- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
easy1212
csendes tag
válasz
MADKING #2857 üzenetére
Köszönöm a segitséget.Kicseréltem az sd panelt amit bejelölt és +-ba az sc boardot is.Tökéletes hibátlan let a tv.Mivel tökéletes segitséget kaptam merészkednék még egy hibával kapcsolatba segitségét kérni.Tv tipusa Samsung LE40A536T1FXXH .Hiba leirása a kijelző teljes területén a képhátér vibrál -hullámzik.Leginkább a szürke és erős zöld hátérbe látható.Magát a kijelző képet (filmet-net stb) vagy szöveget nem zavarja csak a hátérbe látható.Elöre is köszöném a segitséget.
-
taaz
tag
válasz
MADKING #2792 üzenetére
Hát ez így passz. Én ezt a tévét úgy szerváltam hogy szerelőnél volt "elvileg" aki cserélt benne STK-t, de az ellenállásokat nem. Így nem lehetett beállítani a képet. Akitől szereztem a tv-t ö meg szervizmenüjét, a csövek végén az eltérítőket eltekerte. így került hozzám. Olvasgatás után cseréltem az ellenállásokat, és lényegében sikerült normális képet kreálni bele. Ami furcsa h osd-n tiszta a kép. lehet a tuner környékén lehet a hiba, de ez már magas. Azt meg tudom csinálni amiről van infó, ezért nem mertem már odanyúlni.
-
kaszabzoli85
csendes tag
válasz
MADKING #2765 üzenetére
fehét csikok vannak, ami az osdn nem láccik.mind a 12 ellenállást kicseréltem.Kondikat csak ránézésre mondtam hogy jók mert nem póposak,viszont nem vagyok olyan nagy szaki hogy rá is tudjak mérni,de majd megpróbálom,van multiméterem,de kondit még nem ellenöriztem vele.
-
kaszabzoli85
csendes tag
válasz
MADKING #2761 üzenetére
hát ez igazábol hideginditás után volt 1 percel és nem akartam állitgatni rajta,de sztem a csíkozódás nem a konvergencia miatt van,mert az is változik a használat közben,néha picit kevésbé látszik,néha viszont igy mint a képeken látszik.MEg azt sem értem hogy az osd-n nem látszik ilyen hullámzás.A kondikat néztem,egyáltalán nem púposak,meg AxlRose azt mondta hogy tuti nem az a baja.Nincs itthon a tv,de azért hnap lehet ránézek még egyszer.Van itt még olyan kolléga akinek ugyanez a problémája,igy arra gondoltam hogy nem lehet olyan egyedi a probléma.
-
SShadow
aktív tag
válasz
MADKING #2706 üzenetére
Köszi a választ a kérdés már csak az hogy a táp vagy az inverter csere milyen összeget takar kb mert olyan 25-30körül már láttam használtan ilyen tv-monitorokat nem szeretném ha többe lenne mint egy használt olyan 5 max 10000rászánok ha meg ennél több akkor lesz egy jó délutánom és mert kiélhetem minden pusztító hajlamomat rajta
)
-
g0n21
senior tag
válasz
MADKING #2711 üzenetére
Barátnőm a szüleinél van látogatóban Ukrajnában, egy kicsi faluban, ő keresett meg engem ezzel, nem fog tudni típus számot mondani. Apja agyvérzés után fél évvel van, még lábadozik, anyjuk meg nem ért hozza. Akkora gyökér nem lennék, hogy ilyen adatok nélkül jöjjek ha ezek elérhetőek lennének.
Axlrose pedig egy Brigi nevű felhasználó hasonló kérdésére reagált korábban itt.
-
kaszabzoli85
csendes tag
válasz
MADKING #2704 üzenetére
kondik?Mit árnyékoljak?Inkább csak amatör szinten vagyok az elektronikában,de probálok mindent megcsinálni amit tudok.Kondihoz nem nyultam.3,9 ohmos ellenállásokat cseréltem ki,meg az icket.
Ha mmondod mit kéne még kicserélni,vagy hova rakjak árnyékolást,akkor megprobálnám, -
törölt tag
válasz
MADKING #2657 üzenetére
hangfalra van kötve, ott tökéletes a hang, csak az alapja szar. a smart funkciók sosem érdekeltek, a 3d is parasztvakításra jó csak hosszabb távon. a képe az árnyékos hibát leszámítva nagyságrendekkel jobb a régebbi w4000-es sony lcd-től (mea culpa, annak a szériaszámát nem tudom, de anno egy bajuszos faszi hozta ki, ez hátha számít
.
a jelenleginek ZB0H3SIDA00254N.
Ellenben gyanítom mi lehet a gond. Nemrégiben északi szomszédunknál ritka szar csapolt sört ittam és ezt szóvá is tettem hangosan. Bordáim közé beillesztett gyöngyháznyelű kés helyett a tévémen álltak bosszút: made in Slovakia. -
axlrose32
őstag
válasz
MADKING #2653 üzenetére
Végülis nem is olyan sok ismeretlenes az egyenlet, az UE feltehetően konstans, aztán a kijező méretét kell collban megtippelni, megbolondítani egy szériát jelölő betűvel...majd a már emlitett 6670
Aztán ha ez mind megvan , akkor még mindig érhet meglepetés...mert ugye a model code a mérvadó.Amúgy anyám (általam feljavított) 1995 évjáratú siemens (grundig) 72 cm-s tévéjénél méláztam pár hónapja.
A focimeccsen a műfüvön a szöcske és az ő fingja is tisztán kivehető.
Nincs "fantomárnyéka" sem. -
törölt tag
válasz
MADKING #2528 üzenetére
Megpróbálom kiporolni, de a csatlakozó lefelé néz, bár nem tudom belül mennyire porosodhat.
Ha kipróbálom a rossz csatlakozót, akkor vagy csak zöld az egész képernyő, vagy olyan a kép egy pillanatra, mint amikor bekapja a videokazetta szalagját a lejátszó, és keresztbe elcsíkozódik. -
brumesz86
újonc
válasz
MADKING #2520 üzenetére
Hali!
Ez okés, de nem találok róla semmit. semmiféle kapcs rajz nincs róla.
Inverter: da020f12720-sk
Mainboard: 5800-a8t832-02Mivel nincs tapasztalatom, ezért elég nehéz elindulni.
Azért kerestelek benneteket, hátha találkoztatok már ilyen készülékkel, esetleg ezzel a hibával (típushibára gondolok.)Egyébként a TV működik, minden funkciója ép, hang van, csak kép nincs.
Aki már találkozott ilyennel, vagy segíteni szeretne egy lelkes amatőrnek, kérem tegye meg
-
Christine
csendes tag
válasz
MADKING #2468 üzenetére
Szia! A panasonic előéletéről csak annyit tudok hogy viszonylag magasan volt falra felszerelve, ott tuti nem törölgették, a samsungra pedig nagyon vigyáztunk, csak papírtörlővel volt törölve, akkor is csak a fekete lakkos hatású rész, a tetején a rácsos részhez biztos nem juthatott be semmi káros anyag. Üdv
-
-
Kocska89
tag
válasz
MADKING #2457 üzenetére
"ha tobbet adsz neki mint 12V 2.0A akkor lefustol"
Bocs csak ebből nekem az jött le mintha én állítanám a felvett áramot is.Szerintem az eladó személyében keresendő a hiba. Nem a napon barnult lomis.
Eddig mindig megmondta, ez jó, az rossz és úgy vásárolt az ember.
Úgy látszik most egyszerűbbnek találta eladni a rosszat jónak, mint felhívni a providentes nénit kölcsönért..
Jövőhéten visszük vissza a holmit, ismerősnek rossz hdd ket adott... -
Kocska89
tag
válasz
MADKING #2450 üzenetére
Bekapcsolás után jobban látszanak a függőleges oszlopok, kb félperc elteltével kicsit tisztul aztán olyan mintha minden 2. pixelsort vezérné csak. Fekete háttérnél még jó ideig látszik az előző kép, fokozatosan tűnik csak el. Jövő héten csoportosan megyünk reklamálni ismerősnek rossz, csapágyas hdd ket adott el jóként...
Bekapcsolás után
10-20mp elteltével. -
lagaes
csendes tag
válasz
MADKING #2433 üzenetére
sziasztok!
köszi a válaszokat! a mainboard cseréje előtt is volt és utána is megmaradt a jelenség. ezt nem közvetlen vásárlás után tapasztaltam, hanem rá pár hónappal. sötét, vagy "teljesen" fekete háttér előtt, nem tapasztalom, csak ha világos, vagy fehér a kép. a szürkület egyébként teljesen a kép aljáig húzódik ezen a kb 15 cm vastag szakaszon! ez a jelenség csak ezen a tv-n jelentkezik, ugyanilyen típusokat megnéztem, azokon nem volt semmi ilyesmi. próbáltam szemből készíteni fotót, nem találtam ennél világosabb képet, de szemből annyira nem érzékelhető, mint inkább oldalról.
-
axlrose32
őstag
válasz
MADKING #2341 üzenetére
Igen ilyesmin "borultam" ki a minap...F szériás
Készülék típusa (esetleg product code vs SN) , kijelzőhiba gyanú esetén fotó.
Ennyire egyszerű.
Típus esetén nem hanyagolhatók a kötőjelek, pontok és nem felcserélendők a betűk sem.
A halálom amikor pl. "T 460 H w 02" van megadva egy t-conhoz, persze ami igazán fontos a verzió szám kimarad.
Helyesen ahogy a panelon látszik ez a formátuma: T460HW02 V0, ezzel már lehet valamit kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest