- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attika89
senior tag
válasz
DarkByte #4848 üzenetére
Köszönöm szépen!
A gép ma nagyon jól viselkedett valamiért, nem kapcsolt ki egyszer sem. És adtam neki 4 támaszték félét, hogy meg legyen emelve a gép szóval jobban kap levegőt asztalon, lehet ez is elég neki, du. már úgy használta és nem volt vele gond. Majd meglátjuk jövő héten mit mond...
Az 5-ös verziószámú everestet érdemesebb leszedni, vagy jó ez a 4-es is? -
bolcsodal
addikt
válasz
DarkByte #4819 üzenetére
Jah látom ez N500-as. Próbáld frissíteni System Update-en keresztül hátha. Minden összefüggésben van a BIOS-szal....
Bár lehet igazad van és csak oprendszerfüggő a dolog.
Nálam ha letiltom a Bluetooth-ot, akkor szokott hibát dobni hibernáláskor. Aszongya nem tudja megcsinálni....
-
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #4816 üzenetére
Ma reggel kipróbáltam szűz install mellett is (miután feltelepedett egyből próbáltam a sleep -et és a hibernate -et), elsőre újraindult visszatérés közben.
Ma ha hazaértem meg fogom nézni 32 bit -el is, bár sajna úgy ha működik is, nem tudom kihasználni a 4GB memóriát.
-
bolcsodal
addikt
-
Throme
veterán
válasz
DarkByte #4797 üzenetére
"Vigyázni kell rá és akkor az N500 sem megy tönrek."
Mint minden másra! Nincs ez cukorból, de ha leesik mondjuk, akkor ugyan úgy tönkremehet mint akármelyik másik gép.Teljesítményben jobban jársz az asztalival, de zajosabb és valszeg többet kajál mint 1 laptop. Ráadásul nem olyan mobil.
Nekem T3400 dobog az N500-ban és a szokásos Gm4500. Múltkor egy oldalról leszedtem a madagascar 2 részletet mkv-ben. Néha beröccent. A Max Payne meg ment. Persze lehet nálam nincs valami jól beállítva.
Általad kinézett konfigon nem hiszem, hogy probléma lenne az ilyen filmekkel.Én többek közt a melegedés miatt váltottam az FS-ről Lenovora. Abban a gépben AMD proci és ATI gpu "dübörgött". Izzott is rendesen.
Akkor úgy voltam vele, hogy nekem egyik sem kell a következő gépemben. Lehet a radeon zabálja a HD filmeket, mint a szél, de nem akarom, hogy beleégjen az asztalba, vagy a lábamba
Most az N500 nagyon finoman megy. 39°-45° ha nem izzasztom (net, msn, nem HD film...). Legdurvább meg 65°volt de akkor is szépen kifújta a meleg levegőt. Terhelés alatt 55° a jellemző (pl játék).Az a HP amit belinkeltél, ha jól látom a gpu-ban erősebb, másban meg gyengébb (meg egyforma pl csatlakozók).
Azt azért gondold végig (szerintem), hogy mennyit fogsz HD filmezni és mondjuk a gyorsabb procit, több RAM-ot, meg nagyobb HDD-t (általad kinézett N500-ra gondolok) mennyire használod ki.
-
Throme
veterán
válasz
DarkByte #4787 üzenetére
Mindenki isteníti a thinkpad szériát. Az N500 ház műanyagból van, de a thinkpad is! Mindkettőt fröcsi gépek állítják elő, csak más a szerszám (a design miatt) és mindkettő kínai (ha jól tudom). A thinkpad talán űrtechnika?
Valaki látott már széteszedve ilyen házat? Vagy csak sznobságból esnek hasra az emberek egy thinkpad láttán? Igen is jó kis gép az N500 széria és a legtöbb ember igényeinek teljesen megfelel. Sokan itt a fórumon a filmezést, netezést említik. Emiatt minek kiadni kb 50 rugóval többet csak hogy más legyen "ráírva" a gépre?Valóban HD filmeket nézel majd (mkv)? Egy felskálázós asztali dvd lejátszónak is nagyon szép képe van (ok, hogy nem mobilizált).
És ha HD, min nézed? Laptop? esetleg egy 19" - 22"-os montitor/tv?
Szerintem ezek a HD filmek 32", de inkább 42"-tól felfelé pompáznak igazán.Esetleg játék? Konzol körberöhögi bármelyik thinkpad laptopot (persze az N500-at is).
Szürke fedlap a gond?, G530, full fekete
Ahogy megnéztem a link-elt gépeket a N500 még jobb paraméterekkel rendelkezik, mint a thinkpad.
Eszembe jut a gyorsulási verseny közvetítés a tv-ből, mikor a kispolák lealázott mindenkit....Ne érts félre, én nem akarok senkinek nekitámadni, csak úgy érzem túl van misztifikálva a thinkpad-ek világa...
Bármit is választasz sok sikert hozzá! -
bolcsodal
addikt
válasz
DarkByte #4791 üzenetére
Ez is kiváló, de tudásban nem tud többet az előzőleg linkelt HP-nál. Itt azt fizeted meg, hogy Thinkpad....
(#4792) DarkByte: Nézd szempont volt a HD lejátszás. Nem tehetek róla, hogy egy normális HD3650-el szerelt Thinkpad félmilliónál is többe kerül.
Egyébként a GMA4500-is segíti valamelyest a HD videó lejátszást. De mobil NVidiát a túlmelegedés miatt én nem vennék az biztos.
-
bolcsodal
addikt
válasz
DarkByte #4789 üzenetére
Pedig HD lejátszásban az AMD jobban áll jelenleg! Ha ez fontos felejtsd el a nem ATI VGA-s konfigokat.
Vagy várd meg a legújabb NVidia 40nm-es mobil GPU-kat (mobil G1xx-as generáció). Azok már DX10-es támogatásúak lesznek és talán a Video dekódolás is javul valamelyest náluk.
De csak keresgélned kellene az említett oldalakon. Ezek közül bármelyik sokkal jobb, mint az általad linkel Lenovo. [link]
Ár teljesítményben talán ez érné meg legjobban: [link]
De hogy ne legyen teljesen OFF. Sajnos a Lenovo-nál nincs meg a kínálatban az AMD Puma platformja, pedig sokkal jobb lenne, mint a GM40-es Inteles cumók. Az NVidia mobil GPU-i pedig túlmelegszenek, ez tény. Egyre több hírt lehet olvasni erről. Talán majd a 40nm-es generáció, de annak még gyártástechnológiai akadályai vannak sajnos ([link])
Ami érdekes lehet még a VIA Nano procikkal szerelt Lenovo netbook-ok. A Nano alá pakolt chipset pedig támogatja a videolejátszást is. Talán ha a Lenovo végre rávenné magát a VIA Nano (vagy intel Atom)/ NVidia Ion platform árusítására! De ennek sajnos kicsi az esélye...
-
bolcsodal
addikt
válasz
DarkByte #4787 üzenetére
Ennyi pénzért inkább Thinpad-et nézegetnék.
Egyébként az AMD megoldásai miért nem tetszenek? Ott semmi gond nincs a hardveres video dekódolással. Az integrált HD3200-as símán megbírkózik vele. Sőt ennyi pénzért még talán dedikált, mobil HD3450-essel szerelt modellt is találsz. Ebben a HP-ban pl intel GM40-es chipset van egy dedikált HD3450-el.([link]).
Itt egy teljesen AMD megoldás integrált HD3200-al: [link] 16"-os kijelzővel ráadásul.
Csak egy Geforce9300-asért nem adnék ki 250K-t. Ráadásul az N500-asban, amit mutattál egy teljesen elavult 945-ös chipset dolgozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konteó topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest