Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
bfvik
csendes tag
Tisztelt fórumtársak!
Egy pro3 x720 telóm van. Szeretném a hozzáértők segítségét kérni! Feltettem a miui 10-es romot, nem tetszett, és vissza akartam térni az 5.9.28 v4 cuoco92 romra. Itt kezdődtek a problémák. Nem ment fel semmilyen rom.
Teljesen vissza kellett térnem az alapokhoz. A leírás alapján felment a grossoshop 18S rom. És azóta nem érzékeli a sim kártyákat...Most az 5.9.28 v4 cuoco92 rom van rajta, nem érzékeli a simeket és a play store nem indul, csak villan egyet....
Kérlek segítsetek! -
drdagi
csendes tag
https://forum.xda-developers.com/le-pro3/development/rom-t3839737
Kijött a 9.0 Pixel experience.
Kommentek alapján működik a cucc. Vállalkozó szelleműek tesztelhetnék
Nekem most annyira tetszik a miui, sajnálni fogom amikor lecserélem pie-ra
-
drdagi
csendes tag
Megnéztem Kernerauditorban mi a helyzet. A little magok minimum frekvenciája 1400on volt. Ez magyarázhatja a problémámat, nyilván hogy most lejjebb vettem majd most fog látszódni a hatás??!
Kérdés másnak mire van alapból állítva a minimum. Egyáltalán ha ez a probléma akkor 1:, hogy a francba állítódott át? 2: hogyan maradt ez így végtelen wipeolás után? Ha valaki jobban ért ehhez és látja a rációt akkor légyszíves röviden elmagyarázhatná. Köszi -
drdagi
csendes tag
Az összes fajta romot kipróbáltam már. Egyébként úgy kezdődött ez a fajta melegedés + fogyasztás, hogy feltettem a mokee romot. Borzasztóan gyors és jó fogyasztást tapasztaltam. (Be is reklámoztam itt hogy molyen mesés is ez a rom) Majd kb egy héten belül jelentkeztek atom lassulások, melegedés és fogyasztás. Azóta bármit kezdek a telefonnal adott az utóbbi 2 dolog. Lehetséges akksi problémával ilyen jellegű tünet?
-
paolinho
addikt
Amennyiben gyári rom alatt az EUI (ill. ilyen alapon nyugvó) romokat érted, azokba be van építve a gyártó által a Le Remote Control, és azzal természetesen működik az infrával kezelendő eszköz (TV, klíma stb.). Amelyik romot most használom én, illetve amiket az Oreo alattiakból próbáltam (DotOS, Pixel Experience, AEX, AOSiP), azokba is be van integrálva ez az app, és hibátlanul működik is alattuk, viszont volt korábban egy próbálkozásom valamelyik LineageOS rommal, talán a Paranoid Androiddal, amelyikben nem volt ez megtalálható, ott én az ASmart Remote IR nevű applikációval tudtam kontaktust létesíteni a TV-m és a telefon között. Ment azzal is minden pöpecül.
-
tthom
senior tag
Sziasztok!
Kerestem volna, de nem találom.. Gyári rommal működésre lehet bírni az infrát, hogy menjen más szoftverekkel is..?
Thx,
Tamás -
Aucor
senior tag
válasz
Klycsu1991
üzenetére
Sajnos ez sem segített. Cache törlés volt természetesen. Azt hiszem feladom, marad a kód pötyögës.

(#2087) drdagi , (#2090) paolinho: Ha bármilyen ROM-al melegszik, az elég durva kártevö lehet, ezt azért ne mtartom valószínünek. Esetleg érdemes lehetne megpróbálni egy friss telepítést csak minimális mennyiségü telepített, tuti megbízható appal, hogy így is csinálja-e.
-
paolinho
addikt
Esetleg nem lehetséges, hogy valami rejtett bitcoin bányász kártevőt szedtél be. Ez is lehet oka a melegedésnek.
-
drdagi
csendes tag
x722es telefonom bármilyen rommal, melegszik és gyorsan merül. Random messengerezgetéstől is folyamatosan meleg a processzor tájéka.
Ez hardveres gond lehet? Már minden lehetséges módon lepucoltam és újratelepítettem. Valaki találkozott már ilyennel?
Alig bír egy napot szegénykém. Max ilyen 3-4 óra a képernyőidő. -
Aucor
senior tag
Most felraktam egy legújabb AOSIP ROM-ot, legújabb Magisk, továbbra sem jó az OTP Smartbank. A Simple elfogadja, a Paypal elfogadja, de az OTP Smartbank nem fogadja el az ujjlenyomatot... Ezt a hibaüzenetet kapom.
-
Aucor
senior tag
válasz
Klycsu1991
üzenetére
Igen, ez a szitu amit leírsz, természetesen a telót ujjlenyomattal oldom fel. Paypal app is hasonlóan müködik, ott engedi a telefonban tárolt ujjlenyomatot használni, az OTP Smartbank nem... Próbáltam LineageOS-t, AICP-t, nem müködik.
-
Sinkó
tag
Nem tudja véletlenül valaki,ha megy a Volte,azt ki kéne írnia valahol 8.1en,vagy csak onnan tudhatom hogy megy hogy beszélgetés közben is van netem?
-
Klycsu1991
tag
válasz
peestricy
üzenetére
Azért nem engedi mert rootolt készüléken nem futatható az banki alkalmazás.
Segít ha elrejted a rootot az banki alkalmazás miatt.
Mint ahogy írták előttem ha magisk van a telefonon akkor magisk alkalmazáson belül a magisk hide opció segít.
Kiválasztód az otp alkalmazást és elindul az app .
Ha ujlenyomattal akarsz az banki applikációba belépni akkor először is ujlenyomatot allist be a telora. Hogy azzal old fel .
Utána az banki alkalmazás is kérni fogja hogy erősítsd meg az ujlenyomatot hogy valóban te vagy e . -
Klycsu1991
tag
Nekem is OTP számlám van. Eddig nekem se kérte de annyira nem foglalkoztam vele.
De megvan a problémára a megoldás.
Feltételezem a telefonod nem ujlenxomattal van most védve. Hanem nincs lekódolva vagy nem használsz ujlenyomat azonosítást mikor a telefonodat oldod fel.
Az OTP alkalmazásban NEM TUDSZ REGISZTRÁLNI ÚJLENYOMATOT hanem a telefonodban ELTÁROLT ÚJLENYOMATOT HASZNÁLJA.
Regisztrációkor csak azt kéri érintsd meg és ÖSSZE HASONLÍTJA
Ha egyezik akkor jó enged tovább.
Szóval a problémára a megoldás a telefonodat is ujlenyomattal old fel.
Akkor az alkalmazás is kérni fogja hogy érintsd Ida az ujjad az azonosításhoz........ -
Klycsu1991
tag
Szia. Hogy is van ez a 8.1 OTP bank belépési hiba?
Root nélkül az jelenti hogy szűz rendszernél se engedte az ujjlenyomat regisztrálását? De akkor elindul jól a program . Mivel nem rootoltvakkkr még a telo.
Utána rootolva lett a teló. És akkor csak a magisk hide opcióval engedi elindítani az appot. De akkor se engedi az ujjlenyomat olvasó beállítását?
A rootolt készülékeknél a magisk hide az alap hogy elinduljon az app.
Ha jól értelmeztem eddig ez a szitu. -
Aucor
senior tag
Sziasztok! Lehet egyedi eset, egyedi igények, de 8.1-es ROM-ok közül valamelyiken sikerült valakinek müködésre bírni az OTP SmartBank appban az ujjlenyomatos belépést? Lineage OS-t használok, "Failed to encrypt data with the generated key" hibaüzenettel nem engedi hozzáadni az ujjlenyomatomat. Természetesen más appban müködik, korábbi android verzión müködik.
-
paolinho
addikt
Akkor biztos ez okozta a gebaszt nálam. Nem figyeltem az XDA-n írtakra, és rutinból nyomtam fel az opengapps-t. Mindegy, így jártam. Most egyelőre marad az AEX. Le Pro 3 - ra csak havi frissítésű unofficial van, gondolom vagy a Le2, vagy a Le Max2 rom kerül mókolásra a mi telefonunkra. Remélem, egy hónap múlva is azt mondom, amit most néhány nap használata után, hogy csak ajánlani tudom!
-
Sinkó
tag
-
paolinho
addikt
Én az "open_gapps-arm64-8.1-pico-20180804" - tettem fel, és azt bővitettem később az általam szükségesnek vélt app-okkal.
Lehet, hogy csak nálam nem volt problémamentes, és egyébként egy jó kis rendszer az AOSiP, ezt nem vitatom, de azt, hogy a magyar nyelv teljesebb az AEX alatt, az kétségtelen. Nem tudom azt sem, hogy nálam miért nem váltott a szín a kártyák használatakor, holott előre kiválasztottam azokat, de nekem zavaró volt, hogy nem tudtam azonnal, hogy melyik számon keresnek, ha rápillantottam a telefonra, amikor csörgött.
Az Antutu annyira nem érdekel, nem játszom erős játékokkal, de összességében az AEX nekem jobban teszik, így vissza is raktam azt.
Azt mondjuk nem értem, hogy egy fullos TWRP mentés visszaállítása némely app-nál miért nem lehet problémamentes. Úgy jártam ugyanis, hogy a Simple-t nem tudtam úgy beüzemelni, hogy elfogadja az ujjlenyomatot, de még kód beadás lehetőséggel sem engedte az NFC-s fizetést. Pedig töröltem, újratelepítettem vagy egy tucatszor, de nem javult meg. Az lett a végső megoldás, hogy legyalultam mindent TWRP Wipe Advanced-ből, és újratelepítettem a rendszert. Ezután szintén újratelepítettem az összes app-ot, amikre Titanium segítséggel az adatokat is vissza tudtam tenni. Azt már megtanultam, hogy van néhány progi, amire nem érdemes a mentett adatokat visszatenni, mert nem fognak működni, így azokat felhasználónév és jelszóval állítottam munkára újból. Ilyenek pl. a Waze, a Simple, de még van néhány. Sok idő ez az egész tortúra, de ha valaki szeret kísérletezgetni, annak ez nem drága. Én az elmúlt hetekben elég sok mindent kipróbáltam a rom-ok kapcsán, de azt hiszem, most egy kis időre leállok. Ha nem történik valami komolyabb (vagy néhány kisebb) működési hiba a jelenlegi rendszer működése során, akkor azt hiszem, hogy megmaradok az AEX mellett. -
Sinkó
tag
válasz
paolinho
üzenetére
Nálam az aosip tökéletes,semmi féle akadás nincs ha jó gappsel teszed fel(elsőre nekem se volt jó...xdan belinkelték a jót),antutu 170k,program fagyás 1 hónap alatt nem volt.A legutolsó kiadás után látványosan megnőtt az akku idő.Egyedül azzal van bajom,hogy a type c fejhallgatón telefonálás közben pattog a hang...sima jacken átalakitóval nem.
-
paolinho
addikt
Hát Urak (és ha esetleg volnának véletlenül itt
) Hölgyek, belekóstoltam a pudingba, azaz ki próbáltam az AOSiP romot. Viszonylag rövid tesztet követően ment vissza az AEX. Azon túl, hogy nagyon hasonlítanak, nekem egy kicsit akadozósabbnak tűnt az AOSiP. Volt olyan, hogy lefagyott az éppen kezelt app, volt olyan, hogy a SIM-eket eldobta. A fordítás gyatrább, jóval több benne az angol, mint bármely más romban. A SIM-ek színét hiába változtattam meg, hívásnál mindkettő kék maradt. Nem túl lényeges, de 141e-es AnTuTu - t produkált.
Röviden ennyi. Marad az AEX, ez hibátlanul fut egyelóre. -
paolinho
addikt
Valaki, aki már tesztelte esetleg, eltudná mondani, hogy milyen különbségeket tapasztalt az AEX AOSP Extended és az AOSiP VOLTE romok között? Korábban teszteltem a Pixel Experience romot, de valahogy smooth-abbnak érzem az AEX AOSP-ot.
Az alapfunkciók probléma mentességén túl, közel ugyanazt a teljesítményt nyújtja a két rom mind akku időben, mind gyorsaságban (Antutun 155e felett), de a beállíthatósága, kézre igazíthatósága, - így a kezelhetése - jobban tetszik az AEX-nek.
Én jobban szeretem a sötét hátteret úgy általában, amely majd minden alkalmazás kezelő felület alatt beállítható ennél. Van a Beállítások alatt egy Bővítmények menüpont, ami rettentő sok beállítás lehetőségét biztosítja az Állapotsoron, az Értesítési panelen, Navigáción, Előzményeken, Záróképernyőn, és a Rendszeren. Persze ezeken belül még részletesebb beállításokra adnak lehetőséget további menüpontok, amelyeket most nem szeretnék felsorolni, de érdemes megnézni annak, aki ráér romolgatni..
Aki nem ismerné annak csak ajánlani tudom magát a romot, mert igazán ígéretes. Nekem külön tetszik még, hogy a kikapcsoló gomb nem csak a Kikapcsolás és az Újraindítás lehetőségét biztosítja, mint a Pixel Experience-nél, de megtalálható egy Haladó lehetőség is, amely alatt a Recovery, a Bootloader, a Lágy újraindítás, és a Rendszer UI lehetőségei állnak rendelkezésre.Lévén, hogy egyik rom sem okozott még használata során sehol csalódást, ezért pusztán a igényeimre formázhatósága miatt inkább az AEX-nél maradtam, viszont érdekelne még az AOSiP rom is. Ahogy a róla készült videókon látom ez is tartalmaz rengeteg olyan beállítás szerinti lehetőséget, amelyet az AEX, plusz havonta kiadnak rá javítást/fejlesztést, amit viszont az AEX kapcsán nem tudok elmondani.
Szóval ezért érdekelne, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően mi az, amiben esetleg jobb az AOSiP? Érdemes-e még erre is egy kis időt rászánnom?
Ha már Oreo, akkor szeretném a lehető legjobbat (bár tudom, hogy ez relatív) megtalálni. Tudom azt is, hogy a „Puding próbája az evés”, még is előbb meghallgatnék véleményeket, amelyek segíthetnének esetleg dönteni. A 4PDA-n található felhasználók közötti szavazás az AEX-et hozza egyelőre győztesnek, de hátha vannak itt is tapasztalatiságon alapuló érvek/ellenérvek az AEX vs. AOSiP, vagy egyéb más romok védelmében/ellenére.
Köszi előre is! -
bimbi10
csendes tag
Szép napot mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék, tegnap a pro3 telefonom lefagyott fényképezés közben, majd újra indítottam, de azóta csak fekete háttár jön be, egy kék színű led meg állandóan világít. Ha újra indítom mindig két rezgés és fekete háttér, kék led.
Kérdezném valakinek volt-e már ilyen jelensége a telefonon, esetleg mi a megoldás, a fastboot bejön, felraktam a gyári rom-ot, de ugyan azt csinálja, a recovery mód be sem jön.

Tisztelettel: Miklós
-
paolinho
addikt
Amilyen sokáig (közel fél év) békén elvoltam Cuoco92 romjával, most olyannyira rám tört a vágy, hogy az utóbbi hetekben ismét nekilássak egy kis tesztelgetésnek néhány szimpatikusnak tűnő rom kapcsán. Volt köztük 6.0-s, mint pl. az olaszok szerkesztette EUI 026S alapú GizROM, vagy ZiLan szerkesztésében szintén EUI 030S rom, de ezek elvéreztek nálam kapásból azon, hogy nem tartalmazták a magyar nyelvet. Az Oreo 8.1-es DotOS rommal kapcsolatos tapasztalataimat korábban már közzé tettem, mint ahogy a MIUI 10-es hiányosságait is megbeszéltük már. Értelemszerűen, kinek mi a fontos, ahhoz mérten tudja megítélni, hogy melyik rom a számára válalható.
Én most kipróbáltam a Pixel Experience 8.1-es romot, és azt kell mondja két nap után egész jók a mutatói. A telefon-mód normál és kihangosított üzemben is rendbenbteszi dolgát. GPS, wifi, bluetooth, NFC szintén rendben hiba nélkül dolgozik. Az AnTuTu értéke lehetne jobb, de én a 155e-s értékkel sem vagyok elégedetlen. Értesítések rendben megjelennek és a nofication led is segít rendben ezekről tájékoztatni. A kamera hozza abszolút szépen a megszokott teljesítményt. Eddig se akadás, se fagyás nem mutatkozott működése során.
Sajnos ennek a tárcsázója sem tartalmaz rögzítő gombot, viszont ennek ellensúlyozására találtam egy Cube ACR nevű applikációt ami telefonáláskor fölé illeszkedik a tárcsázónak, és beállítástól függően vagy egyből, vagy manuális mozdulatra indítja a felvételt.
Hátrány: sajnos ennek a rendszernek sem része a legördülő felületen se az NFC, se néma üzemmód ki-be kapcsolásnak lehetősége.
Ami az akkut illeti éjszaka úgy merült 4%-ot, hogy én semmit nem veszek se vissza, se takarékra mindennapi üzemből. A mindenre kiterjedő nyomkodásom eredménye 5 óra üzemidővel 22%-ra történő teljesítmény esés. De az én telefonom már másfél éves, és gondolom, ez az akku teljesítményére is hatással van.Konklúzió: nekem tetszik, abszolút elfogadható a kapott produktum, szóval ez most maradni fog egy darabik.
-
stjopa
csendes újonc
Miután letiltottam az AIO Tool-al vagy töröltem a zip-ből az NFC-hez kapcsolódó dolgokat, gyakorlatilag megszűnt a készenléti akkumerülés, ami tök jó. De találtam helyette két dolgot: a kisebb az, hogy az értesítési LED csak pirosra állítva jelzi az SMS-t és a nem fogadott hívást, de a mailt már nem jelez. A bosszantóbb, hogy a beszélgetési hangminőség, amit hallok olyan lett, mintha egy bádogvödörből beszélnének hozzám. Köszönöm a lehetőséget, tanácsokat, érdekes kaland volt ez a MIUI számomra.
Azt, hiszem, ezzel ki is ROM-oltam magam, úgyhogy, ha szabad ilyet és valakit érdekel, akkor van egy "felesleges" X722 eladó.
-
paolinho
addikt
Persze, világos, én is csak alkalmanként veszem igénybe, főleg, hogy már van kihangosító az autóban, de azért heti rendszerességgel csak előfordul egyszer-kétszer, hoy szükség van mind két kezemre, közben meg telóznom is kell.

De a névgörgetés az tényleg napi igény, sajnos ez a munkám miatt nem megoldható csak a Kedvencekből. -
Xanish
kezdő
Nekem ez a két probléma ugyanúgy megvan, csak én azért nem vettem észre mert igen ritkán használom a kihangosítót.
-
paolinho
addikt
Valóban jó volt a megérzésed a ZiLan-féle EUI 030S rom kapcsán. Nincs benne magyar nyelv, így csak annak javasolt, akit nem zavar az idegen nyelven történő kezelése a készüléknek.
Más. A hétvégén feltettem én is a MIUI10-es romot, mert érdekelt, hogy mire képes. Én az X720-asról tudok állást foglalni, lehet eltérő lesz az X722-höz képest. Valóban elég pofás kis rom, és akit nem zavart az EUI struktúra az app-ok kapcsán, annak ezzel sem lesz gondja.
Az én tesztem Antutu-n sajnos azt mutatta a kapott eredményekben, hogy nem egy sebesvonat. Egyszer 135e, másodszor 130e-es értéket produkált. Jó, nekem mindegy, én nem szoktam vele komoly játékokat futtatni, csak ez mégsem az az érték, ami közepesnek mondható. GPS, Bluetooth, Wifi rendben. A tárcsázóban van rögzítési lehetőség, akár az EUI alatt.
Viszont itt belebotlottam egy olyan problémába, ami lehet, hogy egyedi, ezért jó lenne, ha megcáfolná, vagy megerősítené az, aki ezt a rom-ot használja, mégpedig az a gondom, hogy amikor kihangosítom a telefonbeszélgetést, akkor csak én hallom a másik felet, ő már nem hall engem. Kvázi, kikapcsol a mikrofon. Ha visszaváltok telefonos rendes beszélgetésre, akkor már hallanak engem is. Ez nekem így nem annyira praktikus, gyakran beszélgetek úgy, hogy kihangosítom magam, és mellette teszem a dolgom is.
A másik probléma a Névjegyzék alatt bukkant elő. A jelenség az, hogy amikor nevet szeretnék keresni a jobboldali függőleges ABC segítségével, akkor leugrik a névsor legvégére, és onnan csak úgy juthatok vissza akár a legelejére, hogy fel kell húzogatnom a neveket. Ez is elég zavaró, főleg, ha mondjuk a keresett név a lista közepére esik névsor szerint. -
Xanish
kezdő
válasz
Klycsu1991
üzenetére
az Aksi ideje tényleg nem a legeslegjobb.Aksi időben a top1 leeco le pro 3nál és az Elitenél a tora33-as és a C.B.G. által főzőtt Eui.
Romban mindig is ez lesz a top1 rom!!x720-hoz
ez pedig az x722-höz a top1 aksibanUgye ezek a romok nagyon stabilak meg jók,aksiban verhetetlenek,viszont idejét múltak.
Ez az új miui10-es rom stabil hozza a sebességet sőt bőven kihozza a telefonból a maxot,az aksi idő ugye nem olyan atom ,de nem olyan vészes és szerintem még fog javulni fog ez =) -
Klycsu1991
tag
Feleségemnek a miui 9.5.2 van fent . Igaz az övé x820 . Az sokkal jobb aksi időben ( éjszaka max 1 % van mikor reggel pár perc használat után megy le az az 1 % is.) és általános sebességben is jobb.
Mellékesen azt úgy hogy abban 3000mah aksi van ezekben 4000mah aksi.
Van mit fejleszteni rajta. De kezdésnek nem nagyon rossz. ☺ -
Xanish
kezdő
Nézd meg a procik jól vannak e beállítva a kernel adiutorban.interactive legyen és ne legyenek maximális frekvenciára állítva azért merül annyit. Eui romokban gyárilag nincsenek felhúzva a procik úgy vannak finomhangolva, ezért olyan jó az aksi idő. Viszont ezeknél a custom romoknál hajlanak a teljesítmény növelésre és ugye ennek az aksi lássa kárát. Kicsit vegyél vissza a procikól és figyeld csak meg lesz az 2-3%.
-
peestricy
csendes újonc
Na csak sikerült formáztam mindent kért egy"yes" megerősítést és láss csodát tényleg sikerült.
először el sem hittem
Azt tudja valaki hogy a virtuális gombokat hogy tudom eltüntetni? Bocs sikerült
-
drdagi
csendes tag
Miui 10ben az automata fényerő működik? Nálam nem. x722
-
peestricy
csendes újonc
igen 720-as már 2x letöltöttem az 1,23gb verziót
de az a furcsa hogy az eui romokat sem telepíti.Vagyis telepíti de amikor kiírja hogy 5 másodperc múlva reboot nem csinál semmit.Vártam vagy 20 percet azután kikapcsoltam.
Gépről nem próbáltam mert már nem vagyok tisztában a lépésekkel (nem merem) -
peestricy
csendes újonc
Már az eui6-ot is próbáltam ott is reset phone gomb fogad (legalább is azt hiszem mert kínaiul van).Valamit nagyon elronthattam.
Visszaállítottam a dotos-t az még működik -
paolinho
addikt
Ha már így belecsaptunk a romolgatásokba, a 4PDA-n ITT és ITT belebotlottam egy hivatalos firmware-n nyugvó EUI 30S romba. Igaz, hogy ez is csak egy 6.0-ás alternatíva, de ha valaki a gyári romokat szereti, annak érdekes lehet. Egy ZiLan névre hallagató srác rakta rendbe, de hogy tud-e magyarul, azt nem tudom.
-
Xanish
kezdő
Na örülök
. Pedig én a 4pda-ról szettem a linket
Szóval passz, de örülök hogy sikerült.Esetleg annyi különbséggel amit én linkeltem azt a x720as részlegről szedtem. Lehet, hogy a rom teljesen ugyan az méretben is csak valami apró beallítás más amitől az Eliten megy. Bocsi ezt nem tudtam
.
Linkelem a két telefon telepítőjét, mindenki e szerint töltse le újra és telepítse fel.
x720!!!!
x722/EliteNa szóval külön telepítője van a két telefonnak. Csak tok ugyan az a neve és ezért zavart meg. De amint látható teljesen más a két telepítő linkje. Megneveztem a linkeket,így könnyebb kiigazodni az ember számára melyik is kell. Kérlek titeket aki adott egy esélyt a romnak csak nem sikerült neki az próbálja meg még egyszer és a megfelelőt töltse le újra.
Az Elite x722es telepítője 1,21Gb az x720as telepítő 1,23Gb!Csak, hogy még tutibb legyen az azonosítás
-
stjopa
csendes újonc
válasz
peestricy
üzenetére
Sziasztok! Végül összejött a dolog, valóban mennek a ROM-ok X722-n is. Lehet, hogy vannak felesleges lépések, de így sikerült:
- Amikor megkaptam a telefont, TWRP-vel lementettem a 20s EUI-t, ami rajta volt. Ezt a mentést most visszatettem és vissza flash-eltem a gyári recovery-t.
- Indítás után, amikor bejött a ”phone reset” gomb, ráböktem, hagytam, hogy tegye a dolgát.
- Utána már felállt a gyári rendszer a PIN kérésig, aztán kikapcsoltam.
- Újraindítottam fastboot-ban, feltettem a 3.2.2-es TWRP-t.
- Innentől már felmentek a MIUI ROM-ok. A 9-es és 10 V2-es is. Érdemes teljes törlést aztán recovery újraindítást csinálni előtte, volt, hogy csak így sikerült.
- Xanish kollega által linkelt V3 nekem sajnos valamiért nem volt jó. Még a boot képernyő se jött be, csak a háttérfény villogott kedve szerint. De a készítő 4PDA oldaláról letöltött V3 felment, az van most a készüléken. Első indulásnál feljött az "Indító leállt" üzenet, de azóta nem jelentkezett.
- Belaktam a rendszert, eddig kevés baki volt. Nálam (eddig) a Rendszerfrissítések (úgyse működne) és a Dolby Digital Plus menüknél a Beállítások leáll. (A MIUI 9 ROM-ban a képernyő rácsot csak 4x6-ra lehetett állítani.)
- A Beállítások – Megjelenítés – Round corners for screen opcióval lehet ki-bekapcsolni a képernyő sarkaiban levő lekerekítéseket.
- A rendszer nagyjából magyar, elvétve van angol szöveg. A 9-ben volt egy kis orosz is.
- Kíváncsi leszek az éjszakai meg az egyéb akkumerülésre
- Ha csak ennyi hiba lenne és az akku üzemidő is elfogadható lesz, akkor nyertek a MIUI fan-ok.
-
Xanish
kezdő
válasz
peestricy
üzenetére
Na akkor fastboot módba frissítsd a twrp recoveryt mert van már frissebb. Aztán lépj be egyből majd mindent törölj a belső tárolóval együtt, majd indítsd újra a recoveryt. Utána nyugi a géped ugyanúgy érzékelni fogja a telefonod ha twrp-ben vagy és rakjad rá a romod. És utána telepítsd fel. Majd ne indítsd el egyből hanem utána még egyszer nyomj egy wipeot a system és a data és az internal storige kivételével. Így működni fog. Ha ezek után is gond van akkor nem elég friss a telefonod firmware verziója.ha biztosra akarsz menni a couco92 legfrisseb eui romját tedd fel de ne a simát recoveryből hanem a fastboot romot pcről ha kell linkelek. Ez felfrissíti a modemet a firmwaret mindent. Ezek után kezd az első lépéstől. És tádá működik.
-
Xanish
kezdő
Működik az NFC is, most vásároltam a telefonnal a pennybe. Mindenki nézett mi ez a mágia amit csináltam
. Most használtam életembem először a Simple alkalmazást és hibátlanul működik és nagyon jó. Legközelebb is így vásárolok. Miui 10et továbbra is ajánlom. Kipróbáltam, hogy egy magot futtatok csak a 4ből ugye a kernel adiutor segítségével. Kisebbik magot hagytam csak bent fél kakaón és basszus szinte nem is merül a telefon. Persze aztán vissza állítottam mert ugye nekem kell a teljesítmény de nagyon szuper, hogy pl ha tudod valamelyik nap csak hívásra fogod használni a telefont és próbálsz minél hosszabb időt kihúzni áram nélkül akkor nagyon hasznos. Viszont ha a kernelt modosítod akkor az antutut nem tudod futtatni mert kidob a telefon ami jogos is hiszen a kettő nem fér össze
. -
Xanish
kezdő
válasz
paolinho
üzenetére
Ahaaaa köszi szépen
nagy tapasztalatom nincsen egyenlőre a fórummal kapcsolatban
továbbra is tudom mondani nagyon jó az üzemideje. Az arc felismeréses opció valami szuper nagyon király. Lépés számláló is hibátlan rajta, osztott képernyő, második asztal ezek mind működnek. A sebesség mint a videóban is látható nagyon gyors. A ram kezelés hibátlan. Rengeteg alkalmazást képest tárolni, a4gb ramot nagyon kihasználja.optimalizálás 9/10,Azt a maradék egy pontot meghagyom a jövő fejlesztésének
bőven lesz még frissítés és fejlesztés és már a v3-mas rom nagyon stabil. Mindenképpen majd leírom pár hét múlva milyen. Egyenlőre folyamatosan pozitív dolgok érnek ebben a romban. Én is rengeteg romot használtam már. Lineage, crdroid, dotos, resurrection remix ezeket el lehet felejteni nagyon merülnek, vagy pl a dotos nem merül hanem szimplán akadozik rajta egy két játék és valahogy nem olyan a teljesítmény. 7.1.2 es droidból abszolút a miui 10 a nyerő szeirntem. Paranoid android nekem abszolút nem jött be(és szintén nálam a paranoid android nem tudta megütni a 150ezer pontot antutun) . Aki ragaszkodik a 8.1-es androidhoz az AICP vagy AEX romot használjon szerintem. Bár közelsem olyan stabilak mint az EUI vagy amit most használok MIUI.
Mi az előny és a hátrány:
Eui:
+nagyon stabil, jó üzemidő,sok hasznos funkció
-régi rendszer, nagyon régi biztonsági csomaggal.
Miui:
+rengeteg plusz funkció ami egyrészt gyári miui funkciók másrészt fejlesztő által hozzá adott dolgok vannak benne. Nagyon stabilnak érzem, ici picit talán még gyorsabb is mint az EUI.
-csak hogy ide is írjak valamit. A zene lejátszóban(egyenlőre, lehet később javítva lesz) hiába kapcsolom be a fülhallgató és hanghatások resznél a saját beállításaimat nem veszi figyelembe. Ez a funkció egy az egyben nem működik, de gondolom azért mert ugye ez nem jack csatlakozós hanem type-c ről megy át az audio és még nincs optimalizálva.nem dob ki hibát se semmi egyszerűen tok mindegy hogy bekapcsolod vagy sem ugyan az. Viszont számomra lényegtelen mert én úgy is a dolby atmossal szoktam állítani a dolgokat az meg maximálisan működik. Naja és ami alatt leírtam ezt az uzit nem merültem egyáltalán. Szóval tényleg nagyon jó eddig ez a rom. MIUI i love you
-
paolinho
addikt
Köszönjük szépen a tesztet, számomra nagyon meggyőző volt! Szerintem tesztelgesd még egy kicsit, aztán majd térjünk rá vissza, hogy hosszú távon is kielégítőnek látod/tátjátok a teljesítményét.

Ha javasolhatnám azonban, amikor linket teszel fel, használd a Válasz hozzáadása ablak alatt található Link beszúrása opciót, így könnyebb az azután érdeklődő fórum társaknak azt megnyitni. Sőt azt kedvedre át is nevezheted arra, amire utal Így pl:
MIUI10 V3 ROM
Xanish fórumtárs tesztje
4PDA - Miui 10 -
Xanish
kezdő
Linkelek neked egy progit. Tedd rá gépedre és ezzel tudsz unlockolni, recoveryt flashelni, romot telepíteni, wipeolni. Nagyon klassz kis progi. Minden előtt az etc partíciót mentsd le gépedre a twrp vel.ezen vannak a imei számaid, és így tuti nem veszik el
https://androidfilehost.com/?fid=5862345805528064406
Sok sikert hozzá
-
Xanish
kezdő
Hát ugye az a gond, nekem x720-as van. Fejlesztő írta azt leeco le pro 3 Elite telefonon is jó. Én ez előtt cuoco92 és 28s eui-t használtam. Fastbootba ráflasheltem a legfrisseb trwp-t. Majd egy full wipe aztán trwp újra indítása telepítés után még én azért a cache partíciót wipeoltam aztán újra indítás. Nekem simán ment. Ugye linkeltem nektek a fejlesztői oldalt. Kérlek nézzél rá Chrome böngészővel fordítsd le a hozzá szólásokat és böngésszed hátha találsz valamit erről.
-
stjopa
csendes újonc
Üdv! Csak egy kis tapasztalat megosztás a fentivel kapcsolatban. X722-m van és megörültem ennek. Neki is ugrottam, TWRP 3.2.2.0-val, de nekem a v3 betöltése nem indul el. A vodila-féle v2 és a MIUI9 betöltődik, de úgy tesz, mintha zárolta volna a készüléket csak a "Reset phone" gomb van középen. Hiába a fiók eltávolítása Aosip-ben, majd reset, utána újratelepítés, akkor is ide jutok. Aosip jól működött/működik. Ha van javaslat kipróbálnám, hátha valahogy meg lehet erőszakolni.

-
Xanish
kezdő
Hali srácok!Linkelek nektek egy miui10-es romot andoid 7.1.2es alapokon.Tudja a magyar nyelvet.
Aksi kezelése egész jó nem merül gyorsan.Kamera működik .Minden elég stabilan gördül rajta nem találkoztam hibával.hangok nagyon szépen szólnak a hívás is pöpec.rom:
https://mega.nz/#!TkUjQQSA!r2Z2tTve1DxmncYMtxWqZcRG8rmL62LxRiLiZNhpKxsandroid biztonsági csomagja 2018-06-01,miui 10 2018.08.11-es build.
Saját tesztem nektek,ha gondoljátok nézzetek rá,26 perces videó:
https://mega.nz/#!p2wQ0CiC!MD5fcZJnAPJunvjbLwPSvA4F5Ul0uqLf84RyvDI2rWwEz a rom kompatibilis az x720-as és az x722-es verzióval is!
Az eredeti fejlesztői oldal :
https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=876414&st=6860#entry75667528Maga a fejlesztő vodila293.Zilan is fejleszti a miui 10-est viszont ő nem a globalból portolja így azon magyar nyelv nincs.
Amit legfelül linkeltem magát a romot.Az a legfrisebb vodila által. =) Bátran ajánlom mindenkinek.! -
Klycsu1991
tag
Sziasztok.
Lenne egy leeco le pro 3 elite AOSIP rommal.
A GPS lassan talál jelet.
Esetleg lenne ötlet? -
bzoli79
újonc
válasz
Klycsu1991
üzenetére
Meglátom, mert nem nagyon szeretnék vele kísérletezgetni. Csak egy bevált jó romot akarok feltenni.
-
paolinho
addikt
Hát ez elég fura. Noha én már tovább léptem vagy fél éve a BB72-esről a Cuoco92-félére, de nekem mind a két rendszert magyarul használva trükközés nélkül probléma mentesen működött a navigáció, amihez nyilván a GPS-re van szükség. Nem igazán értem, hogy mi lehet a probléma oka a készülékeiden az op. rendszerrel.
-
Sinkó
tag
válasz
paolinho
üzenetére
Mindkét x720 telomon csak igy müködik a gps BB72ön..magyar nyelven ujraindítod,tökmindegy hogy a gps be van kapcsolva vagy sem,nemfogja tudni hogy hol vagy,csak ha angol nyelven inditod ujra....nem összezavarni akarom,csak ne ijedjen meg hogy szar a gps,mert nem az csak trükkös.
-
paolinho
addikt
Ne zavard össze ezzel, mert ez így félreérthető! Amiről Te beszélsz, az kikapcsolt GPS mellett lehet igaz. Ugyanis GPS-t bekapcsolva halál pontosan navigál a teló, azaz pontos a helymeghatározása is.
Ha őszinte akarok lenni, nem is igazán értem, - biztos meg van az oka - hogy miért jó a cellaadatokra támaszkodva csak a helymeghatározást használni?! Mert hogy nem navigálásra használod ilyenkor a telefont az is biztos.
-
Sinkó
tag
válasz
bzoli79
üzenetére
Ha a BB72-öt feltetted,majd ne csodálkozz hogy a gps helymeghatározás nem megy ha magyar nyelvre állitva inditod a telefont.Ez az egyetlen hibája a romnak (a többi romhoz képest ez semmi).A megoldás az hogy angolul inditsd be mindig,és ha menet közben állitod át magyarra már müködik rendesen,a következő ujrainditásig.
-
Sinkó
tag
válasz
paolinho
üzenetére
Hasonló képpen jártam én is,én BB72-ön voltam kb egy évig,megvoltam elégedve vele,de furdalt a kiváncsiság,miért dicsérik orrba-szájba az oreo romokat.Fel is tettem az AOSiP legutolsó kiadását....háááát.....nem rossz.Blackscreen oc kernellel,csutkára tolva 182000 antutu,geekbench 4500.
FaceID van ,Magisk megy szépen,na mondom,ez marad,szép lassan belaktam,IR megy,okosora megy,kicsit zavart az akku merülés,mert ugyan ha nem nyomkodtam a telót nem merült látványosan,de használva nagyon gyorsan.
A zenehallgatás minősége sokkal rosszabb,mint BB72-ön(nincs Dolby) de az igazi feketeleves a beszélgetések minősége.Hát az katasztrófális.Bluetooth fülessel még elmegy,bár nem elég hangos,de a zsinoros type-c letv fülessel recseg pattog a hang,egyszerüen síralmas,kikapcsolhatattlan cdla,találtam valami tákolt dolbyt hozzá,a zene hangja javul ugyan de a beszélgetés nem.
Még nem tudtam eldönteni hogy megnézzek e egy másik oreost,vagy vissza menekülni marshmallowra,félek ez volt a legjobb oreo és a többi még ennél is rosszabb.Cuoco92-ből találtam 23s-t és 26s-t,te melyiket ajánlod?
-
paolinho
addikt
válasz
paolinho
üzenetére
Az a helyzet, hogy tesztelgettem a DotOS romot, és ugyan sok időt nem öltem bele, de be kell valljam nem találtam semmit benne, ami többet adott volna, mint akár a CUOCO92, vagy a BB72 romok. Az, hogy az Antutu több, mit 20e-rel kevesebbet hoz az Oreo alatt (144916 vs. 166172) az még felejthető, ha csak nem ez a szempont, de olyan nüansznyi dolgok zavartak engem, amit pl. itt már említettem korábban (tárcsázóban nincs felvételi lehetőség).
De azt is megtapasztaltam, hogy nem kommunikál megfelelően az okos órámmal sem. Ez azt jelenti, hogy pl. nem lehetett vele az óráról kikapcsolni a bejövő hívást. Tudom, hogy ez sokaknak nem szempont, de én olyan helyen dolgozom, ahol munkaidőben nem lehet bekapcsolva a mobiltelefon (tiszta kőkorszak). Persze, hogy halkítva be van, de egyrészt jó tudnom képen, hogy "zörög a fiók", másrészt probléma mentesen el tudom utasítani óráról a hívást így. Az Oreo-val sajnos ez nem működött.
Szóval nem kínlódtam vele sokat, csináltam ugyan egy Backup-ot róla komplettírozott formában, aztán majd hátha még visszatérek rá egy kicsit kísérletezgetni.Bár igazából ellent mond ennek a törekvésnek az, ami tegnap történt a romolgatás során velem. Az Oreo után ugyanis kipróbáltam a GizROM-ot is, ami nagy meglepetésemre, vagy inkább csalódásomra, nem tud magyarul. Így ezt csak annak ajánlom, akit nem zavar ez a mellékes tény. Ezt követően vissza szerettem volna (!!!) tenni a DotOS-t , hogy még piszkálgathassam egy kicsit, azonban belefutottam én is abba a PIN kód problémába, amit ITT taglalt peestricy fórumtársunk korábban. Szerencsére viszonylag gyorsan meglett a megoldás, így ez a gebasz is elhárult. Annyit még azért hozzátennék ehhez, hogy a fenti módszer alkalmazását követően meghalt az ujjlenyomat érzékelése a telónak, így egy újabb tiszta telepítést követően már a COUCO92 rom került vissza, amit - noha volt Backup-om róla is - nulláról indítva tettem az igényeimnek megfelelő állapotba. Szerencsére azért egy Titanium-os mentés sokat tudott gyorsítani visszatérésben, bár megjegyzem, még így is órákig tartott, mire minden visszakerült a helyére.
Tanulság: csak óvatosan a rom csere-berével, mert könnyen el tudnak csúszni a dolgok! -
hurr111
újonc
Üdv! Lenne esetleg olyan ember Fejér megyében aki szakszerűen aksit tudna cserélni le pro 3 - ban? Köszi
-
paolinho
addikt
válasz
peestricy
üzenetére
Ez a PIN kód probléma megoldódott?
Mert, ha nem, akkor tibcsi0407 fórumtársunkól ezt a megoldást kaptam, és működik!TWRP File Managerében ezekre keress, és töröld, amelyik ott van:
/data/system
password.key
pattern.key
locksettings.db-wal
locksettings.db-shm
locksettings.db -
paolinho
addikt
válasz
bzoli79
üzenetére
Úgy gondolom, túlzás nélkül állíthatom, hogy az egyik legjobban eltalált, és magyarul is tudó rom a BB72-es féle. Bár én viszonylag sokat használtam a telót a Cuoco92-féle szintén gyári alapon nyugvó Marsmallow rommal, ami szintén hibátlanul tette a dolgát.
Sajnos a céget ért közismert problémák okán nem lett kiadva hivatalosan sem Nougat, sem Oreo rom EUI kiadásban, így azok amelyek fellelhetőek 7-es és 8-as Android rendszerrel, azok lelkes fejlesztők munkái, és mint ilyen, sajnos kisebb-nagyobb problémákkal küszködnek. De ez csak az én meglátásom, lehet más másként vélekedok erről. -
paolinho
addikt
válasz
bzoli79
üzenetére
Ha esetleg nem akad a feladatra senki, próbáld meg bátran magad, menni fog hidd el. Az Összefoglalóban lépésről lépésre le van írva minden. Ha nem térsz el tőle, akkor nem lehet baj.
Más: A DotOS 2.4-es Oreo rom-ot tesztelgetem.Egyelőre nézegetem, hogy miként üzemel, bár valami azt súgja, hogy ez sem lesz örök szerelem. Megvallom az EUI romok nekem valahogy jobban kézre állnak, mint úgy általában a LineAge, vagy azon az alapon nyugvó romok . Pl. ebből (is) hiányzik a tárcsázóban helyet kapó felvétel gomb, amit tudom, hogy lehet applikációval helyettesíteni, de én nem akarok mindent rögzíteni, csak legfeljebb egy két beszélgetést, amit rögtön lehet indítani a telefonálási felület alól, ha szükség van rá. Mondjuk ez a legkevesebb, de pl. ennél a romnál is megmarad az az idegesítő jelenség, ami a Paranoid alatt is meg volt, hogy amikor bekapcsolást követően írom a kér SIM pin kódját, akkor, ha ezt nem elég gyorsan intézem, akkor a második SIM esetében továbblép úgy, hogy nem tudtam beírni a kódot, ergo a 2. SIM inaktív marad. Ilyenkor újraindítás, és lehet gyorsabban bepötyogni a dolgokat.
Aztán a legördülő "függöny" felületen meglehetősen szerény a gyorsgombok lehetősége. Pl. nekem innen kifejezetten hiányzik az NFC ikon.
Ahogy nézem, az akku egész szépen viselkedik, pedig igen csak nyüstöltem ma a készüléket.
A telefonálás alkalmával tiszta, érthető a beszéd hang, és engem is jól hallottak.
A Kamera szokásosan jónak mondható képet készít, bár szokatlan az, hogy nem tudok képfelbontást állítani, csak kép jelleget (táj, portré, automata stb.)
Amit még tesztelni tudtam ma, az a GPS volt, de az is rendben tette a dolgát.
Csináltam még egy Antutu tesztet, ennek értéke 144916 lett, ami ennél a teljesítményű készüléknél nem egy nagy durranás.Egyelőre ennyi.
-
bzoli79
újonc
válasz
Klycsu1991
üzenetére
Nem, valami gyenge webshopos lehet, mert sok minden hiányzik belőle. Anno geekbuyingról rendeltem.
-
bzoli79
újonc
Sziasztok. Érdeklődnék hogy Kisvárdán vagy Nyíregyházán van-e valaki aki Pro 3 x720-ra tud bb72 romot felrakni. Eggyedül félek nekikezdeni, de a telefont nem szívesen cserélném a szoft miatt, mert nagyon jó.
-
peestricy
csendes újonc
Üdv!Még egy kérdésem lenne.Biztonsági másolat visszaállítást követően amikor kéri a telefon pin kódját mindig azt írja hogy helytelen pin kód,pedig jól írom be.Mi lehet a gond?
-
paolinho
addikt
Ezt a [ROM] [8.1] [OFFICIAL] crDroid 4.4 [x72X] romot próbálta már valaki? Egész jókat olvasni róla, és kompatibilis a 720-szal, és a 722-vel is.
Az a helyzet, hogy 5 hónap "unalmas", problémamentes
CUOCO92-féle rommal zajló életet követően kedvet kaptam egy kis tesztre más romok kapcsán, és ez keltette fel legjobban az érdeklődésemet. Azt hiszem, a hétvégén rá is fogok próbálkozni. Addig is, ha már esetleg van vele kapcsolatban tapasztalata bárkinek is, ne tartsa vissza azt.Egyébként ez a lengyel srác készített egy ToxycOS-os névre hallgató romot is, talán azzal is érdemes lenne készíteni egy tesztet. Na majd meglátom....
-
peestricy
csendes újonc
Ez hiányzott a telóról (firmware-20S-X720-le_zl1)
Most már rá is ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvassátok el az összefoglalót!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) Hölgyek, belekóstoltam a pudingba, azaz ki próbáltam az AOSiP romot. Viszonylag rövid tesztet követően ment vissza az AEX. Azon túl, hogy nagyon hasonlítanak, nekem egy kicsit akadozósabbnak tűnt az AOSiP. Volt olyan, hogy lefagyott az éppen kezelt app, volt olyan, hogy a SIM-eket eldobta. A fordítás gyatrább, jóval több benne az angol, mint bármely más romban. A SIM-ek színét hiába változtattam meg, hívásnál mindkettő kék maradt. Nem túl lényeges, de 141e-es AnTuTu - t produkált.