-ra stb.
Nézegesd meg, h az y50-70-en és a hasonló asusokon youtube-on milyen beállításokkal tolták a witcher 3-at.
És utána várom a beszámolót! Még mindig lehet, hogy meggondolom magam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 15" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
- Hibátlan Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8 magyar !! 1Hó Jótállás
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest