- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
válasz nmy1212 #10798 üzenetére
Felhívod őket és tájékoztatnak, Nálam mikor még lengyelbe ment a gép, semmi papírt, könyvet nem kellett belerakni, csak a gépet és a töltőt.
Én a gyári dobozt adtam, de nem azt kaptam vissza... viszont azt hiszem telefonon lehet szólni, hogy hozzanak majd egy dobozt amibe bele lehet rakni a gépet.
De az ügyfélszolgos biztos elmondja majd, ha nem is magától akkor rákérdezel.
-
nmy1212
aktív tag
Sziasztok!
Ha valaki már küldte vissza futárral szervizbe a gépet, mibe raktátok bele a gépet? Csak simán a dobozába, ahogy gyárilag volt vagy azt is még egy külön dobozba? Ilyenkor az összes kiegészítőjét mellé kell rakni? Akkumulátor hibával küldöm vissza.
Köszi!
Üdv!
-
Sheepczx
tag
válasz Nobbigstein #10794 üzenetére
ajánlani nem tudok semmit (max a milyen notebookot vegyek topicot), de ha teljesitmény kell akkor kissebbet\olcsobbat nem nagyon tudsz venni és ez persze már csak személyes vélemény!
Sok sikert a kutakodáshoz! -
Tufa_
aktív tag
Másnak nem volt USB lassulással problémája? Egy ideje borzasztó lassú lett, de nem tudom mitől. Bármire másolok, bármelyik slot-ról, 2-3MB/s között ingadozik, USB3 pendrivera és külső vinyóra egyaránt..
-
Kelecar
aktív tag
válasz Nobbigstein #10794 üzenetére
Én hasonló kategóriában esetleg egy ASUS N550 N551 vagy akár G551 tudok mondani.
-
Nobbigstein
tag
válasz Sheepczx #10777 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat! A leendő gépemet igazából munkára és szórakozásra is használnám. A munka akár nagyobb cpu terhelést is jelentene (pl. mathematica, photoshop vagy coreldraw akár egyszerre is), míg filmet nézni játszani is szeretnék, de nem feltétlenül a legjobb grafikán.
A jelenlegi gépen, amit még 2009 elején vettem kb. 250e-ért, HP Pavilion dv5 1190eh, ami elég sokáig jól bírta a terhelést csak az utóbbi időben már elég lassú lett és az akkumulátort sem tudom használni. Valami hasonlót szeretnék venni most is (high-end multimedia laptop). Az elsődleges szempont a jó anyaghasználat (különösen billentyűzet, touchpad, valamint a kijelző is), de szeretnék olyan hardvert bele, hogy 2-3 év múlva is jó teljesítménnyel használható legyen.
Először, amikor még nem nagyon voltam képben, az Y50-70 nagyon megtetszett, mert hardver alapján tényleg egy elég top gépnek tűnt nem túl sok pénzért (és a 4k-s kijelző is megteszett), és kinézetre is tetszett. De minél többet utánaolvastam és láttam élőben, nem igazán voltam elragadtatva sem a tudásától (sok kritikát olvastam akár csak az y510p-hez képest is) sem a kinézetétől (kicsit nagynak és nehéznek tűnt). Az az igazság, hogy ma valahogy a 16:9-es képarányú notebook-ok nekem túl nagynak tűnnek (az enyém 16:10-es) és nekem az is furcsa (de gondolom egy ideje már így van), hogy nem lehet numpad nélkülit kapni ebben a kategóriában. (A 13.3-as kategóriát túl kicsinek találom, most a 14-es mért környékén kezdtem el nézelődni.)
Úgy, hogy látom az Y50-70 hiányosságait és kinézetre is nagynak tűnt nekem, amikor kézben fogtam, azt érzem, hogy nem szeretnék kb. 300e-et kiadni egy olyan gépért, ami nem jön be igazán. Tudsz esetleg valamilyen típust ajánlani? Ami még fontos lenne, hogy legyen FHD-s a kijelző. Ahogy én elnézem, ez sajnos elég sok gépet kizár, meg a sima HD az elterjedt. (Bocsi, lehet, hogy kicsit OFFtopic lett a hozzászólás a végére.)
[ Szerkesztve ]
-
nmy1212
aktív tag
Ja és átlagosan 10 perc alatt 7-8%-ot merül, ha akksiról megy. (sima böngészés közben)
-
nmy1212
aktív tag
Az mit jelezhet, ha töltő nélkül is világít a töltést jelző led a gép elején?
-
kisza25
félisten
válasz zsebtigris #10784 üzenetére
ja valami elállítódott, mert most meg jó
marilllyo: ilyen ez a popszakma[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Danex
addikt
válasz Sheepczx #10777 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy az i5 igen is visszafoghatja a gépet. Nekem ugye Y500 van i5-tel és a 650m órajele is alacsonyabb a 750m-től, de úgy beszélek, hogy én feltuningolom a 750m szintjére.
Tapasztalataim szerint a Frostbite engine-es játékok hamarabb kifektetik az i5-t mint a videokártyát, és az újabb játékoknál is ha lejjebb viszem a grafikát se nő drámaian az FPS ami ugye megint CPU limitet sugall.
-
marilllyo
veterán
-
kisza25
félisten
válasz marilllyo #10778 üzenetére
én kb 2 éve eladtam asztalit és konzolt vettem egy gyengébb laptop mellé, 180órát toltam bele BF3-ba de nem bírtam megszokni, meg ami rosszabb nem tudtam élvezni a játékot inkább visszatértem asztalira, most ugye van ez az y510p, de már külső monitorral játszom, így kevés az 1366x768, asztaliba kell vennem procit+ RAM-ot+VGA-t erre szánok 120eFt-ot (i5-3470, 8GB, 750ti) aztán ezt meg eladom és ha nagyon kell valami hurcolni veszek egy 10" tabletet mellé
-
Sheepczx
tag
válasz Nobbigstein #10773 üzenetére
az i5-i7 között nagy átlagaban pár fps különbség van játékok alatt, de ha mondjuk videót vágsz, sokat konvertálsz, photoshoppolsz akkor az erössebb proci gyorsabb.
Az ssd-röl: nekem y500-am van msata ssd-vel és igy mondhatom hogy a hétköznapi dolgok brutálisan gyorsak lesznek (windows inditás, megnyitni egy böngészőt 15 ablakkal és minden program azonnal cselekszik)
Az uhd-röl: 15col-on az uhd-t asztalt nézni nem nagy élmény, igaz hogy vissza lehet skálázni a windows-t (ami vagy müködik vagy nem) de akkor már ott vagy mint egy fhdnál, ha játszol akkor meg elég korlátozottak az esélyek arra hogy bármi értékelhetően fusson. De biztos van olyan felhasználás amihez kell a hatalmas felület csak én nem csinálok olyat.
Ha leirod hogy mit szeretnél csinálni a géppel akkor biztos a többiek is adnak hasznos tanácsot! -
-
GeGexx
aktív tag
válasz Nobbigstein #10773 üzenetére
Szia, az UHD-hoz ez a VGA gyönge harmatszál.
-
Nobbigstein
tag
válasz Sheepczx #10772 üzenetére
Ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben, hogy az i5 és i7 különbség hol jön elő illetve amit az ssd és az uhd kijelzővel kapcsolatban írtál? Vagy esetleg ha tudod melyik hozzászólásokat kellene megnéznem, azt is megköszönném.
A linkelt konfot. én is néztem, de szeretném alapból 8 GB rammal venni.
[ Szerkesztve ]
-
Promi
aktív tag
válasz Nobbigstein #10763 üzenetére
Én a helyedben inkább ilyet vennék Asus G750JM
-
Sheepczx
tag
válasz Nobbigstein #10763 üzenetére
nekem nincs ilyen gépem, de a forumhozzászólások alapján:
-ssd must have!
-uhd kijelző teljesen felesleges! -
Nobbigstein
tag
Sziasztok!
Most gondolkozok vásárláson és a Lenovo Y50-70-t (59-432229) néztem ki, kb. 330e most. Tudtok esetleg bár dolgot mondani az érdekében/ellene? Megéri a fullHD helyett UHD kijelzővel venni? Van értelme többet áldozni rá és SSD-vel venni?
Köszi a válaszokat!
-
kisza25
félisten
megy a venti persze, mondjuk igen csak csöpp itt egy kép róla
marilllyo: napi 2-3 óra max, mert dolgozom, valószínüleg el is fogom adni, mert megint nincs szükségem laptopra, tehetném átpasztáznám AC mx4-el szerintem 80fok fölé nem menne 2évig kb (tapasztalat imádom azt a pasztát)Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
marilllyo
veterán
válasz kisza25 #10758 üzenetére
Mennyi az annyi?
Elképzelhető. Itt van pl az én régi Vaio-m. Öcsémnek adtam. Nálam sosem ment 60 fok fölé egyik alkatrész sem. (i5+HD5650). Játszottam vele én is bőven de azért az öcsém nekiállt vele non-stop cs:go-zni. Már 2x pasztáztam újra. De...80 fölé simán felmegy még mindig Szóval a non-stop játékot azért meg-megérzi a gép. A heatipipe nem fáradhat el?
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
kisza25
félisten
arra lettem figyelmes, hogy egyre jobban melegszik a gép, ezért szétszedtem, hogy kitakarítsam, de szinte pormentes volt a venti meg a hűtő, lehet a paszta fárad
-
nmy1212
aktív tag
válasz metalbambi #10756 üzenetére
Itt inkább most csak arról van szó hogy egy 3 hónapos gépnél ugyan ne kezdjen már el felpuffadni az akksi. A másik hogy ez előbb-utóbb szét fogja nyomni teljesen a burkolatot.
Az akadozás okát még keresem. -
nmy1212
aktív tag
Megnéztem közben egy pár szétszerelős videót, ahogy láttam az akksi az ami nyomhatja a touchpadet.
Így akkor akksi csere tuti és még a felső, eldeformált burkolatot is kéne. -
nmy1212
aktív tag
Sziasztok!
1-2 napja vettem észre, hogy az 50-70-esem touchpadje fölött picivel mint ha fel lenne "dagadva" valami belül a gépben.
Érezhetően van egy pukli. Valaki tapasztalt már hasonlót?
Meg ugyancsak 1-2 napja kb bizonyos játékoknál amik eddig probléma nélkül futottak, szaggatok, ha le alt+tab-olok akkor még a böngésző is szaggat.Valakinek valami ötlet?
Üdv!
-
pmheros
őstag
válasz beholder00 #10749 üzenetére
Ez az a hozzászólás amit nemhogy nem OFF -ba, hanem csupa vastagon szedet nagy betűs hozzászólásként kellene posztolni. Kellenek a tapasztalatok nagyon !
Gondolom w8.1 van rajta ?nem vagyok tökéletes
-
beholder00
tag
Én beleraktam kb 1 hete ezt a 128GB MyDigitalSSD SC2 Super Cache 2 mellé visszakerült az 1 tb-s sshd és elég szépen muzsikál Előtte lévő 840 evo-hoz képest semmi lassulás és még szerencsém volt mert olcsóbb is volt mikor rendeltem a "weihnachten angebote" kedvezett
-
pokers
senior tag
Itt találsz róla pár infót.
A lényeg, hogy az AC már az N utáni átviteli szabvány. Jelenleg a legújabb protokoll, mostanában terjednek el az AC-s routerek is.
Nekem csak ezzel van tapasztalatom, ezt tudom ajánlani, amióta beraktam, azóta egyszer sem dobta el a kapcsolatot, pedig szaporodnak körülöttem a wifi-k. -
Sheld
senior tag
Egy olyan jelenségre lettem figyelmes, hogy a laptop töltőn van, majdnem teljesen lemerített aksival, és most, hogy tölt a laptopon az aksi állapotot jelző led sárgán világít. Eddig nincs is baj, cska néha-méha ki-ki alszik egy egy pillanatra. Ez normális? ilyet tapasztalt még valaki rajtam kívül?
