- Fotók, videók mobillal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
őstag
válasz
MDMogyi19 #2382 üzenetére
Én annak idején kétszer is cseréltem képernyőt, és, ha az már lent van, könnyen hozzáférhető az akku is.
Itt egy kis segédlet, óvatosan szerintem belevághatsz Te is.De egyébként a Face-en volt egy Sultan mobilszervizes tag (www.facebook.com/sultanmobilszerviz) aki valahol a 13. kerületben dolgozik/zott.
sultamobilszerviz@gmail.com volt az email-címe. Anno ő szervizelte a Spemall-os garis készülékeket, többek között a LeEco készülékeket is. Próbáld meg felvenni vele a kapcsolatot. -
paolinho
őstag
válasz
a10l68yw #2374 üzenetére
Szia!
Így elsőre én Fastbootba téve a telót próbálkoznék egy TWRP flash-sel, majd arra mehetne fel mondjuk pl. a EZ a rom. De az Összefoglaló egész részletesen tartalmazza a lépésenkénti a metódust. Ha ennek segítségével nem tudod életre kelteni a telót, akkor ott tényleg komoly probléma lehet már sajnos. -
paolinho
őstag
válasz
Danika256 #2366 üzenetére
Van alaplap is, igaz ennyit már én sem adnék érte.
-
paolinho
őstag
válasz
MarcoDoma11 #2367 üzenetére
Én anno INNEN rendeltem, igaz akkor még 31 USD-ért, és tökéletes volt mindenféle szempontból. Nem tudom, a Te készüléked milyen színű, de most már csak három színben kapható (fehér, szürke, és fekete), viszont az ára meglehetősen kellemes.
Szerintem a csere is simán megoldható otthoni környezetben, hiszen nem kell rommá szedni a telót, de ezt már biztos Te is tudod.Egy kicsit körülnézve, ITT a maradék két szín (gold, rose gold) is megtalálható.
Ha csak ez a gond, akkor ennyit szerintem megér!
-
paolinho
őstag
válasz
zsolt320i #2340 üzenetére
Az a helyzet, hogy most mobílról írok nagyjából emlékezetből, remélem nem hülyeséget.
Szóval én az Összefoglalóban írtak szerint ADB-ből feltenném a BB72-es romot (ez ad egy működő TWRP-t is), amire TWRP recovery alól feltenném a COUCO-féle 29.0.28S VR4-est.
Emlékezetem szerint az elég jó gyári alapokon futó rom. -
-
-
paolinho
őstag
válasz
LantosBerry8 #2323 üzenetére
Az a helyzet, hogy az akku produktuma nálam úgy általában a Marsmallow után soha nem hozta azt, amit egy 4070 mAh-s akkunak hoznia kellene. De a Bootleggers ehhez képest messze a legjobb volt a custom romok között.
-
paolinho
őstag
válasz
LantosBerry8 #2321 üzenetére
Hát ezek a jelek nem túl sok jóról árulkodnak. Személy szerint én még ilyenekkel nem találkoztam, de ha szerencséd van, ez csak szoftveres gebasz. Én is sokat használtam a Bootleggers - t, aztán lévén nem volt semmilyen frissítés hozzá, váltottam egy MoKee - re, amivel egész sokat, és jól futott a teló. Aztán tesztképpen megkapta a Pie-t is.
Ha nem sajnálod vesztegetni rá az időd, tolj fel valami újabb romot szerintem. Kiindulásnak egy próbát megérhet. Hátha elmúlik a bajod is tőle. -
-
paolinho
őstag
Én azt mondom, mielőtt végleg lemondanál róla, érdemes lenne megpróbálni egy rom-cserét rajta. Kezdetnek az Összefoglalóban elég szájbarágósan megtalálod a BB72-féle rom telepítésének leírását, beleértve a bootloader nyitását, és a custom recovery felhelyezését is, amik a rom-csere alaptevékenységei.
Ne félj tőle, menni fog. Csak egy kis időt szánj rá, és meglesz a siker is. Ha szoftveres a gondod, ez megoldja a problémád.
A gyári (kínai,angol) romhoz már régóta nincs frissítés, ráadásul a international a nyelvezete, ergo magyar sincs benne. Hála a lelkes amatőr fejlesztői csapatnak, ez a telefon is egész sok Android rendszert megélt. Én ugyan csak Oreo-ig tesztelgettem, ami remekül muzsikált a telefonon, de ITT pl. lehet már Pie-t is találni rá (mint sok mást is), ha működésre tudod bírni a kicsikét, és nyitott vagy ezekre a rendszerekre.Szóval ess neki bátran, mert túl jó ez a készülék még a mostani mérce szerint is ahhoz, hogy csak úgy kukába kerüljön!
-
paolinho
őstag
Csak az akkufun-ok kedvéért egy újabb adat a MoKee kapcsán: a képernyő idő 56%-nál 2ó 50perc
-
paolinho
őstag
válasz
Danika256 #2232 üzenetére
Noha valóban nem nagy összeg 9e a telóért, de, ha azt nézzük, hogy tré az alaplap, akkor lehet, hogy kidobott pénz volt érte. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy az akku-csere hoz-e valamit a konyhára!?
Ha esetleg nem, akkor legfeljebb lesz egy új akkud, amit beépíthetsz majd egyszer, ha megadná magát a másik.
Más: tesztelgetem a MoKee-féle Oreo romot, és azt kell mondjam, nagyon megnyerő számomra.
Nagy akku produkciókról nem tudok sajna ennél sem beszámolni, de azt gondolom, hogy ez inkább a két éves akkumulátorom teljesítményének a hibája.
Mondjuk én nem használok Alkalmazkodó fényerőt, és spórolni sem nagyon spórolok semmin. Most ugyan meglepve tapasztalom, hogy 75%-on áll 1ó 18 perc képernyő használattal, ami nem is annyira gáz. -
paolinho
őstag
Nem tudom pontosan mitől, de mostanában azt tapasztaltam a Bootleggers rom kapcsán, hogy mintha egy kicsit gyorsabban merülne a készülék a megszokottnál. Pl. 100%-ról 2-3 óra alatt leesik 15-16%-ot úgy, hogy közben csak készenléti üzemben van.
Azon meditáltam, hogy ez akku, vagy szoftver probléma?!
Mindenesetre próbából feltettem most egy Mokee rom-ot, ami egyelőre nem sokkal produkál különb dolgokat a Bootleggers - nél, ha csak azt nem írnám javára, hogy meglehetősen gyakran adnak ki rá újabb, és újabb frissítéseket.
Na mindegy, egyelőre tesztelgetem ezt is. -
paolinho
őstag
Én már kétszer is cseréltem érintőképernyőt (igaz aksit még soha), de nagyon egyszerű volt az eset. Az Összefoglalóban fent van a szétszedős videó, és az Alis-s bolt is,ami nálam ajánlott kategória.
Ezekkel menni fog. -
paolinho
őstag
válasz
LantosBerry8 #2200 üzenetére
Ezzel nekem sem volt gondom, bár bevallom, nem figyeltem meg térerőt érintő stabilitási problémát más Oreo rendszereknél sem.
Ami a Pie-t illeti, egyelőre szkeptikus vagyok, de majd meglátjuk, hátha beérik majd egyszer!
-
paolinho
őstag
válasz
LantosBerry8 #2197 üzenetére
Én is a BlackScreen kernellel használom.
-
paolinho
őstag
válasz
LantosBerry8 #2195 üzenetére
Pontosan nem tudom megmondani, mert elég rabszódikusan használom a telót, de intenzív nyomkodással olyan 4-5 óra körül produkál, viszont akár hogy is áll az akku %, esténként én mindíg töltőre tolom. A hétvégén esetleg letesztelhetem Neked.
Nálam ez muzsikál egyébként legjobban az Oreós csapatban. -
-
paolinho
őstag
Általában mindenhol ajánlottként javasolják a BACKUP-ot baj esetére, és ezt az ötletet én is támogatom, de velem már nagyon sokszor előfordult, hogy a visszaállítást követően nem egy tökéletes rendszert kaptam vissza. Szóval nekem is van rendszer mentésem tarcsiba, de most már nem annyira foglalkozom ezzel, inkább bíbelődöm egy keveset a romolást követően egy új tiszta rendszer felépítésével.
Ahol elengedhetetlennek érzem, hogy a korábbi állásai szerint kapjam vissza az aktuális app-ot, ott Titanium Backup-pal rendezem ezt. Bár bevallom nem ritka, hogy ez sem segít. A legutóbb így jártam pl. a Shazam-mel, ahol TB visszaállítás után már nem állt fel az app, így buktam a "kedvenceket" a mentésben.
Egyébként vannak olyan applikációk, ahol nem is kínlódom a korábbi állásokkal, mert egyszerűen nem tud segíteni a TB, és ilyenkor úgy is friss progi kell neki. Ilyen pl. a Waze, a Simple, az Erste MObilbank, meg még jó néhány.
Szóval, ha romolásra adjuk a fejünket, az egy-két nap finomhangolást mindenképpen jelenteni fog. -
paolinho
őstag
válasz
LantosBerry8 #2161 üzenetére
Szerintem a Viber már tudja alkalmazásból menteni az előzmény adatokat, viszont amelyek erre nem képesek, azoknál a Titanium Backup lehet a megoldás. Természetesen ehhez root-ra van szükség.
Ami a telepítést illeti, én egy korábbi zűr miatt azzal kezdek mindíg, hogy elfelejtetem az ujjlenyomatot, és a pin-t.
Ezután ha nem az lenne fent, akkor downgrade-elni a TWRP a Xanish által javasoltra, majd Wipe (én Format Datá-t is csinálok ilyenkor) aztán pendrive-ról mehet fel a rom szintén TWRP-ből. Nem lehet gond így. -
paolinho
őstag
Köszi szépen az infót, ezzel jól fel is adtad a leckét!
Jelenleg a Bootleggers fut a telómon, nagy megelégedésemre, na de egy "official" EUI 6-ot nem lehet kipróbálatlanul hagyni.Végül is mégis csak ez a hivatalos.
Ígéretesek lesznek a Pie romok is, de szerintem még gyerek cipőben járnak. Nem kiforrott egyik sem. A helyzet az, hogy a környezetemben még senki nem használja (más típusú készüléken sem), így vélemény közelben sem vagyok vele kapcsolatban. Én egyelőre várok még a telepítésével.
Sajnos ma biztos nem lesz rá időm, de a héten neki fogok esni az EUI 6-nak, ha esetleg korábban tesztelné valaki, én is kíváncsian várom a vele kapcsolatos tapasztalatokat.
-
paolinho
őstag
válasz
Danika256 #2140 üzenetére
Megjegyzem, nem semmi egy figura vagy (abszolút jó értelemben). Csak pusztán kíváncsiságból nekiálltam a regisztrációnak a Taobao-n. Ez még sikerült is, de hogy miként találtál eredeti cuccra, illetve, hogy ezt el is küldjék Hozzád a YOYBUY által....hát ez tényleg nem semmi teljesítmény. Gratulálok!!!
-
paolinho
őstag
válasz
matifu70 #2143 üzenetére
Sajnos nem frissítik már egy jó ideje a stock romokat, ami hivatalosan egyébként is csak kínai, és angol nyelven jelent meg. Ha kedvet érzel egy kis romolgatáshoz, nagyon klassz Oreo romokat hoztak már össze, amelyeket alkalmasint rendszeresen frissítgetnek azok fejlesztői. Olvass itt vissza, van néhány ajánlott rom. Nekem pl. a jelenleg használt Bootleggers - en túl nagyon tetszett még a MoKee rom is.
-
paolinho
őstag
válasz
gthomma #2132 üzenetére
Ami a BlackScreen kernellel kapcsolatos kérdésedet illeti, erre nem tudok választ adni. Amikor teszteltem a MIUI10 romot, arra én nem tettem fel. Most fent van a Bootleggers alatt, és hibamenesen üzemel.
De miért nem tudod magyarosítani? Az ikonok, és a korábbi (#2116) útmutatóm szerint sem találtad meg a helyét a nyelvi beállításoknak? Pedig hidd el, hogy megoldható, csak kövesd a fentebb olvasható (és látható) leírtakat. Egyébként rettentő sok nyelvi lehetőség áll még ott rendelkezésre.
-
paolinho
őstag
válasz
zsolt320i #2126 üzenetére
Pontosan úgy, ahogy Sinkó mondja, lépj TWRP-be, és downgrade-eld a 3.2.1-es TWRP-t. Azzal "7-es" hiba nélkül felmegy majd a rom. Az opengapps.org - ról szedd le a Neked legmegfelelőbb 8.1-es csomagot (én a pico-t, esetleg a nano-t ajánlom), amit szintén TWRP-ből tegyél fel. Ha indul a rendszer, ne kapj frászt, mert kínai lesz, de itt fentebb leírtam, hogy miként találsz rá alatta a magyar nyelvre. Csak figyeld az ikonokat.
-
paolinho
őstag
válasz
zsolt320i #2124 üzenetére
Nézd! Hogy melyik a legjobb rom, az teljesen szubjektív.
A topik első Topikgazdája, Biggeszkij kolléga szerint a legjobb, legmegbízhatóbb rom a BB72-féle 5.9.023S rom az igazi.
Jómagam majd félévig a továbbfejlesztett CUOCO92-féle EUI 5.9.028s romot használtam nagy megelégedéssel.
Mindkét fenti rom stabil, gyári alapon nyugvó megbízható rom nagyon jó üzemidőkkel. Ha megelégszel a Marsmallow-val e kettőnél jobbat nem találsz.
Bevallom, jómagam kihagytam a Nougat custom romok próbáját, így azokkal kapcsolatban talán más fog tudni segíteni majd.
Azonban az Oreo custom romok közül több is tesztelve lett mind az itteni fórumot olvasók között, mind magam által is. Ha ezekkel kapcsolatban részletesen szeretnél olvasni, akkor csak pár oldalt kell visszalapoznod ahhoz kellően informálódni tudj.
De azért kiemelnék két olyan romot, amit itt használnak jelenlevők.
Az egyik Xanish kolléga által preferált MIUI 10 rom, amelyről angolul ITT olvashatsz részletesen.
A másik az én eddigi kedvencem, a BOOTLEGGERS névre hallgató, és remek üzemidővel bíró custom rom, amiről a korábban általam részletesen is írtakon túlITT olvashatsz többet angolul.Ahogy mondani szokás, "Kinek a pap, kinek a papné", tesztelgesd őket, aztán használd azt, amelyik Neked a legjobban bejön.
Egyébként az XDA kínál még több más Oreo romot is, és el kezdték fejleszteni erre a készülékre is a Pie 9.0 romokat is. Ebből készül még a Pixel Experience-féle is. Ezekről még nem sok tapasztalat van, jómagam legalább is még egyiket sem teszteltem.
-
paolinho
őstag
Volte kapcsán lehet, hogy igazad van, én eddig nem néztem ennek utána.
Ami az Erste biometrikus azonosítását illeti (ha ez az ujjlenyomat), az viszont nálam simán működik, én is Ersté-s vagyok.
Esetleg próbáld meg úgy hogy a Beállitások - Hardvergombok - Feloldás ujjlenyomattal-t kapcsold ki! Alatta olvashatod, hogy ez tulajdonképpen mit is csinál. Én pl. az NFC-fizetést a Simple-ben nem tudtam ujjlenyomattal feloldani, amíg ezt ki nem kapcsoltam. -
paolinho
őstag
válasz
siryeti #2117 üzenetére
Szia!
Igen, nálam eddig határozottan ajánlott kategória a Bootleggers rom. Eddigi használatom során, még nem találkoztam hibával benne. Minden patentül, működik vele. Az alapfunkciók zavarmentes használatán túl, a WiFi, a Bluetooth, a kamera, a GPS, vagy az NFC is mind rendben teszi a dolgát.
Nálam még soha nem akadt meg, soha nem fagyott ki, soha nem indult újra. Eddig még nem találkoztam sem kisebb, sem nagyobb bosszantó dolgokkal sem, pedig nagyon figyelem, hogy mikor tudnék már valamibe belekötni.Én azonnal feltettem a BlackScreen Kernel 5.1-r3-t is, így különbségről nem tudok beszámolni az alap kernelhez képest, de egy biztos, hogy nagyon jól pörög vele a teló. Esetleg, ha valakinek szempont, Antutu-ban 161306-os értéket dobott nálam két SIM-mel, noha ez annyira nem foglalkoztat, de legyen megméretve így is.
Ami nálam ezt a rom-ot tette a dobogó első fokára az Oreo romok között, az a fentieken túl az akku teljesítménye volt. Előzetesen megjegyezném, hogy én semmiben nem spórolok, amikor a telefont használom, ergo egyáltalán nem takarék üzemen mérve tesztelem az akku fogyasztást. Mondhatni minden be van kapcsolva (BT, WiFi, Helymeghatározás, Mobiladat stb.), szóval a majd két éves telóm ennek ellenére közel 5 órás shot-ot produkált. Nekem ez több, mint tökéletes. Eddig Oreo rom ilyet egyik sem produkált.Én a Firmware-mappából semmihez nem nyúltam, így ennek szerepét nem tartom fontosnak. Illetve az open_gapps-arm64-8.1-pico-t tettem fel recovery-ből.
TWRP kapcsán valóban nem a legfrissebb a megoldás, én INNEN a 20180413-it tettem fel, azzal gond nélkül felment a rendszer.Hát egyelőre ennyi, amit a romról elmondhatok, de ha lesz akár pro, akár kontra bármilyen fejlemény vele kapcsolatban, jelezni fogom azonnal.
Az Adaway is természetesen működik rendben, én is azt használom reklámmentesítésül.
-
paolinho
őstag
válasz
gthomma #2115 üzenetére
Elsőre nekem is kellett próbálkozgatnom, de aztán csak sikerült megoldani.
Nem fogom kínaira visszaállítani a rendszert, de a magyar felületet látva is meg fogod találni a beállítás lehetőségét. Ezeket csatolom. A lényeg, hogy figyeld a menüpontok előtti ikonokat is, azok segítenek. Sajnos nincs legördülő nyelvek listája, és ez az, ami zavaró leginkább. Menj ezeken itt lent végig, és simán menni fog a magyarítás! -
paolinho
őstag
válasz
gthomma #2113 üzenetére
Beállítások-(legalul)Rendszer-(legfelül) Nyelvek és bevitel
De itt magyart is be tudsz állítani.
Egyébként nekem is valami 7-es hibával nem engedte elsőre telepíteni a TWRP 3.2.3.0 recovery a rendszert, ezért downgrade-elni kellett a TWRP-t, nálam a 3.2.1.0 lett a megoldás.
-
paolinho
őstag
válasz
gthomma #2107 üzenetére
Én eddig minden romot TWRP - vel raktam fel, és pont úgy, ahogy írtad, full gyalu előzte meg. Mondjuk annyi különbséggel, hogy én az új romokat mindíg OTG-n pendrive-ról telepítem. Illetve a Format data opciót is elindítom mindíg a Wipe alatt.
Jelenleg egy elképesztően jó Oreo romot használok immáron több, mint egy hete. Bootleggers névre hallgat. Még egy kicsit tesztelem, aztán majd írok róla röviden egy kis beszámolót. Egyelőre annyit, hogy az akku-ideje elképesztően jó, és mindkét féle (720,722) Le Pro 3 alatt is fut. -
paolinho
őstag
Amennyiben gyári rom alatt az EUI (ill. ilyen alapon nyugvó) romokat érted, azokba be van építve a gyártó által a Le Remote Control, és azzal természetesen működik az infrával kezelendő eszköz (TV, klíma stb.). Amelyik romot most használom én, illetve amiket az Oreo alattiakból próbáltam (DotOS, Pixel Experience, AEX, AOSiP), azokba is be van integrálva ez az app, és hibátlanul működik is alattuk, viszont volt korábban egy próbálkozásom valamelyik LineageOS rommal, talán a Paranoid Androiddal, amelyikben nem volt ez megtalálható, ott én az ASmart Remote IR nevű applikációval tudtam kontaktust létesíteni a TV-m és a telefon között. Ment azzal is minden pöpecül.
-
paolinho
őstag
Esetleg nem lehetséges, hogy valami rejtett bitcoin bányász kártevőt szedtél be. Ez is lehet oka a melegedésnek.
-
paolinho
őstag
Akkor biztos ez okozta a gebaszt nálam. Nem figyeltem az XDA-n írtakra, és rutinból nyomtam fel az opengapps-t. Mindegy, így jártam. Most egyelőre marad az AEX. Le Pro 3 - ra csak havi frissítésű unofficial van, gondolom vagy a Le2, vagy a Le Max2 rom kerül mókolásra a mi telefonunkra. Remélem, egy hónap múlva is azt mondom, amit most néhány nap használata után, hogy csak ajánlani tudom!
-
paolinho
őstag
Én az "open_gapps-arm64-8.1-pico-20180804" - tettem fel, és azt bővitettem később az általam szükségesnek vélt app-okkal.
Lehet, hogy csak nálam nem volt problémamentes, és egyébként egy jó kis rendszer az AOSiP, ezt nem vitatom, de azt, hogy a magyar nyelv teljesebb az AEX alatt, az kétségtelen. Nem tudom azt sem, hogy nálam miért nem váltott a szín a kártyák használatakor, holott előre kiválasztottam azokat, de nekem zavaró volt, hogy nem tudtam azonnal, hogy melyik számon keresnek, ha rápillantottam a telefonra, amikor csörgött.
Az Antutu annyira nem érdekel, nem játszom erős játékokkal, de összességében az AEX nekem jobban teszik, így vissza is raktam azt.
Azt mondjuk nem értem, hogy egy fullos TWRP mentés visszaállítása némely app-nál miért nem lehet problémamentes. Úgy jártam ugyanis, hogy a Simple-t nem tudtam úgy beüzemelni, hogy elfogadja az ujjlenyomatot, de még kód beadás lehetőséggel sem engedte az NFC-s fizetést. Pedig töröltem, újratelepítettem vagy egy tucatszor, de nem javult meg. Az lett a végső megoldás, hogy legyalultam mindent TWRP Wipe Advanced-ből, és újratelepítettem a rendszert. Ezután szintén újratelepítettem az összes app-ot, amikre Titanium segítséggel az adatokat is vissza tudtam tenni. Azt már megtanultam, hogy van néhány progi, amire nem érdemes a mentett adatokat visszatenni, mert nem fognak működni, így azokat felhasználónév és jelszóval állítottam munkára újból. Ilyenek pl. a Waze, a Simple, de még van néhány. Sok idő ez az egész tortúra, de ha valaki szeret kísérletezgetni, annak ez nem drága. Én az elmúlt hetekben elég sok mindent kipróbáltam a rom-ok kapcsán, de azt hiszem, most egy kis időre leállok. Ha nem történik valami komolyabb (vagy néhány kisebb) működési hiba a jelenlegi rendszer működése során, akkor azt hiszem, hogy megmaradok az AEX mellett. -
paolinho
őstag
Hát Urak (és ha esetleg volnának véletlenül itt
) Hölgyek, belekóstoltam a pudingba, azaz ki próbáltam az AOSiP romot. Viszonylag rövid tesztet követően ment vissza az AEX. Azon túl, hogy nagyon hasonlítanak, nekem egy kicsit akadozósabbnak tűnt az AOSiP. Volt olyan, hogy lefagyott az éppen kezelt app, volt olyan, hogy a SIM-eket eldobta. A fordítás gyatrább, jóval több benne az angol, mint bármely más romban. A SIM-ek színét hiába változtattam meg, hívásnál mindkettő kék maradt. Nem túl lényeges, de 141e-es AnTuTu - t produkált.
Röviden ennyi. Marad az AEX, ez hibátlanul fut egyelóre. -
paolinho
őstag
Valaki, aki már tesztelte esetleg, eltudná mondani, hogy milyen különbségeket tapasztalt az AEX AOSP Extended és az AOSiP VOLTE romok között? Korábban teszteltem a Pixel Experience romot, de valahogy smooth-abbnak érzem az AEX AOSP-ot.
Az alapfunkciók probléma mentességén túl, közel ugyanazt a teljesítményt nyújtja a két rom mind akku időben, mind gyorsaságban (Antutun 155e felett), de a beállíthatósága, kézre igazíthatósága, - így a kezelhetése - jobban tetszik az AEX-nek.
Én jobban szeretem a sötét hátteret úgy általában, amely majd minden alkalmazás kezelő felület alatt beállítható ennél. Van a Beállítások alatt egy Bővítmények menüpont, ami rettentő sok beállítás lehetőségét biztosítja az Állapotsoron, az Értesítési panelen, Navigáción, Előzményeken, Záróképernyőn, és a Rendszeren. Persze ezeken belül még részletesebb beállításokra adnak lehetőséget további menüpontok, amelyeket most nem szeretnék felsorolni, de érdemes megnézni annak, aki ráér romolgatni..
Aki nem ismerné annak csak ajánlani tudom magát a romot, mert igazán ígéretes. Nekem külön tetszik még, hogy a kikapcsoló gomb nem csak a Kikapcsolás és az Újraindítás lehetőségét biztosítja, mint a Pixel Experience-nél, de megtalálható egy Haladó lehetőség is, amely alatt a Recovery, a Bootloader, a Lágy újraindítás, és a Rendszer UI lehetőségei állnak rendelkezésre.Lévén, hogy egyik rom sem okozott még használata során sehol csalódást, ezért pusztán a igényeimre formázhatósága miatt inkább az AEX-nél maradtam, viszont érdekelne még az AOSiP rom is. Ahogy a róla készült videókon látom ez is tartalmaz rengeteg olyan beállítás szerinti lehetőséget, amelyet az AEX, plusz havonta kiadnak rá javítást/fejlesztést, amit viszont az AEX kapcsán nem tudok elmondani.
Szóval ezért érdekelne, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően mi az, amiben esetleg jobb az AOSiP? Érdemes-e még erre is egy kis időt rászánnom?
Ha már Oreo, akkor szeretném a lehető legjobbat (bár tudom, hogy ez relatív) megtalálni. Tudom azt is, hogy a „Puding próbája az evés”, még is előbb meghallgatnék véleményeket, amelyek segíthetnének esetleg dönteni. A 4PDA-n található felhasználók közötti szavazás az AEX-et hozza egyelőre győztesnek, de hátha vannak itt is tapasztalatiságon alapuló érvek/ellenérvek az AEX vs. AOSiP, vagy egyéb más romok védelmében/ellenére.
Köszi előre is! -
paolinho
őstag
Amilyen sokáig (közel fél év) békén elvoltam Cuoco92 romjával, most olyannyira rám tört a vágy, hogy az utóbbi hetekben ismét nekilássak egy kis tesztelgetésnek néhány szimpatikusnak tűnő rom kapcsán. Volt köztük 6.0-s, mint pl. az olaszok szerkesztette EUI 026S alapú GizROM, vagy ZiLan szerkesztésében szintén EUI 030S rom, de ezek elvéreztek nálam kapásból azon, hogy nem tartalmazták a magyar nyelvet. Az Oreo 8.1-es DotOS rommal kapcsolatos tapasztalataimat korábban már közzé tettem, mint ahogy a MIUI 10-es hiányosságait is megbeszéltük már. Értelemszerűen, kinek mi a fontos, ahhoz mérten tudja megítélni, hogy melyik rom a számára válalható.
Én most kipróbáltam a Pixel Experience 8.1-es romot, és azt kell mondja két nap után egész jók a mutatói. A telefon-mód normál és kihangosított üzemben is rendbenbteszi dolgát. GPS, wifi, bluetooth, NFC szintén rendben hiba nélkül dolgozik. Az AnTuTu értéke lehetne jobb, de én a 155e-s értékkel sem vagyok elégedetlen. Értesítések rendben megjelennek és a nofication led is segít rendben ezekről tájékoztatni. A kamera hozza abszolút szépen a megszokott teljesítményt. Eddig se akadás, se fagyás nem mutatkozott működése során.
Sajnos ennek a tárcsázója sem tartalmaz rögzítő gombot, viszont ennek ellensúlyozására találtam egy Cube ACR nevű applikációt ami telefonáláskor fölé illeszkedik a tárcsázónak, és beállítástól függően vagy egyből, vagy manuális mozdulatra indítja a felvételt.
Hátrány: sajnos ennek a rendszernek sem része a legördülő felületen se az NFC, se néma üzemmód ki-be kapcsolásnak lehetősége.
Ami az akkut illeti éjszaka úgy merült 4%-ot, hogy én semmit nem veszek se vissza, se takarékra mindennapi üzemből. A mindenre kiterjedő nyomkodásom eredménye 5 óra üzemidővel 22%-ra történő teljesítmény esés. De az én telefonom már másfél éves, és gondolom, ez az akku teljesítményére is hatással van.Konklúzió: nekem tetszik, abszolút elfogadható a kapott produktum, szóval ez most maradni fog egy darabik.
-
paolinho
őstag
Persze, világos, én is csak alkalmanként veszem igénybe, főleg, hogy már van kihangosító az autóban, de azért heti rendszerességgel csak előfordul egyszer-kétszer, hoy szükség van mind két kezemre, közben meg telóznom is kell.
De a névgörgetés az tényleg napi igény, sajnos ez a munkám miatt nem megoldható csak a Kedvencekből. -
paolinho
őstag
Valóban jó volt a megérzésed a ZiLan-féle EUI 030S rom kapcsán. Nincs benne magyar nyelv, így csak annak javasolt, akit nem zavar az idegen nyelven történő kezelése a készüléknek.
Más. A hétvégén feltettem én is a MIUI10-es romot, mert érdekelt, hogy mire képes. Én az X720-asról tudok állást foglalni, lehet eltérő lesz az X722-höz képest. Valóban elég pofás kis rom, és akit nem zavart az EUI struktúra az app-ok kapcsán, annak ezzel sem lesz gondja.
Az én tesztem Antutu-n sajnos azt mutatta a kapott eredményekben, hogy nem egy sebesvonat. Egyszer 135e, másodszor 130e-es értéket produkált. Jó, nekem mindegy, én nem szoktam vele komoly játékokat futtatni, csak ez mégsem az az érték, ami közepesnek mondható. GPS, Bluetooth, Wifi rendben. A tárcsázóban van rögzítési lehetőség, akár az EUI alatt.
Viszont itt belebotlottam egy olyan problémába, ami lehet, hogy egyedi, ezért jó lenne, ha megcáfolná, vagy megerősítené az, aki ezt a rom-ot használja, mégpedig az a gondom, hogy amikor kihangosítom a telefonbeszélgetést, akkor csak én hallom a másik felet, ő már nem hall engem. Kvázi, kikapcsol a mikrofon. Ha visszaváltok telefonos rendes beszélgetésre, akkor már hallanak engem is. Ez nekem így nem annyira praktikus, gyakran beszélgetek úgy, hogy kihangosítom magam, és mellette teszem a dolgom is.
A másik probléma a Névjegyzék alatt bukkant elő. A jelenség az, hogy amikor nevet szeretnék keresni a jobboldali függőleges ABC segítségével, akkor leugrik a névsor legvégére, és onnan csak úgy juthatok vissza akár a legelejére, hogy fel kell húzogatnom a neveket. Ez is elég zavaró, főleg, ha mondjuk a keresett név a lista közepére esik névsor szerint. -
paolinho
őstag
Ha már így belecsaptunk a romolgatásokba, a 4PDA-n ITT és ITT belebotlottam egy hivatalos firmware-n nyugvó EUI 30S romba. Igaz, hogy ez is csak egy 6.0-ás alternatíva, de ha valaki a gyári romokat szereti, annak érdekes lehet. Egy ZiLan névre hallagató srác rakta rendbe, de hogy tud-e magyarul, azt nem tudom.
-
paolinho
őstag
Köszönjük szépen a tesztet, számomra nagyon meggyőző volt! Szerintem tesztelgesd még egy kicsit, aztán majd térjünk rá vissza, hogy hosszú távon is kielégítőnek látod/tátjátok a teljesítményét.
Ha javasolhatnám azonban, amikor linket teszel fel, használd a Válasz hozzáadása ablak alatt található Link beszúrása opciót, így könnyebb az azután érdeklődő fórum társaknak azt megnyitni. Sőt azt kedvedre át is nevezheted arra, amire utal Így pl:
MIUI10 V3 ROM
Xanish fórumtárs tesztje
4PDA - Miui 10 -
paolinho
őstag
Hát ez elég fura. Noha én már tovább léptem vagy fél éve a BB72-esről a Cuoco92-félére, de nekem mind a két rendszert magyarul használva trükközés nélkül probléma mentesen működött a navigáció, amihez nyilván a GPS-re van szükség. Nem igazán értem, hogy mi lehet a probléma oka a készülékeiden az op. rendszerrel.
-
paolinho
őstag
Ne zavard össze ezzel, mert ez így félreérthető! Amiről Te beszélsz, az kikapcsolt GPS mellett lehet igaz. Ugyanis GPS-t bekapcsolva halál pontosan navigál a teló, azaz pontos a helymeghatározása is.
Ha őszinte akarok lenni, nem is igazán értem, - biztos meg van az oka - hogy miért jó a cellaadatokra támaszkodva csak a helymeghatározást használni?! Mert hogy nem navigálásra használod ilyenkor a telefont az is biztos.
-
paolinho
őstag
válasz
paolinho #2010 üzenetére
Az a helyzet, hogy tesztelgettem a DotOS romot, és ugyan sok időt nem öltem bele, de be kell valljam nem találtam semmit benne, ami többet adott volna, mint akár a CUOCO92, vagy a BB72 romok. Az, hogy az Antutu több, mit 20e-rel kevesebbet hoz az Oreo alatt (144916 vs. 166172) az még felejthető, ha csak nem ez a szempont, de olyan nüansznyi dolgok zavartak engem, amit pl. itt már említettem korábban (tárcsázóban nincs felvételi lehetőség).
De azt is megtapasztaltam, hogy nem kommunikál megfelelően az okos órámmal sem. Ez azt jelenti, hogy pl. nem lehetett vele az óráról kikapcsolni a bejövő hívást. Tudom, hogy ez sokaknak nem szempont, de én olyan helyen dolgozom, ahol munkaidőben nem lehet bekapcsolva a mobiltelefon (tiszta kőkorszak). Persze, hogy halkítva be van, de egyrészt jó tudnom képen, hogy "zörög a fiók", másrészt probléma mentesen el tudom utasítani óráról a hívást így. Az Oreo-val sajnos ez nem működött.
Szóval nem kínlódtam vele sokat, csináltam ugyan egy Backup-ot róla komplettírozott formában, aztán majd hátha még visszatérek rá egy kicsit kísérletezgetni.Bár igazából ellent mond ennek a törekvésnek az, ami tegnap történt a romolgatás során velem. Az Oreo után ugyanis kipróbáltam a GizROM-ot is, ami nagy meglepetésemre, vagy inkább csalódásomra, nem tud magyarul. Így ezt csak annak ajánlom, akit nem zavar ez a mellékes tény. Ezt követően vissza szerettem volna (!!!) tenni a DotOS-t , hogy még piszkálgathassam egy kicsit, azonban belefutottam én is abba a PIN kód problémába, amit ITT taglalt peestricy fórumtársunk korábban. Szerencsére viszonylag gyorsan meglett a megoldás, így ez a gebasz is elhárult. Annyit még azért hozzátennék ehhez, hogy a fenti módszer alkalmazását követően meghalt az ujjlenyomat érzékelése a telónak, így egy újabb tiszta telepítést követően már a COUCO92 rom került vissza, amit - noha volt Backup-om róla is - nulláról indítva tettem az igényeimnek megfelelő állapotba. Szerencsére azért egy Titanium-os mentés sokat tudott gyorsítani visszatérésben, bár megjegyzem, még így is órákig tartott, mire minden visszakerült a helyére.
Tanulság: csak óvatosan a rom csere-berével, mert könnyen el tudnak csúszni a dolgok! -
paolinho
őstag
válasz
peestricy #2004 üzenetére
Ez a PIN kód probléma megoldódott?
Mert, ha nem, akkor tibcsi0407 fórumtársunkól ezt a megoldást kaptam, és működik!TWRP File Managerében ezekre keress, és töröld, amelyik ott van:
/data/system
password.key
pattern.key
locksettings.db-wal
locksettings.db-shm
locksettings.db -
paolinho
őstag
válasz
bzoli79 #2011 üzenetére
Úgy gondolom, túlzás nélkül állíthatom, hogy az egyik legjobban eltalált, és magyarul is tudó rom a BB72-es féle. Bár én viszonylag sokat használtam a telót a Cuoco92-féle szintén gyári alapon nyugvó Marsmallow rommal, ami szintén hibátlanul tette a dolgát.
Sajnos a céget ért közismert problémák okán nem lett kiadva hivatalosan sem Nougat, sem Oreo rom EUI kiadásban, így azok amelyek fellelhetőek 7-es és 8-as Android rendszerrel, azok lelkes fejlesztők munkái, és mint ilyen, sajnos kisebb-nagyobb problémákkal küszködnek. De ez csak az én meglátásom, lehet más másként vélekedok erről. -
paolinho
őstag
válasz
bzoli79 #2009 üzenetére
Ha esetleg nem akad a feladatra senki, próbáld meg bátran magad, menni fog hidd el. Az Összefoglalóban lépésről lépésre le van írva minden. Ha nem térsz el tőle, akkor nem lehet baj.
Más: A DotOS 2.4-es Oreo rom-ot tesztelgetem.Egyelőre nézegetem, hogy miként üzemel, bár valami azt súgja, hogy ez sem lesz örök szerelem. Megvallom az EUI romok nekem valahogy jobban kézre állnak, mint úgy általában a LineAge, vagy azon az alapon nyugvó romok . Pl. ebből (is) hiányzik a tárcsázóban helyet kapó felvétel gomb, amit tudom, hogy lehet applikációval helyettesíteni, de én nem akarok mindent rögzíteni, csak legfeljebb egy két beszélgetést, amit rögtön lehet indítani a telefonálási felület alól, ha szükség van rá. Mondjuk ez a legkevesebb, de pl. ennél a romnál is megmarad az az idegesítő jelenség, ami a Paranoid alatt is meg volt, hogy amikor bekapcsolást követően írom a kér SIM pin kódját, akkor, ha ezt nem elég gyorsan intézem, akkor a második SIM esetében továbblép úgy, hogy nem tudtam beírni a kódot, ergo a 2. SIM inaktív marad. Ilyenkor újraindítás, és lehet gyorsabban bepötyogni a dolgokat.
Aztán a legördülő "függöny" felületen meglehetősen szerény a gyorsgombok lehetősége. Pl. nekem innen kifejezetten hiányzik az NFC ikon.
Ahogy nézem, az akku egész szépen viselkedik, pedig igen csak nyüstöltem ma a készüléket.
A telefonálás alkalmával tiszta, érthető a beszéd hang, és engem is jól hallottak.
A Kamera szokásosan jónak mondható képet készít, bár szokatlan az, hogy nem tudok képfelbontást állítani, csak kép jelleget (táj, portré, automata stb.)
Amit még tesztelni tudtam ma, az a GPS volt, de az is rendben tette a dolgát.
Csináltam még egy Antutu tesztet, ennek értéke 144916 lett, ami ennél a teljesítményű készüléknél nem egy nagy durranás.Egyelőre ennyi.
-
paolinho
őstag
Ezt a [ROM] [8.1] [OFFICIAL] crDroid 4.4 [x72X] romot próbálta már valaki? Egész jókat olvasni róla, és kompatibilis a 720-szal, és a 722-vel is.
Az a helyzet, hogy 5 hónap "unalmas", problémamentes
CUOCO92-féle rommal zajló életet követően kedvet kaptam egy kis tesztre más romok kapcsán, és ez keltette fel legjobban az érdeklődésemet. Azt hiszem, a hétvégén rá is fogok próbálkozni. Addig is, ha már esetleg van vele kapcsolatban tapasztalata bárkinek is, ne tartsa vissza azt.
Egyébként ez a lengyel srác készített egy ToxycOS-os névre hallgató romot is, talán azzal is érdemes lenne készíteni egy tesztet. Na majd meglátom....
-
paolinho
őstag
válasz
peestricy #1990 üzenetére
Próbáld meg tiszta telepítéssel, szerintem úgy nem fog hibát dobni. Ehhez a rendszert is törölnöd kell. Az új rendszer-zip-et pedig egy usb type-c csatis pendrive-ről telepítsd.
Más: létezik egy JUI rom is, amikről jókat lehet olvasni. EZEN a kínai felületen is "olvasható" róla
Esetleg próbálta már valaki? -
paolinho
őstag
válasz
NetBarna #1964 üzenetére
Igen, az utolsót 537,8 Mb-os zip fájlt töltsd le, és telepítsd fel LantosBerry8 írása szerint. Itt leírja a tiszta telepítés lényegét is.
md5sum, szerintem ezzel ne foglalkozz!
A Gapps bármelyik lehet azArm64 - 8.1 közül, én a pico-t, a nono-t, esetleg a mini-t ajánlanám. A hiányzó appok letölthetők a Play-ről, amennyiben tényleg hiányoznának.
-
paolinho
őstag
válasz
letvleree #1934 üzenetére
Nézd, ez a probléma - mint úgy általában minden - két okból fakadhat: szoftver, vagy hardver. A szoftver könnyen kizárható, telepíts egy új romot (vagy akár többet is próbaként). Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor tuti hardver (én mondjuk már most is erre tippelnék), akkor viszont kérj garanciális segítséget az eladótól (ha az bolt volt).
-
paolinho
őstag
válasz
MDMogyi19 #1931 üzenetére
Lehet, hogy nem jól értelmezek valamit, de ha van TWRP, akkor lévén a teló OTG kompatibilis, felrakod a kívánt rom-ot egy USB C-Type-os pendrive-ra, kiválasztod az eszközt, és onnan fel kellene mennie a telepítendő rendszernek. Én kb 1-2 havonta ide mentem le a komplett aktuálisan használt rendszert, csak pusztán felkészülve a baj esetére. Persze ez csak akkor játszik, ha van custom recovery.
-
paolinho
őstag
válasz
Danika256 #1914 üzenetére
Én is rendeltem ilyen üveget, bár nem biztos, hogy pont ettől a bolttól. A felhelyezést követően mögéengedtem a kitöltő folyadékot, ami viszonylag szépen ki is töltötte a teret. Nem állítom, hogy tökéletes, mert egy kicsit "rojtos" a széleken kb. 1mm vastagon, de ikyen problémám nem keletkezett, mint Neked.
Még annyi, ha tokot cserélek néha, és az eléri a fóliát, akkor ez el tudja mozdítani azt, így ilyenkor a szélnél elenged egy kicsit. Ha visszasimogatom, akkor megint jó lesz, de azt gondolom, hogy ez valóban nem fog tartós megoldást nyújtani így. -
paolinho
őstag
válasz
NetBarna #1906 üzenetére
"Az egyedi telepítés lett sikeres. A stock és a root-olt nem volt jó nálam."
Bocs,de ezt nem értem. Egyedi telepítés = tiszta telepítés?
Illetve pontosan milyen stock és root nem volt jó? Mert root csak TWRP alól megy fel, ami esetleg lehetett rossz, de ha jó a TWRP, akkor azzal gond nélkül menni kell a rootnak. -
paolinho
őstag
válasz
NetBarna #1897 üzenetére
Igen, így is lehet a TWRP-t cserélni, korábban már próbáltam én is, működik.
Mindhogy a Paranoid-ot is teszteltem egy ideig, aztán vissza is tértem a gyári alapokon nyugvó CUOCO92-féle romra.
(Mobilról írok, így bocs, de nem tudom ezeket belinkelni!)
Ami a root-ot illeti, ha van már TWRP-d, onnan pofon egyszerű. Tölts le egy SuperSU-v2.82 vagy egy Magisk-v16.0 (kinek melyik a szimpibb, én a Magisk-et preferálom), azt telepítsd a TWRP alól, és már kész is a root.
-
paolinho
őstag
válasz
LantosBerry8 #1886 üzenetére
Konkrétan az a 4G+.
-
paolinho
őstag
válasz
NetBarna #1876 üzenetére
Nem Play hiba. Próbáld meg így (igaz én X720-szal vagyok, de szerintem Nálad is valami hasonló lehetőségek vannak a "görög rom" alatt):
"...a már megvásárolt Play áruházas apk-t újra meg akarja vetetni pedig a vásárlási előzményekben ott vannak..."
Erre van válasz az Összefoglalóban, de hogy nem bonyolítsam túl az életed, próbáld ki EZT. Nekem a 2. lépés mindíg megoldotta ezt a gondomat. -
paolinho
őstag
válasz
NetBarna #1860 üzenetére
Ez valóban nem TWRP recovery. Erre flash-elni kell egy TWRP-t. Az én készülékem X720-as, így inkább azt javaslom, hogy egy olyan kolléga tanácsán lépkedve járd meg ezt az utat, aki ilyen típusú (X722) készülékkel rendelkezik.
Nem bonyolult a flash-elés, csak lehet, van egyszerűbb mód, mint amit én tanácsolnék ADB fastboot útján. -
paolinho
őstag
válasz
NetBarna #1856 üzenetére
Na pontosítsunk egy kicsit. Azt kell tisztáznod, hogy milyen recovery van a telefonon. Ez lehet stock (gyári) és custom (TWRP).
Ha stock recovery van a telefonon, akkor arra kell flash-elni egy TWRP recovery-t, hogy a későbbiekben tudjál root-olni, menteni, vagy esetleg rom-ot cserélni.
Ha már TWRP recovery van fent, akkor nyitva áll előtted minden fentebb írtak megvalósításának lehetősége.
Úgy tudod megnézni, hogy milyen recovery van a telefonon, ahogy (#1852) Fakirr1 is írta, hogy a kikapcsolt telefont a hangerő fel és a power gombok együttes megnyomásával indítod. Valami ilyesmi kép kell, hogy fogadjon, ha van fent TWRP-d, és azon a sorozatszámát is látni fogod: -
paolinho
őstag
válasz
NetBarna #1847 üzenetére
A factory reset-tel a telefonon jelenleg található rom kerül alapállapotba. Azaz visszakapod a Gearbest-féle tákolt romot a romba integrált alap applikációkkal.
Amennyiben ezzel nem vagy megelégedve, akkor az Összefoglalóban az X722-es tipus alatt találsz (mert, ha jól selytem Neked ilyen telefonod van) olyan romokat amit e közösség több tagja már tesztelt, és javasolt. Ilyen például a gyárira épülő (talán legkedveltebb) un. "CrisBalGreece-féle görög rom", vagy a szintén gyári alapokon nyugvó GizROM is. Ezeknek a telepítéséhet TWRP recovery szükséges. De mondom, nézz szét az Összefoglalóban!
FONTOS! Arra nagyon figyelj, hogy csak az X722-esre készített romot tegyél fel, mert, ha az X720-éval próbálkozol, tégla lesz a telefonod.
Ami a fémtokot illeti, korábban már én is jártam hasonlóan egy UMI Super típusú telefonommal, valóban árnyékolja az antennákat a tok, így nem tudja fogni a jeleket.
-
paolinho
őstag
válasz
siryeti #1820 üzenetére
A 60e elég szűkös lehetőségeket biztosít, figyelemmel arra, hogy bő egy éve a Le Pro 3 (X720) került nekem 112e Ft-ba. Szerintem ezért a pénzért a Xiaomi valamely középkategóriás telóit lehetne nézegetni (asszonykámnak Note 4-e van, csak ezért ismerem). Az Elite ár/érték arányban egy egész jó kis telefon, kár, hogy nincs NFC benne, de lehet enélkül is élni. Úgy általában a LeEco korábban igazán minőségi telefonokat készített, kár, hogy az történt velük, ami történt, de ez az eddig született termékeikre nincs kihatással szerintem. Hogy aztán lesz-e visszatérés, még ki tudja?! Mindenesetre én nagyon meg vagyok elégedve a márka termékeivel.
-
paolinho
őstag
válasz
siryeti #1818 üzenetére
Egy részletes teszt nyilván időigényesebb is lenne, mint ami egy adás-vétel kereteibe beleférhetne 10-20 percben. Mindenesetre egyáltalán nem rossz készülék a Max 3, és számomra is érthetetlen, hogy miért nincs nagyobb közösségi támogatottsága. De ennek hiánya mindenképpen nem lesz előnye a készüléknek. Biztos lehet hozzá találni romokat is, bár így konkrét ismeret hiányában kérdéses, hogy multilanguage-es rom készült-e hozzá egyáltalán. LineageOS-féle biztos, hogy van valahol (bár én ilyenre sem leltem a kútászkodásaim során), és az "beszél" is magyarul.
Körülnézve a 4PDA oldalán, ami azért elég sokrétű ismeretekről árulkodik, hát nem lettem meggyőzve arról, hogy egy ilyen készülékbe érdemes lehet belevágni, noha érdekelne, hogy mit tud a dupla kamera. Nem a teljesítménye, mint inkább az ismeretlensége, vagy a inkább úgy fogalmaznék, hogy a készülék iránti nyitottság hiánya az, ami visszatartó tényező számomra. Pl. a Needrom-on egy a készülékre való romot sem találtam.
Bevallom, most, hogy így egy kicsit elmélyedtem a témában, már szinte biztos, hogy nem választanám a Max 3-at, de ez megint csak szubjektív. -
paolinho
őstag
válasz
siryeti #1816 üzenetére
Hát, ha az egyes slot nem alkalmas telefonálásra, akkor az nálam egy elég sarkalatos pont lenne, mert én speciel 2 kártyával üzemelek, ergo emiatt nála ez már kizáró ok lenne. Egyébként lehet, hogy ez a hiba
szoftveresen javítható, de akkor ezt szerintem az eladó is megoldotta volna, így inkább hajlok a hardveres problémára.
Az az igazság, meglehetősen vegyes információk állnak rendelkezésre a telefon kapcsán a Net-et böngészve, így nem pontos számomra az a kép, hogy Snapdragon, vagy MediaTek a proci, tud-e B20-at vagy sem? A fenti hibát félretéve ezek azért lényegesek lennének atekintetben, hogy választható a készülék, vagy sem.
Mindenesetre a döntés a Tiéd, ezeket azért jobb tisztázni még a business elején. -
paolinho
őstag
válasz
paolinho #1811 üzenetére
Még annyit tennék hozzá a CUOCO92-féle rom VR4-re történő frissítése kapcsán (X720) az Xposed újra inaktív lesz, ami a már ITT említett módszerrel viszonylag egyszerűen orvosolható.
Egyébként a frissítés az alábbi változásokat eredményezi:
VERSION 28S VR4 (22.03.2018)
- ⭕️ Added new features to cuoco settings
- ⭕️ Enable/Disable Camera API
- ⭕️ Enable/Disable softkeys light
- ⭕️ Added statusbar style:
- ⭕️ MIUI and iOS
- ⭕️ Added NEW TASKMANAGER (EUI6 STYLE)
- ⭕️ Added TimeZone settings
- ⭕️ Update translations
- ⭕️ Bluetooth paring fix
- ⭕️ Choosable network mode (4G/3G/2G)
- ⭕️ Removed restrictions for applications statusbar icons
- ⭕️ (unlocked for all regions, no need to set USA for it)
- ⭕️ Some system optimizations -
paolinho
őstag
válasz
Adam004 #1797 üzenetére
Szerintem ez az AnTuTu eredmény nem annyira gyenge. Nekem Cuoco alatt ezt dobta:
Az, hogy mennyi az extra, és mik azok, részletkérdés. Én speciel kedvelem a Cuoco Setting - Slidebar-ját, de ez már megvolt a tora33-rom alatt is. Jó lenne, ha ez megmaradhatna a GizROM alatt is. Mást meg nem nagyon használok. Bár mondjuk még kedvelem a Reboot settings lehetőségeit is, hisz innen újraindítva nem kell a Power + Hangerő-fel-t együtt nyomogatnom, ha a TWRP-be szeretnék bejutni. Egyszerűen, csak kiválasztom a lehetőségek közül:
Egyébkén gyanítom, hogy ez az opció a Reboot Settings alatt megvan a GizROM-ban is.
Azért majd még mesélhetnél róla (mármint a romról
), hátha tényleg kedvet kapok, és kipróbálom a hétvégén (hamár ilyen hosszú
)
-
paolinho
őstag
válasz
Adam004 #1794 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy az akku idő kapcsán mért eredményed álságos, én is úgy érzem - használva a telefont -, hogy talán ez a produktum egy picit gyengébb a BB72-éhez mérve is.
Plusz a GIZCHINA.it-en olvasható egy olyan vélemény is, amely arra vonatkozik, hogy a 028S semmilyen javulást nem mutat a 026S-hez képest, ezért ezt a frissítési opciót ki is hagyják főleg arra tekintettel, hogy a kernel sem változott a 028S-nél.
Nem tudom, ez egy kicsit elbizonytalanított. Talán tényleg ki kellene próbálnom a GizROM-o?! -
paolinho
őstag
válasz
Danika256 #1791 üzenetére
Az a helyzet, hogy a GizROM nekem is izgatja már egy ideje az agyamat, de a CUOCO92-rom idáig annyira pengén teszi nálam a dolgát, hogy sajnálom rá az időt, hogy pusztán csak a teszt kedvéért lecseréljem. Ha esetleg valaki még is tesztelné, én is szívesen venném, ha megosztaná a véleményét róla.
-
paolinho
őstag
Úgy néz ki, sikerült megoldást találni a X720_5.9.028S_VR3_ROW_CUOCO92 rom Xposed problémájára. Nálam legalább is Cuoco92 ezen tippje működik:
Menj a TWRP recoverybe. Menj a Mount-ra és telepítsd a system partíciót. Menj a "FileManager" -be és keresse meg a "system" mappát. Menj a system / priv-app / Launcher3 programba, és töröld az "oat" mappát. Indítsad újra a telefont és működik.Én mondjuk előtte játszottam egy kicsi a Magisk-kel, amíg sikerült életet verni az Xposed-be. Kezdve ott, hogy az Xposed Installer-t (3.1.1-et dobta) rajta keresztül tettem fel, illetve az inaktív Xposed Framework-öt magán a saját alkalmazásán keresztül élesítve (Telepítés/Frissítés alól) tudtam aktívvá tenni, tehát nem TWRP alól.
-
paolinho
őstag
válasz
ezmivolt #1745 üzenetére
Szia! Olvasva soraidat, akkor egy kissé le vagy maradva, de nem vészes az ügy.
Azt, hogy ki és mit ajánlana, teljesen szubjektív. Én speciel a legutolsó Cuoco92-féle romot használom, de vannak, akik a BB72-féle 023S romra esküsznek.
Én speciel sokáig használtam a tora33-féle 026S romot, de azt gondoltam, hogy előrelépést hozhat a 028S. Szerintem nem tévedtem.
Ami a telepítést illeti, én a "tiszta" telepítést javasolnám. Ha nincs erre pendrive-od, akkor másold az Internal-ra a szükséges anyagot, és onnan indítsd. -
paolinho
őstag
Belebotlottam egy olaszok által fejlesztett GIZCHINA.it-s romba (X720-hoz). EUI 026S alapon nyugszik. Ha valakinek van kedve, tesztelje. ITT többet lehet róla olvasni. (Az oldal olasz, de a Google-fordító segít.)
-
paolinho
őstag
válasz
Norby86 #1732 üzenetére
Szerintem újra jó a 4PDA-s TWRP letöltés, de az Összefoglalóban becsatoltam mellé a Myphone-ról CrisBalGreece ehhez kapcsolódó linkjét is.
-
paolinho
őstag
Erre én az SMS Backup & Restore appot használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvassátok el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Awesome Blue
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 - 128GB - Csillagfény- 32 hó garancia - 100% akku, iStyle vásárlás + kiegészítők
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest