- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
McKane
senior tag
válasz
bolcsodal #5428 üzenetére
csupán azért kérdezem,mert mostanság eléggé hangoskodik a ventillátor..
lehet hogy elkélne egy venti-portörlés ?
csak azért,mert akkor talán kevesebbszer kapcsolna be a venti,meg dizájnosabb is lenne..
már egy éves, szal a garancia már lejárt.de akárhogyis, eddig ez a Lenovo nálam túlteljesített.. eddigi notijaimnak a gariidőn belül mindig előjött valami hardveres probléma..
Üdv.: McKane
-
McKane
senior tag
válasz
bolcsodal #5425 üzenetére
"Sajnos az N200-on nincs oldalsó beszívónyílás, csak a helye..."
pusztán kíváncsiságból kérdezem: nem tudom nektek van-e de a hátulján van egy szellőzőnyílás-szerűség (az adapter mellett) és ott van van valami átlátszó műanyag a rácsok között..
azt nem lehet kiszedni onnan,és akkor kevesebbszer kapcsolna be a ventillátor..de csak csupán a kíváncsiság kérdezi belőlem
üdv.: McKane
-
malna89
csendes tag
válasz
bolcsodal #4992 üzenetére
Abban lehetne esetleg segitséget kérni hogy lehet vissza flashelni a biost g530on??? Jó lenne mert xp telepítő amint elkezdene telepíteni egyből kék halált okoz :S Próbáltam már sok fajta xpvel. Szerintem a biosban nem stimmel valami csak akkor hogy lehet visszaállítani?? (egy link esetleg vagy vmi hasonló szájbarágós segítség?? )
-
Micka21
tag
válasz
bolcsodal #4966 üzenetére
kösz a tippeket, sikerült végre összehoznom a wifit
a problémák:
feledékeny főnök, se a wpa jelszót se a router jelszót nem tudta
gyenge netjel
fix ip címmel járó beállításokazt viszont kérdezném hogy az mitől lehet hogy gépelés közben ide-oda ugrál a kurzor?
marha idegelő hogy gépelek és hirtelen amit írok az a 2 sorral feljebb-lejebb lévő szóban íródik meg
néha jön elő nem folyamatos -
Micka21
tag
válasz
bolcsodal #4964 üzenetére
akkor nekem a tcp/ip protokolban nem fix ip cím kérést kell álítanom?
a wap azonosítót meg szerintem tudom, hiszen kiírja a windows hogy fel vagyok csatlakozva a hálózatra
de majd akkor kihámozom routerből a kulcsot ténylegesen, de aszont a főnök hogy ő mikor csináltatta a rendszert direkt nyílt hálózatot kért attól aki beállította a routert, mert a környéken még 20 évig nem lesz senkinek wifije aki lophatná -
Micka21
tag
válasz
bolcsodal #4962 üzenetére
nem tom ki a gyártója, egy Acer laptopban van, nem olyan mint az enyém annyi szent,
profil alatt nem tudom mit értesz, de full lemásoltam a beállításait, máramit lehet persze mert az vista enyém xp
a fönököm szerint nem jelszóval védett, tőle nem is kér jelszót és elsőre sem kért állítólag, én viszont jelszóval védettként látom wap+spk vagy mi a védés fajtája, hiába próbálltam nyíltra állítani mindig visszaáll
dhcp vagy statikus sajnos egyire nem értek hozzá, annyit tok hogy fix ip cím van -
Puma4
tag
válasz
bolcsodal #4928 üzenetére
Abból indulok ki, hogy ugye ha megy a venti, akkor nem lehet teljesen néma, én meg már hozzászoktam a teljes néma működéshez a négy éve meglévő notimmal, nehéz a jóról lemondani... Szóval nem a venti igazán a lényeg, hanem hogy esetleg max fél méterről halljak valami működési zajt, távolabbról semmit. Ha az N500 mégis ilyen, akkor szólj, mert vétel. Gyengébb konfigot meg nem szeretnék, atomok teljesítményei nem győztek meg, ráadásul nekem csalódás volt az is, hogy ezek az alig fogyasztó gépek nem némák, ellenkezőleg melegszenek mint a vasaló...
-
Throme
veterán
válasz
bolcsodal #4920 üzenetére
Szerintem van értelme, persze ez felhasználó függő.
Ez a fórum is jól bizonyítja, hogy pár emberkének volt gondja, akik free dos-szal vettek gépet.
Oprendszer és driver telepítésekor valami nem működött, vagy működött de nem jól...Recovery-vel ilyen probléma nincs. Ha működött a gép előtelepített oprendszer-diver kombinációval, akkor az újratelepítéskor is működni fog.
Az xp óta nekem sincs gondom a stabilitással és nem rakom minden 7en újra a win-t.
Most azonban kiváncsi voltam erre a recovery témára, mert még ilyen nekem nem volt (vista-m sem).
Érdeklődtem itt a fórumon, de senki nem válaszolt, így nekiálltam felfedezni a recovery világát....Ez az oprendszer szétcseszés is attól függ ki mire használja a szgépet. Ha fix feladatokra akkor a cél sw-k telepítése után elméletileg nem kerül új registry bejegyzés a gépre, csak a program mentések.
Sok telepítéssel meg tele lehet szemetelni rendesen a vinyót.... -
Throme
veterán
válasz
bolcsodal #4918 üzenetére
Egyetértek abban, hogy munkaeszköz esetén jó ha gyorsan újra lehet rakni a rendszert, meghajtó progikkal egyetemben.
Sajnos a recovery programmal nekem az a bajom, hogy teljes visszaállítást végez.
Ez azt jelenti, hogy gyári szintre visszaállít mindent. Emiatt kinyírja a létrehozott partíciókat. Marad a 2 rejtett, meg a c: .
Tud még rendszer visszaállítást elmentett visszaállítási pontból, de azt a windows is tudja...
-
Throme
veterán
válasz
bolcsodal #4914 üzenetére
Köszi, de nem foglalkozom linux-al
Ennek a recovery dolognak ugyanannyi előnye, mint hátránya van.
Pl akinek 160-as vinyója van ott már kb 10%-ot elvesz a tárhelyből (vista esetén)...Viszont segíti azok életét akik nem rendszer újrahúzó zsonglőrök.
Számukra biztonságérzetet is kölcsönöz...Nekem fent marad a gépen, számomra inkább hasznos mint hasztalan (annak ellenére, hogy nem riadok vissza a rendszer újratelepítéstől, amit már számtalanszor csináltam korábbi gépeken ).
-
-
Throme
veterán
válasz
bolcsodal #4910 üzenetére
Előre telepített rendszerrel vettem a gépet, így rajta van a két rejtett partíció.
Én nem mondanám, hogy rossz dolog, illetve azt, hogy felelsleges.Mindig itt van a géppel együtt. Visszaállításkor nem kell vacakolni semmivel (driver, lemez, ...stb), utána egyből használhatod a gépet.
Persze hátránya is van. Ha pl csinálsz másik partíciót azt a recovery teljes visszaállításnál nem kíméli....
Partícionálni is csak a win beépített progijával (zsogorítás téma) lehet vagy külső sw-vel.Még nem találtam módot arra, hogy gond esetén csak a vista-t húzam újra vagy javíttassam ki...
...elolvasom a manualokat.... ha már lemezt nem adtak hozzá.... -
Micka21
tag
-
attika89
senior tag
válasz
bolcsodal #4844 üzenetére
Franc! Nem jegyeztem meg őket. Fogalmam sincs, a gépet meg már elvitte egyenlőre
Tudom szánalmas, de tényleg fogalmam sincs.
Hétfőn, vagy kedden megint megcsinálom, de a win-t mindenképp újra kell tenni, mert hát... hogy is mondjam... nem eredeti volt ez a lényeg és ellenőrizte magát.Ha innen leszedem az össze xp-hez való dolgot az elég, vagy kell még vadászni már drivert is?
Egyébként simán asztalon van a gép( mondjuk megemelve nincs) van amikor csak simán zene hallgatás közben kikapcsol, de mondom itt nálam semmi nem volt, még cd-t is simán megírt, pedig már 2 hónapja nem írt végig egyet sem, mert lelőtte magát a gép
Filmet is néztünk rajtaEverest-ért bocs, de tényleg nem fog az agyam most
-
DarkByte
addikt
válasz
bolcsodal #4835 üzenetére
Ilyen csatlakozókat is csak elvétve találni CRT TV -ken. Persze lehet éppen szerencséje van, de valahogyan sejtem hogy csak a szokásos kompozit videó + 2 csatornás hang RCA -i vannak a TV -n maximum.
Az S-Video kimenetet mostanság nem nagyon tesznek notira ahogyan nézem; kár hogy az ION -os ITX lapokról is elfelejtik.
Egyébként látom elcsesztem az előzőt, pont a fordítottját linkeltem (tetszőleges videójelet átalakítani DSUB -ra). Ez az amire gondoltam: [link]
Apropó, 32bittel egészen stabil az N500, egyedül egy baja van még, ha kikapcsolja a kijelzőt egy idő után a Win7 -t, akkor van olyan hogy mikor rátenyerelek a tapipadra akkor bekapcsolja a kijelzőt de képet nem ad. Lefagyni sem fagy le mert látszik hogy szenved a vinyóval. Ilyenkor csak a restart segít általában, ez szerintem megint nVidia driver hiba lesz. Egyelőre áthidaltam úgy hogy letiltottam a töltőn való kijelző kikapcsolást. Így egyelőre teljesen jó.
-
DarkByte
addikt
válasz
bolcsodal #4823 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de most a 32bit -el jól működik a dolog. Legalább is 4-ből 4-szer visszatért hibernálásból. Nem hiszem hogy RAM hiba lenne, a hétvégén egész nap használtam, játszottam, NetBeans futtattam, semmi gond nem volt vele. Ha tippelnem kellene akkor a 64bites nVidia driver egyszerűen nem tűri a hibernálást. Remélem javítják, mert így vesztettem 1GB RAM -ot, viszont inkább ez mint hogy fagyjon. Amit sajnálok hogy a hivatalos oldalról nem tettem fel frissebb nVidia drivert mielőtt leszedtem a 64bitest, hanem csak a Windows Update -es verzióval próbáltam. Lehet mindjárt nyomok egy backup -ot és kipróbálom a 64 bitest frisebb nVidia driver -el.
Mod: azt hiszem tévedtem, az nVidia lapján lévő driver dátuma szerintem ugyanaz mint amit a Windows Update feltesz. Azt hiszem megvárom a hivatalos Win7 drivereket és akkor majd teszek egy újabb kísérletet. Azt hiszem a Win7 csere igénylést is elhalasztom addig még ez a téma nem tisztázódik.
-
DarkByte
addikt
válasz
bolcsodal #4820 üzenetére
Nálam normálisan leáll sleep módba és hibernál is, sőt még a hybrid sleep is működik addig a pontig hogy vissza kellene neki állnia belőle. Amikor elkezdene visszaállni, újraindul. A legszomorúbb hogy a system log -ban sem látok semmi ráutaló nyomot hogy történt volna valamilyen végzetes kivétel vagy hasonló, hanem csak simán írja hogy a rendszer helytelenül lett leállítva és ennyi.
-
DarkByte
addikt
válasz
bolcsodal #4818 üzenetére
BIOS -ban ezt írja: 6GET15WW (V1.06)
Ez lehet összefüggésben a BIOS -al?(mármint a hibernálás és a sleep hibája, a BIOS alatti fagyás nyilván)
Közben nyitottam a kérdésemnek egy szálat a Lenovo fórumon is. Kíváncsi vagyok válaszol-e valaki.
#4820: van frissebb BIOS, csak kicsit félek nekifogni frissíteni XP alól.
-
footy
addikt
válasz
bolcsodal #4790 üzenetére
Van ION-os és Via-s net/notbook a lenovonál is: Idepad S12
Mellesleg én is erre pályázok, de megvárom míg elkezdik forgalmazni az ION-os változatot.(Elvileg heteken belül) -
DarkByte
addikt
válasz
bolcsodal #4790 üzenetére
Az említett notit nálam kizárja hogy Vista Home Basic -el árulják. Szeretném majd kihasználni a Windows 7 frissítési lehetőséget, ehhez pedig minimum Home Premium vagy Business kell.
Egyébként korábban írtam a másikat mint a #4790 -t olvastam. Kicsit fura hogy Lenovo topikban lebeszélnek a Lenovo -ról.
Rendszergazda ismerőseim javasolták a Lenovo -t a nagyon jó hazai szerviz hálózat miatt. Fel van adva a feladat, lehet hagynom kellene a fenébe a HD lejátszás, arra úgy is ott az asztali gépem a full hd monitorral.
-
DarkByte
addikt
válasz
bolcsodal #4788 üzenetére
Hmm, a linkelt Intel -es HP teljesen jónak tűnik. Attól tartok hogy ez sem a laptop.hu vagy a notebook.hu -nál nem lesz fellelhető, sajna a beszerzés módja miatt mindenképpen ezekről a helyekről kellene választanom. Az árban egyébként 250k lenne a plafon amennyit szánok rá. Szóval Thinkpad -ből is ha tudtok ajánlani akkor ezt is szívesen venném.
Egyébként nincs bajom AMD -vel, inkább csak nem feléjük húzok, világ életemben Intel -es konfigjaim voltak. -
-
Throme
veterán
válasz
bolcsodal #4756 üzenetére
Ezt nem egészen értem: "N200-as kapott valamiféle ezüstfestést a műanyagra plusszban".
Mindkét gép a tetején ezüst fesétékkel lett lefújva. A többi rész (amin nincs ez az ezüst fesék) szerintem anyagában színezett műanyag. Nem akarom megkaparni a gépem felületét, de ebben a kategóriában nem hiszem, hogy festegetnék még pluszban a kávát....Laptopoknál nem tudom, de szórakoztató elektronikai cuccoknál az azonos kategóriát képviselő termékek rendre ugyan abból a műanyagból készülnek (főleg PS, PS+ABS, persze lehet az újabbak már másból).
A szerszám kialakításnál különböző felületi érdességeket tudnak elérni, ez is befolyásolhatja a tapintáskor keltett érzetett....
Na meg az is, hogy mennyi hulladékot darálnak bele az újonnan készülő műanyag házakba.
Lehet az én gépemben is van egy kis bepókhálósodott N200...
Talán itt a fórumon, vagy máshol olvastam, hogy az oprendszer is befolyásolja az üzemidőt aksiról. Én vista-val tolom, állítólag ez jobb ilyen téren mint az XP. Nem tudom, de én az üzemidővel meg vagyok elégedve. Ahogy említettem 50%-os fényerő és energiatakarékos üzemmód mellett szerintem a 3 órát nem nehéz elérni enyhe használat mellett. Lehet 1 év múlva örülök majd a 2 órának is, ilyen kondíciók mellett....
Hát nem egy mac, osx-el, de nekem megfelel....Lényeg, hogy örömmel használd a gépet és tetszen a kialakítása a hardveren túlmenően.
Ez neked N200, nekem N500.
Én továbbra is vidáman "csapkodom" a "wc ülőkét" a nap végén -
-
footy
addikt
válasz
bolcsodal #4756 üzenetére
Úgy látom belépő szintű MSI-hez nem volt szerencséd, sorjás műanyag(tapintásra mint nagyfater 15éves TV-je, amit már megrágott az idő meg a por) ; 2 hét alatt kopó festék, a billenyűk közé az ügyesebbek pedig be tudtak ütni gépelés közben
(Mondjuk ez 1-2 évvel ezelőtti modell)
-
-
Kephamos
addikt
-
McKane
senior tag
válasz
bolcsodal #4308 üzenetére
Hali!
Ahogy én tudom,nem. nem lehet cserélni..
Ahogyan már irtam egy kicsit feljebb, azt tud amit tud. Nemtudom, hogy játékra vetted-e vagy általános használatra / értsd: net, szövegszerk,film, .. / Játékre, és 3D-re korlátozottabban, filmre,szövegszerkre, tökéletes. De segítek, nekem Pentium dualcore T2390 van benne, 2 Gb RAM, winvista, és elég sok játék megy rajta. / pl.: colin Dirt közepes grafon, Grid már nem annyira.. De a két éves, vagy régebbi játékokat viszi tökéletesen! /
Remélem tudtam segíteni.Üdv.: McKane
-
buherka
addikt
válasz
bolcsodal #3831 üzenetére
Megnéztem ezt a Hitachi vinyót is, mert lecsavaroztam a fedlapot, ami takarja.
Ez kimondott brand cucc amit a lenovo-nak gyárt a Hitachi, mert külön matrica van rajta lenovo felirattal. 5K250 Travelstar széria van benne.
Egész jó a teszt alapján -
buherka
addikt
válasz
bolcsodal #3829 üzenetére
Nekem is picit átvilágít a készenléti jelzés a a töltés jelzésre, de nagyon minimálisan...csak ha nagyon közelről nézem, akkor lehet észrevenni, de egyáltalán nem zavaró.
Mondjuk folyamatosan egyik sem világít, csak akkor ha aktiválok valamit.Én minden esetre nagyon meg vagyok elégedve ezzel a ki gépezettel...3 hete nem volt bekapcsolva az asztali gépem
-
buherka
addikt
-
spyduck
nagyúr
válasz
bolcsodal #3819 üzenetére
A CPU venti kerregést én is tanúsíthatom. Most cseréltettem ki újra és ugyan olyan. Ráadásul a régi jobb. Most beszéltem a szervizes sráccal és azt mondta szedjem szét és nézzem meg.. Ha nem jó akkor rendel bele még1-et, ha viszont az sem jó akkor szériahiba a CPU venti és irány az IBM.
Ha tudok további infókat írok. -
jockas
senior tag
-
válasz
bolcsodal #3803 üzenetére
Nem, az X3100-at valóban nem játékra találták ki, én csak ki próbáltam hogy milyen játékok mennek rajta. Amivel valóban játszok, azok a következő játékok:
GTA San Andreas
GTA 3
GTA Vice City
Half Life 2
Sim City 4
Ezek fönn is vannak a gépen.Más PC-m nincs.Játszani PS3-on, vagy XBOX360-on szoktam.
Valóban nem erre van ez a nagyszerű gép.De ha valaki akar lehet rajta játszani, megszorításokkal. -
solarian2
csendes tag
válasz
bolcsodal #3792 üzenetére
3DMark-al felesleges mérni, nem erre van optimalizálva sem a 3dmark sem a driverek.
inkább egy igazán jó fórumot linkelnék a kérdéskörben:
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=128777&page=119
érdemes olvasgatni ha ilyen VGA-d van -
volvoguy
addikt
válasz
bolcsodal #3792 üzenetére
nem ugy értettem te....nem mintha bajom lenne a külsejével, iylen notim lenne, abszolut nem si érdekelne hogy néz ki...hát mi a modernebb forma? a téglalap helyett a kissé lekerekített, ives szélek, pl. az acer aspire termékpalettája...de különben kifejezetten tetszik, hogy a lenovo kivűlről ezüst, belűl fekete
-
Sequadon
tag
válasz
bolcsodal #3729 üzenetére
Mert vissza akarnám rakni a géphez gyárilag telepített Vistát, hogy aztán kiírjam, és legyalulhassam a rejtett partíciót is. De ez szinte lényegtelen.
Inkább arra mondjatok vmit, h mit kezdjek ezzel a hibaüzenettel.
-
-
jockas
senior tag
válasz
bolcsodal #3623 üzenetére
Nekem is bejön az N200 formája.
Mondjunk nekem általában inkább a minőség az ami kelleni szokott, a megjelenése csak utána jön. ThinkPad-ok valahogy nekem sem jönnek be, meg az a navigáló gomb vagy minek hívják olyan fura nekem rajta. Touchpad -al sincs nagy gondom, csak meg kell szoknom,mivel csak 1-1x használtam,mert még nem volt laptopom.
Az nekem csak jó lesz, ha az N200 ára marad és az Ideapad lesz az elején drágább.
-
buherka
addikt
válasz
bolcsodal #3601 üzenetére
65 fokig nem hagyom hogy elmenjen, azt már én is soknak tartom...még kitapasztalom a dolgot.
Most 60-nál indul és 43-ig húzza vissza a procit, de kipróbálom, hogy ha 55-nél indul, akkor mennyiben változik a dolog. Ha 10 percenként kapcsol be a venti, akkor arra már azt mondom, hogy jó.
Amúgy gyárilag 50 foknál indul és 42-ig húzza vissza...most nem hinném, hogy +10% kinyírná a gépet -
htmtimcsi
tag
válasz
bolcsodal #3579 üzenetére
hát ha nincs tiszába a bluetooth-al akkir inkább mellőze a linuxot. és talán még bajosabb linux alatt mint a microsoftos termékkel. felismerni szinte biztos felfogja a linux, de a működése az nem túl jó linux alatt. de 1 próbát megérni valami livecdvel(pl ubuntu,az elég jó hardware felismerő).
-
htmtimcsi
tag
válasz
bolcsodal #3554 üzenetére
mekorra a swap fájlod mérete?
nekem most fix 4gigára van állítva. 1giga ram mellet
de ha lenne 4giga ramom akkor is legalább fix1giga beállítnék.
sőt meghagynám a 4 gigát, mert 120gigából az a 4giga kb 3-4%,ami nem vészes.
az ok:
azért állítom ilyen nagyra, mert így nincsenek érthetetlen lefagyások.hát ez van. szerintem te is megpróbálhatnád ezt a módszert hátha neked is segit.de ez csak 1 ötlet, lehet hogy hülyeség,de sokat se vesztenél vele.
-
-
válasz
bolcsodal #3537 üzenetére
Kezdek megilyedni. Nálam 24/7-ben kellen mennie, nem hiányoznak az ilyen okosságok. Egy kérés: a 3Dmark eredménynél, a háttérképed megosztod velem? Nagyon köszönöm
A gamer notebooknak pedig azt az Asus notit nevezném, amiben két darab 8700GT van SLIbe kötve (természtesen 2x512Mb VRAM és 4 GB rendszer memória, valamint Core 2 Duo T9500 (2.6GHz), mindez 700k-ért (a 640GB HDD-t, Vista Ultimate-t és az n-es Wifit már ide sem írom). Jah, a gép full terhelé esetén is eldöcög 45 percig. állítólag, amit megnéznék
spyduck, tudom, hogy nem a legjobb helyre írom, de a Toshiba noteszeinek (A300 széria érdekel) a szervízhátteréről és támogatottságáról tudnál valamit mondani?
-
buherka
addikt
válasz
bolcsodal #3540 üzenetére
Hmmm...kékhalál? Az nem jó
Nekem még egyszer sem volt. SysUpdate-t nem használok és még a Win frissítéseket is letiltom. SP3-at még nem raktam fel...amíg jó a renszer, addig nem hülyítem ilyesmivelAhogy az okosok mondják noti nem igazán játékra termett. Modjuk amit most Darth Revan árul gépet, az azért már megállja a helyét a Gamer-noti kifejezésnél.
Én 2003-as Mark-ot nyomtam, az 1300 pöttyöt csinált nekem kereken -
jockas
senior tag
válasz
bolcsodal #3536 üzenetére
A vinyó minden gépnél szűk keresztmetszet. Szerintem...
De igen...a lényeg az AHCI esetében pont ezek a funkciók támogatása az IDE móddal szemben. Viszont a gyakorlatban nem mindig jön elő ez a teljesítménytöblet. Erre említik, hogy leginkább hibernálásnál vehető csak észre.
-
jockas
senior tag
válasz
bolcsodal #3512 üzenetére
Tudtommal kell, mivel le van írva a tisztaszoftver.hu-n...viszont az aktiválás az akkor kötelező teendő? Ugyanakkor utána visszarakhatom majd ghost fájlból a rendszert és minden rendben lesz? :S
Tudom off egy kicsit...de mint átlagos magyar igen tapasztalatlan vagyok ezzel kapcsolatba.
-
-
jockas
senior tag
válasz
bolcsodal #3505 üzenetére
tűzfalat eddig Keriot, ZA-ot és most Outpostot használok. Sok gondom nem volt velük eddig (ugyan wifi nélkül)...mindent meg tudtam oldani,ha volt is kisebb-nagyobb gond. De majd meglátom.
itthon wifi routerem van (linksys), de kizártnak tartom, hogy minden olyantól megvédje a gépeket, amire képes egy a gépen telepített tűzfal. Gondolom a suli wifi védelme már jobb ennél.
nem ezek az EE XP-kre gondolok (azokról nincs túl jó tapasztalatom). Az oldalról szedtem a leírást,de lényegében nem raknék bele minden nyavaját...SATA driver,a géphez tartozó minden egyéb driver. Arra lenne, hogy ne kelljen mindig mindent felraknom külön-külön. Meg jó pár registry módosítás már a telepítést követően automatikusan...
-
jockas
senior tag
válasz
bolcsodal #3499 üzenetére
Google Earth nem fog szerepet játszani...
De attól még lehet, hogy az Inteltől fogom a driver beszerezni és akkor elejét vettem mindennek.
Jobb fajta táska? Remélem nem sok 10 ezerbe kerülő ágyba hozza a reggelit fajtáról beszélsz...
Webkamera...még az asztalihoz lévőt is ritkán használom. Szóval az is nagyon "fontos" lesz nekem a laptopon.
Lényegében arra fogom használni, amire kitalálták...hordozható masinának és nem pedig asztali helyettesítőnek (ahhoz nem találnék laptopot legalább 300 ezer alatt)
IBM...mindig is a minőségéről volt híres (nem a Mo-i IBM vinyókra gondolok természetesen).
Lenovo...a megvétel után sem hallottam panaszt. Ez pedig, hogy elérhető áron vannak jó laptopok, amik nem a tesco acer gépek "minőségét" hordozzák...hát igen jó húzás volt a Lenovotól. -
htmtimcsi
tag
válasz
bolcsodal #3418 üzenetére
a wikipedia szerinte is el kellene távolítani az aksit ha hálózati áramról megy, és hüvös helyre(természetes NE a fagyasztóba) rakni az aksit.
Permanent Capacity Loss versus Storage Conditions
Storage Temperature 40% Charge 100% Charge
0 °C (32 °F) 2% loss after 1 year 6% loss after 1 year
25 °C (77 °F) 4% loss after 1 year 20% loss after 1 year
40 °C (104 °F) 15% loss after 1 year 35% loss after 1 year
60 °C (140 °F) 25% loss after 1 year 40% loss after 3 months
szóval nagyon érzékeny a magas hőmérsékletre. -
buherka
addikt
válasz
bolcsodal #3418 üzenetére
Igen...jól hallottad.
Ha nem használod az aksit akkor vedd ki a gépből.
Folyamatosan rátölt, ha be van rakva és veszít ilyenkor az élettartamából
Ha egyáltalán nem használod az akut, akkor havonta egyszer legalább merítsd le és töltsed fel, mert egy akksinak sem használ ha "mélymerült" állapotba kerül...mert ilyenkor meg is dögölhet sajnos, még akkor is ha vadi új.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lexus, Toyota topik
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged