Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Az nem belter, hanem beepitett loggia. Kinyitjak a loggia ablakot mikor megy azt csokolom.
-
AxBattler
félisten
Ugyan nem a Belváros, de az mellett, parkos, mégis frekventált Hódtó városrészen inkább ezt a felújított panelt megfontolnám a helyedben, ugyanazon az áron:
+ ugyanúgy 55m2, de 2+1 szoba, külön konyha, és külön WC;
+ új bejárati ajtó, nyílászárók (redőny, szúnyogháló), új radiátorok, felújított elektromos hálózat, Panasonic klíma, stb.
+ beépített előszobaszekrény és konyhabútor;
- 9. emelet, az kicsit magas, de lift van és jó a levegő.
Nem kell szívnod évekig a felújítással, egy tisztasági festést követően költözhető.
-
rwin5
őstag
válasz
Vision
üzenetére
Köszi, megpróbálom akkor bepróbálom a 24-et, aztán elválik, maximum onnan építkezünk.
Lifttel kapcsolatban vannak negatív tapasztalatim, fóbiám nincs tőle. Legutóbbi az volt, mikor 7. emeleti panellakásból költöztem ki, és úgy zakkant meg a lift, hogy a lefele menet helyett felfelé ment, benyomtam, hogy földszint és felment a 10-re, végül akkor szerintem valós félelemből kb a fél lakást gyalog hoztuk le a 7. emeletről.
-
Ebből én egy amerikai konyhás nappali + 2 teli szobásat csinálnék. Ez viszont már egy komolyabb, zsebbe nyúlósabb sztori.
Amúgy 24-gyel indítani az alkut nem irreális. Panelnél ez 100x jobb választás felújítás szempontjából, egyetlen kontra a lift hiánya. Én pl. már nem vennék lift nélküli lakást, legfeljebb egyetemistáknak kiadásra, 2. emeletig.
-
-
rwin5
őstag
sziasztok,
Találtam egy takaros kis 70-80as években épült téglalakást (kb 50 nm + 5 nm erkély), régi gázkonvektoros. Sok sebből vérzik, viszont rendkívül jó helyen van a lakás a belvárosban. Azon belül is 2. emelet, nagy erkély, 2 utcafrontra néznek az ablakok. Lift nincs.
Amiből vérzik a lakás idézőjelesen, pénzt kéne ráfordítani:
- ha jó számoltam 4 nyílászáró ablakot kéne cserélni, köztük az erkélyajtót (erre árajánlatot kéne kérjek, hogy pontos adatot tudjak)
- új bejárati ajtó kéne (200k az ajtó + a szakmunka), ilyet nemrégiben intéztem másik ingatlanunkban
- gázkazán melegíti a meleg vizet, azt lecserélném egy modernebb Aristonra pl. (kiépítve sztem 150-200k)
- nincs benne klíma (kb. 300K)
- a szobák egybenyílóak, viszont meg lehetne csinálni gipszkartonnal + ajtóval, hogy 2 külön nyíló szoba legyen belőle (ennek az áráról sem tudok nyilatkozni). Kb 3,5 méter gipszkarton x 2,7 méter belmagassággal + az ajtó.+ szerintem a teljes elektromos hálózat cserés lenne, kapcsolókkal együtt, erről megint nincs infóm, de villanyszerelő barát kb. 1 millióra saccolta.
Konyha, fürdő, jó állapotú. Szobák lamináltak, de ki kéne festeni, mert egyik szoba rózsaszín, másik meg levelibéka zöld.
A lépcsőházban új ajtó van, és a lépcsőház ablakait újra cserélték, szóval a lakóközösség szerintem normális.
26,2 millió forint az IRÁNYára, de panellakásból láttam hasonlóakat 25 millióért 2,5 szobásakat.
Ennek a lakásnak a legnagyobb előnye, hogy jó helyen van, de fentiek miatt rá is kéne költeni saccra 3 millió Ft-ot.
Fentiek tükrében milyen ajánlat volna részünkről elfogadható? Én 24 millióval gondolkoztam, hogy bepróbálkozok, mert ha 10%-ból indulok ki, még belefér, viszont kevés ilyen lakás van, ezért valamennyire megértem ha az eladó is köti az ebet a karóhoz.
De az is lehet, kemény 200.000 Ft-ot akarna engedni belőle, akkor nyilván részünkről off. Viszont szeptemberben lakást akarunk venni és mivel szűkös a kínálat, ezért nem akarok várni arra se, hogy talán lesz-e jobb ajánlat addig, most itt felénk eléggé megállt a piac.24 milliós ajánlattétel beleférhet vagy az ember onnantól komolytalannak tűnne az eladó szemében?
-
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Nem érted ezért szerinted hülyeség és hitvita. Ertem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Igy terjednek az altudomanyok es az ezoteria is. Ez a hozzaallas eleg rossz iranyba vezet
-
robag93
aktív tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
De ez nem hit, ez matek.
-
eladocuccaim
tag
Ez egy hitvita ami itt megy. Számoljon mindenki abban, amit jónak lát.
-
axioma
Topikgazda
válasz
eladocuccaim
üzenetére
OK, a mennyibol mennyit csinaltal aka'r jo is legetne, de akkor legalabb fogyasztoi kosarban, sajtburgerben, vagy barmi a valosaghoz kicsit is hasonlitoan 'allando' ertekben add ossze, ha mar a jelenertekesitest nem csiped. Olyan mertekegyseg legyen, ami nem hasracsapastol valtozik 10%-ot egy ev alatt.
Me'g az is jobb lenne, ha eur vagy usd alapon szamolnal, persze a jovobeli arfolyam ott is tippelendo, de felteszem azt hogy evi 5-10% leertekeles az atlag azt nem vitatod, az mar kiindulasnak jo lehet. -
törölt tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Durva hogy most ment le 2 ev alatt 35%-nyi inflacio az orszagban es az emberek meg mindig nem ertik mennyit szamit a penz ido-erteke.
2-3 evvel ezelott 1.5x annyi javat tudtal vasarolni X forintbol, mint ma.
Es siman osszehasonlitanad a 2-3 evvel ezelotti forintot a maival, mikozben megtapasztaltad mekkora kozottuk a kulonbseg. -
axioma
Topikgazda
válasz
sakal83
üzenetére
A thm pont jo osszehasonlitasra, amig nincs jovobeli kamatismeret [de donteni akkor kell].
Kesobb persze atertekelodnek, viszont nem tudsz 'rosszban' benne ragadni, mert kivaltod masik hitellel ha az olcsobb.
Az osszeadasra irtam tobb ajanlatot 40M alatt, all a deal? Ha nem, miert nem, megse jo osszehasonlitani a szummaval? -
robag93
aktív tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Ezt csak úgy tudom értelmezni, ha normálisan számoljuk és nem nominálisan. Akkor pedig mindig jobban jársz, ha nem törlesztessz elő, hanem azt a pénzt befekteted pl. TBSz-en ETF-be. Egy olcsó támogatott hitel esetén még ETF se kell, állampapír is jó valszeg.
-
eladocuccaim
tag
-
sakal83
addikt
válasz
axioma
üzenetére
Tovabbra is tolod ezt a nem szabad osszeadni a torlesztoket mert nincs ertelme igét?

Azert osszehasonlitasra csak jo nem? Vagy esetleg tudsz olyen egzakt szamot, amelynel garantaltan tudsz jelen/jovonerteket szamolni?

Ha nem, akkor csakcsak megfelel ez a szam vmire

Mondjuk egy 2017es fix 20 hitelnel hogy szamoltad volna a 22-24 kozotti idoszakot?
A 0as hitelnel mar negativban jarnal?
- ez csak vicc volt- -
axioma
Topikgazda
Egyik tippem a 365/360, de nem latom a "mellekelt"-et, ha csatolni akartad. Akkor az szokott tortenni, hogy siman 12 honapra (havi kamat az eves kamat 1/12-e) szamoljak ki a torlesztot, majd utana amikor a lenti algoban szamoljak a penzhasznalat dija't, akkor az eltelt napokat szorozzak az eves kamat 1/360-ad reszevel. Es mivel ez az ev vegen azt jelenti, hogy kevesebb megy tokere, a kovetkezo ev magasabb toketartozassal indul mint az algobol kovetkezne, igy az ujraszamolaskor (szoktak ev vegen, lehetett barmi elmaradas, mas dij stb.) hiaba kene az annuitasos ugyanannyit adjon barmikor, egy picivel magasabb torleszto jon ki. Igaz, ez nem indokolja, hogy novekedjen a nominalis kamat...
A kez.ktg. az altalaban evente aktualis, szoval lehet hogy olyankor beterhelik mint plusz koltseg, es aka'r ossz tobbel tartozol, mint elozo honapban, ez inkabb lehetseges forgatokonyv (bar nekunk pl. 12 egyenlo reszletben kell megfizetni a kez.ktg-et is, de ez is valtozhat bankonkent).
A klasszikus annuitasos hitelben ilyen torzitoerok nincsenek, csak hat az elmelet es a gyarkolat kozott pont az a lenyeg hogy elmeletben nincs kulonbseg, ellenben...Ha vannak adatok, kisilabizalhatjuk.
-
Kobe
veterán
válasz
axioma
üzenetére
ez a leirás feltételezi, hogy akkor az első hónaptól kezdve konstansan minden hónapban csökken a kamat részaránya a törlesztőrészleten belül, és nő a tőke részaránya
viszont a bankoknál nem feltétlen igaz ez a konstans jelleg, nekem pl a mellékelt befieztés terv szerint évente, a 13. peridósuoknál mindig újra megnő a kamat mértéke, nem is kicsivel a részleten belül
A difit meg nem adja ki a kezelési költség
mit mókol ilyenkor a bank ? -
axioma
Topikgazda
Na szoval akkor egy kis hitelmese, azoktol bocs, akik mar hallottak.
Mennyi az annuitasos hitel fizetendo torlesztoreszlete? Hat nem hasrautesszeru szam (zart keplet van ra, anno a KH hitelkondiciok vegen le is volt irva), es az az alapja, hogy havi elszamolasban "egalban legyetek".
Tehat felvesz a user 30M-t, hasznalja a penzt, a penz hasznalati dija pedig a kamat. Ez a kamat a 6% eves kamatnal 0.5% havonta. Amikor lejar az egy honap, tartozik a user 30*0.5% = 150e Ft-tal. A befizetendo viszont ennel magasabb. Mit csinal a bank? A beerkezobol levonja az elozo honapra eso (az adott tartozasra jaro) a penzhasznalat dijat es a tobbibol csokkenti a toketartozast. Tehat a 215e-es (30M 20ev 6%) torl. reszletbol 65e csokkenti a toket. A kovetkezo honapban mar csak 30M-65e kamatat kell megfizetni, az 325Ft-tal kevesebb, 65325 csokkenti a toket. Satobbi.
Es hogy miert ennyi a torleszto? Egyszeruen ugy van meghatarozva, hogy az a nyero osszeg, amennyivel ha a fenti algoritmust csinalod minden honapban, akkor pont 20 ev utan lesz 0 Ft a toketartozas, azaz befejezodik a hitel.
(A valosagban bankfuggo, de pl. 365/360 szorzo is adodhat ra ha ugy van meghatarozva hogy a napi kamat az eves kamat 360-ad resze, meg persze kamatvaltozas is johet, de az elv az ez.)
Namarmost ebbol az egeszbol kovetkezik, hogy minden honap vegen "egalban van" a bank es a user: annyi penzhasznalati dijat fizetett meg, amennyire jogosult volt a bank, es annyi toket csokkentett, amennyivel tobbet fizetett mint a penzhasznalat dija. [A toketorlesztes-halasztasos hitelnel folyamatosan fizetne' a 150e-et es sose csokkenne a tartozasa.]Sokaknak akkor szokott leesni a tantusz, amikor visszakerdezek: tegyuk fel, hogy beteszel a bankba 30M-t, a bank ad ra evi 6% kamatot, az havi 150e. De neked havonta 215e-et kell felvenned, hogy csinalod? Kikered a kamatot es kicsit leveszel a tokebol. Es nem varod hogy lenyegesen 12*65e forintnal tobb fogyjon az elso evben, de semmikepp se 215*12-vel varnad hogy csokkenjen.
Van egy thm-gyorstalpalom is, de ez mar igy is tul hosszu.
-
axioma
Topikgazda
válasz
Vision
üzenetére
De annak mi ertelme lenne, hogy (nominalisan) kevesebb kamatot nezzuk?
Tok ugyanaz, mint a befektetesnel, ott meg a tobbet nezed?
20 ev mulva adok 40% kamatot (egyszerit, nem evest), az jo? A francokat... ugyanigy a 30M-ra csak 35M se jo ha azt a kovetkezo honapban kell kifizetni. -
axioma
Topikgazda
OK, figyu, adok neked me'g jobb ajanlatot. Nalam a 30M-s hitelre 52.5M helyett csak 39M-t kell visszafizetni! Igaz, hogy az elotorlesztesi honap utan egybol, azaz a 13. honapban kerem az OSSZESET (minusz a havikat, elotorlesztest). Te mondtad, neked mindegy a futamido!
Na jo, lehet velem alkuldni, kapsz 30M-t, egy evig fizeted a 215e-et, majd elotorlesztesz 5M 12 honap mulva, majd a 13-dikban mar csak 30M-t kerek! Me'g jobban jarsz (vagy hat jarok, de te is, win-win, nem?)Kerlek ne terjesszetek a hulyeseget, akarmit dob ki egy "szamolgato"!
-
axioma
Topikgazda
NEM ADUNK OSSZE kulonbozo idopontokban esedekes osszegeket JELENERTEKESITES NELKUL.
Nagy baromsag hogy ezt nemhogy megengedik, de tamogatjak vagy eloirjak.
Szoval ha neked van 30M hiteled es 1 ev mulva az akkori mondjuk (most hadd ne szamoljam ki de kb. 29.2M toketartozas, betorlesztesz 5M-t, akkor azonnal 24.2M toketartozasod lesz. Nincs itt semmifele 20 evre osszeadott kamat, a hitel innen 19 ev 24.2M tartozasnak felel meg, es kesz.
Bocs az ordibalasert de tepem ki a hajam hogy a bankom is ilyen torlesztesi tajekoztatot adott ki, igy aztan hiaba probaljuk sulykolni az ellenkezojet... -
axioma
Topikgazda
Marmint milyen tobbletet kapsz?
Ha van 5M allampapirban 8+%-on, es van egy 6%-os hiteled akkor a kovetkezo ketto az osszehasonlithato:
1. marad 20M hiteled 6%, 5M hozamod 8%
2. elotorleszted, marad 15M hiteled 6%-on
A ketto kozti kulonbseg: 5M hitel 6%-on, 5M toke 8%-on. A kulonbseg egyertelmuen pozitiv. Az, hogy a teljes 15M-t nem nullaza, nem jelent semmit, hiszen az mind a ket vegkifejletnel ugyanugy megy tovabb.
A tokesitesnel amugy se ertem mire utalsz itt, a hitelnel nincs tokesedes (a folyamatos tokecsokkenes okozza a kisebb kamatot honaprol honapra az azonos torlesztoreszletben, de soha nincs semmi tokenoveles egy szerzodes szerint teljesito hitelnel), az allampapirnal ott teny hogy evente kapod meg, de az meg (jellemzoen) nem tokesedik, hanem szabad penz lesz... -
Madwe
nagyúr
Amit nem veszel figyelembe az a pénz reálértéke. A 38.5M azt az első 10 évben fizeted be, s ez részarányosan több az első 10 évben, mint amikor 45M-et fizetsz be 20 év alatt. 10 év múlva sokkal kevesebbet ér 1 forint mint ma, pláne 20 év múlva. Jelenértéken jövőbeni pénzt nem adhatsz össze. Ez a hibás logika nyilván a futamidő csökkentése felé billenti a mérleget, hiszen azt feltételezed hogy 20 év múlva az a havi 100k törlesztő ugyanannyit ér mint ma... 20 évvel ezelött család bevétele lehet nem is volt annyi... pl.
A futamidő vs törlesztő kérdés eldöntésére megint csak azt kell nézned, hogy mi lesz szerinted a magasabb: az infláció vagy a kamatszázalékod? Ezzel korrigálj, s máris kisebb lesz a különbség - valószínű pusztán anyagilag így is jobban jössz ki futamidővel, de ebben a példában még mindig nem számoltál azzal, hogy törlesztő csökkentése esetén havonta lesz felszabadult forrásod, amit pedig be is fektethetnél, vagy akár csak félretehetnél s újra előtörleszthetnél évente mondjuk. -
dnelb
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem van értelme. Én pl nem fektetek be, nem is fogok, most volt állampapírom de ennyi, pár év és ez is lemegy 5 alá, nem lesz ilyesmim, csak a lakáshitel. Szóval én azt látom ebből, hogy a mostani értéken nézve 30 milliós hitelre 52.5m helyett egyik esetben 48.2m-et kell visszafizetnem, másikban 43.5m-öt, tehát a futamidő csökkentésre jobban megéri tennem a pénzt.
-
törölt tag
48.2m vs 43.5m --> itt kulonbozo futamideju hiteleket hasonlitasz ossze, es rengeteg kulonbozo idopontbeli forintokat adsz ossze. Sajnos semmi ertelme nincs.
Tok mindegy, hogy futamido vagy torlesztoreszlet csokken, ugyanugy 6%-os hitel marad.
Mindig azt kell nezni hogy a hitel kamata hogy viszonyul a befeketetes kamatahoz.
Ha van jobb befektetes mint a hitelkamat: elotorleszteskor (ha mindenkepp elotorleszteni akarsz) csokkenteni a kell a torlesztoreszletet es tobb penzt tenni a befektetesbe.
Ha nincs jobb befektetes: ebben az esetben mindenkepp megeri az elotorlesztes, es akkor mar az a legjobb ha a futamido csokken, mert nem tudsz mellette jobb eszkozben megtakaritani.
-
törölt tag
Ez igy nem jo, csak a hitelkamat es az elerheto befektetesek kamatat erdemes osszehasonlitani. A penz erte az ido fuggvenyeben ertelmezheto, azaz ahogy telik az ido, valtozik (csokken) a penz erteke, te pedig osszeadtal kulonbozo idopontbeli penzeket.
Ha van egy 6%-os forint hiteled, de van allampapirod ami 8%-ot hoz, vagy tudsz hosszu tavon tozsden megtakaritani, akkor nem erdemes a 6%-os forint hitelt elotorleszteni.
-
Kobe
veterán
válasz
axioma
üzenetére
szerintem az 1-es kérdés csak akkor releváns, ha a végtörlesztéshez szükséges teljes összeg rendelkezésre állna
Pl hiába van 5 millád állampapírban épp elérhető 8-9% közötti kamaton, ha mondjuk egy 20M-es hitel ketyeg 6%-on, akkor az 5 millád többlethozama nem fogja kompenzálni a többletet, amit a következő tőkésítésnél kapsza cél mindkettő, kb futamidő felénél végtörleszteni akarok, odáig emg szépen fokozatosan törlesztőt is csökkentgetni
-
axioma
Topikgazda
Ket kerdes van itt:
1. erdemes-e penzugyi ertelemben elotorleszteni? ha nem vegtorlesztes, es lakashiteled van, akkor nem biztos (kamatok vs. elerheto hozamok). Tobb a rugalmassagod ami megmarad a penzugyeidben, ha hagyod a teljes osszeget ketyegni...
2. ha me'gis ugy dontesz hogy elotorlesztesz, akkor mi a cel? havi torlesztoreszleten sporolas, vagy hamarabb legyen tiszta tullap?Egyebkent ja, hacsak nem egyenlito hitel a BB-tol, akkor a futamido-valtoztatas az maceras es koltseges szokott lenni, ugyhogy mar az eldontheti
-
Kobe
veterán
Elotorlesztesnel melyik valasztas szolott a rentabilisabb lenni? A torlesztoreszlet csokkentese, vagy a futamido roviditese?
igazabol arra lennek kivancsi, hogy melyikkel jarok jobban, ha a torlesztoreszlet marad ugyanannyi es a futamido rovidul - es emiatt tobb toket torlesztesz benne, mert a kamat lecsokken - vagy ha a reszletet csokkented, annyival tobbet teszel felre es annyival tobbet elotorlesztesz kovetkezo alkalmakkor -
Kickass
őstag
válasz
Rust Cohle
üzenetére
Cégjegyzék alapján 2012 óta létező köztartozásmentes cég. Ez még nem jelent semmit csak annyit, hogy nem egy eldobós cég.
szerk.: már meg is van akkor.
-
Rust Cohle
csendes tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Megnéztem, 2012-ben lett bejegyezve és egy váci panel a székhely.
-
concret_hp
addikt
válasz
Rust Cohle
üzenetére
e cégjegyzékben / beszámolóban megnézted? ha véletlen kiderül hogy max 1 éves a cég, akkor meg is fejtetted

-
Rust Cohle
csendes tag
Hiába kerestem, a Monolit Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft.-ről és a korábban épített ingatlanjaikról nem találtam semmit a neten. Valaki esetleg nem tud róluk további infókat? (Kivitelezés minősége, referenciák stb.)
Nincs a cégnek honlapja, a Teve Corner-nek sincs és csak az ingatlan.com-on hirdetik a projektet:
https://lakopark.ingatlan.com/tevecorner?page=3#lakaskinalat -
dnelb
veterán
válasz
Morgenstern
üzenetére
34256xxx -ről tudom hogy max pár napos lehet . -
axioma
Topikgazda
válasz
Morgenstern
üzenetére
vasarnap esti hirdetesfigyeloben volt 342578xx kezdetu szam, az biztos
nyilvan lehet olyan amit nem latok es meg frissebb -
Morgenstern
tag
Nagyjából most 34257xxx körül járunk. Erősítsetek meg vagy cáfoljatok.
-
szabop27
tag
Sziasztok,
ha jól emlékszem, páran hirdetésszám alapján vezettétek, hogy ingatlan.com-on mikoriak a hirdetések. Ha valakinek van még egy ilyen up-to-date adatbázisa, örömmel fogadnám! -
sakal83
addikt
válasz
axioma
üzenetére
Mi a cegnel ezt figyeljuk a szerzodoknel es minden esetben igazolast kerunk h mi alla hatterben es joggal velemenyeztetve kockazatot kezelunk.
Ha nem mutatja be, nincs deal sztem.
Az a baj, hogy a vh megelozi a szeljegyetva tulajdoni lapon emlekeim szerint. En az egyik hazamnal kuzdottem a beruhazo allando vhival. Folyamatosan fizettem a vegrehajtonal es szamoltuk le a vetelarbol, amig keszult a haz.
-
axioma
Topikgazda
Na ugy tunik sikerul mindenbol kifognom a bonyolultat... az elado egy ceg, es jelen infok szerint van egy nav vegrehajtas rajta 2021-es. Mar az ugyvedet is kerdeztem (majd valaszol), de tulparazom, ha attol felek, hogy a nav rateszi az ingatlanra a kezet pont most, az adasvetel es a hitel kifizetese napja kozott?
-
-
Revolit
senior tag
Hát nem tudom, nekem egy ismerősöm visszafizette a két gyerekes CSOK-ot, hogy felvegye aztán a három gyerekest. De lehet más miatt. Mindenesetre én eddig teljesen abban a tudatban voltam, hogy amire megkötöd a szerződést, arra kapod a támogatást. Járj utána, hátha megadják 10 millióig a támogatást, akár felhívod bankot, a 4 millió elengedést meg online is lehet amúgy igényelni, ügyfélkapun.
-
Revolit
senior tag
Legjobb tudásom szerint nem fogják megemelni a CSOK-ot 10 misire, azt előre kellett lenyilatkozni, hány gyereket vállalsz. Teljesen más feltételek, főleg a büntiben pl. Akkor mindenki csak kettőt vállalt volna (vagy egyet), nem vállalja be a hármat. 99.9%-ban biztos vagyok benne, hogy nem így működik.
szerk.: a 4m elengedést természetesen kérheted!
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Meg tud valaki abban erősíteni, hogy ha 2020-as CSOK-om van, két gyermekkel és a harmadik 12 hetes magzat már, akkor a 2.6m feletti összeget 10m Ft-ig elengedik ha bemegyek a bankba és kérhetem a 4m jelzálog elengedés a kormányablakban?
-
AxBattler
félisten
-
törölt tag
Eleg izgalmas almom volt, de az itt relevans resze az az, hogy egy olyan tarsashaz szerepelt benne, ami kitett onmagaban egy varosnegyedet, a kozos reszeken hatalmas belso terek voltak, tok modernul nezett ki az egesz.
Kileptem a lakasbol es a folyoso utan egy olyan ter fogadott hajnali kettokor, ahol nyitott latvanykonyhan a ott elotted keszitettek a kajat a szakacsok, lenyegeben egy meno etterem, kozben szolt a zene, tok nagy elet volt, tele ertelmes kinezetu emberekkel.
Masik nagyobb belso teren egy kisebb techno buli volt.
Hol vannak olyan tarsashazak amikben ilyen magas szintu szolgaltatasok vannak?

Dubai? New York?
-
axioma
Topikgazda
válasz
TrollBalint
üzenetére
kb. semmit ami nem hivatalos magyar brutto (alkalmazottkent), nekem a fizum tobb mint 1/3-a nem szamit, pedig apeh-es igazolasban benne van, berjovedelem a tipusa... de nekik az se jo
-
TrollBalint
addikt
válasz
axioma
üzenetére
Úgy tudom régen is "néztek" jövedelmet, de annyi volt, hogy odaírtad mennyi a jövedelmed (fekete + fehér együtt), most viszont már csak a hivatalos, amiről papírt tudsz vinni. Covid óta meg az albérletből befolyó bevételt nem is annyira, vagy egyáltalán nem veszik figyelembe.
-
axioma
Topikgazda
válasz
pit stop
üzenetére
Az a baj, hogy hiaba adsz barmennyi fedezetet, 20 eve volt csak fedezetes hitel, most viszont kotelezo jovedelemoldalrol is vizsgalniuk (raadasul szigoritottak tudtommal, hogy mit vehetnek figyelembe).
Ezzel szivunk most mi is... amelyik bank meghitelez az nem ad epitesi hitelt, szoval jo nagy kombinalgatassal jon csak ki. -
TrollBalint
addikt
válasz
axioma
üzenetére
tanároknál - szigorúan csak elvileg, mert gyakorlatilag nem szokták betartani - egyszer vagy kétszer lehet ilyet, utána határozatlan idejűvé kell váljon a szerződés. Valami törvény, vagy jogszabály van erre.
werszomjas: ha van a neveden egy ingatlan, az sima ügy, jelzáloghitel és kész. Tőzsdei számla szerintem nem jó, mert mi van, ha holnap felteszed és bukod az egészet? Az meg hogy a hitelfelvevő érdeke fizetni a hitelt nem feltétlen egyértelmű. A bank nem tudhatja, hogy nem-e csak arra játszol, hogy megkapod a pénzt, aztán eltűnsz. Arról nem is beszélve, hogy az ingatlannal - ha nem fizeted - annyira nem jár jól a bank, mert azt annyiért tudja eladni, amennyiért megveszik*, de ha nem veszik meg, akkor csak a költsége van vele... fizetni a számlákat, vagy a kiköttetést, közös költséget, az ügyintézőt, aki ezzel foglalkozik... Pár helyen már leírták, hogy annyira nem egyértelműen nyereséges a banknak, hogy egy 80-90%-ban beterhelt ingatlant utána elad.
*ha jól emlékszem úgy van, hogy ha nem veszik meg az ingatlant, akkor lejebb viheti az árát, de azt hiszem max a becsült értékének a feléig talán.
De erre csak haloványan emlékszem már 
-
pit stop
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Plusz fedezetet szeretik, de a bank nem ingatlanos - ő nem akarja a te ingatlanod árulni ha bedőlne vagy bármi, hanem pénzzel akar kereskedni.
Tőzsde szerintem nem számít, az a navot fogja érdekelni, ha illetéket kell fizetni és szeretnél könnyítést. -
werszomjas
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Köszi mindenkinek.
Bár nem értem, nyilván az én érdekem fizetni a hitelt, a bank csak nyerne vele, mert ha nem fizetek, kapom a büntetést és viszi a házat, ami pl 2x annyit ér, mint amennyi hitelt felveszek rá.
Az sem lehet ilyenkor opció gondolom, hogy csatolok egy tőzsde számlát, amin amúgy ott van a hitel összege, amit fel akarok venni?, vagy épp van a nevemen egy másik ingatlan, ami szintén ér annyit, mint a felvenni kívánt hitel?
-
axioma
Topikgazda
-
Revolit
senior tag
válasz
astorre19
üzenetére
Próbaidő dolog mellett ez volt a másik, feleségemnek határozott szerződése volt, de mivel még sok idő volt hátra, nem érdekelte őket. Előtte járt le egy fél évvel kb, és újra hosszabbították meg talán pont 3 évre akkor, hogy ne évente kelljen. De elvileg éves se lett volna baj. Szóval ez meg tökre nem érdekelte őket kb. Lehet azért is, mert "csak" adóstárs volt, nem tudom.
-
Revolit
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Teljesen rugalmatlanok, 2019-ben, amikor pörgött a gazdaság, IT főleg, mondtam, hogy van egy új ajánlatom, és bele mentek, hogy ne legyen próbaidő, adnak nyilatkozatot is róla. Nem, legalább 3 hónapja egy helyen kell dolgozzak. Úgyhogy el kellett csúsztatni kezdést...
-
TrollBalint
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
A 3 hónapot szerintem pont a próbaidő miatt kérik. Ha tudsz olyat hozni, akkor azt jelenti lejárt a próbaidőd és nem fog egyik napról a másik megszünni a munkaviszonyod. (Banknak tök mindegy, hogy Te jössz el, vagy ők dobnak ki, nekik az kockázat, hogy nem lesz onnan fizud és ők nem tudják, hogy Te mennyire akarsz / fogsz másikat keresni, főleg, hogy mennyire fogsz találni) És ezen nem enyhít a magasabb fizetés sem. (ha nincs, akkor mindegy, hogy magas fizu nincs, vagy alacsony
) -
Csabroncka
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Igaz, eleve a jövedelemigazolások visszamenőleg 3 hónapra szólnak...
pl.: link -
werszomjas
addikt
Ma is igaz, hogy próbaidő alatt nem nagyon adnak hitelt a bankok?
Van bármi enyhítő körülmény? (magasabb fizetés lett, a két cégváltás között csak egy szombat, vasárnap telt el, stb)
-
Drizzt
nagyúr
"Budapesten majdnem 1 százalékkal csökkent a kereslet éves szinten. A vármegyék közül Somogy könyvelhette el a legjelentősebb, 19 százalékos keresletcsökkenést. “Ez részben azzal magyarázható, hogy a Balaton környékén jelentősen nőtt a kínálat az elmúlt időszakban, de az eladók árai nem mindig találkoznak a vásárlóerővel” – tette hozzá a szakember. A legnagyobb keresletélénkülés tavaly júniushoz képest Zala és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben történt, ahol 14, illetve 12 százalékkal több telefonos érdeklődés érkezett az eladó lakóingatlanokra."
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Drizzt
üzenetére
[DH tranzakcióbecslés, 2024. június: 9323]
Refi:
- 2021. junius: 13615
- 2022. junius: 10859
- 2023. junius: 7120
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) , de akkor ezek szerint rossz a kalkulátor?

34256xxx -ről tudom hogy max pár napos lehet .
De erre csak haloványan emlékszem már