- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
válasz csiziktomi #10095 üzenetére
touchpad driver, Y500-ban synaptics van, lehet a Tiédben is az lesz.
-
Sheld
senior tag
-
Sárpac
nagyúr
válasz spyduck #10091 üzenetére
Érdekes nekem a kis g580 iszonyat masszív, persze sokat jelent, hogy a belső fedlap totál fém. Míg az y50-70-nél gumiszerű anyag, meg is van az átka úgynézem. Részemről ami most nagyon tetszik asusban a g751jt ár értékarányban nagyon bejövős.
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Danex
addikt
válasz csiziktomi #10090 üzenetére
Tedd fel a driver-t, bár nélküle is mennie kéne de ártani nem árt.
-
csiziktomi
senior tag
Akinek y50-70 e van segíthetne 1 kicsit.Miért van ill. mit lehet tenni az ellen ,hogy nem tudom kikapcsolni a touchpadot?Minden működik az Fn+bármi kivéve az Fn+F6.Bármi ötlet?
-
bbubby00
őstag
válasz latger #10088 üzenetére
Én már sajna 2hete vettem és csak most lettem rá figyelmes. Fólia nekem is rajta van, mintha új lenne. Viszon ha emiatt a szervizben kell dekkolnia 2hónapig, akkor inkább leragasztom egy szigszalaggal...
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
latger
tag
válasz bbubby00 #10087 üzenetére
Igen pedig most kedden vettem (RAM ot cseréltek benne vételkor de ezt már csak tegnap vettem észre ) inkább a régi gépemet hasznalom, hétfőn meg megprobálom kicseréltetni egy G551 re. Még nem szedtem le a foliákat róla meg semmi, remélem jó fejek lesznek a Laptopszalonnál és segítenek. Azért nem az igazi egy 300+ ezer forintos laptopnál
-
-
latger
tag
válasz nmy1212 #10079 üzenetére
Most nézem hogy az enyém is ilyen ott + RAM ot raktak bele mert csak 4 gigás verzió volt a boltban és 8 asra cserélték de kb pont ugyan ott el van repedve nekem is. Én is online rendeltem de a boltban vettem át.
Viszont a 14 naposnál elállásnál ezt írják neten:
Figyelem!
Fontos tudnia, hogy amennyiben a megvételt követően használatba vette a terméket, már nem állhat el a vásárlástól. A vásárlástól való elállás joga nem a termék 14 napos ingyenes használatát biztosítja Önnek, hanem a termék szemrevételezésének lehetőségét, ugyanúgy, ahogyan arra az üzletben vásárolt termékek esetében is módja van. -
spyduck
nagyúr
válasz bbubby00 #10073 üzenetére
Anyaghiba (Lenovonál nem ritka, a "kitűnő" szervizzel és az eleve hibás, pixelhibás gépekkel együtt) - csukás, nyitás, hőtágulás majd végül repedés.
Csavartúlhúzás? Ne beszéljünk már butaságokat, nem is lehet túlhúzni. Előbb ugrik ki a persely a műanyag tartályból. A másik, hogy ez több irányú repedés, egyértelműen anyaghiba. Az Apple gépeinél is volt hasonló: [link][ Szerkesztve ]
-
-
bbubby00
őstag
válasz nmy1212 #10074 üzenetére
Laptopszalonos cserélt benne HDD-T. Lehet ott voltak a bénák?! Nem is figyeltem eddig... Ezután garanciát is kötök rá. Vásárlástól való elállás 14nap. Holnap remélem nyitva vannak, mert viszem vissza.
-
istvan1226
csendes tag
Ja mondtan,hogy nekem gép kéne ,de ők pénzt adnak mert lepapírizni jobb nekik.
[ Szerkesztve ]
-
istvan1226
csendes tag
Már múlthónapban eltelefonáltam rájuk 15ezer Ft-ot,egy 120as evo majdnem kijött volna belőle.Volt hogy 2-3 napig fel se vették.Hétfőnhívtak és azt mondták,hogy 1-2nap és itt a pénz.Azóta is jön....
[ Szerkesztve ]
-
Sheld
senior tag
válasz istvan1226 #10069 üzenetére
Mássz rájuk. Naponta 2-3-4 e-mail. Ha nem sajnálod a forintot se, akkor telefonon is próbáld őket hívogatni...
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
csoresz2
tag
válasz istvan1226 #10066 üzenetére
és kivártad a 30 napot?
-
istvan1226
csendes tag
Nekem y500hoz nem volt alkatrész,cserét kaptam.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz kisza25 #10064 üzenetére
Igen abból valóban gond lehet, hogy ha csutkára lehúzzuk az akksit és még el is rakjuk a pince mélyére pihenni
De ha jól értettem akkor a kérdező rendszeresen használja ezért nem tértem ki ilyen szélsőségekre
Amúgy az Y500-nál tapasztaltam, hogy a beépített hangszóróból a bal oldali néha el-el némulgat pár másodpercre... az a baj, hogy direkt nem előidézhető probléma, illetve a kijelzőmnél a bizonyos szürke árnyalatoknál vibrál ez a War Thunder játéknál tapasztalható, illetve ezen az oldalon a mintáknál.
Elgondolkoztató, hogy garanciába elküldjem, mert még januárig van Lenovo garanciám, utána meg már csak bolti 1év (elszarták kicsit...)
Mert ha az Y510-eket visszadobálták ami újabb széria és még a szervizcserekor gyártott készülékekhez is alig kaptak alkatrészt akkor egy jóval régebbi még 650m-es Y500-hoz sztem már a kukában se találnának alkatrészt. Csak hát egyetemistaként 2 hónap ha úgy van...
-
kisza25
félisten
a túlmerítést úgy lehet leginkább előidézni, ha lemerített (5-10%) aksit vesszük ki a gépből és fél év múlva eszünkbe jut, hogy használnánk, de már nem fog működni, mert álltában is merül és elektronika ide, vagy oda ha nem tudja pótolni a merülést, mert nincs miből, kampeca lesz, amúgy igazad van, de a teljes lemerítést én 0-ra merítésnek értelmeztem, 5-10% az rendben van
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Danex
addikt
válasz Sheepczx #10058 üzenetére
(#10058) Sheepczx
Nekem most lesz 2 éves a gép, 0-24 benne van a gépben az akksi és az aida 100%-ot ír, bár én se használtam eddig akksiról túl sokat, most is csak hetente 100%-ről 45-50%-ig mert vinnem kell órára.
(#10060) Hawnin
Ehhez telepítened kell a Lenovo-Energymanagement programot és ott fogod megtalálni.
(#10061) kisza25
Túlmerítéstől én személy szerint azért nem félek, mert a windows alapból 5-7%-nál kikapcsolja a gépet, plusz komplett áramkör van az akksikban ami úgy szint nem engedné a gép "túlmerülését"(szerintem).
Az meg egyértelmű és kétség sem férhet hozzá ,hogy kb félig feltöltött állapotban kell tárolni.
-
pmheros
őstag
válasz kisza25 #10061 üzenetére
Én is win7 -et használok, mégis dolgozott bennem a kisördög, hogy ha a következő oprendszer a 8 -ra épít, (és nem a 7 -re) akkor az ssd hogy fog viselkedni telepítéskor ?
(Másrészt ha lenne tapasztalat, akkor a betévedő fórumozók tudnák milyen m2 ssd -k működnek tutira, minden körülmények között. )
nem vagyok tökéletes
-
kisza25
félisten
Li-ion aksinak jobb, ha használva van, mintha nincs és nem szabad teljesen lemeríteni, mert tönkre megy hamar, az Ni-mh aksikat kellett teljesen lemeríteni, kisütni (az újakat nem is tudod, mert pont ez miatt van bennük 10% tartalék amit nem is látsz)
Azért kel 50-70% tárolni, mert teljesen feltöltve feszültség van a cellákban, de állásában is merül és ha lemerülve veszed ki sanszos, hogy többé nem veszi fel a töltést
pl egy telefont nem használsz berakod a fiókba és benne hagyod az aksit (teljesen feltöltve) az szépen felpuffad, mert gáz képződik benne, ez laposra is igaz, ha nincs használva huzamosabb ideig ki kell szedni az aksit, vagy beállítani 60%-ra, viszont ha pár hetente lemeríted akkor sem lesz baja (volt több laptopom aminek 1,5-2év után is 100% volt az aksiuk)
Sheepczx: simán lehet, csajom tojik az egészre és 100% az aksija, csak havonta 1x leszedem neki töltőről, hogy úgy használja
pmheros: ez engem nem fog érinteni, mert a win8-at most már kihagyom a 10 lesz a következő amit megveszek[ Szerkesztve ]
-
pmheros
őstag
válasz kisza25 #10053 üzenetére
Nem tudom, nem írok operácós rendszereket. Ellenben volt pár napig A-datám és a win7 hibátlan települt rá ahci módban, míg a win8 nem. Ugyanaz az ssd HP és Lenovo laposokban ugyanezt a hibát produkálta más netes leírások szerint is. Ez a tapasztalat váltotta ki a kérdésemet.
nem vagyok tökéletes
-
Hawnin
tag
válasz beholder00 #10054 üzenetére
50% töltsd fel aztán hónapokig elvan magának az aksi külön.
nekem 2 éves Vaio-m 91% állapotra nyomta így csak le.
Megjegyzem mi se véletlen kapjuk félig feltöltve az aksit gyárilag -
beholder00
tag
Aksit ti hogy használjátok? (nekem speciel Y510P-m van)
Régebbi (3 éves) Asusomnál nekem az vált be, hogy ki volt véve mindig. Hetente 1x lemerítettem kb 15%-ra majd vissza 70%-ra. Szinte minden héten megcsináltam. Aida 87%-ot ír így az akumlátorra. Ez a szisztéma itt is beválna? Az is igaz, hogy max esti filmezéshez használtam vmennyire aksiról. Ezt a 87%--ot elég valósnak érzem, ha kell sima netezésre most is hozza a 3+ órát.
-
rezadam81
csendes tag
válasz csiziktomi #10050 üzenetére
http://www.edigital.hu/SSD_meghajto/Samsung_EVO_Basic_SSD_500GB_SATA3_MZ-7TE500BW_(840_Series_SATA_6Gb/s)-p362809.html
6 hetes, 58-ért fogom meghírdetni.
-
rezadam81
csendes tag
Valakit nem érdekel 500as Samsung SSD? Y50 tulajokra gondolok elsősorban nyilván.
-
kisza25
félisten
jelentem, hogy kipróbáltam simán felment a winfos7 a Transcend MTS400 128GB SATA III 6Gb/s M.2 SSD-re
szóval 20eFt-ért megoldható az SSD+HDD az y510p-be
winfos minősítő 7,9/7,9-re értékeli (nem mintha sokat lehetne rá adni, de jól mutat)[ Szerkesztve ]
-
sanis77
csendes tag
Vettem pár napja egy CM U3 plus hűtőpadot.
Rendesen be is üzemeltem, ahogyan azt kell, de egészen furcsa dolgot generál.Terhelés alatt, tehát ha például játszom a gépen az Nvidia kártyával, akkor annak a hőmérséklete teljesen jó, 60-65 fok, viszont a processzor újabban felmegy 90-92 re.
A kiáramló levegő egyáltalán nem forró, sem a burkolat.
Hwinfoval mérem, szerintem jól mutatja a hőmérsékletet.
Vajon mért van, hogy ekkora különbség van újabban a gpu meg a cpu közt?
Pedig rendes 3d-s játékokat futtatok, alapértelmezetten a dedikált kártyával.Tapasztalt már valaki hasonlót?
/y510p/ -
kisza25
félisten
nálam volt egy gyorsba vett router, amivel egyedül a router szobájában volt 5-ös jelerősség, lecseréltem egy tp link 1043-ra és most 2 helyiséggel arrébb is 4-5-ös a jel, tehát van jelentősége a routernek.
Nálam olyan hibajelenség van, hogy asszony lekapcsolja a notiját elmegy a net és újraindítás oldja csak meg, de ez az asztali géppel is ugyanígy van, tehát nem az y510p hibája, hanem a routeré[ Szerkesztve ]
-
Assyd
csendes tag
Akárhogyan is,
egy olyan wifiproblémát mint hogy: a routertől messzebb már töredékére esik a jelerősség"
megoldhat egy wifi modul csere?
kösszi -
nmy1212
aktív tag
válasz bbubby00 #10041 üzenetére
Eve online(itt nem érzed annyira max a jumpgate-n csak a hullád marad ), WoT(itt a leglátványosabb 300-600-as ping 2-5 másodpercig.) Teamspeak alatt is látványos ez a típusú lag.
Titanfallra még nem vettem rá magam hogy felrakjam Alien isolation és Shadow of mordor alatt ez ugye lényegtelen. -
Assyd
csendes tag
válasz bbubby00 #10034 üzenetére
Haliho,
Mifélve Wifi probléma van az Y50 kapcsán?
Erősen filózom, hogy én is beállok az y50-esek közé. Vettem egy Asus n551-et, de ott nagyon meredek gondok voltak a wifivel, ugyh visszaszolgáltattam, mert nem találtunk rá megoldást.Úgy általában a gyenge wifit megoldja egy sima modul csere?
-
bbubby00
őstag
válasz Sárpac #10036 üzenetére
Köszi a tanácsot, próbálkoztam azzal is, de hihetetlen mód a por mindenhol jelen van sajnos!
De a 9.emelet erkélyére nem jutottak fel már olyan könnyedén.
Van elég sok wifi a környéken. Melyik frekvenciára kéne állítani hogy jó legyen?!
Haverom úgy állította be az övét, hogy a vezetéknélküli egér szaggat...Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
kisza25
félisten
válasz latger #10027 üzenetére
asszonykám rendszeresen takarít, de a gép alján van egy 30cm hosszú rács amiből 5cm x 3cm ahol igazából a venti tud szívni, elég hülye megoldás és a porszűrő miatt pár óra használat után már beszürkül, mondjuk én napi 2-3 órát biztos játszom és 8órát dolgozom a gépen, napi minimum12órát megy a gép
sanis77: csak az alját, ami a hátránya az egyben az előnye is, mert hamar eltömődik a porszűrő, de belülre nem sok mindent enged, a hátulját amilyen nehéz volt leszedni elsőre, most már olyan lazán lejön, be van járatva rendesen, eddig 5x szedtem szét 1hónap alatt[ Szerkesztve ]
-
bbubby00
őstag
válasz latger #10027 üzenetére
Nálunk is napjában 2x fel van súrolva, meg hasonlóak, DE a telefonra is most dobtam fel egy fóliát és a szösz elkerülhetetlen ellenségem volt. Ki kellett mennem az erkélyre hogy nekilássak a feladathoz...
Biztos mi vagyunk a bénák, de a szösz-por nem akar kitakarodni a lakásból...Másik:
Mi a picstől akadozik a gép játék közben?! Vagyis inkább laggnak nevezném. Valami wifis progit is dobjak rá plusszba a gépezetre?[ Szerkesztve ]
-
bbubby00
őstag
Y50, alja eleg brutal modon gyujti a port.. ahol a proci es a videokari van.
-
dragoners
tag
y510p hőmérséklet témához egy picit visszafordulva, ugye kaptam új alaplapot, és kíváncsiságból ránéztem, hogy játék közben meddig megy fel a hőmérséklet (egyelőre úgy, hogy nem vízszintesen van az asztalon, hanem valami emeli hátulról). A hőmérséklet 63 fok fölé nagyon nehezen akart menni, csak pislogtam... húztam rajta egy kicsit, de így is csak 68 fokig ment fel. 3dmark alatt és játékok alatt nyomtam, nem jutottam vele sehogyse 70 fokig.
Aztán levettem az emelést, vízszintesre raktam az asztalon. Legmagasabb hőmérséklet 75 fok volt, nyílván a második videókártya produkálta a legnagyobb számot. 3dmark -on is a legkíméletlenebb módot raktam be, kemény 5-6 fps volt az átlag, izzadt is a gép tőle rendesen, de mégse ment 75 fok fölé, ami számomra hihetetlen meglepő volt.
Lehet, hogy még új az alaplap, és azért csinál nekem ilyen kellemes meglepetéseket, vagy az utángyártott alaplapok valamivel jobban bírják a terhelést, és a hűtésük is jobb (GT 750M SLI).
-
Hawnin
tag
válasz jkhaul #10015 üzenetére
Kb 1 hete vett tesóm gépet mindenhol kerestem az olcsóbbik fajta y510p t de sehol nem találtam neki.
Legalább 6 7 boltot végig böngésztem személyesen bementem szétnéztem de az olcsó y510p k mindenhol elfogytak túl jó volt az ár/érték aránya szerintem mindet eladták már.
Persze meglehet hogy valahol találsz még kallódóban de ne fűzz hozzá sok reményt -
Sheld
senior tag
válasz kisza25 #10014 üzenetére
Nekem is vágta. Bár az y510p billentyűzete sokkal jobban bejött, mint az y50-é. A kijelzővel már kibékültem, így már csak a billentyűzet ratyisága az egyedüli visszahúzó erő. Az ASUS K53TA-nak is jobb a billentyűzete szerintem.
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
jkhaul
csendes tag
Ebben tudna valaki segíteni? Köszönöm!
-
v1kt0hr
tag
-
v1kt0hr
tag
Sziasztok! y510p csak nekem bässza szét a kezem amikor írok vele? a laptop szélénél 1-2 millis eltérés van és a perem szabályosan vágja a kezem nagyon jó ez a "prémium kategóriás" cucc...
Esetleg valakinek valami 5let, hogy hogyan lehetne orvosolni a problémát?//szigetelőszallaggal nem szeretném leragasztani a perem mentén//
[ Szerkesztve ]
Lenovo y510p, OnePlus 6
-
Assyd
csendes tag
Sziasztok!
Azoktól kérdeznék, akiknek UHD IPS Y50-ük van.
Terjengenek legendák, hogy lockolva van a kijelző 48Hz-en, illetve sok probéma van akkor is
a feliratok, bármik megjelenítésével, játékok futtatásával, ha 1080p-re van állítva a felbontás.Tudna erről valaki valmait mondani? Keresgéltem vissza de nem nagyon találtam érdemi választ.
köszi szépen!
-
kisza25
félisten
válasz nmy1212 #10001 üzenetére
az rendben van, de én vidéki vagyok, eljuttatni a laptopot, azt leszervizelik, visszajuttatják, 2x utazik évente kitudja hogyan, leszervizelik kitudja hogyan és még fizetek 6eFt-ot, persze aki személyesen betudja vinni annak előny.
Pont ez miatt kb 1,5 évente cserélek laptopot, mert nem tudom átpasztázni garivesztés nélkül és ahogy én használom (játék) nagyon nem ártana évente pasztázniAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
metalbambi
tag
válasz Hawnin #10004 üzenetére
szerintem is nagyon megéri. Eladás szempontjából sem utolsó dolog ha van még 1 extra éved a gépre, másrészt, inkább karbantartom a gépem évente 6ért mint h 3év múlva már 1 alkatrész kerüljön 40be.....
Furcsa, hogy az emberek meglepődnek rajta, ha ugyanolyan stílusban válaszolok, mint ahogy ők írnak :U
-
buborekosviz
tag
Nem tapasztalta valaki hogy egyes billenytűk háttérvilágítása erősebb lenne mint a többié?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i5, 16/512GB, touchbar, garancia
- Macbook Pro 16" M1 Pro - 2022 gyártás, 32/512GB, garancia
- Macbook Pro 14" M3 Pro - 2024 gyártás, 18/512GB, 100%, Apple garancia, doboz
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar, garancia
- Asus TUF GAMING F15 (i5-12500H 16GB RAM 500GB SSD, RTX3050 4GB, 15.6 FHD IPS 144hz)
- HP Omen 15 - RTX 3060 - Ryzen 5 5600H - 16 GB RAM - 1TB - 144hz
- 4db laptop egyben vagy külön is 1/2 áron!
- Makulátlan HP Zbook 17 G6, Intel 9850H, 64GB DDDR4, 1TB nvme, RTX5000 16GB tervező/gamer notebook
- Lenovo Thinkpad T590 Intel Core I7-8665U 32 GB RAM, 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest