Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Szvsz ez az ő repont appjukból egy screenshot. Lehet hogy ez erősen le van egyszerűsítve, de gondolom a végeredményt tekintve az.
Ha legközelebb megpróbálod lecsippantani ezt és annak megfelelően üdvözöl az automata, akkor bingó.Mint ötlet zseniális egyébként. Most ugrott be hogy hasonlóan jár el haver, csak az egyik fajtamentés alapítványával.
-
TazLeacher
nagyúr
Az elején el lett mondva: a staff nem játék. A kutya sem, de a staff végképp. Menj fel egy hirdetési oldalra, és nézd meg, hogy mennyit, és mennyiért árulnak. 5-10.000 Ft-ért lehet ilyen kutyát venni. Szerinted hogy jön ki ez az összeg, ha ebbe még az oltás+féreghajtás sem férnek bele? Úgy, hogy sz@rják ezeket a kutyákat, mint a yorkit. Divatkutya, mindenkinek el lehet adni. Aztán ezek végzik kikötve vagy egy hátsó kennelben elzárva mindentől, mert kezelhetetlen a kutya. És nem a fajtája miatt. Semmivel sem nehezebb ezzel a fajtával bánni, mint más bull típusúval. A tömegtenyésztés miatt ilyenek. A staff alapvetően nem agresszív kutya, de felismerték, hogy jól bírja a fájdalmat, ezért alkalmas viadalra. Igen ám, de ehhez olyan kutya kell, amiket meg válogatni kell. Míg más fajtáknál, ha agresszív a kutya akkor vagy nem tenyésztik tovább, vagy, ha hülye a gazda, akkor max lehoz 1-2 almot, aztán "elkopik" az évek alatt, addig itt kimondottan "vadásznak" ezekre az egyedekre, hogy tovább tudják őket tenyészteni.
- A kép alapján nem menhely
- A szöveg alapján nem fajtamentőHa tévedek, majd megkövetem magam, de egyelőre úgy érzem, hogy nem más, mint egy hirdetés alapján vett kutya, amiről még azt sem tudja, hogy fajtatiszta-e.
Szeretem a staffeket, többet is ismerek. De ez az a kutya, ahol nem játszanék sem a saját, sem a kutyám életével, és rengeteg időt ráfordítanék, hogy a lehető legjobb felmenőkkel rendelkező kutyát kapjam, mert egyrészről nagy a rizikó, másrészről ez az a fajta, amit már boldog-boldogtalan "tenyészt".
-
Kidus
őstag
O csak onigazolasra kerdezett itt, mar elso naptol staffis kepek jottek.
Fogalma nincs a kutyakrol. Igen felelotlen, elhamarkodott es rossz valasztas volt, foleg igy ebben a formaban.
Erre mar csak az al-kerdezoskodes tesz ra meg egy lapattal.
Lehet, hogy a forumtars kemenyen fogalmaz, de legalabb tudja, mirol beszel, es nagyreszt igaza van, meg a szarmazasi helyet illetoen is megkockaztatom, hogy jo a megerzes....
Utalom mikor itt vita van, de az a helyzet, hogy az ilyenek nalam is kicsapjak a biztositekot, foleg mikor foloslegesen rabolja itt valaki az emberek idejet es segget csinal a szajukbol utana
Nagyon jo, szerzett egy pitet, vagy makja lesz vagy nem. De ne varjon szerintem itt tul sok tapsikolast.
Meg ez a "szamit a velemenyetek" hulyeskedes... ugyan. -
TazLeacher
nagyúr
Nem feltétlen nehéz velük.
Ha egy skot juhaszt hoz el 50 ezerert, akkor is a kutyagyarakat tamogatja, szerintetek. Miert nem lehet elfogadni, ha valaki nem menhelyrol hordja a kutyakat? Had dontse mar el mit akar csinalni....
Ő eldönti. Én meg eldöntöm, hogy mi erről a véleményem. A staff ebből a szempontból szerintem kimondottan "veszélyes" fajta. A skót juhászok közül ritkán fordul elő, hogy kimondottan válogatják az agresszív, ideggyenge, őlésre tenyésztett egyedeket, hogy utána még vérmesebb, kegyetlenebb utódokat hozzanak létre. Márpedig a pit és a staff még mindig a "legkelendőbb" az ilyen körökben. Ha itt mellényúlsz, ráb@sztál. Egy skót juhász maximum beteges lesz, és inged-gatyád ráköltöd, ha viszont mellényúlsz egy staff-el, ott komoly baj lehet. Fingod nincs a felmenőiről, lehet, hogy a nagyanyja egy viadali mentett kutya volt.
-
freelanced
addikt
Sikerült!

philoxenia
Tanulságos

Egyébként ez a kékes színezet, meg, hogy a szeme is ilyen kék normális? Mármint egészségügyi szempontból. Némelyik fajtánál hallottam olyat, hogy a hasonló színezet miatt beteges a kutya meg ilyenek. Valaki esetleg tud erről valamit? Itt is előfordulhat ilyen?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Megmondtuk előre, hogy ez lesz... Kutyát úgy választ a férfi, ahogy feleséget...

Egy férfi szeretett volna megházasodni, de mivel három lány is tetszett neki, szüksége volt egy módszerre, amivel eldönthette, hogy melyikük lesz az ideális számára. Így aztán mindhármuknak adott ezer-ezer dollárt, és figyelte, hogy mi lesz a reakciójuk. Az első lány fodrászhoz, kozmetikushoz ment, a többit pedig szépítőszerekre, ruhákra költötte, majd azt mondta: "Lám, mennyire szeretlek, azt akartam, hogy a lehető legszebbnek láss engem".
A második horgászfelszerelést, nagy színes TV-t, videót, és egy teljes hónapra elegendő sörkészletet vásárolt, mondván: "Nagyon szeretlek, és azt szeretném, hogy Te a lehető legjobban érezd magad".
A harmadik befektette a tőzsdén a maga ezer dollárját, részvényeket adott és vett, opciós meg egyéb határidős ügyleteket kötött, és megsokszorozta az eredeti összeget: "A pénzt a közös jövőnk megalapozására fordítjuk majd, és hosszú, boldog házasságunk lesz".
Emberünket teljesen lenyűgözték a lányok, és csak nagyon nehezen tudott választani közülük. Végül, hosszas
gondolkodás és elemzés után azt a lányt választotta, amelyiknek legnagyobb volt a melle. -
-
-
Dorian
félisten
Nem csoda: egész nap utazott, aztán új környezet, új emberek, játék, séta, minden. Estére már ilyen fáradt volt. Aztán persze amikor lefeküdtünk aludni, megkezdődött a bőgés meg a keserves ugatás, meg kereste a régi falkáját. Pedig a hálóban csináltunk neki helyet, de még az ágy mellé húzva sem volt jó, fel akart jönni. Na azt nem szeretnénk engedni, úgyh mi mentünk le kutyába: felváltva "aludtunk" mellette a földön. Úgy nem volt baja. Persze most egy hulla vagyok a melóhelyen. Azt mondják, 2 éjjel kell kb. míg megszokja az új helyet.
-
hossszú
őstag
Nekünk is volt ilyen problémánk az egyik kelpinkkel, meg kellett műteni. A műtétet Dr. Muka Péter csinálta Gödön.
A mi kutyusunknak nem tudott protézist berakni mert akkor még nem volt az ő méretének megfelelő így álizületet készített szerencsére a kutyus annyira jól felépült, hogy amikor a többi kutyussal megyünk agilityzni idönként kivisszük és pályát is szokott futni, mondhatnánk kutya baja.
Természetesen versenyre már nem visszük annyira azért nem terheljük.
Alig két hete új családtaggal bővültünk. Az előzmény, augusztusban itt hagyott minket az öreg belga juhászunk 14 éves volt. Annyira hiányzott, hogy kellett egy másik helyette, ő lett a trónkövető.Mucius Golden Eyes
-
Winner_hun
félisten
Ehh, jobbulást. Sajnos nálunk is beütött valami. Az egy dolog hogy ~2 éve kijött rajta egy autoimmun betegség de most vagy ez erősödik fel vagy valami új franc kapta el a kutyát. A hátáról csomókban hullik a szőr és sebek jelentek meg a helyén. Jövő héten megyünk a dokihoz...
-
r3dsnake
nagyúr
Nem tűnik annak a maga után hagyott kupacokból, de természetesen kapni fog féreghajtót, úgyis épp esedékes a negyedéves. Van esetleg olyan, amit kifejezetten ajánlotok vagy ezeknél nincs akkora szórás? Lehet, hogy képen nem tűnt vékonynak, de engem eléggé zavar simogatás közben, hogy nagyon érződnek a bordái. Amúgy rettentő aktív, energikus kutya, le se lehet fárasztani, tehát kétlem, hogy bármi problémája lenne.
-
zolynet
veterán
Tyúkhúsleves szoktam csinálni és akkor nyakat, farhátat, szárnynak a végét megkapja.
Száraz kutyatáp + konzerven nevelkedett ez a kis korcs, így ezt is szokta meg.
Bal oldali részlegből szokott fogyni, kifőzöm neki, de azt tényleg 2-3óráig főzöm. Mint írtam attól nem lett semmi baja.
Életemben nem hallottam h a csont ártalmas a kutyáknak. Bődületes marhaságnak tartom,már meg ne haragudj.
-
capulet75
addikt
Csirke (és egyéb madár) csontot nem kaphat a kutya, mert a szilánkosan törik. Marha v disznó ha jól tudom mehet. Én a táp mellett adok neki tojást, rizst, főtt húsokat , (csirkemell, marha, ritkán hal), főtt zöldségeket (krumplit és hagymát nem), halolajat (tápra). Sajnos a kutya olaszkonyhabuzi, ha megérzi a pizzát vagy a bolognai (és egyéb itáliai étek) illatát akkor totál megzakkan.

-
zolynet
veterán
-
Bjørgersson
félisten
Lehet most faszságot fogok mondani, de megeshet, hogy egyszerűen csak a gyerekek "kis termete" miatt támadtak az általad említett két esetben a kutyák, mert hát mi az már, hogy az "ő területükön" van. Vagy mert 8. hét előtt lettek elválasztva az anyjuktól, és nem "szocializálódtak" rendesen.
A tegnapi esetnél meg nem lett volna szabad egyedül hagyni a három kisgyereket a kutyával. Szerintem egyszerűen csak elfogyott velük szemben a türelme, mert nem volt, aki szóljon a kölyköknek, hogy óvatosabban molesztálják a kutyát.
-
törölt tag
Ha a linkelt interjú egy nemzetközi etológus szaktekintéllyel nem számít neked elégséges ellenérvnek ,akkor tényleg nem tudok mit kezdeni veled ( se ) itt

A summás, ki ért a kutyákhoz és ki nem, kitételen meg el kellene gondolkoznod,mert az a rész amit írtál,hát hogy is fogalmazzak szépen (?) Cseppet nem állja meg a helyét és inkább zöldség,mintsem megalapozott vélemény
"Eppen ebbol latszik, hogy nem ertesz a kutyakhoz.
Ok nem emberek, nem ugy gondolkodnak, mint mi, naluk mindig a rangban legmagasabb a falkavezer es az o feladata a falka vedelme (jelen esetben a csalade, amiben el). A falkavezerseg a legnagyobb atok egy kutyanak, mert folyamatosan ez alatt a nyomas alatt all es emiatt sosem lesz nyugodt es felszabadult lelekben." -
törölt tag
Kiegészítésként annyit még,hogy szerintem engem valóban nem tekint falkavezérnek és velem néha szenyázik is,ellenben a háztartásban van egy "alfa hím, az pedig a párom.Neki azonnal szót fogad mindenben,egy pillanat alatt a "helyedre" parancsra betép az asztal alá, ahol van a kecóban a kijelölt helye,Nekem nem feltétlenül csinálja meg valóban.De egy ~parancsnok elég neki szerintem, nekem meg teljesen elégséges a haver státusz is,én túlságosan szeretem a kis dögöt hozzá, hogy cseszegessem

(#18877) Lauda Fentebb írtam,hogy van falkavezére,na bumm ,hogy nem én vagyok az
És valóban,nem a hozzáértés ( bár amíg erről az alfa hím kérdésről a kutyák hitelt érdemlően nem nyilatkoznak meg szóban, nem tartom biztosnak az állítások igazságát ) a cél, hanem a szeretet. 
-
törölt tag
Egyebkent szerinted a vadonban mit ettek ezek az allatok anno? Vajon parolt csirkemajat napi 3-szor frissen sutve?
Ezt a kitételt ugye ,mint példát Te sem gondoltad komolyan? Szerinted száraz kutya kaját ettek a vadonban hermetikusan zárt zacsikból,vagy konzervet és a konzervnyitó mellékelve volt a susnyákosban nekik ? Egy nyers csirkecomb ( nem írtam sehol,hogy egy francia mesterszakács által készített sült csirkecombról van szó ) azért cseppet közelebb áll a genetikus táplálkozási szokásaikhoz ,mint a száraz táp

Én.ha már utána olvasás ebben ezerszer jobban hiszek ( persze nem meggyőzni akarlak az ellenkezőjéről )
Idézet:A kutatások azt bizonyítják, hogy a kutyatársadalom többnyire nyers húst fogyaszt - hiszen erre is tervezték! [link]
Ez persze csak egy vélemény ( a sajátom ) és igenis,ha az enyém gépsonkát akar enni vagy téliszalámit,vagy jutifalatnak kis májkrémet akkor azt kap.Nekem fontos ,hogy happy legyen az életciklusában

-
r3dsnake
nagyúr
Szia!
A kutya 5 éves és most került hozzám, a vezényszavakat ismeri, de általában sokadikra hallgat rá. Pórázon sétáltatva viszont teljesen lenyugszik, kutyák, macskák nem érdeklik. Elméletileg volt bringához szoktatva, meg simán merném vinni, haverom hiperaktív bolond huskyjával is szoktunk bingázni. Bár olyankor inkább ő irányít, mint én.

-
rwin5
őstag
Ez amit linkeltem pont olcsó, de ahogy elnéztem egy komolyabb ára 60e ft körül van, amúgy mi sem akarjuk boxba rakni az utazás alatt, de azt tanácsolták, hogy pl ha elmegyünk valahova nyaralni, akkor oda be lehet "csukni" ha megérkezünk. Ezért keresek inkább összecsukhatót
-
Skizz
addikt
Mi valami egyebet kaptunk, nem tudom a nevét, de nem advantix. Na majd meglátjuk, mit tud.
Hát ja. Igazából nincs semmi újdonság, kutya továbbra is kurvarossz, önző, pofátlan, de éppen ezért imádnivaló.
Barátnőmék 'beszereztek' egy németjuhászt közben, időközben felcseperedett (meg egy huskyt is, amit elloptak...
), és döbbenetes összehasonlítani a jellemüket. Lehet, hogy csak mi választottunk szerencsétlenül, de van ezekben a kisjuhászokban valami ősi germán nagyképűség, amit nem tudnak levetkezni. Önző disznók, és közben mindent megtesznek, hogy a sarkadban legyenek, és foglalkozz velük, csak a saját szabályaik szerint. Nagyon erős jellemük van, nehéz formálni. A legváratlanabb helyzetekben tör elő belőlük a szófogadás és az alkalmazkodóképesség, olyankor megdöbbenek, aztán ez hamar elmúlik általában. 
-
törölt tag
Még a nyíltan a picsáb@ elküldő megmondóemberekkel is tudok együtt élni ( bár nem értem az indulatukat sok esetben ),akik inkább zavarnak azok a mainstream véleményekbe mindig szorosan és gondosan belesimuló háttér alámondok és provokálók, akiknek mindig van idejük és energiájuk szítani a tüzet és persze mindenbe beleszólnak,szúrkálódnak, ha kell,ha nem.Gondolom még privátban is mennek a levelek, hogy gyere idegesítsük fel,hátha kijön a sodrából és akkor majd írjunk a modker topikba és majd jól kitiltják hahahaha.Nah én ezekből már úgy kiscsoportos óvodás korom óta kinőttem ( bár nem hiszem ,hogy valaha is benne voltam )
-
TazLeacher
nagyúr
Bocsánat, közben töröltem a hsz-t, direkt megnéztem, hogy nem válaszoltál-e még, reméltem, hogy még nem olvastad. De amint látom igen.
Igen, úgy gondolom, hogy voltak benne olyan dolgok - mindkét oldalról - amik konstruktívan hozzátettek a topic tartalmi részéhez. És ha ehhez némi vita kell, akkor vita kell. Nem muszáj mindenben egyet érteni, de attól még valaki nem lesz háborús bűnös, hogy nem ért egyet.
Tipikusan ilyen kérdés:
- ivartalanítás
- tenyésztőtől/szaporítótól a kutya
- kint/bent tartása a kutyánakEzek azok a kérdések, amik ha felmerülnek, és valaki nem ért egyet a többséggel, akkor szimplán hülye és topicbomlasztó.
Daffni2-tól is szívesen olvasnék itt több konstruktív hozzászólást, de nagyjából ő is többször le lett hülyézve, mert ágyban tartja a kutyáját és ivartalanítás párti...
Jóéjt mindenkinek, megyek, nézek valami sorit!
-
TazLeacher
nagyúr
Hazai példa. Bár nem világbajnok, és "csak" IPO1-es engedelmességi vizsga, de van szerencsém ismerni a gazdát és a kutyát is (Hozzá járunk suliba.). Természetesen nem az első kutyája, sokadik, de ő most az aktuális, még fiatal. Hát itt sem az látszik a kutyán, hogy "kínozva" érezné magát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

fojtót használtunk a suliban annak idején talán csibészelésnél.

Kalciuminjekció, szteroid...