Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
z00li
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan változik a viselkedése ivartalanítás után?
-
z00li
senior tag
Köszi a válaszokat.
Akkor megpróbáljuk máshogy.
Meg utánaérdeklődök az állatorvosnál az ivartalanításnak. Valakinek van tapasztalata ivartalanított kan kutyával? 
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Zsömi kutyánk újabban elég rendesen elkezdett jelölgetni. Ha látom, hogy viszonylag friss a cucc, odahívom és jól leszidom, meg jelképesen kap egyet a hátsójára. Tudja hogy rosszat csinált, de következő alkalommal is ugyanúgy megteszi. Hogyan tudnánk a jelölésről leszoktatni? Ivartalanítás segíthet a dolgon?

Z
-
z00li
senior tag
Szia!
Látom már jó ideje gondolkozol egy kutya beszerzésén, és ebből kicsit magamra ismertem. Még régebben elhatároztam, hogy ha majd lesz saját házunk, akkor nekünk is lesz kutyánk. Németjuhász, boxer, bullterrier, rengeteg fajta megfordult a fejemben, és természetesen venni szerettem volna, kölyköt, fajtatisztát, mert az úgy a jó. Gondoltam én. Párom ezzel szemben mindig a menhelyről befogadást erőltette és utólag be kell ismerjem, hogy (esetünkben) igaza volt. Mondjuk nem menhelyről fogadtuk be a kutyánk, hanem az utcáról. De első saját kutyának jobbat elképzelni sem tudnék (labrador). Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne vesd el a menhelyi kutya befogadásának lehetőségét se.

Z
-
z00li
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Jót nevettem rajta, a zene egyenesen telitalálat.
Akár úgy is viheted a blökit, mint egy bevásárlószatyrot. 
-
z00li
senior tag
Ezzel a chip-es dologgal én sem értek egyet, na nem is az ár miatt, hanem hogy ez az egész vajon hova fog vezetni. Iponon olvastam egy cikket chippel ellátott gyógyszerekről, na az is szép lenne. Lassan mi is fogunk kapni?

-
z00li
senior tag
Megint egy kérdéssel bombáznám a topikot ezzel a vitával kapcsolatban.

A kutya falkában érzi jól magát (természetéből adódóan), de vajon milyen lehet neki egy lakásban élni? Ez nem áll szemben az ősi ösztöneivel?
-
z00li
senior tag
A helyzet egyre fokozódik.

jer1cho: lehet egy buta kérdésem?
Mi lesz a kutyával, ha a gyereked óvodás korú lesz, a feleséged meg elkezd dolgozni? Akkor ki lesz vele? Lehet az nagyobb törés lesz a kutyának, mintha a kezdetektől megszokná, hogy vannak időszakok amikor magára van hagyva. Persze ha ez a forgatókönyv nem következhet be, akkor tekintsd tárgytalannak a kérdésem. 
-
z00li
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Na csak megértjük egymást.

Egyébként Tothgera30 kommentje olyan, mintha a mi kutyatartási szokásainkat írta volna le.
-
z00li
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Akkor félreértettelek. Azt hittem a kutya kint van az udvaron, a lakásba nem mehet be.
Természetesen a szobatisztaságról is hallottam már. 
Erre viszont tényleg kíváncsi vagyok: "Akkor hol végzi a kutya a dolgát? Az utcán, esetleg parkban, netalán erdőben? Össze is szeded utána?
" -
z00li
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
"Szintén kertes-házas kutya tartó vagyok. Napi 2 x 40 perc séta (reggel-este), és napi 2 x 5-10 perc "egészségügyi séta". Nálunk nincs a kertbe pisi-kaki."
Akkor hol végzi a kutya a dolgát? Az utcán, esetleg parkban, netalán erdőben? Össze is szeded utána?
Nem lennék szegény kutya helyében, főleg ha elcsapja a hasát. 
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám beszoktatni a kutyánkat az új kutyaházba? Nem hajlandó bemenni még a legnagyobb esőben sem.
Tegnap is jól elázott utána meg feljött a fedett teraszra és jól összesarazott mindent (párom legnagyobb örömére). Tudtok valami tanácsot adni? 
Z
-
z00li
senior tag
A mi Zsömink sem csípi a postást, rendesen beindul tőle.
Viszont ha esetleg bejön hozzánk, akkor semmi gond. Megszagolja, üdvözli, és ennyi. Míg a kerítés túloldalán van, addig zavarja csak (van pár ilyen ember
).Idiofil: ez a homokozó jó ötlet, lehet én is meglepem egy ilyennel mire jön a kánikula

-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Pár órára mentünk el itthonról, és mire hazaértünk egy kb. 3 cm nagyságú elég mély seb volt a kutyánk alsó állkapcsa alatt. Valószínű a lelakott drótkerítésbe sikerült beleakadnia.
Nem tűnik vészesnek, de azért lefertőtlenítettük neki betadine-nal. Szerintem még párszor kap rá, hátha gyorsabban gyógyul majd. Esetleg valami tanács még, vagy ennyi elég lesz neki? 
Z
-
z00li
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
"Igazából a kutyatápgyártók előtt nem léteztek kutyák? Akkoriban csak húst és csontot ettek az ételmaradékon kívül..."
Maximálisan egyetértek veled.
Csak én nem mertem ezt a véleményt bedobni, mert nemrég volt már itt vita a táp vs. házikoszt dologból. 
-
z00li
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Tegnap nem igazán hallgatott rá.
Mondjuk tény hogy nem egy komoly tempót diktáltam. 
-
z00li
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére

Vezényszónak a lábhozt használtam.

-
z00li
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
"A pórázon vezetést/láb melletti ügetést minden szakember szerint nem folyamatos húzással, hanem erős rövid rántásokkal kell megtanítani nekik..."
Nem én húztam őt, hanem ő engem.
Én ilyen rövid rántásokkal próbáltam visszafogni. 
-
z00li
senior tag
válasz
canniball
üzenetére
Nekünk egy labradorunk van, állatorvos szerint 2 év körüli (úgy fogadtuk be). Mi sima bőr nyakörvet vettünk neki, ezzel is sétáltatjuk. Első alkalommal még ki sem akart jönni az udvarról (gondolom rossz emlékei lehettek). Aztán séta közben össze-vissza szaglászott, olyankor rántottam a pórázon és jött tovább. Erről már leszokott, de ha kicsit ritkítunk a sétákon, akkor mindig elkanászodik.
Tegnap pl. húzott rendesen és hiába rántottam a pórázon le se sz...ta. Rendesen éreztem a vállam utána. 
Egyébként azt hogy angyal lenne megcáfolnám.
Tegnap mire hazaértünk munkából szétszedte a lépcsőn lévő szőnyeget, valamint a vízműs csekk sarkát is lerágta kicsit(kiesett a postaládából).
És ezeken kívül is vannak csibészségei. 
-
z00li
senior tag
-
z00li
senior tag
válasz
Idiofil
üzenetére
Mi elmentünk itthonról este 8 előtt, Zsömink meg meglépett, úgyhogy az éjfélt még a keresésével töltöttem. A poén az egészben, hogy a szomszédunkhoz ment át (kibontotta a kerítést), ő meg bezárta a garázsukba. Végig itt volt 10 méterre az otthonától.
Én meg már teljesen pánikba estem, hogy nem lesz meg.
Mindegy, hajnal 1-kor már megvolt szerencsére. 
-
z00li
senior tag
BÚÉK!

-
z00li
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Inkább kihagyom. Köszi!

-
z00li
senior tag
válasz
opeter87
üzenetére
"125 cm szerintem kevés." -> magasabbat nem nagyon szeretnék, szerintem hülyén nézne ki az udvar.

A felröppent témákhoz:
-száraz táp: egyik nap nekünk sem akart enni belőle, csak megnézte, de semmi. Öntöttem rá neki langyos vizet, úgy már szó nélkül elfogyasztotta.
Azóta is így kapja.
-kutyaház: ez nálam is tervben van, egyenlőre a rozoga garázs van berendezve neki (valamikor el kéne bontanom)Valaki esetleg a láthatatlan kutyakerítésre?

-
z00li
senior tag
válasz
opeter87
üzenetére
Én kerítésnél max 125 cm magasságban gondolkodtam, lehet hogy kevés lenne?

Párom faterja mondott egy olyan sztorit, hogy valaki úgy megtanította a foxiját a rendre, hogy a veteményesben is csak a kijelölt úton közlekedett. Ha a macska bent ült az ágyásban a kutya már nem mert bemenni utána.
Persze lehet, hogy mese habbal, az öreg tud nagyokat mondani. 
-
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Zsömi kutyánk jelenleg bejárja az egész udvart, még a lekerített virágoskertet is látogatja (a kerítés nem állítja meg, lazán átugorja
). Jövőre viszont megint lesz veteményesünk, és jó lenne ha a teraszra sem jönne fel, főleg ilyen saras időben. Kerítésben gondolkodtam, de múltkor írtátok itt ezt a láthatatlan kutyakerítést, ami felkeltette az érdeklődésem (lehet olcsóbban megúsznám és nem lenne labirintus az udvaron
). Írtátok is hogy valakinél bevált. Nektek mi a véleményetek róla? Érdemes ezzel próbálkozni? 
Üdv: Z
UI.: itt egy kép a betyárról

-
z00li
senior tag
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Reggel volt nálunk az állatorvos. Szerencsére volt nála chip leolvasó is. Viszont Zsöminek nincs chip-e. Mivel még senki sem jelentkezett érte, így már bátorkodom kijelenteni, hogy bővült a család.
Megkapta a veszettség elleni oltását, a többit ha szeretnénk, akkor 2 hét múlva kaphatja meg. Ja, és kiderült, hogy fajtiszta labrador. 
Üdv: Z
-
z00li
senior tag
válasz
Silencer83
üzenetére
Tudnak élni.

-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Látom téma volt a kullancs. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Mikor befogadtuk Zsömit, benne is találtunk kullancsot. Amikor először észrevettem, hogy van kullancsa már be volt sötétedve, lámpafénynél meg nem álltunk neki a "műtétnek". Másnap mikor kerestem a nyakán, már nem volt ott, viszont találtunk egy másikat, amit sikeresen eltávolítottunk. Orvost nem hívtunk hozzá, szerencsére kutya baja sem lett. A másik szerintetek okozhat még kellemetlenséget?
Nem szeretném, ha kullancstanya lenne az udvaron. 
Z
-
z00li
senior tag
-
z00li
senior tag
válasz
Jovanny2
üzenetére
A hatvani menhelyet megkérdeztük, de ott állítólag csak a helybéli kutyákkal foglalkoznak. Azt javasolták, hogy kérdezzük meg a helyi önkormányzatot, hogy mit tudnak tenni vele. Ha semmit, akkor valószínű elaltatnák.

Jelenleg kiplakátoltuk a település forgalmasabb helyeit, de még senki sem jelentkezett érte.
Egyik ismerős a falutól távolabb, a volt szemétlerakónál látta és állítólag őt követve jött be a faluba, és már napokkal azelőtt, hogy magunkhoz vettük volna látták többen is erre kóborolni.
Ezekből kiindulva szerintem jó esély van rá, hogy valaki kirakta, nem ez lenne az első eset errefelé.
-
z00li
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Erre még nem gondoltam. Az állatorvos csak a rendelőjében tudja megnézni, hogy van-e chip-je?

Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Futás, futópályák
- Projektor topic
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Gitáros topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- darkFlash CF8 Pro
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Meg utánaérdeklődök az állatorvosnál az ivartalanításnak. Valakinek van tapasztalata ivartalanított kan kutyával? 

Akár úgy is viheted a blökit, mint egy bevásárlószatyrot. 

Tegnap is jól elázott utána meg feljött a fedett teraszra és jól összesarazott mindent (párom legnagyobb örömére). Tudtok valami tanácsot adni?

Én ilyen rövid rántásokkal próbáltam visszafogni.
És ezeken kívül is vannak csibészségei.
). Jövőre viszont megint lesz veteményesünk, és jó lenne ha a teraszra sem jönne fel, főleg ilyen saras időben. Kerítésben gondolkodtam, de múltkor írtátok itt ezt a láthatatlan kutyakerítést, ami felkeltette az érdeklődésem (lehet olcsóbban megúsznám és nem lenne labirintus az udvaron