Új hozzászólás Aktív témák
-
djvoyager
tag
Na utánanéztem, nem is kell semmi történjen!
Az "On target system" lépései szerint járj el a telepítéssel, és akkor menni fog.
-
footy
addikt
@tpeter
Ha sikerül leírom a tapasztalataimat. Nekem egyébként N500 van, az N200 AHCI driverével nem ismerte fel a lemezt, pontosabban leállt a telepítő. Elképzelhető viszont, hogy valami más driver miatt lassul le a dolog.
@Mindenki
A power management-es drivert felraktam, de van annak valami értelme?
A notebook hardware control még mindíg nem működik, valakinek ötlet? -
Otisz
őstag
Vagy bemész személyesen egy ilyen hivatalos kereskedésbe, vagy akár e-mailben is felveheted velük a kapcsolatot. Ki kell fizetned az összeget, regisztrálják a kérelmed a garanciahosszabbítás ügyében, majd pedig kapsz egy kódot, ami alapján érvényesítened kell a megvásárolt kitejesztést a Lenovo honlapján keresztül. Ezt visszaigazolják, és ennyi.
Nagyjából... -
-
turbolali
csendes tag
A proci sebességének terhelésfüggő változtatásának bekapcsolása érdekében:
-legyen fent a PM Manager
-a vezérlőpult/ energiagazdálkodási lehetőségeknél, pedig kapcsoljátok be a Hordozható/Laptop opciótÍgy elvileg mennie kell! Célszerű valami Everest-szerű progival ellenőrizni, mert az legalább az aktuális értéket mutatja.
Nekem a T7100 es cpu 2000/1800 és 800 as órajelen dolgozik. A Notebook Hardvare Controll progival még ezalá is lehet menni, de ezt nem teszteltem, csak kipróbáltam.
-
Antilhu
tag
Hali!
Kössz a tippet, bocs a késett válaszért. Volt egy kis utazgatás a csere miatt meg installgatás..
Végülis visszavittem... kb ugyan az volt mint nálad! Nekem is olyan típusú gépem van/volt. Lehet h széria hiba volt!?
Te meg vagy vele elégedve?
Hazsnálod az újlenyomat olvasót? Win login-nél vagy máshol is?Köszi: Antilhu
-
Laca0
addikt
Igen, a billentyűzet minősége tényleg nagyon jó. Az elrendezése lehetne jobb is, de ez lehet, hogy csak azért problémás nekem, mert nagyon hozzászoktam már a régi gépeméhez.
A tapival nekem semmi bajom sincs. Nagyon ritkán én is hozzáérek véletlenül, de ez nagyon nagyon ritka. -
GeeF
csendes tag
Igen, én is kizártam, miután akkor is csinálta amikor az akksit eltávolítva kizárólag hálózatról ment. Én is arra gyanakszom,hogy a hűtéssel lehetett valami probléma. Szerintem a processzor önvédelemből lekapcsolta magát azért állt meg a gép.
Erre utal az is, hogy nagyságrendekkel halkabb a gép. -
turbolali
csendes tag
A power Management nem rossz kis progi! Csak éppen a működését nem nagyon lehet beállítani, módosítani... Dolgozik a szépen magában.
Ha letöltötted, kicsomagolás után telepítetted, akkor az energiagazdálkodási sémát szerintem állítsd "laptop"-ra. Ha minden igaz, akkor ezek után a következőket tapasztalhatod:-Ha nincs, vagy kicsi a terhelés, akkor a szorzó 8-as lesz, az fsb 200-ról 100-ra csökken, a magfeszültség nálam 1.01V (800MHz-es CPU)
-Ha normál, két magot kihasználó alkalmazással terheled a rendszert akkor megy a névleges 9-es szorzóval és 200-as fsb-vel, 1.288 V-on (1800MHz-es CPU)
-Ha nagy terhelésen, csak egy magot használó alkalmazás fut , akkor a szorzó 10-es, az fsb 200-as, és a magfeszültség 1.385V (2000MHz)
Ha mindez nem elég, akkor tedd fel a Notebook Hardware Controll, vagy az RMClock alkalmazások valamelyikét. Ezek kicsit tágabb beállítást tesznek lehetővé.
-
csokolade
tag
Az mindenből a Lenovo weboldaláról letölthető driverek szerint frissít, így pl. az Intel driverek régebbiek, mint az Intel webén. Ezen kívül még az összes egyéb Lenovo programot is fel akarja telepíteni, amelyeket nem biztos hogy használni is fogsz. Én pl. az TV Access Connections helyett inkább az Intel Connection szoftverét használom. Magam részéről csak ellenőrzésre használom, hogy minden szükséges dolog fel lett-e telepítve; inkább külön-külön, gyártónként keresek drivereket. Mindenesetre rosszat nem csinál
-
-
Space marine
aktív tag
Az edigital-nál Lenovo féle gari van.... szal nem kell aggodni
Pixelhibát meg nem igazán tudsz ellenörizni.. max bios képernyön. Ha van rajta op. rendszer akkor nem fogják neked beinditani... gondolj bele.. 20-30perc kb amig feltelepül minden és ha neked mondjuk nem jó elég nagy szivás nekik
tudom téged ez annyira nem érdekel
ha meg nincs rajta semmi op.rendszer akkor a megint csak nem látsz semmit
amugy meg nincs pixel gari notiknál... anno az LG adott 72órás garit erre a notiknál..amig volt LG noti... ha jól tudom már leálltak... bár lehet hogy tévedek -
Dufresne
addikt
Én ki tudtram próbálni Ipon-nál a gépet.
Ott vettem bele ram-ot is és belerakattam még ott, hogy nézzük meg megy-e rendesen a gép. Persze oprendszert nem ott telepítettem, de legalább a bios-ig bementem.
Viszont nemtom hogy tudod kipróbálni a tft panelt rendesen, ha még nincs rajta mondjuk oprendszer, max ha viszel valami cd-ről működő rendszert, vagy pendrive-ról működő minixp-t... -
horvathkrisz
addikt
-
bit_vector
tag
Elvben CRU-s lenne (Customer Replacable Unit), de sok helyen van a fedélen egy matrica, hogy azt csak ők cserélhetik, különben ugrik a garancia (igaz, cserébe pártízessel olcsóbban megúsznád)
... egy fogyasztóvédelmis dolgot simán megérne, mert ez nem más mint a gyári garanciafeltételek korlátozása (ami egyébként azt hiszem tilos az EU-ban).
tervezem én is a gép felbővítését, csak még egyelőre nemigen láttam 4G-s modult (de 2G-st sem) elérhető áron -
bit_vector
tag
Pedig a Vista olykor jobb mint az XP, mondom annak ellenére hogy az XP-t sem kedveltem nagyon (solaris és HP-UX rulez).
Aki az XP-t átlátta az a Vistát is át fogja. Hogy egy kicsivel nagyobb a mérete... nem elfér ?nálam a vista alatt a játékokkal nem volt gond eddig se. Most pl. egy "ősöreg" commandos:strike force -t nyúzok, gond nincs vele. Igaz, az intel beépített nem tud jó nagy fpseket, meg a képminőségen is látszik itt-ott egy-egy részletgazdagabb textúra hiánya, de ez akár a játék hibája is lehet. Ettől függetlenül még sose hagyott cserben.
illetve... egyszer újraindult egy fault miatt. De az azért volt mert rámtelefonáltak, és az USB-n szép kis lebegő föld alakult ki. Ahogy elnézem, Vista-ban valamit javítottak ugyan az USB támogatáson, de közel sem annyit, mint azt kellene
Sajnos az USB protokollbéli implementációs hibákra már az XP is érzékeny volt STD protokol layeren is. Nem beszélve a CDC és mindenféle sublayer-ek protokolhibáiról. pl. STD layer hibái miatt simán elő lehet csalni egy bluescreent az XP-ből. Vista alatt még nem teszteltem, de a múltkori eset a mobil miatt összeszedett impulzusokról USB-n azt vetíti előre, hogy a Vista is háklis rá.egy szó vagy száz, jó kis masinák ezek, gyári szoftverrel meg még sose küszködtem... igaz a sok trial program nem kellene rá, mert nem győztem leszedni... (network magic, corel, office, PCdoktor, stb. Bár ebből az office kakukktojás, mert OEM verzióknál az M$ alapból adja a tryme 60 days limited trial verzió) .
üdv.
-
alexim
csendes tag
lehet h tipustól is függ(nekem n200 b8g-m van) de eddig semmilyen próbléma nem volt vele, kivéve ha játékot indítottam,az pár másodpercen belül lefagy és sajna ezt a próblémát még most sem sikerült rendbetenni ,vista-t meg nem akarok feltenni. Azt viszont még elmondanám h pl google earth vagy 3dsmax meg hasonlók tökéletesen működnek,direkt ki is próbáltam egy csomó ilyen grafikát igénylő progit h működnek-e, de eddig érdekes módon kizárolag játékokkal volt probléma.úgy vélem a driver még nem tökéletes vagy egy win service pack megoldaná a dolgot, de addig megleszek játék nélkül. És azért írtam h lehet típusfüggő a dolog mert van aki itt a forumba leírta h simán CoD2-zik probléma nélkül.
rövidebben meg szerintem nem általános ez, a legujabb video driverrel max a játékok nem mennek(mint nálam)de igazán nem hallottam sok embert erről panaszkodni, tehát az is lehet h csak nálam szar valami -
htmtimcsi
tag
1024x768
charater details high
general texture normal/high(mindkettővel néztem)
texture filter bilinear
és texture quality defaultezen probáltam és élvezhetően és hibamentesen(nem csikos stb...) ment a demo.
bár állitgattam és összebirtam hozzni hogy élvezhetetlenül szaggason(mindent maxra(+32bit, charter datails extra, meg a texture filter trilinear-ra) ).
512ram celeron 1.73Ghz.
-
htmtimcsi
tag
Ha írnál konkrétan, hogy melyik játékra gondolsz, könnyebb lenne. ezek futnak: Restaurant Empire,Icewind Dale II,LAND OF THE DEAD,Fallout 2. ha jól emkékszem ezt nem támogatja a videokártya: transform & lighting. némely(eddig 1játék volt) játéknak/nál csíkozódás(vagy vlmi grafikai 'izélődés') fordult elő, a megoldása abból állt hogy visszavettem 16bites színmélységre a játékot.a zu-online is megy.ja nekem celeronom van(1.7es).
-
turbolali
csendes tag
Köszi a tanácsot, majd megnézem!
Nekem az volt a gondom a régi játékokkal, hogy nagy részük nem a grafikus teljesítmény miatt nem működött. Hanem egyszerűen nem ismerték fel a videókarit és "panaszkodtak", hogy nem felel meg a rendszerkövetelményeknek...
Volt, hogy egy MX440-es vagy jobb kártyát ajánlott a game. Sztem ez azért annál jobb...
Viszont az ilyenek, mint Richard Burns Rallye, Dangerous Waters egész jól mennek. -
lakisoft
veterán
Jót kérdeztél ...
engem is érdekelne a válasz rá!
más: N200-asom van és M530-ról akarok T7300-ra v. T7700-re fejleszteni érdemes nagyobb teljesítményű aksit venni? vagy egyáltalán ven e ehhez a tipushoz. 0769 - BGG ez a pontos tipus/ vagy model ezt sose tudom
Előre köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest