- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
válasz
lionhearted #34005 üzenetére
Az összes lakást ennyiért hirdették a házban. 5 éves társasház szóval minőségbeli különbségek nem igazán vannak. Azt nem tudom, hogy azokat eladták-e vagy csak levették a hirdetést.
-
j0k3r!
őstag
válasz
lionhearted #34005 üzenetére
Tökmindegy, ő olvasta a zinterneten, hogy mindenkinek jár a 3%-os csodahitel és megemeli az árat. Eladási kényszer keveseknél van, inkább kitartja évekig az árat, de olcsóbban nem fogja eladni. Nem kenyérre kell, ahogy szokták mondani.
-
tototos
addikt
válasz
lionhearted #34001 üzenetére
Mlináriknak volt erről több videója. Az történt, hogy a bejelentés hatására megugrott 2024 év végén/2025 év elején a kereslet, előre hozták a vásárlást sokan aztán most csengett le a dolog. A tranzakció szám visszaesett május óta, és nem igazán lehet a drága lakásokat eladni. Az, hogy felemelték az árat nem jelenti azt hogy el is adják annyiért. Szomszéd 1 éve hirdeti a 64nm-es lakást 110 -120 millió környékén de még mindig nem kelt el. Emelgette az árat ahogy emelkedett a piacon is de úgy néz ki ennyiért nem kell senkinek.
-
Mauzes
addikt
válasz
lionhearted #33593 üzenetére
Ezért írtam direkt, hogy mindkét fél egyetért azzal, hogy ne legyen. Ennek többféle oka lehet, egy példa, hogy gatya a rendszer és a vevő biztosan felújítja a teljes villamos hálózatot, akkor parasztság lenne kérni egy ilyen felülvizsgálatot - kivéve ha problmát okoz az adásvétel adminisztrációjában (amit úgy tűnik, nem okoz).
-
robag93
aktív tag
válasz
lionhearted #30409 üzenetére
Igen ez világos, csak így megvan az a kockázat, hogy valamikor meg kell húzni a nadrágszíjat és hirtelen piaci kamatra vált majd a hitel.
-
garga01
őstag
válasz
lionhearted #30368 üzenetére
Ahha, köszi. Én nem találtam rá/jöttem rá, mondjuk eszük ágában nem volt leírni épkézláb a felszólító levélben ennek a módját.
Mindegy most már, át van utalva nekik azt ne is lássuk egymást egy ideig -
axioma
Topikgazda
válasz
lionhearted #30368 üzenetére
koszi, nem tudtam, ez a mod hasznosabb! [nekem kezzel szamolgatos van, olyan befiz aminek az inputjara az apeh nem lat ra]
-
axioma
Topikgazda
válasz
lionhearted #27253 üzenetére
bocs, en a lakasbizti matekjat ismerve (amit aztan volt aki probalt cafolni), kb. a lottoval egyenerteku
a beszedett dij 40%-a (egyesek szerint 60%-a) kerul visszaosztasra
me'g a pszichologiaja is tok hasonlo: az egyiknel a havi koltseget [=kis eletszinvonal-vesztes] azert fizeti a delikvens, hogy kis esellyel legyen nagy eletszinvonal-emelkedes; mig a masiknal a havi koltseg arra jo, hogy kis esellyel legyen nagy eletszinvonal-vesztesszoval en a lakasbizti helyett jobbnak tartom azt a dijat felretenni es fialtatni - amikor tenyleg nagy ga'z van, akkor meg a biztosito se fizet vis major miatt
[eddig nekem amikor fizettek akkor - legalabbis velhetoen - tovabbszamlaztak a tenyleges karokozonak, a koveteles nem naluk lett minusz; legalabbis amikor az lett volna akkor nemes egyszeruseggel nem fizettek, 3 kulonbozo eset 3 kulonbozo indok, 3 kulonbozo biztosito is ha jol emlekszem, elfogyasztottunk parat...] -
axioma
Topikgazda
válasz
lionhearted #27250 üzenetére
minket idonkent megtalalnak uzletkotok bar nem fgtl, nekem csak annyi kell h a hitel fedezve legyen, ebbol nem tudnak olcsobbat [pomazi 108m2 cshaz 30e/ev alatt - bar lehet h csak 22 elejen volt ennyi]
-
LeventeV
senior tag
válasz
lionhearted #27166 üzenetére
Köszi a választ.
A kormányhivatalban is azt javasolták, hogy az összegét írjuk be, így végül az lett.@gerii: amennyire tudom ennek nincs végdátuma, de mivel a CSOK-ot is kb 1 hét alatt kiherélték, úgy voltunk vele, hogy amint lehet igényeljük.
Nekünk szerencsénk volt, mert a második gyerek 2020 júniusa előtt született, így utána még igényelhető, a harmadik pedig úton van. A hitelt pedig mindhárom gyerek születése előtt vettük fel. Hát kíváncsi vagyok, hogy belekötnek-e.
-
sakal83
addikt
válasz
lionhearted #25870 üzenetére
Azert irtam h nemet
-
JoinR
őstag
válasz
lionhearted #24246 üzenetére
Ez így van, viszont a fenti táblázaton látszik, hogyha pl 16°C 60% páratartalomról felfűtöd a lakást, 23°C-ra, akkor kb. 40%-ra csökken a páratartalom. Ez szerintem nem nagy különbség (de lehet, hogy ez érzékeny szemnek már pont elég baj), főleg, hogy sok helyen ősszel beállítják a fűtést adott értékre, és konstans azt tartják tavaszig. Ez utóbbi esetben, mivel szinte nincs hőingás, a páratartalom sem változik érdemben (a fűtés miatt nem, más dolgok miatt persze változhat, szellőztetés, ruhaszárítás, fürdés, stb.). Szerintem túltárgyaltuk.
-
RexpecT
addikt
válasz
lionhearted #24246 üzenetére
Pontosan. Itt egy jó cikk annak akit tényleg érdekel.
Nem a klíma, vagy a konvektor, radiátor stb. szárítja a levegőt, hanem maga az hogy fűtesz.
Lásd a fentebbi cikket(ahogy nő a levegő hőmérséklete úgy csökken a páratartalom).
Talán annyiban igaz, hogy kellemetlen lehet, hogyha direkt rádfújja a meleg levegőt(ahogy Dorian is írta), de aki
fűtés üzemmódban használja a klímát, az általában a plafonra irányítja a légáramlatot.
Továbbá erősen függ attól is hogy mennyire zavaró, hogy milyen az épület hőszigetelése, hány légkömbétert kell fűteni, milyen hőmérséklet van a klímán beállítva, és milyen maga a klíma.
Anyumnál fűtő klíma van a nappaliban, mivel új épület ezért normálisan van szigetelve. A minap voltam nála kinti hőméréklet 3-4 fok körül volt, bent 21 fok. Körülbelül 45 percenként kapcsol be ~3 percre a klíma. Plafonra irányítva, alacsony venti sebességen nem hiszem hogy sok valakit zavarna, családban még senki nem jelezte. -
Remekelek28
őstag
válasz
lionhearted #23379 üzenetére
Okés köszi mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest