Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Telomanikus
üzenetére
Epp ez a lenyeg, hogy nem szabad neki engedni, akarhanyszor es akarmeddig is probalkozik. Ha egyszer valamire utasitod, akkor abbol ne engedj, mert ha sikerrel jar, legkozelebb meg kitartobb lesz.

-
Telomanikus
senior tag
Igen igen...hiába emeltem fel a hangom...arra csak ő is ugyanúgy válaszolt...de egy pici (tényleg kicsi) fejre pacsi...ha folytatja a veszekedést...be a fürdőbe...2per után kiengedem leültetem...néz egy darabig...és utána próbálkozik bejönni csak felállok odamegyek és hátrébb megy. De persze nem félelemből...mert kimegyek akkor már fut is hozzám...és jól eljátszunk...tehát a kapcsolatunk egyáltalán nem romlott...első alkalommal kicsit pufogott...beült a kosárba és nem csinált semmit...de aztán rájött, hogy akkor sem jöhet be...és egyre jobban megérti... vagyis hát, betartja...(mert érteni szerintem eddig is értette...csak lesz*rta
)

-
válasz
Viszlát
üzenetére
Hat ha ez a bajod, akkor maradjunk annyiban, hogy nalunk ez mukodott. De megegyszer hangsulyoznam, ossz-vissz 2 vagy 3 esetben kapott kisebb pofont, mert szoval nem lehetett leallitani, akkor viszont behuzta a feket.
olvasd el mit irt itt Telomanikus:
ki akarom zavarni a szobából elkezd nekem ugatni...

és akármeddig utasítom vissza csak felesel...Szoval nagyon is ugy tunik, hogy lexarja amit a gazdaja szovegel neki. Erre az esetre megoldas lehet, amit Winner_hun irt. Vagy szerinted mit kene ilyenkor csinalni? Habar a hangvetelt nem irta, de ha az erejesebb szora sem reagal, akkor meg kell fogni es "kivagni" a helysegbol.
-
Viszlát
addikt
Még mindig általánosítasz. A vizsláim maximum a játék hevében kaptak a kezem után, de akkor is bőven elegendő volt feljajdulni (pont ugyanúgy ahogy a kölykök csinálják egymás között) és máris jött nyalogatni, "bocsánatot kérni", azóta a legnagyobb bunyó közben is figyelnek a harapdálásra.
Veled ellentétben én nem állítom, hogy ez minden fajtánál elegendő, de mindenképpen érdemes próbálkozni a pofozkodás előtt. A kutya sok szempontból olyan mint egy kisgyerek,
a következetes nevelés a legfontosabb és egyáltalán nem mindegy, milyen kapcsolat alakul ki köztetek. Ez persze nagyon energia- és időigényes, sok időt kell velük tölteni és figyelni sokszor még a hangvételre is. De ha kitartó és ügyes a gazda/gazdák, akkor a kutyus biztonságban fogja érezni magát, ugyanakkor pontosan érzékelni tudja, hogy mikor mit szabad és mi miért történik.Egyébként érdemes fajta-specifikus szakirodalmat olvasni, én is rengeteget tanultam ezekből a könyvekből és sok olyan ötlettel, módszerrel találkoztam, amire álmomban sem gondoltam volna.
-
kenwood3
addikt
Teljesen 1etértek veled
!
Mivel nekem 2ő kutyusom van akik majdnem 1 idősek az 1ik kan a másik szuka , néha el kell vernem a seggüket (de általában csak a kannak) ! A kan kutyám gyakran megveri a szukát de ezen nem csodálkozom mert legalább 10 kilóval nehezebb tőle ! Ezért néha kell neki a verés , mert meg kell tanítani vele , hogy nem bántsuk a másikat ! -
Telomanikus
senior tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
*skótjuhász

-
Telomanikus
senior tag
-
válasz
Viszlát
üzenetére
Teljesen mindegy szerintem milyen fajta, ha odakap a gazdanak, akkor kell a pofon. Ennek nagysagat nyilvan a kutya is befolyasolja, nem arrol volt szo, hogy agyrazkodast kell okozni a kutyanak.

En sem vertem soha egyik kutyamat sem es nem is fogom, de neha egy kis tasli eleg jelzes neki, hogy vegyen vissza az arcbol. Ez a Roninal talan 2-3 volt osszesen es celt ert, amugy 99%-ban eleg volt a szobeli lecseszes.
-
pakfong
tag
válasz
Viszlát
üzenetére
A vizsla pont az a fajta, amelyik minimális neveléssel is szófogadó (nekem is az van).
Próbálj meg így nevelni egy kuvaszt (korábban ilyenem volt). Idősebb korára lehet, hogy a saját házadba se fog beengedni.
Nagyjából ugyanakkora mértékben függ a gazdától és a fajtától is, hogy milyen lesz a kutya. A kuvasz óta úgy vagyok vele, hogy néha nem árt egy saller a kutyának, fajtától függetlenül. Sose éreztem késztetést, hogy tanítsam a kutyáimat erre meg arra, egyszerűen nem érzem szükségét, mégse rontanak ki, ha nyílik a kapu. Ellentétben jó pár szomszédommal, azt hiszik, hogy szereznek egy kutyát, azok meg majd felnevelik magukat. -
Viszlát
addikt
válasz
deicide
üzenetére
Én a klasszikus jutalmazás, büntetés módszert használtam mind a két kutyunál. Néhány alapvető parancsszó, mint a marad, megvár, mehetsz, gyorsan megtanítható a kölyöknek és utána már a különböző helyzetekben tudod kontrollálni a kutyát.
Tisztában vagyok vele, hogy a különböző fajták különböző "érzékenységgel" reagálnak a fegyelmezésre, ezért írtam le többször is, hogy nem ismerem a fajtát. Ami zavar, az az, hogy egyik válaszban sem írt senki olyat, hogy ez a fajta keményebb kezet igényel, vagy ilyesmi. Nekem eddig egy német/skót juhász keverékem, egy skót juhászom volt, most vannak a vizslák, de soha nem volt szükség fizikai fenyítésre.
-
deicide
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Hogy tudnánk akkor megtanítani a kölyöknek, hogy nem mehet ki a kapun, csak ha én azt mondom? Mert azon kívül, hogy amikor kijön, megfogom és visszatoloncolom (a 2. 3. kísérlet után már erélyesen), nemigen jut más az eszembe...a nagyobbiknál működött, neki 2-3 hét elég volt, hogy megvárja a vezényszót és akár a kaput is nyitva lehet neki hagyni, ott ki nem megy.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Viszlát
üzenetére
Ha más nem segít akkor igen. Amúgy nem olyan brutális az. Ha nem túl későn van akkor 1-2 alkalom és a kutya tudja hogy azt nem szabad csinálni amit csinált. Persze ha elég komolyan van csinálva.
Nálunk a grabancmegfogás a kerítésen kimenéskor volt ha a sokadik visszarakás után is kiment. Mostmár ha nyitva a kapu se megy ki (csak ha kutya vagy macska van kint)
Pofonvágás is volt egy párszor, gyorsan tanult belőle a kutyám
-
Viszlát
addikt
Semmi brutalitás? Mint említettem, nem ismerem a fajtát, de a sajátjaimmal soha nem volt szükség tettlegességre. Sőt, enyhébb szitukban elég ha csak köhintek egyet, de komolyabb fegyelmezésnél is elég ha csak felemelem kissé a hangom.
Szvsz a kompromisszum nélküli következetesség sokkal hatékonyabb mint a hatalmas nyakleves, bár tény, hogy sokkal nagyobb igénybevételt jelent a gazdák számára...
-
Viszlát
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Úristen... nem ismerem a fajtát, de biztos, hogy szükség van ilyen brutális eszközökre?
-
sp@rtan
senior tag
válasz
kircipeti
üzenetére
Az igen!

Szurok most büntiben van, talált magának pár vezetéket, azt elkezdte rágni,majd rángatni, és így sikeresen lerántotta a 1.5m magasan lévő locsoló vezérlő fedlapját, majd megrágta

Persze ezt fater nem találta viccesnek, főleg hogy a múltkori "olvadásnál" előbukkantak a hó alól a leszúrható kerti lámpák darabokban... -
Winner_hun
félisten
válasz
Telomanikus
üzenetére
Grabancát megfogod, kiteszed. Ha harap vagy pofázik akkor befogod a képét amíg nem kezd el vinnyogni. Ha elengedés után odakap akkor lekeversz neki egy hatalmasat meg mondod közbena tiltó szót.
-
kircipeti
senior tag
-
lacos001
senior tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Nem mind1 hogyan akarod " kizavarni " ?!
Lehet,hogy előtte nincsen semmi tekintélyed
Én erre tippelek,sőt.....Erről irhatnék regényt,de csak azért irok,mert frbulid van,de látom már most kezd elba**odni.....
Tényleg figyelj oda rá...,a kutyatartás nem csak abból áll,hogy simogatom,meg mondom neki milyen aranyos vagy.... sőőőőőőőt......az sem mind1 mikor simogatod meg....Ha vége a párbajnak
,akkor nagyon szivesen irok,mit,mikor,miért csinálok/tunk a bulival,hogy ilyen lett,és mi nem ennyi idősen hoztuk el,hanem 6 hetesen. -
Telomanikus
senior tag
-
lacos001
senior tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Na ez az a dolog,amihez a mi bulink sosem nyúlt,még játék szinten sem.
Elhiszem,hogy szép,meg aranyos,meg fiatal,de ha most nem vagy/tok határozottak vele,akkor később bizony cigarettavégen fogtok csücsülni miatta.

Azthiszed drasztikus amiket irok.......nem,csak tudom már,hogy a sok "idomitás" meghozta/hozza gyümölcsét,és igy belegondolva,tökéletes bulldog lakik velünk,aki tudja mit szabad és mit nem,ezáltal jó vele élni,és remélem neki is velünk.Legalábbis élvez mindent ami velünk kapcsolatos........ezt látjuk.
Lehet más fajtával más ilyen téren a helyzet,de francia bulldogról van szó,ne felejtsd el

jah...és még sosem irtam rá,hogy aranyos,na akkor most irom,aranyos a kutyud....
vettél volna csaj kutyát,már az anyja méhében áll a füle
a fiúké később áll fel....... 
-
Viszlát
addikt
Dehogyis veszem annak, nagyon tetszik, le is mentettem.

Eagl3: nem akarom fényezni a vizslámat, de hidd el, nem voltak jámborak. Én totál beszartam, mozdulni nem bírtam pár másodpercig a döbbenettől... Amúgy azóta jó cimborák, néha átmegyünk hozzájuk játszani, de egyértelmű, hogy ki az úr.

-
Viszlát
addikt

Szó sincs róla, sőt, nagyon találó asszociáció, Dömi ha beindul mindent visz.
Még az ősszel történt, hogy séta közben összefutottunk két elszabadult bordeaux-i doggal, egymaga lerendezte mindkettőt, mert bántani akarták a kislányt. Csak úgy "repkedtek" azok az 50-60 kilós dögök, hihetetlen látvány volt. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Telomanikus
üzenetére
Azért egy nyakörv nem ver anyagilag a földhöz.

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Telomanikus
üzenetére
Köszi.
Jah, ezt a dokitól kaptuk ajándékba, ingyen vésetéssel, hogy nála oltattuk a kutyulit. (Tudom, nem a reklám helye, de javasolni tudom csak. Olcsóbb, mint a többi, miközben hihetetlen a szolgáltatása.) -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Tolok egy karácsonyi képet én a szerelmemről:

-
Telomanikus
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
nem nem
...max kicsit kinyitogatja a szemét de közbe horkol -.-
nagy arc 
-
Winner_hun
félisten
válasz
Telomanikus
üzenetére
És ha alvás közben piszkálod akkor nem kel fel?
-
.bruszli.
senior tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Nagyon komoly !

És így még a füle is 'áll'... -
fero02
nagyúr
válasz
Telomanikus
üzenetére
Na! Nekem csajból kellene ilyen. Amíg én álmodok, ő ....

-
deicide
veterán
válasz
Telomanikus
üzenetére
Ez kész...
olyan, mintha plüss lenne... -
deicide
veterán
Ezen gondolkodtunk mi is, hogy mi lesz tavasszal, ha eltűnik a jég és mondjuk belerohan ész nélkül...

kircipeti: A tappancsok döbbenetesek, ugyanakkora már, mint Dumáé, pedig a kutya feleakkora sincs még. Lehet, hogy aszinkron nő, először a tappancsa éri el a végleges méretét, aztán a többi része.
-
Telomanikus
senior tag
mert van amikor szopik álmában
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
kircipeti
senior tag
-
Telomanikus
senior tag
na megkönnyebbültem...nem csak engem cseszegetnek...szuper...

béke emberek...bár tényleg hülyeség volt a "kutyakitaláció" ... de azért nem kéne egymást bekapni...
deicide - az de okos
feltörte a jeget...
akkor a másik tanulhat tőle 
-
deicide
veterán
Iszonyúan nő. És teljesen más mint Duma, Duma lábremegve jött a jégre, a pici meg úgy ugrott be a betonról, mintha ez már a sokadik tele lett volna. Aztán hazaérve Duma próbált inni, de be volt valamennyire fagyva, csak a jeget nyalogatta, erre Slayer odament, eltolta, belecsapta a mancsát a jégbe, betörte és ivott a vízből...

-
kircipeti
senior tag
Gonzo vegigugatotta a durrogtasokat, fenyeket. Neha kicsit megkaparta a bejarati ajtot, de semmi komoly. A hazaba nem ment be, amig lattam, hanem kint fekudt.
Az itteni vizslak ugy tunik, hogy immunisak a lovoldozesre. Bar en tegnap lattam egyet sprintelni az utcan...
Winner_hun: hihetetlen, hogy mindent megtalalsz

-
válasz
Telomanikus
üzenetére
Nem fotoztad le oket?

-
válasz
Telomanikus
üzenetére
Pedig nala eselyes volt, hogy duheben szettepi a shi tzu-t. 
-
fero02
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Lustaság rulz.

-
Arra leszek kivancsi Telomanikus ujdonsult gyilkologepe milyen terrort rendezett az ejszaka....?

-
sp@rtan
senior tag
Hát, Szurok nem élvezte...
Még éjfél előtt mikor itt szórakoztak, akkor hallottuk hogy nyűszít, akkor beengedtük picit, de teljesen meg volt őrülve.
Éjfélkor kimentünk megnézni a tűzijátékot, na akkor teljesen bezizzent szegény. Nem azt mondanám hogy félt, hanem hogy ő kötelességének érezte megtámadni a rakétákat. Felállt a kapura, és onnan ugatott mint egy őrült, meg ugrált.. A legnagyobb baj az volt, hogy idén (először) mi is ellőttünk egy pár rakétát, és őt nagyon zavarta, hogy ott előtte mennek a rakéták. Nem akartunk venni Szurok miatt, de szomszédék ideadtak egy adagot, és akkor fellőttük..Aztán ha vége volt, akkor beengedtük picit az előszobába, kapott vizet, lenyugodott.
-
fero02
nagyúr
Na, kinek hogy tolerálta a kutya a durrogást, fényeket?
Enyém az a tűzijáték fényeit ugatta, a durranások nem hatották meg. Aztán olyan 11 körül megunta az egészet, bement a házába és aludt.

Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 10
- Gyúrósok ide!
- Gitáros topic
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

noha nem könnyű mondjuk utána amikor kicsit bánatosan néz...de aztán odafut hozzám és megnyalogat ...tehát nincs harag