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Tufa_
aktív tag
már megtaláltam
[ Szerkesztve ]
-
gK_
csendes tag
válasz pokers #10732 üzenetére
Milyen wifi kártya az az AC-s? Tudnál esetleg valami olyat ajánlani, ami lehet akár csak sima N-es is, de lehetőleg nagyon jó vételi képességei legyenek? Olvasgattam, de "tuti" tippet nem találtam sehol. A cél az lenne, hogy minél jobb vevő képességgel rendelkezzen. Köszönöm!
-
dzsuhasz1
csendes tag
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy míg Win7 volt a gépemen ment a webkamera, felraktam a win8.1-et, ennek a driverét is és valamiért azt irja hogy nincsen megfelelő driver amit feltudna telepiteni..
Valaki valamilyen megoldás? -
psion2101
tag
Sziasztok!
Jaj hát itt annyi komoly dologról beszélgettek.Akkor nekem pedig lesz egy pihentető és egyszerű kérdésem.
Tegnap megérkezett a y50 a kis lakásunkba.Nos az lenne,hogy az usb dvd iró úgy kattog mint a veszedelem és semmit nem olvass be.Mi lehet a hiba jelenség forrása szerintettek?(Nem én vagyok a forrás ) -
zsebtigris
csendes tag
válasz szoporiz #10734 üzenetére
Igen, csak nagyon alacsony fordulatszamon/homersekleten jon elo.
Viszont az a furcsa, hogy rendszerinditaskor nem jelentkezik a gond, mikor meg relativ huvos a rendszer, csak akkor ha egy komolyabb folyamat utan visszahul a rendszer 40-42 fok korulire, ugy hogy nem dolgozok rajta semmit.
Igazabol engem nem zavar a kattogas, joval inkabb az zavar, hogy korabban valaki irta, hogy valoszinuleg a folamatos leallas/inditas jobban art a ventinek, mint a folyamatos terheles. -
szoporiz
tag
válasz zsebtigris #10731 üzenetére
Nekem is ugyanez,néha előjön ha netezek, játéknál sosem.
-
-
pokers
senior tag
Jó lehet, de én csak a saját gyári verziószámos BIOS modolt változatát tenném fel.
Nem hiába nem adott ki a Lenovo hivatalos BIOS upgrade-eket Y500-hoz.
Ezért maradtam én az 1.05-nél, mert ezzel szállították a laptopomat, holott én is felrakhattam volna egy magasabb verziót. -
gK_
csendes tag
-
pokers
senior tag
Te magad akarod meghekkelni a BIOS-t, jól értem? Mert abban nem tudok segíteni.
Én anno ezen a fórumon kértem a modolt BIOS-t.
El kellett küldeni a gyárit, meg kellett adni, hogy milyen wifi kártyát szeretnék beletenni, majd visszaposztolták a módosított BIOS-t.
De ha rákeresel a fórumban, valószínű, hogy találni fogsz a te gépedbe való verziót is, mert sztem többen kérték már, mivel elég népszerű laptop.[ Szerkesztve ]
-
Sheld
senior tag
Érdekes felkérést kaptam egy cégtől. Arra kértek, hogy teszteljem az y50-enem a Mac OS-t. Felsoroltak 5 játékot, amit ki kell próbálnom. Lehetséges egyáltalán Mac OS-t telepíteni Lenovo y50-re?
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
-
pokers
senior tag
Nem bonyolult dolog.
Készíteni kell egy DOS-ra formázott boot pendrive-ot, arra rámásolni a modolt biost (ehhez jár egy futtatható fájl).
DOS usb pendrive-ról bebootolni a laptopot, majd futtatni kell a modolt bios launcher-ét.Kb ennyi, anno nekem gyorsan megvolt, és már akkor is a guglit hívtam segítségül a dos pendrive készítéséhez.
@bbubby00:
Sok wifi-t lát a géped? Mert ha már van 3-4 szomszéd, aki szintén wifizik, akkor már sajnos hajlamos ilyenekre a Lenovo. Én is ebbe untam bele, és cseréltem le dual-bandes kártyára. Azóta multis játékoknál se használok kábelt, simán jól műxik wifin is -
bbubby00
őstag
Kezd felbaszni ez az Y50... szereti ledobálni a wifim... kibaszom a kukába
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
pokers
senior tag
Arra célzok, hogy modolt bios nélkül szinte semmilyen wifi kártyát nem tudsz beletenni. Pár típust támogat csak a gyári, de ha jól emléxem, azok közül egy se dualos.
Nekem ez a BIOS verzióm van modolva: 6BCN34WW(V1.05)
Ezt oda tudom adni, ha úgy döntesz, hogy belevágsz.
Nekem már több, mint egy éve bent van a fent említett kártya, azóta elfelejtettem a csatlakozási problémákat, pedig nálam is nagyon szennyezett a 2,4-es sáv. -
gK_
csendes tag
válasz pokers #10714 üzenetére
Szia!
Próbáltam a MOD-olt BIOS-t feltenni, de sajnos nem tudtam leszedni sehonnan a szükséges file-okat hozzá. Most 2.02-es van a gépemben.
Arra célzol, hogy enélkül nem fogja tudni a dual-bandet? Mert akkor ha esetleg valakinek megvannak a file-ok, tudna segíteni?
Köszönöm!
Üdv
-
pokers
senior tag
-
gK_
csendes tag
válasz adamch4 #10704 üzenetére
Szia! Köszönöm a gyors választ. Alapvetően jó lenne a Dual-Band-es, mivel 5 GhZ-en még alig sugároz valaki, örülnék neki.
A régi sajnos nagoyn nehezen kapcsolódik bárhova, sűrűn kell letiltani, és engedélyezni hogy menjen, hiába kapcsoltam már ki a bluetooth-t is rajta, meg amiket a lenovo fórumon találtam, így se teljesen jó. Szóval csere mindenképp kell.
A manual írja hogy az Intel Ultimate 6300-as kártyát is beveszi, viszont az 3 antennás. Nem lenne abból probléma, hogy a mostani csak kettő?
Üdv
-
-
adamch4
tag
válasz metalbambi #10705 üzenetére
A kérdező msata SSD-t keres, HyperX tudtommal csak 2.5"-esben létezik, vagy tévedek?
Ahol nincs alternatíva, ott az igazságból hiányzik valami.
-
metalbambi
tag
válasz Kenvelo7 #10700 üzenetére
nekem hyper-x fury van. 256os. szeretem. és nem tudom megindokolni (na jó, talán a várható 4szeres élettartam miatt) h miért választottam a hyper-xet. és mert fck standard, valami menő kellett (ugyanazért az árért)
lényeg h szeretem, menő, jó, és hyper-xFurcsa, hogy az emberek meglepődnek rajta, ha ugyanolyan stílusban válaszolok, mint ahogy ők írnak :U
-
adamch4
tag
A [Manual-ban] a 79-80. oldalon található, milyen kártyákat tettek bele anno, azok tuti jók lesznek.
Mindenképp Dual-band a cél, vagy csak cserére szorul a régi?*[ Szerkesztve ]
Ahol nincs alternatíva, ott az igazságból hiányzik valami.
-
gK_
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki információt arról, hogy milyen wifi kártyákat lehet Y500-ba tenni a gyári Centrino Wireless-N 2230-as helyett?
Láttam most itt fent egy Intel 4965AGN típusút. Az jó lenne bele? Láttam, hogy 3 antenna csatlakozója van, ez kizáró ok lehet? Mivel a jelenlegin 2 van csak.
Hálás lennék minden fajta válaszért, sajnos ebben nincs sok tapasztalatom.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest