- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz marilllyo #12134 üzenetére
nálam arra ott a párom és a laptopja
full automata, nekem csak meg kell néznem a filmeket és hallgatnom a kocsiban a pendrive-ra rakott zenéket, még jó, hogy mindenben ugyanaz az ízlésünk
amúgy 3 gép van itthon kettőnknek
ja és szerencsére a TV mindent lejátszik pendriveról, így nem kell erre is külön gép[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz Hurkaleves #12127 üzenetére
szerintem amúgy nem sok értelme van összehasonlítani egy asztalit lapossal, mert asztaliból mindig erősebbet lehet építeni olcsóbban, a lapos meg hordozható akár milyen nagy is.
Nekem van egy 100eFt laposom hurcolni, meg egy 200eFt asztali gép játszani és ez is 300eFt szóval van több variációs lehetőség
ja most kicsit többe van a gép már mert fejlesztettem rajta (VGA és SSD)[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Hurkaleves #12102 üzenetére
ez így ok, de ez jobb, mint a laposod minden téren és bővíthető, hordozásra meg 40-50ből vehetsz egy tabletet, mondjuk akkor van előnye egy ilyen laptopnak, ha kollégista valaki, vagy egyetemista és otthon-kolesz/albérlet között ingázik
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz ->Raizen<- #12020 üzenetére
az alulfeszelés intel extreme tuning utility-vel lehet véghezvinni, cpu voltage offsetet kell állítani negatív irányba, ezt neked kell kitesztelni meddig marad stabil, nekem -90 volt ez az érték (i5-4200m), ezzel 5-10 fokot nyertem procin programtól/játéktól függően.
-
kisza25
félisten
válasz Hurkaleves #12003 üzenetére
szerintem 1-2W-ot kajolhat, de egy hét alatt a sok kicsi
-
kisza25
félisten
válasz bbubby00 #11996 üzenetére
lehet, hogy altattad, nem kikapcsoltad? mert ilyenkor a RAM kap áramot semmi más, az elképzelhető kibírta addig
1 év után sikerült letesztelni[ Szerkesztve ]
-
-
kisza25
félisten
válasz Hurkaleves #11185 üzenetére
pont egy hónapja adtam meg neked ezeket a dolgokat már 1x
-
kisza25
félisten
válasz Hawnin #10876 üzenetére
az alulfeszelés intel extreme tuning utility-vel lehet véghezvinni, cpu voltage offsetet kell állítani negatív irányba, ezt neked kell kitesztelni meddig marad stabil, nekem -90 volt ez az érték, ezzel 5-10 fokot nyertem procin programtól/játéktól függően.
azt, hogy ne vegye vissza a turbót egy másik programmal lehet elérni a neve, ThrottleStop, ezzel fixálni tudod az órajelet max turbó órajelig. alulfesszel azonos hőmérsékletem lett 2,5@2,7Ghz-re húzott procival, mint előtte alapon[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Kenvelo7 #10866 üzenetére
szerintem az egy 75W (ha jól számolok 19V x 3,96A) töltő, a minimum 120W-os amit a géphez adnak, szóval, ha arról megy is ne terheld meg, mert valami kuka lesz, max feltöltöd vele aksit (gép kikapcsolt állapotban)
és aksiról használod amíg beszerzel egy rendes töltőt[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz kzolee216 #10849 üzenetére
igazából nekem pár nap kellett csak az alulfeszelésig (CPU) én mindig mókulok valamit a VGA alulfeszelés az a te érdemed, de nekem hiába volt 10 fokkal kevesebb a GPU, mindig a CPU hőm volt a sok,
a GPU azzal 75-ről 65 lett a CPU meg ixtu-val 87 helyett 80Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz Magill #10840 üzenetére
kellet melóhoz egy laptop, de nem volt pénz asztali+ laptopra így eladtam asztalit és ezzel váltottam ki mindkettőt.
Megszűnt a meló amihez laptop kellett, így visszaváltok asztalira anyagi okok miatt, meg én ezt is bill+ egér+ monitorral használtam, nem is hurcoltam mióta nem kell melózni így elég evidens döntés volt[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Hurkaleves #10838 üzenetére
csak vicc volt, nem kell mentegetőzni, te i7+ SLI-t akartál, ezt nem tudtam nyújtani neked, innentől kalap kabát
-
kisza25
félisten
válasz Hurkaleves #10836 üzenetére
grat hozzá, bár kicsit neheztelek, hogy nem az enyémet vetted meg
-
kisza25
félisten
Na skacok fájó szívvel, de kedden távozom a klubból
-
kisza25
félisten
válasz zsebtigris #10784 üzenetére
ja valami elállítódott, mert most meg jó
marilllyo: ilyen ez a popszakma[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz marilllyo #10778 üzenetére
én kb 2 éve eladtam asztalit és konzolt vettem egy gyengébb laptop mellé, 180órát toltam bele BF3-ba de nem bírtam megszokni, meg ami rosszabb nem tudtam élvezni a játékot inkább visszatértem asztalira, most ugye van ez az y510p, de már külső monitorral játszom, így kevés az 1366x768, asztaliba kell vennem procit+ RAM-ot+VGA-t erre szánok 120eFt-ot (i5-3470, 8GB, 750ti) aztán ezt meg eladom és ha nagyon kell valami hurcolni veszek egy 10" tabletet mellé
-
-
kisza25
félisten
megy a venti persze, mondjuk igen csak csöpp itt egy kép róla
marilllyo: napi 2-3 óra max, mert dolgozom, valószínüleg el is fogom adni, mert megint nincs szükségem laptopra, tehetném átpasztáznám AC mx4-el szerintem 80fok fölé nem menne 2évig kb (tapasztalat imádom azt a pasztát)Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
arra lettem figyelmes, hogy egyre jobban melegszik a gép, ezért szétszedtem, hogy kitakarítsam, de szinte pormentes volt a venti meg a hűtő, lehet a paszta fárad
-
-
kisza25
félisten
válasz hajduchris #10670 üzenetére
csatalakozom az előttem szólóhoz, játékokhoz kell a 8GB, nekem a BF4 nem is futott rendesen 4GB-al, és az SSD-vel meg a hétköznepi dolgok fognak sokat gyorsulni, ha arra rakod a win-t
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz metalbambi #10615 üzenetére
sírjál már itt "falun" 10/1-es netem van és választhatok is, vagy ez, vagy nincs net
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz zsebtigris #10561 üzenetére
én nov 21-én rendeltem egy telót, meg egy hifit(2 külön oldalról edigital+ euronics), egyiket sem kaptam még meg (elvileg holnap), de legalább jókat beszélgettem az ügyfélszolgálatos csajokkal, összesítve kb 100 percet, ja és euronicsen sikerült nyitottá tenni a profilomat így más is rendelt rajta keresztül és volt aki jelezte nekem sms-ben, hogy az én profilomban van benne, ezek után azaz 1 nap...
emag-tól amit pénteken rendeltem azt meg ma meghozták (ez a normál ipon és pcx is vidékre 2 munkanap)[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz beloadjoker #10528 üzenetére
nekem netezéssel 3-4 órát bír így energiatakarékossan, az előző lapos max 2-2.5 öt bírt, az azelötti meg 1,5 órát, nem tudom mennyit szeretnél elérni, szerintem ilyen erős hardvertől ez nagyon jó érték
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz Yamdrok #10518 üzenetére
nvidiaInspector.exe -setBaseClockOffset:0,0,135 -setBaseClockOffset:1,0,135 -setGpuClock:0,1,980 -setGpuClock:1,1,1100 -setMemoryClock:0,1,2700 -setMemoryClock:1,1,2700 -forcepstate:0,5 -forcepstate:1,5
ezzel elvileg 980Mhz bár csak terhelve ennyi, lehet ez miatt is volt 1100Mhz beállítva, mert turbóval annyi volt eddig is
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz beloadjoker #10507 üzenetére
ja jó áron van, fogynak is a termékek rendesen, 10perc után pár termék már nem volt kapható
-
kisza25
félisten
válasz kisza25 #10476 üzenetére
meg ugye a drivreket innen pakolhatod fel, valamelyiket csak akkor tudod frissíteni, ha már egy régebbi fent van
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz Criton #10473 üzenetére
én már írtam korábban mit érdemes felrakni, milyen sorrendben, jobban tetszett, hogy nem kell felrakni mindent...,
szerintem nem véletlenül adnak ki frissítéseket, nekem mindenhez a legfrissebb intel driver van a gépen és a legfrissebb NV minden tökéletesen működik, driver felrakás sorrendje->
intel alaplap, intel HD VGA driver, USB driverek, hangkártya driver, NV driver azután a többi (wifi, bluetooth, tapipad....)Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz beloadjoker #10470 üzenetére
azt be lehet állítani NVIDIA vezérlőpultban, a 3D beállítások kezelésében, hogy melyik programhoz, melyik GPU-t használja
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz beloadjoker #10465 üzenetére
én fix 1600-1700Mhz-re szoktam belőni és offset -85 az nálam alap
Throttle stoppal a cpu-t ixu-val a fesz csökkentéstAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz beloadjoker #10463 üzenetére
m.2 ssd-ről megy a win, HD4600 IGP-vel kis fényerő csökkentés, meg proci leszabályozás semmi extra
-
kisza25
félisten
válasz beloadjoker #10442 üzenetére
azért érdekelne, ha nem működik akkor elég egy újra indítás?
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz GTomex #10348 üzenetére
lehet állítani, csak szétesik, akkor meg cseszheted a "gyönyörű" felbontást, ha minden pixeles lesz rajta, már a fullHD-t is vacakul kezeli 15,6"-on a winfos, akkor a 2x-es felbontását, amúgy 1366x768-ban pont jó az ikon méret, fullHD-n már fele akkorák az ikonok, 4k-n meg negyed akkorák
-
kisza25
félisten
válasz y510problema #10309 üzenetére
sajnos a lenovo szervize nincs a helyzet magaslatán, most tavasszal vette át egy magyar szerviz 30 munkanapot ülnek a gépen és utána kapod vissza, vagy kapsz egy levásárlásra szóló igazolást, amire a 30 munkanap után még várhatsz vagy 2-3hetet azután lesz új géped, sokan jártak így, csak aki nagyon verte az asztalt ő kapta meg rövidebb idő alatt
-
kisza25
félisten
válasz y510problema #10307 üzenetére
csak szólok, hogy több mint egy hónapig, de akár kettőig nem lesz géped, én ilyen hibával tuti nem küldeném vissza, csak, ha kifingik az alaplap vagy a gtx755m
-
kisza25
félisten
válasz lipispan #10300 üzenetére
nem kell hozzá semmilyen beépítő keret, csak beteszed a 2,5" HDD helyére a 2,5" SSD-t és kész, vagy az m.2 helyre az m.2 2242 SSD-t (a2242 a hossz és szélesség mm-be 22mm*42mm)
Sheld: a 7200rpm-es érezhetően pattogósabb, mint az 5400rpm-es HDD, szekvenciálisan nem fog olyan egetverően változni a sebesség, de a késleltetés sokat javúl, ez mellett figyelni kell a tányérok számára a HDD-ben, nem mindegy 1TB esetén, hogy 3db 333GB, vagy 2db 500GB, vagy 1db 1TB tányér, mert ezek között sokkal nagyobb a sebességkülönbség, mint az 5400 vs 7200rpm között, pl. 333 vs 1TB tányér háromszoros adatsűrűség 3x sebesség harmad elérési idő. Mostanában nem foglalkoztam a dologgal, nem tudom milyen adatsűrűségnél tartanak 1db 2,5" tányérnál.
mindenesetre az SSD a leggyorsabb, szekvenciálisan és ami fontosabb elérési időben[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz marilllyo #10196 üzenetére
mondjuk a játék még csak alfa szóval nem vonnék le messzemenő következtetést
Sheepczx: van rajta táp, akkor is megy a HDD ha lehúzom az USB-t én inkább arra gyanakszom, hogy az USB3.0 felváltva kezeli le a 4 rádugott cuccot és ez másolás közben eldobással jár, vagy az USB3.0+ a HUB csip közötti kommunikációban van valami gond, de pl diablo 3 hiba nélkül futott róla 2 órát[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
az USB 3.0 ugye a 8b/10 kódolás miatt lassabb (itt találtok egy jó kis írást róla ), nekem ~100-110MB/s-hoz, de most azt vettem észre, hogy teszt közben eldobálja, ez játék alatt nem tűnt fel és másolás közben is eldobja random, erre még rá kell jönnöm, hogy mi okozza, eddig ez nem tűnt fel a dolog, csak most, hogy le akartam mérni, eddig ilyet nem csinált
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz marilllyo #10172 üzenetére
na múltkor beszéltük az USB hub adapteres változatáról, na nekem így van megoldva, egér+bill+külső hangkártya +külső HDD és simán elbírja és ugye csak 1db USB helyet foglal a gépen, olyan, mint egy dokkoló, 1kábelt csatlakoztatok és minden csatlakoztatva van
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz ZPKing #10157 üzenetére
ezt a kettőt találtam ugye a második kapásból kilőve
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz beloadjoker #10135 üzenetére
kb évente jelenik meg,
az i9? alatt mit értesz[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz spyduck #10128 üzenetére
volt nekem elitebookom (2560p 375eFt) is az is melegedett és hangos volt, nem szolgálta ki amire szükségem volt akkor ilyenkor mit vegyen az ember inkább veszek ilyet 200eFt alatt és cserélgetem 1-1,5évente, ha ez besz@rik is kevesebbet bukok rajta, mint egy elite bookon 2-év alatt, persze ott a használt piac is, de játékra nem igazán van üzleti gép
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest