- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
MADKING #12765 üzenetére
>A main boardon van rajta szam
Az "A1990043A"-ra google egy 42w706B main board-ot dobott.
>megkell nezni specifikacio
Amit google nekem talál, az a marketing brossúra "specifikáció", és nem technical reference. Olyasmit hol lehet találni weben, ha bárhol?
-
coco2
őstag
válasz
MADKING #12759 üzenetére
Main board-okból pont ehhez a típushoz nem találok.
Jól jönne olyan felvilágosítás, hogy valami más típusok sony-tól a kdl-42w705b környékén mechanikailag és elektronikailag kompatibilisek voltak, és azok a main boardok is abszolút okésan beszerelhetőek, maximum szoftverben lesz (mármint alkalmazás gyűjtemény szintjén) valamennyi különbség.
Lehet tudni olyasmi kompatibilitásról valahonnét?
(Találtam pld sony kdl-42w700b main board-ot.)
-
Mike88
senior tag
válasz
MADKING #12658 üzenetére
Nem, ez abszolút hülyeség és szélsőséggel próbálsz erre reagálni. A számítógép és akár a telefonok is folyamatos fejlődést mutatnak, tehát ez volna a motiváló erő arra, hogy vegyél újat, nem az, hogy akkora egy trágya szar és úgy is van legyártva, hogy az is legyen (nem véletlenül történt így), hogy ennek okán kib.szd a kukába pár év múlva, épp a garancia idő lejárta után. Mert az előbbi, az előremutató, míg az utóbbi az túlzás nélkül tisztességtelen. Nyilvánvaló, hogy ezt a TV-t is azért vettem meg, mert igényem volt rá (nem szükségem!) , tehát nem ragadtam le pl. a CRT TV-nél, vagy a plazmánál mondván mindegyik TV! Az, hogy igényt gerjesztesz és arra valaki vevő na az a korrekt módszer és korrekt "játék és küzdelem" a piacon, nem az, hogy olyat árulsz, ami ideig-óráig működőképes!
Én azt nem vitatom, hogy a többi TV-re is lehet ez akár érvényes, de az még nem jelenti azt, hogyha egy adott neves márkától egy ilyen nevetséges élettartamú eszközt/berendezést vásárolok, akkor azt a márkát a jövőben nem kerülöm el! Szerintem még ha tisztában is vagyunk azzal, hogy valószínűleg a másik sem különb, akkor is ez a reakció rá a legtöbb embernél, hogy akkor bepróbálkozik mással, (hátha) és előbb-utóbb ez oda vezet, hogyha 2-3 évre veszünk TV-t, akkor veszek egy olcsóbbat! Ez látható is a piacon, hogy nagy márkák tűnnek el, vásárolják fel esetleg és max. úgy maradnak meg. Új márkák lépnek be, olcsón, majd azokból lesz egyre drágább, aztán náluk is bukó van és jön egy újabb, olcsóbb... Saját magukat nyírják ki ezek a cégek a túlzó mohóságukkal és ez hangsúlyos, mert igényt lehetne gerjeszteni is, egyediséget lehetne akár nyújtani, de tény, hogy egyszerűbb olyan szart gyártani, ami él 2-3 évet! Szóval innen ne jussunk már el egy lépésben odáig, hogy C64 vagy egy mai, korszerű PC/konzol! -
kobak11
csendes tag
válasz
MADKING #12561 üzenetére
De ez nem olyan egyszerű, szoftvert is kell rátenni, amihez én nem értek, ugyanis ugyanaz a PCB megy pl. 32"-os TV-be is.
Axl-ről meg annyit, hogy megvan róla véleményem. Igen, írtam neki, de nem válaszolt. Sem most, sem a másik két alkalommal, amikor megkerestem. Nem segített semmit, úgy tűnik nem kell neki pénz, van elég neki. Legelőször megkerestem, választolt azt írta, hogy pontosan tudja mi a hiba, de nem fogja megmondani, hogy mi a megoldás. Mert neki is sok energiájába került egy másik ugyanolyan TV-nél rájönni, mi a baj. Nem nem mondja meg, hanem vigyem el hozzá. Szívesen elvittem volna ha pesti lennék, de Debrecenből nem érte volna meg fuvarozgatni. Ha valaki meg ilyen, akkor inkább hagyjuk. Azóta semmiben sem segített. Gondoltam van itt más valaki aki esetleg ért hozzá, de tévedtem. Tudod mit? Nem is érdekel. Eladó a TV, vegyétek-vigyétek: 30-ért itt: aki lát benne fantáziát, vagy kell a kijelzője jól fog vele járni:https://hardverapro.hu/apro/panelhibas_panasonic_tx-49es400e_hd_led_tv_lapos_t/hsz_1-200.html
-
kobak11
csendes tag
válasz
MADKING #12559 üzenetére
Én megpróbáltam mindent, amit a neten találtam, ezért írtam a fórumra. Logikus, hogy először a neten nézek szét, ezt magától értetődőnek gondoltam. Google-en alkatrészt nem találtam. Szerelőknek írtam (8-nak) és nincs alkatrész! Nem kapható, új sem, bontott sem.
Ne legyél olyan ideges, hiszen semmi okod sincs rá
Látom a mondatszerkezetedből, hogy az vagy.
Gondoltam, itt van olyan, aki ért is a TV szereléshez, nem csak Google szinten hanem attól kicsit jobban. Le vagyok sújtva! Korábbi bejegyzésekből látszik, hogy itt csak lehordják az embert. Valóban így van. (Ha legalább olyan hordana le, aki ért is hozzá, vagy ha az én problémámhoz nem is tud konstruktívan hozzászólni, legalább a máséhoz igen, azt megérteném...) Ez a fórum már rég nem az, aminek valaha indult.
De nem értelek, miféle gerendát keressek én most saját részről? -
kobak11
csendes tag
válasz
MADKING #12554 üzenetére
Mert Te aztán nekem (vagy bárki másnak) a utolsó bejegyzéseket végignézve igazán sokat segítettél, "Google az jó tanácsadó", meg "ott a telefonszám hívd fel". Ha ideig süllyedt a fórum színvonala próbálok én is alkalmazkodni...
Persze ott a telefon, ott a google... Meg ott a sok tévészerelő az országban. Meg ott a fórum, de minek? Ez minden, csak az nem aminek indult (lásd első bejegyzés).
Jól van, gúnyolódj csak, osszál ki, de csak akkor ha van egy szemernyi szaktudás is mögötted, anélkül könnyű lehordani a másikat. Szóljál hozzá akárkinek is a problémájához érdemben és akkor talán komolyan tudlak venni... -
Balzan
újonc
válasz
MADKING #11966 üzenetére
Hát nekem is ez volt az első gondolatom.
De a hiba csak a fehér betuknel jelentkezik.
A család észre se veszi. De en már csak ezt latom.
Ellenben minden más esetben hibatlanul teszi a dolgat.
Most talaltam egy rahedli kalibracios beállítást Sharp tv-re.
Ami tok jó, de egyik sem az en tipusomhoz van. -
gotti61
csendes tag
-
zsiz
őstag
válasz
MADKING #11241 üzenetére
Nem teljes a történet, anyám ragaszkodott a régi tv-hez. Nem tudtam rábeszélni újra. Elvittük szerelőhöz nézzék meg mi lett a tv-vel és ha megvan mi a baja és kb mennyibe kerülne telefonáljanak. Telefonáltak is, hogy kész van, ennyi lesz, mehetek érte. Ha előre szólnak, biztos nem csináltatok meg annyiért egy 26"-os HD Ready tv-t, amit 8 éve vettem már eleve használtan
-
-
Eunos800
tag
válasz
MADKING #11181 üzenetére
2005-től már nincs szervizem...
pár évig volt saját.... az lcd-plazma váltás miatt kényszerültem feloszlatni.
Túl sokan voltunk már kevés munkára.
Persze ismerősöknek, magamnak azóta is javítok...de ebben ki is merül a tevékenységem, a másik állásom miatt nincs igazán időm. -
Kovács86
tag
válasz
MADKING #10990 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, pár-tíz bekapcsolás után feltűnt, hogy a kezdőkép előtti -töredék másodperces- szürke nem egységes, a jobb oldal sötétebb.
Ez a sötétkéknél nem tűnt fel, annak kisebb a fényereje, a fehér felirat pedig középen van, ott nincs hiba, a jobb-szélen pedig alig volt látható.Próbára le lehet kötni -vajon- a hibás cső-szekciót?
-
Kovács86
tag
válasz
MADKING #10987 üzenetére
Bekapcsol, van rajta kezdő-kép, de a bekapcsolás funkción kívül sem a nyomogombsor, sem a beprogramozott TV távirányító nem tud további funkciókat behívni.
A bejelentkező képernyő szerintem színhelyes: sötétkék háttéren fehér "Baird" felirat.
Egyenletes fényerő, színhelyes, szerinte nem rossz a CCFL cső.kb. 30 mp-ig vár, majd kikapcsol.
-
Kovács86
tag
válasz
MADKING #10985 üzenetére
Az "én" tv-m nincs a listán, sajnos: BAIRD CN55BAIR.
Közben sikerült a sérült hátlapi feliratot "restaurálni": LCD TV, Full HD, lenne , ha műxene ...
Annyi is kezd kiderülni, hogy vmi LG típus eredtileg, amit Toshiba néven is forgalmaztak ???Kicsit sokallom a 350 W-os fogyasztást, emlékeim szerint a plazmák "szoktak" ennyit "enni", de a hátlapon LCD van.
A hibára még mindig nincs ötletem, a távvezérlő-letiltásos hiba-verzió "dobva". Sajnos akkor vmi komolyabb lehet, DE Miiiii ????
(Előzmények: 10983/84/85)
-
Bohus
aktív tag
válasz
MADKING #9703 üzenetére
Nem értem mit lihegtek ezen. Ha a hiba állandó jelleggel fennáll, akkor meg lehet keresni és lehet javítani. Ha nem produkálja a készülék a hibát, akkor nincs mit javítani. Jó eséllyel a semmiért lett volna két utam Bp.-re, ráment volna 2x fél napom. Nem vállaltam be, az én döntésem volt.
(A szomszédomnak 2-szer nézte át autóvillamossági szerelő a Fiestáját és nem talált semmi hibát, de az autó néha gondol egyet és leszippantja az akksit, amire persze mindig munkába induláskor derül fény...)A TV most épp működik. Remélem amikor elviszem axlrose-nak, akkor majd a rosszabbik arcát mutatja.
-
válasz
MADKING #9684 üzenetére
Köszönöm!
"A TV alkalmas arra, hogy megkeresse és letöltse a frissítéseket az Antenna/Kábel jelen keresztül."
Az a gond, nem tudok hagyományos antennajelet adni a tévének, mert upc-s box van, ami HDMI-n csatlakozik hozzá. Egyébként legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy net nélkül, antennajelen keresztül is le tud szedni frissítést egy tévé.Ez általános megoldás a net nélküli tévéknél?
Ha kérek kölcsön egy szobaantennát, az megfelelő lehet erre a célra? -
judit71
újonc
válasz
MADKING #9670 üzenetére
Nem Uram Önt válaszra sem méltattam, üzenet szinten sem. Ön pedig annyira nem érzékeli az apró nüanszokat , hogy ezt se érti!!!! Tudja Eszterházyt idézném, ha Önnek talán mond ez a név valamit: "Bizonyos szinten nem süllyedünk bizonyos szint alá" És ezzel befejeztem!
Legközelebb legyen szíves ha magam erre a Topicra szorulnék a kérdésemre Ön nem válaszolni!!!!! Ja és látja, mivel magam egy egyetemet is elvégeztem, sőt -kettőt- és még egy doktori címem is van csak nem műszaki -ami meg lehet, hogy Önnek nincs- képes vagyok ha Önnek kívánok válaszolni a megfelelő válasz gombra kattintani. (De sem az egyetemi végzettségemet sem a doktori címemet nem hoztam még fel soha , sőt bemutatkozáskor sem szoktam használni, de most szükségét éreztem jelezni) -
oil120
senior tag
válasz
MADKING #9659 üzenetére
"konnyebb masokra mutogatni mint sajat hibait elismerni, es kijavitani."
Mondjuk ezzel a mondatoddal nem értek egyet, ez úgy hangzik, mintha a Judit lennem hibás mert elromlott a készüléke.Nagy valószínűséggel, tönkre ment a háttérvilágítás, ami jóval olcsóbban javítható mint újat venni.
-
Antinorbi
újonc
válasz
MADKING #9569 üzenetére
Kedves MADKING!
Ha kiröhögted magad elmagyarázom
! Az hogy nem vagyok otthon egy témában, nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem értek hozzá, csupán azt hogy plazmatévét még nem "nyalogattam"
De a viccet félretéve, letöltöttem a service manualt, plusz a panelen is rajta van hogy melyik kimeneten, mekkora feszültséget kell mérjek. Innen gondoltam, hogy az okés. A hűtőbordának meg nem illik rázni, már csak azért sem mert műanyag tokos fetek vannak rajta. Ja és a keret...a fém keret amihez mindent rögzítenek, amihez csavarozod a falitartót, stb...! Szóval, ha kiröhögted magad szívesen venném az iránymutatást, a segítséget, de ha csak oltogatni akarsz akkor szerintem nem itt van a helyed. Köszi
-
roland0104
újonc
válasz
MADKING #9557 üzenetére
itt minden lehet mert ha igazak a képek akkor ez nem most ázott be én nem állítom hogy nem ázott be van gyerek is a lakásban ki tudja történt e valami valamikor.beszéltem Axllel küldtem neki képeket amit bolt küldött neki gyanúsak a képek valószínű nála fog kikötni a tv
-
roland0104
újonc
válasz
MADKING #9544 üzenetére
sziasztok az van pontosan,hogy lett egy csík telefon az Lg-nek szerelő kijön megnézi elviszi azt mondja hogy csere.Telefon a boltba ott azt mondják semmi gond,de nekik kell a tv is.telefon az Lg-nek mondom nekik hogy kell a tv a boltnak semmi gond szólnak a szerviznek hozzák vissza a tv-t.2 hét múlva visszakerül a tv.szerviz hoz egy papírt. feldás postán a boltnak papírral együtt.jön egy email bolttól hogy szétszedették egy Lg szervizessel a cuccot és beázást találtak nincs garancia küldtek hozzá papírt is.most van 2 szakértői véleményem az Lg-től
-
xsipi78
tag
válasz
MADKING #9537 üzenetére
Kipróbálva minden. Változatlan. A tv-n levő fw frissebb mint ami az LG oldalán van. Esetleg még egy info ami számíthat, hogy ha egyszer bekapcsol akkor utána működik normálisan (bármennyiszer ki és bekapcsolható). Hosszabb több órás használaton kívüli idő után produkálja a leírtakat.
-
sing1ep1ayer
őstag
-
rokko99
csendes tag
válasz
MADKING #9459 üzenetére
Viszont, az még fura, hogy olyan, mint ha nagyon hamar beégne. Nem ismerem annyira ezeket az ősi plazma tv-ket, de ha hirtelen feketére vált a kép akkor zsizsikes árnyak maradnak utána. Nekem is egy plazmám van, az újabb, és nem csinál ilyet, az is némileg zsizsikes, mint a samu plazmák nagy része. Nem lehet, hogy y vagy z panelek emiatt szóba jönnek?
-
-
Jumpalaja01
tag
válasz
MADKING #9449 üzenetére
Kocsiba raktuk, de szivacsot terítettünk alá, nehogy megnyomódjon. Sajnos hétköznap máshol vagyok egy ideig, így a feleségem bonyolította le az egészet. Egész Veszprémben ez a szervíz van, akik házhoz nem jönnek és csak egy két munkanapon dolgoznak, valamint még találtam egy tv szerelőt még őt akarom felhívni, de előtte megvárom axlrose válaszát. Amúgy tegnap lekaptam a hátulját, a csatlakozókat átmozgattam hátha csak ennyi lenne a probléma, valamint púpos kondikat kerestem de semmi.
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
MADKING #9438 üzenetére
@oil120
@MADKING
Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor 1x cserélem az alkatrészeket. Ha nem éled akkor bevizsgáltatom az a biztos. A maint néztem, szemmel nem látható rajta semmi, jónak tűnik (mérni nem tudtam). Tudon hogy mérés nélkül nem lehet biztosat mondani. Csak gondoltam van egy átlag hogy nagyrészt kukázza a másikat vagy sem. -
malfetic
újonc
válasz
MADKING #9347 üzenetére
Köszi az infót. Lehet hogy buta kérdés, de nem vagyok valami jártas ilyesmiben (inkább csak hobbi), de hol lehet utánanézni hogy milyen gyártmányú és típusú tv-kben milyen típusú kijelző van, illetve hogy melyik eltérő típusú, de méretben megegyező kijelzők kompatibilisek egymással?
-
malfetic
újonc
válasz
MADKING #9343 üzenetére
Szia, nem sajnos nem tudtam. Amikor hoztam akkor megrottyant a donor képernyője. Akitől vettem azt mondta hogy működött, mutatott egy képet is a repedt de amúgy működő képernyőről. Az én tvmből szereltem át az elméletben műküdő donorba a kijelzőt. A ledek világítanak, bár nem néztem meg hogy mindegyik-e.
Itt egy videó a hibáról:https://youtu.be/vQkQcHPtxrQ
-
axlrose32
őstag
válasz
MADKING #9255 üzenetére
Az a baj az Ebay-es rendelésekkel, hogy sokszor hibás, vagy gyakran nem az adott készülékhez készült paneleket küldenek. Más is járt már így itt,, az utolsó egy LG 32-es LB szériás tévéhez rendelt 42"-ból származó lap volt ha jól rémlik...hozzáértő át tudja alakítani, de pl. egy háziasszonynak erre esélye sincs.
(Ez utóbbit nem rosszindulatból jegyeztem meg, de tény)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged