- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #23231 üzenetére
úgy jön ide, ha nem rollert veszek belőle, hanem berakom a most még magas kamatot fizető papírba vajon az hoz többet, vagy a roller ára menne feljebb? 1 év alatt.
Euróval önmagában nem leszel előrébb. Másnak meg eszébe jut, politikától függetlenül.
pescara, persze jönnek újabb modellek. De nem mindegy milyen áron szerzik be, milyen áron gyártják, milyen a kereslet. Jövőre ha lesz 700as benzin, az is megdobja az érdeklődést.
Eddigi tapasztalat az, hogy növekedett a rollerek ára amiket követtem. Most volt egy csökkenés, de ez lehet nem tendencia.
Árgépnél néztem más terméket annál is ezt látom, volt egy csökkenés, és most kezd emelkedni.
-
salieri.
őstag
válasz
Thunderzolee #23121 üzenetére
De leváltani gondolnom nem érdemes rá az f30 at.
-
lacam
aktív tag
válasz
Thunderzolee #23055 üzenetére
Szia,
F2 Plus-al szemezek/szemeztem a kérdés feltevésem előttig.
A Bird rollerek, amiket használtam ráztak mint a rossznyavaja, de az előfordulhat, hogy a járművek meggyepált előélete miatt volt (a kerekek tömörek illetve feslenek szét) eddig nem tartottam feltételnek a rugózást/csillapítást, gondoltam egy "ballonosabb" kerék ad elég komfortot, tompítást.
F2 Plus ára jelenleg a budget-m csúcsa...az általad említetteket megnézem, köszönöm! -
ujskodas
tag
válasz
Thunderzolee #23052 üzenetére
Köszönöm.
-
aDic
tag
válasz
Thunderzolee #23017 üzenetére
Felőlem mindenki úgy használja, ahogy neki jó, ha nem veszélyeztet másokat.
Nekem így kényelmes.Nem egyszer volt, hogy autóval közlekedtem és előttem slalomozott 45-50-el egy rolleres az úton mindenfajta védőfelszerelés nélkül (még sisak sincs rajtuk sok esetben), láthatólag figyelmen kívül hagyva minden közlekedési szabályt (jobb kezes utca, lámpa, stb. figyelmen kívül hagyása). Lehet így is közlekedni, csak ez meg ön- és közveszélyes.
-
tutis
őstag
válasz
Thunderzolee #22983 üzenetére
kis emelkedő, Árpád hid környéke. hatótáv minel nagyobb annál jobb, de egyébként párimnak mar a napi 20km is bőven sok
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #22941 üzenetére
Szerintem aki olcsó rollerben gondolkodik, és olcsón akarja fenntartani, annak
szívás, vagy sem, kötelező megtanulni az alap dolgokat magának csinálni. Ha
nem akarja a gatyáját is szervizre költeni. Szomorúan hallom, hogy az átlagos
felhasználó még egy csavarhúzóval sem rendelkezik, de el tudom hinni! Ha ez
így van, akkor teljesen érthető, hogy miért vannak betáblázva a rollerszervizek,
legalábbis szezonban mindenképpen. És ez ami a legbosszantóbb, hogy ha a
szezon éppen tart, és te akkor szeretnél rollerezni, de mondjuk 1 hónapig nem
tudsz egy olyan hiba miatt, amire ha felkészültél volna megoldhattad volna...Amúgy épp azért, mert egy kis Xiaomin nagyobb szenvedés a gumicsere, mint
egy nagyobb vason, furának tartom, hogy olcsóbban csinálja a szerviz. De oké.
(Már ha elvállalja egyáltalán.) Tudom, lakásban se szerszám, se satu, semmi...
És igen, el lehet b*szarintani/be lehet csípni a belsőt, össze lehet cseszni akár
a felnit is, mindent. Erre mondtam, hogy ha valamennyi műszaki érzék sem árt.Ja és ha már költség optimalizálás... Ha közlekedési eszköz a roller, és kiváltja
az előző közlekedési módot töredék áron, akkor visszatérni az arra hetekig, HA
kínai rendelésre vár valaki és/vagy tele van a szerviz, ahova el tudná vinni, annak
elég combos felára tud lenni. De tőlem mindenki úgy csinálja, ahogy akarja...
(Én mindenesetre megígértem a srácnak, hogy ha elkopott a CST, és megveszi
a PMT gumikat, majd segítek neki feldobni, mert 30K-t erős lehúzásnak érzem.) -
bigrob
őstag
válasz
Thunderzolee #22923 üzenetére
Örülök, hogy te így ki vagy tömve, én szívesebben cserélem ki magamnak, zsebemben meg marad 14-16 rugó...
Teszem hozzá nem vagyok teljesen műszaki analfabéta mint aminek nézel, kollégám revoe rollerén is kicseréltük a full tömör gumit, ugyan kisebb anyázások kíséretében, de fél óra alatt megvolt... -
aDic
tag
válasz
Thunderzolee #22928 üzenetére
"Passz."
Ez ok, de akkor miért ajánlgatod, ha te sem tudod? "Egyébként én inkább váltanék zselés kerékre, ha defektet kapnék, szóval márcsak ezért se vennék tartalékba se külsőt, se belsőt." -
DigitXT
félisten
válasz
Nade kérem... Egy defekt teljesen spontán bekövetkezhet... Ha csak akkor kezd vakarózni, amikor már lapos a kerék, akkor napokig kiesik a roller használatból: milyen évek? Van bárki itt a topikban, akinek éveket elment a (felfújható kerekű) rollere defekt nélkül? Kötve hiszem... (Tömör gumit használók ne jelentkezzenek!)
Ha defekted lesz, és van egy picike műszaki érzéked, és van otthon hozzávaló is, akkor fogod és kicseréled magadnak: már másnap gurulhatsz újra. Rollerszerviz is ha be van táblázva, akkor várhatsz rájuk, és csengethetsz is, mint a katonatiszt.
Achilleushoz gyártottam külső akkut. A tulaj roller szervizben vett hozzá gumikat* és fel is szereltette. 15K volt a munkadíj. Mondom az derék... Kerekenként.
(Akinek van kidobni való 15-30K-ja, szaladjon roller szervizbe minden defekt után.)
*: nyilván ez is feláras a kínai rendeléshez képest, bár érthető hiszen polcon van...
Szerk: 12.5" PMT gumihoz rendeltem belsőt. 4 db-ot is. Pedig lehet, hogy egy se kell majd(!) idővel, de amíg nem sikerült a megfelelő szelepet beraknom a felnibe, hogy tubeless legyen, hát igen jól jött, hogy bele tudtam rakni belsővel. Működik... Lenne egy defektem, nos van tartalék gumi itthon. Két éve rohangálhattam boltba, hogy meglegyen a javítás... (Egyáltalán nem felesleges ilyesmire felkészülni.
)
Szerk2: tömör gumit mondjuk nem vennék tartalékba én sem! Egyrészt, mert tök szívás átcserélni, másrészt lehetnek kellemetlen "mellékhatásai" a használatának. Többekközt: az nem lesz defektes = nem tudsz kísérletezni a zselés belsejűvel.
-
aDic
tag
válasz
Ninebot 10"-os kerékkel szerelt rollereknél a belsővel rendelkező gumi helyett fel lehet rakni egy az egy-egyben a zselés belső nélkülit? (pl. D sorozat és F25) Az ok, hogy szelep kell hozzá, de a felni ezeken ugyanolyan, mint a zseléseken? A gumiköppeny körbe rendesen felfekszik, hogy ne engedje el a levegőt?
-
-
bzolika10
aktív tag
válasz
Thunderzolee #22880 üzenetére
Oksa, mostantól akkor módosított FW lesz a neve
Más: Mekkora nyomást ajánlott beletenni a kerékbe? Gyárilag 1.5 bar volt benne. A manuálban az van, hogy max 45psi, ami ugye 3 bar körüli érték. A tobikban ezzel szemben azt olvastam vissza, hogy 4.5 baraz ajánlott. Most akkor hogy van ez?
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee #22879 üzenetére
Az erős túlzás h márkás, de van hazai forgalmazó.
Egyébként alibabán lehet rendelni név nélkül egy az egyben a rollereik, itthon matrica felkerül rá és voila kész a mamba, cory meg még vagy ezer néven megy ugyanaz a gép. -
wonka
csendes tag
válasz
Thunderzolee #22880 üzenetére
Lattam valahol, hogy a régiót kell modositani, meg a széria számot. De ezert a +5km/óráért, nem tudom, hogy megéri e vacakolni vele. Ami meg elvileg van csak meg, mert dombon felfelé a 25 ot sem tudja tartani.
Paran megfozték a vezérlést, masok meg rosszul állították be a régiót es nemet 20km/h lett belőle. -
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee #22841 üzenetére
Egyébként ennek a ne töltsd használat után azonnal dolognak semmi értelme sincs
-
válasz
Thunderzolee #22841 üzenetére
"Ne ugrass vele, nem akkora terhelésre tervezték, ez nem kerékpár, nem arra való, h padkára le, padkárol fel."
Basszus most mondod? Szombat hajnalban a Tier bírta egy 7 km-en át csőgázon
-
yoshi77
csendes tag
válasz
Thunderzolee #22816 üzenetére
Tulajdonképpen nem is akartam rollert venni, de az árat látva gondoltam, hogy a meglévő 2 éves Xiaomi Essential mellé ennyiért tök jó lenne a nejemnek. Egyfajta impulzív vásárlás. Jó, hogy írtátok, már tovább is léptem. Mondjuk akkor már megkérdem:
Szezonális nyári használatra, alkalmanként 10-15 kilométerre, 60-65 kilóra, milyen megbízható rollert ajánlotok? -
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee #22818 üzenetére
Én a Kugoo KuKirin G2 Max akciójára vágyom!
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #22811 üzenetére
Ogwn6, többen írták nem túl sok km után, hogy elég jelentősen el kezdett lógni
Etwow legalább már gyárilag lóg -
erdosphoto
újonc
válasz
Thunderzolee #22807 üzenetére
A két rugós jobb, mint az egy hidraulikus?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Bazi jól néz ki
-
Casseius
tag
válasz
Tetszetős
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #22802 üzenetére
Voltak frissítések, amiket dicsértek a felhasználók. (Vissza kellene keresni.)
"Köztudott, h nem érdemes frissiteni a rollereket" Nem helytálló.
Csak tudni kell melyik verzióról lépni a következőre jár előnyökkel, és melyek teljesen kerülendőek. Ha valaki nem tudja milyen következményekkel jár a frissítés és nem akar kockáztatni, akkor ne frissítse. -
Szergej1986
friss újonc
válasz
Thunderzolee #22799 üzenetére
Szia. De, módosítottt volt US régió. Emagos a roller új. Mivel módosítottam így alattam teljesen feltöltve tudta a 29 km/h-t és a 24 km/h-át lemerülten. Nagy szívás ez így de ahogy nézem ez csak vezérlő cserével módosítható. 😑
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #22787 üzenetére
Ja, akkor rossz embert kérdeztem
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #22787 üzenetére
551Wh-ból hogyan hoz ki 40-45 km-t "végig 30 km/h-val"?
Ha tud annyit, egészen valószínűtlen, hogy végig nyélen tudja.
(Meg ugye emelkedő is kizárt, legfeljebb rövidnadrágos kisfiúk
alatt, akik úgy szeretnének felnőttek lenni, de nem jön össze...)Minap is beletekertem az olaszba egy 40-est, még nem merült
le teljesen*, de terhelve benézett 41V alá... az eléggé a vége.
Becsületére legyen szólva, húzott felfelé így is, akár 1500W-tal.
*: mindezt 1062Wh akkuval, aminek csak a fele a G30P. Amúgy
pont nem mindegy, hogy 25, vagy 38 a vége. Ha éppen bezárt
a bolt ahová mentél: 15p is rengeteget számít pl. azt is hogy a
nagy forgalomban nem kell kockáztatni, a jó átlagsebességért,
csak ott kell kihúzatni, ahol nem probléma, mégis jó az átlag.
(Útvonaltervező 5p-cel zárás utánra jósolt, de annak ellenére is
10p-cel zárás előtt érkeztem, hogy mindenféle lezárás, turisták
hada, piros lámpák, maga a HÉV vágány, és minden bezavart...)Ui: tudom, induljak 20p-cel korábban. És ha nincs rá mód, IJB...
(Na majd megoldja a szabályozás, hiszen nehogymár 38-cal az
üres bicikliúton, az veszélyes! De a tömegben 25-tel? Az fasza.) -
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #22784 üzenetére
G30 amúgy mekkora hatótávot tud, ha tegyük fel, lehet menni és végig padló (25kmh)? Nyilván nincs ilyen szitu meg függ attól hányszor kell elindulni (plusz súly). Neked mit ad ki milyen körülmények között?
-
fatalista22
tag
válasz
Thunderzolee #22784 üzenetére
Igazából van elektromos kerékpárom, de magyar gyártmány, tehát sokszor van szervizben, ezért kell egy olcsó alternatíva.
-
balintka
addikt
válasz
Thunderzolee #22767 üzenetére
Nekem az E45E-hez volt ilyen, sőt az applikáció tanácsolta is, hogy ne töltsük fel teljesen az akksit az élettartam miatt. Én emiatt 85-ig töltöttem. Asszem 80-100ig lehetett 5%-os lépcsőben állítani. Egyébként ennél a gépnél 50% alatt éreztem a lassulást.
A BMS-t még nem tudta az E45E (sztem), lehet emiatt volt ez a lehetőség a programban. Félre ne értsd, én nem erőltetem a 85%-os töltést, csak feltűnt, hogy nincs az app-ban ez az opció, ezért kérdeztem rá. A telefonjaimat is 100-ra töltöm mindig.
Ahogy levezetted, valóban kb. 10 évig bírja az akksi egy átlagembernél. A 2 éves rollerem 1200 km-rel adtam, ez a heti 5 napi munkába járásból (4 km oda-vissza) és egyéb, kisebb utakból jött össze.
Egyébként kb mi az a hőmérséklet, ami alatt nem tesz jót az akksinak a kinti tárolás?
A munkahelyen az udvarban kinti, fedett (de nyitott) tároló van, itt 9 órát szokott állni a roller.
-
válasz
Thunderzolee #22731 üzenetére
Még nem mentem ezen a távon most költözünk majd oda. Amin most járok az 4,2 km és szinte végig bicikli út és 15-17 perc pálcika rollerral.
Ott szinte végig tudok 25-el menni, többel is lehetne, de a pro 2 ennyit megy és már megint nyekeg a kormánya...
-
válasz
Thunderzolee #22719 üzenetére
Mennyibe fájnak a Mantisok. (új, használt)
Melyik fajtát érdemes venni belőle?
Van róla magyar nyelvű teszt? -
evo87
őstag
válasz
Thunderzolee #22705 üzenetére
De van olyan is ami távkapcsolós.... jól néznek ki.
-
Kowi84
aktív tag
válasz
Thunderzolee #22708 üzenetére
Nem tudom, ennek még nem néztem utána. Annyira nem hajt a tatár, elvagyok még vele, csak ízlelgetem a csere gondolatát...
-
evo87
őstag
válasz
Thunderzolee #22697 üzenetére
Eddig összesen az 500 km alatt ha 6-7x csuktam le... majd mindenképp, főleg télire akarnék valami kompaktabb tárolási megoldást... Lehet hogy egyszerű kerékpártatót veszek és arra aggatom fel így:
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #22687 üzenetére
És tényleg...nem is értem, az hogy maradt ki nekem. Köszi
Szerintem érdemes gázkart egy félmarkosra cserélni és akkor bármilyen úton gear3/turbo/dual és adagolod ahogy kell.
Ezekben a vezérlőkben épp az a szuper, hogy ha picit húzod finom az összes fokozatban, ha téped akkor megy is. Az istenítet minimotors csak rángatni tud meg mérgeskedni (meg búg vele a motor mint az állat, aminek sokan örülnek, de szerintem marha gáz volt, amikor ment előttem a pro mantés én emg mögötte a warrior x ről sisakban hallgattam, hogy honnan jön ez a csúnya hang...aztán rájöttem
Persze ez az én szubjektív véleményem...már a hang nem tetszés, mert a rángatás, meg a hang az valid, de engem zavar, van aki állítjha, hogy ez neki jó.én nem élem azt a vezérlőt.
Illetve négyszőgjeles vezrélőnek elvileg hatásfoka is jobb. De igen, cserélni kell kijezőt, főkábelt és vezérlőt is. Plusz újra kell kábelezni nagy eséllyel a világítást, dudát meg fene tudja még mit. Persze lehet, hogy közbe lehet iktatni a kaabo-s hub-ot, ami most ezeket vezérli.Amúgy miért érdekel a minimotors cucc? 1 előnye van, motorfék állítható. De ha ki akarnám vágni belőle ezt a verzélőt, akkor warrior x gt (vagy mantis king) tft cuccát tenném bele, mert ott az 5 sebesség fokozatot fullra testre lehet szabni (current, gyorsulás, sebesség limit, fékerő, és pár paramétert ráadásul külön első-hátsó motorra). De mire ezt bele rakod annyiból lehetett volna venni egy gt/king-et amiben akku is nagyobb
Szerintem amúgy faja kis gép a mantis, én éltem, csak véletlen lett egy wolf-om és azóta csak a dupla kormányrúdas futómű jühet szóba -
aDic
tag
válasz
Thunderzolee #22668 üzenetére
Nekem az F25 kb. napi 1%-al meríti az akksit. Állítólag, ha 7 napig nincs használatban (ha jól melékszem a napszára, de valami hasonló), akkor elmegy a vezérlő valami sleep módba, de nyílván ott is merít valamennyit.
Én simán el tudom képzelni, hogy valami raktár mélyén, mondjuk fél évig tárolt példány teljesen csutkára lemeríti az akksit. -
wonka
csendes tag
válasz
Thunderzolee #22670 üzenetére
köszönöm az infot, van egy srác, akinek családon belül van az F40 és a D38 is, azt mondta használatban teljesen azonosak, gyorsulás, kapaszkodás, hatótáv.
persze a gyártó sem minden esetben mond igazat, ugyanaz az alváz, ugynaza a motor sok esetben, max a vezérő más vagy még az sem
tiktok on láttam oroszok szedtek szét g30-at, f2 plust, minden azonos volt (akksi, motor, vezérlő)
De a marketingesek másképp csomagolták be őket, hogy tudj válogatninem lennék meglepve, ha az összes 350w-os motorés vezérő azonos lenne egy gyártási időszakon belül.
mindegy, ezt most megvárom, az F2 plus megrendelésemet meg töröltem. -
st6969
őstag
válasz
Thunderzolee #22668 üzenetére
Sziasztok,
a szaki mondta, hogy 10 cellából 5 kuka. Nem éri meg javítani (ezt írta is valamelyik fórumtárs). Újra kell építeniAz fél roller ára.
Jövök hamarosan a teljes sztorival... -
wonka
csendes tag
válasz
Thunderzolee #22664 üzenetére
köszönöm, rá is írtam privátban, hogy mi lett a dolog vége.
a túltároltat nem nagyon gondolom, tavaly tavasszal kezdték el a forgalamzását. Refurbished darabok lehetnek? azt fel kellene tüntetni talán még az alin is -
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #22656 üzenetére
Sztem az már régen rossz, ha el kell jutnia az ember agyához. Ennek ösztönösnek kell lennie. Hasznos némi terepbringás, terepmotoros "előképzettség". Ott nagyon fontos, hogy mindíg optimális legyen a súlypont.
-
dzsidzsas
tag
válasz
Thunderzolee #22657 üzenetére
Úgy emlékszem, valami dombról jött le, hogy mi történik, ha egy lejtős utcán fékezel és hát maradjunk annyiban hogy nem tudott megállni, nem csak emberi mérték alatt, hanem az után se. Teszt videó volt, nem ment gyorsan. Gondolom csak be volt állítva a fék, hiszen ezzel foglalkoznak, hogy teszt videókat csinálnak. Azért botrollerek vékony kerékkel, ráfékezel,csúszik, de kell idő mire megáll. De amit ott láttam, azt inkább nem próbálnám ki forgalomban.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #22656 üzenetére
Kisebb gépeken nincs annyi fék, hogy orra borulj (még gbooster en sem annyira erős a gyári). Nagyobb géppel eddig sikerült mindig annyira adagolni, ami kellett, egyszer volt, hogy majdnem orra dőltem, de akkor pont lejtő is volt, ahol sok lett az első fék, de időben elengedtem
-
erdosphoto
újonc
válasz
Thunderzolee #22644 üzenetére
A kipörgésgátló funkció (F2 Pro) nekem sokszor annyira lekorlátozta a motort, hogy kisebb bukkanók után alig akart menni.
Kikapcsoltam, erre az egyik kereszteződésnél konkrétan indulásnál úgy kipattant a kezemből, hogy nem előre, hanem az ég felé indult el a roller.
Nagyon vicces lehettem kívülről.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #22649 üzenetére
Hátra kell lépni és bele gugolni... Mondjuk emlékül hátul sincs elég fékerő, mert csak blokkol és csúszik, ami nem lassít eleget.
Amúgy első tárcsa fékek is jól adagolhatók. A bowdenesek (még ha félhidrós is) általában nem is tud annyit, hogy blokkolja az élő kereket. Hídrós meg gyönyörűen adagolható -
wonka
csendes tag
válasz
Thunderzolee #22649 üzenetére
Motorral fékezéskor az első kereket fékezed kb 70%, a tobbi megy hátra, a fizika itt is azonos, de ha nem terhelsz hatrq, konnyen az aszfalton talalod magadat.
-
Genova1983
tag
válasz
Thunderzolee #22644 üzenetére
Nekem is F2 plus van kb. 3 hete, de megmondom őszintén, hogy én sem csináltam klasszikus hatótáv tesztet.
Azért vettem végül a plus-t, mert így amire én használom nincs semmilyen hatótáv para. Munkába járásra (2x6 km) és hobbi célra is használom,de egyszerűen nem is állnék egy huzamban annyi időt a rolleren, hogy kivárjam akár a 10 % alá merülést is.
Nagyon felhasználó és felhasználás függő ez a hatótáv kérdés. -
wonka
csendes tag
válasz
Thunderzolee #22625 üzenetére
köszönöm a a tanácsokat
végül a Segway F2 Plus mellett döntöttem, 148+ÁFA áron (br 187000)
400w os motor (800w peak)
elvileg 55km, ami 40km körül talán tud a valós használatban
szélesebb kormány
kormányvégbe illesztett index
IPX6 akku védelem (többi rész IPX5)
hátsó hajtás
kipörgésgátló (na, erre nagyon kíváncsi vagyok)
2 év garia g30 lehet, hogy jobb, de ott nincs ÁFA és a gari is macerásabb
van valakinek ilyen itt a fórumon?
tapasztalat? -
polo493
tag
válasz
Thunderzolee #22640 üzenetére
ha bejön a szabályozás vége lesz a nyugodt rollerezésnek a rendőr ki fog szedni és büntetés garantált,lesz valami amibe bele tud kötni.
-
balintka
addikt
válasz
Thunderzolee #22636 üzenetére
Az jó hír, örülök neki. Belsős gumis rollert semmiképp nem akartam.
-
balintka
addikt
válasz
Thunderzolee #22633 üzenetére
Köszi! Kell akkor néha pumpalni?
-
wonka
csendes tag
válasz
Thunderzolee #22626 üzenetére
Az utolsó hir az volt marciusban, hogy elkészült és Révész Mariusz átadta Lázárnak? Azóta meg semmi. Sz EU egységes szabalyozas tervezete meg teljesen átalakítaná a piacot a max 20km/h tempóval es a min 30cm es kerékkel. Ez utobbi a szemettelepre küldene szinte mindent, ami most az utcákon van.
A jelenlegi EU szabályozás alapján ha körbenéznek és bárkit megkérdeznek, aki már használt rollert, akkor 500w körül hatarozzak meg a max teljesítményt vagy sehol, csak a 25km/h veszik be a KRESZ be.
Ami egy 100kg os embernek Budán szükséglet, az egy 50kg 16 éves kezében Pesten fegyver. -
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #22626 üzenetére
Nehéz szülés ez. Nem értem, hogy mit tökölnek rajta.
-
wonka
csendes tag
válasz
Thunderzolee #22620 üzenetére
a geekbuying on most van akcióban a d38 kuponokkal 140 ért,
legjobb áron f40 et a forumtársnál találtam meg 144-ért, de már sorbaállás van érte
a G30 magasságra megegyezik, motorteljesítménye (névleges) megegyezik a csúcsokat nem tudom melyik mennyit ad le, 700w és 900w rémlik
bejönne még a képbe az f2_plus vagy a sima f2 is (de ezek már névleges 400w teljesítményűek, amik valószínűleg szabályozás alá fognak kerülni)
szerintem maradok a d38 nál, a d18 is nagyon tetszett a közel 100km alatt
-
wonka
csendes tag
válasz
Thunderzolee #22617 üzenetére
közönöm a tanácsot
a d18 kormánya azonos a d38 al, a kormánycső (teteje) 102cm magas a taposótól, segítenétek az a40 és a neon méreteivel?
A neonnak most túl jó ára van... látezik hozzá esetleg emelő, mint a xiaomi-hoz?
-
fatalista22
tag
válasz
Thunderzolee #22610 üzenetére
Köszönöm a választ. Sok mindent át kell gondolni, úgy látom, de a lengéscsillapító megnyugtatott.
joroller.hu az oldal neve
Pesten használnám, s amerre megyek, ott fele részben a járdán vezet a kerékpárút, s vannak részek, ahol kerékparral is hatalmasakat dob. Van az útban egy pici gyalogos járda is, na ott 10 centis aszfalthiány is előfordul.
15 km a max. 70 kilós vagyok, 165 magas. -
polo493
tag
válasz
Thunderzolee #22600 üzenetére
51cm meg 61cm a kickstandell de még 7cm lehetne hosszabb nekem a g2 max a g3-nak jobb a nyak megoldása több hely van rajta kb.
-
polo493
tag
válasz
Thunderzolee #22596 üzenetére
Nekem a hosszával van baj elég magas vagyok 181 felett nem tudom kinyújtani hátra rendesen mindig mozogni kell vagy a csípőm kezd fájni vagy a térdem nektek kényelmes 20-50km?
Igaz gördeszka állásnál ,vagy egymás mellet nem fáj annyira vagy nem ott, csak úgy meg bénán néz ki az ember rajta mint egy zsiráf -
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #22596 üzenetére
Sztem ez rossz és veszélyes póz. Én úgy állok a rolleren, mint egy gördeszkán.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #22577 üzenetére
Én amikor fix tempón megyek és nem küzdök azért, hogy a gépen maradjak (egyik láb taposón támaszt hátul), akkor pont így állok, hogy két lábam egymás mellett. Nekem így kényelmes és térdem így nem fáj (annyira
). Még xiaomib is így álltam, ha tudtam. Nagy gépen erő miatt nem mindig lehet így ugye, ahogy fentebb írtam is.
48v os elvileg (max 50 körüli voltot ír... Vagy akkor lehet 12s).Az szerintem jó, hogy kis alapterületen le lehet tenni. Hogy a kormányt rakod a retekbe, az valóban egy érdekesebb kérdés. Mondjuk én k motoros kesztyűben megyek (kis gépen lehet nem tenném, az is igaz), így lehet nem is érdekelne.
De ami szerintem bazi jó, hogy éjszaka projector világot pilóta határa és nem csak lent van valami kis fény. Ez szerintem marha okos dolog.
Ha hatótávban és sebességben (persze nem max tempón 69km) tényleg tudná amit ígérnek, 20 közeli kilóval, 12" kerék és megállna 1200 usd körül, akkor még szerintem (!) faja is lenne
-
ridiculous
aktív tag
válasz
-
PociAti
őstag
válasz
19,5 kg a könnyebb változat. A hatalmas kerekek miatt lettek kénytelenek oldalra tenni a két taposót, ami tényleg borzalmasan kényelmetlenné tud válni pár perc után.
Az olcsóbb termék árát 1250 USD-ra lőtték be, mire ideér lesz vagy 600k HUF. Az első példányok 2024 májusára várható. Aztán majd kiderül - mint ahogy a startupoknál ahogy lenni szokott - mennyire sikerül tartani a határidőt, a tervezett árat, a sorozatgyártást... Viszont sapka és póló már rendelhető.Pár paraméter: 12,5-ös kerekek, 500 W-os első kerék hajtás. Meglepő módon, a súlya és kerékméret ellenére csak 100 kg-ig terhelhető. És "Max voltage: 50.2v" ha ez segítség a 36 vs 48 V kérdésben.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee #22578 üzenetére
Furán fog kinézni a fekvőrendőr egy épületen!
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #22543 üzenetére
Igen, én is így vagyok vele. 500+ ezres gép is legyen már akkor +20 eur de ne legalja csatlakozó legyen benne vagy akár igazán nagy gép még 100 és akkor értelmes kábelek is (ami nekik +1-2 dollár ha lenne). Ezek borítanak ki engem is.
-
aDic
tag
válasz
Thunderzolee #22517 üzenetére
Rossz nézni a végét. A video mellett azt írják, hogy másnap agyvérzést kapott és meghalt.
-
válasz
Thunderzolee #22510 üzenetére
Órákig el tudom nézni az ilyen videókat...
-
aDic
tag
válasz
Thunderzolee #22376 üzenetére
Köszi, na ezt nem néztem. Kár, hogy ide nem szállítanak.
Az ok, hogy fizikailag belemegy. De kérdés, hogy a vezérlő is lekezeli-e a nagyobb kapacítású akksit. Vagy ehhez már hack-elni kell pl. a sorozatszámot.
-
Dudee
senior tag
válasz
Thunderzolee #22341 üzenetére
erről az jut eszembe, hogy a családban van egy 16 éves Suzuki, amibe már vétel után nemsokkal beszereltettek egy egyszerű kis kütyüt lopás ellen:
A távirányítón van gombelemes jeladó, az autóban egy vevő. Ha a slusszkulcs kb 15-20 méterre távolodik az autótól (vagy eleve ott sincs), akkor az autóben lezár valami üzemanyag vezetéken. Ezzel így kb 100-200 métert tud megtenni a szemétládája.Mai napig hibátlanul működik, beindítjuk az autót, alapjárat, levesszük a kulcsról a kis fityegőt, arrébbsétálunk és lefullad a motor.
Namármost ezt gondolom hasonlóan kivételesen egyszerűen meg lehetne csinálni egy roller akksivezetékével -természetesen ebben az esetben elektromos megszakítással.
A csóka meg csak pislogna.Natehát, van ilyen kütyü, vagy piaci rés?
-
aDic
tag
válasz
Thunderzolee #22345 üzenetére
Látom nincs meg, hogy poénnak szántam (ebben azért segíthetett volna, hogy ott van mögötte a szmájli).
De vannak akik nem értik, az ilyeneknek mgyarázni felesleges.
-
Chartmen
csendes tag
válasz
Thunderzolee #22331 üzenetére
YouTube teszt videók alatti kommentek illetve Facebook-on olvasgatva elég sokan írták hogy nyikorog, csavar problémák vannak, tört itt meg ott. Értékelésben az árukeresőben többen panaszkodtak hogy vissza kellet vinni. Illetve pont a 3 lite-ra írta valaki hogy nem éppen a legjobban sikerült rollerel.
De persze szubjektív az egész kinek mi jön be.Persze, tetszett neki ezért is jött hogy akkor születésnapi ajándéka lenne.
Hogy miért ez a három?!
D28: Talán ezt minőségibb rollernek találom, illetve egy masszív darabnak.
Lite 3: ez állt talán a legjobban a gyereknek
Okai: talán ez a leg gyerek barátabb a maga rengeteg állítási lehetőségévelSzóval teljesen laikus nézőpontok ilyen téren.
Hatótáv téren egy erős 15-20 km teljesen rendben van szerintem, hogy azért nem óránként kelljen tölteni. De inkább pont mivel gyerek a főbb szempont a strapabíróság, és talán nézve ezt a három említett típust a d28 illetve az Okai jobban bizonyul anyaghasználat téren.Mondom ezt úgy hogy kívülről ítéltem meg, amit látok.De ahogy látom a neon lite lesz a befutó.
Köszönöm átnézem a listát.
-
st6969
őstag
válasz
Thunderzolee #22329 üzenetére
Szuper! Nagyon köszönöm a tippet
Már veszem is fel vele a kapcsolatot -
newwave0507
aktív tag
válasz
Thunderzolee #22294 üzenetére
És mi a véleményed róla ? megbízható roller ?
-
H2o-pok
senior tag
válasz
Thunderzolee #22288 üzenetére
Az okai,niu, meg a többi hasonló is noname,mégis vannak rá hozzászólások,vélemények. Mert szerintem nem minden noname , vagy fantázia nevű termék gagyi, csak épp sokan nem ismerik. Az alis termékek 80% noname,mégis rengetegen megveszik, és használják.
-
pourri
aktív tag
válasz
Thunderzolee #22277 üzenetére
"Zárat vettél már? Végül milyet választottál?"
Nem vettem még semmilyet, sajnos mostanában a munka az összes időm elveszi. -
balintka
addikt
válasz
Thunderzolee #22274 üzenetére
A G2-vel csak a súlya a bajom, amúgy "egyértelmű" választás lenne. Az F2 Pro meg a G30 nagyjából egy súly, csak 2 kilóval nehezebb a mostani gépemnél, de egy 1,5x-es súlyt már nem szívesen vállalnék be.
A G2 itthon ahogy nézem, bőven 300e felett van, gondolom ott is 270-280 lesz minimum, bár nem tudom, mennyivel olcsóbb a dhgate.
Jocy: Köszönöm a tapasztalatok megosztását. Eddig az F2 Pro volt a "befutó", csak ilyen árért nagyon megtetszett a G30, úgyhogy nem tudom, mi legyen...
-
balintka
addikt
válasz
Thunderzolee #22270 üzenetére
Augusztusban meg akartam lépni a cserét. G2 is tetszene, persze
. Ez a 2 hónap tuti?
Annak viszont +6 kg a súlya, ahogy nézem. 18 kg feletti gépet nem igazán akarok... Az E45E se könnyű már a 16-tal.
-
balintka
addikt
válasz
Thunderzolee #22267 üzenetére
Talán a hatótáv, 100 kg vagyok, az E45E elég gyorsan merül alattam. Ráadásul az 300W-os, annál a 350-es is bőven jobb. Egyedül a "teleszkóp" hiánya ami zavar, de a nagyobb kerék lehet kompenzálná.
-
ridiculous
aktív tag
válasz
Thunderzolee #22256 üzenetére
Thunder már nagyon sokszor mondtam hogy rosszul jegyzed be az Okai - hoz a kereket.
Mindig átvariálsz valamit benne helytelenül...így a helyes:
Okai:
Neon Lite........300W 30km 7800mAh
Tömlő nélküli "önjavítós" kerekek 9"
Tárcsafék hátulNeon...............300W 40km 9800mAh
Tömlős kerék elöl 8.5"
Tömör gumi hátul + rugó 8.5"
Tárcsafék hátulNeon Pro.........350W 60km 14700mAh
Tömlős kerekek 10"
Tárcsafék hátul*látom javítottad is, így már okés
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #22171 üzenetére
Nagy király vagy, köszi a képeket.
Na és az infókat is. Amúgy g2 várás vt az alap, de egyelőre több gáz dolgot látom mint sem hogy olyan strapabíró lesz mint g30. Szóval megingtam.
Amúgy g30 piszkálás ügyben 48v és a stb irányban gondolkodom, nem a 36v rendszer piszkálásban. Szóval ha meg nem akarok piszkálni, akkor 30kmh lehet elég is.
De g2 árat még beváron, hátha meg tud majd győzni -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #22155 üzenetére
"Elég lenne, ha nem 15-el, hanem 25-el haladva mérnék a hatótávot. Máris életszerűbb lenne, és közelítene a valós hatótávhoz a megadott."
Vannak országok, akár az EU-n belül is, ahol a maximum sebességhatár 20 km/h.
Miért is mérnék 25 km/h-val a megtehető távolságot?Vannak zónák, ahol 5 km/h-ra le vannak korlátozva, de ahol nincsenek, ott 20 km/h a felső sebességhatár. Miért pont a felső sebességhatáron mérnék a hatótávot? Én se szoktam annyival menni, pedig 25 a megengedett.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #22164 üzenetére
Igen azt tudom. Inmotion mellett szólna hogy rugózik (persze fene tudja hogy), g30 mellett, hogy ha elkapna a tuning láz akkor vannak opciók. Persze jó lenne nem belekezdeni pálcika tuningba
Vagy talán írtátok hogy g30 ból is volt olyan ami már fw vel nem piszkálható? -
KRoli92
tag
válasz
Thunderzolee #22150 üzenetére
74kg vagyok.Emelkedőn nem járok vele. Vettem pumpát. 3.5 barra fújtam. Gyárilag 2.1 volt benne. Így is normális ez a kb 25km-nyi hatótáv, hogy nem járok vele emelkedőn, és a keréknyomás is jó? Köszönöm
-
redjam
csendes tag
válasz
Thunderzolee #22142 üzenetére
Igen, köszi! Én is észrevettem, hogy csak Te lehetsz az.
Sajnos nem tudom eldönteni.
A felsoroltakra szűkült a lista, mint nagykerekű gépek itthoni garanciával.
Igazából az Aovo ES80 és a VOLTAIK MGT 350 is érdekesek, de azoknál gumit kellene cserélni, viszont 10 Ah -s akksijuk van és 350W -os motor.
Szóval úgy érzem kicsit sokat agyalok rajta. -
fradi81
veterán
válasz
Thunderzolee #22104 üzenetére
Köszi ez fontos infó volt, mehet a nem létező összefoglalóba
Akkor mostantól max 40 psi.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee #22103 üzenetére
Igen ,Neon Light . Ha a normál beállítást használom 20 km. Ha lesz erőm kipróbálom a lassabb tempót kíváncsi vagyok többet megy e úgy el.
-
cd930
senior tag
válasz
Thunderzolee #21775 üzenetére
Ma megjött a G30, nekem is volt hozzá számzár.
Azon tűnődöm, hogy érdemes-e jóval jobb zárat venni rá.
Ezek tűnnek gazdaságos megoldásnak:
Velotech94 10k
ABUS 6055K/85 RD SH Bordo Lite 18k (ennyiért volt az Alzán múlt héten, befoglaltam egyet)
Szerintetek? -
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #21936 üzenetére
Mondjuk ez szerintem nem szelessegi fok fuggo, Alaszkaban es Nairobiban is hozza lehet b@cni egy jardaszegelyhez a gumit
-
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #21933 üzenetére
Ez tied? jarda?
-
ridiculous
aktív tag
válasz
Thunderzolee #21904 üzenetére
"Neon...............300W 40km 9800mAh
Tömlő nélküli önjavítós kerék elöl 8.5"
Tömör gumi hátul + rugó 8.5"
Tárcsafék hátulNeon Pro.........350W 60km 14700mAh
Tömlő nélküli "önjavítós" kerekek 10"
Tárcsafék hátul"Rosszul jegyezted be a listádba a kerekeket.
Neon - nál az első tömlős, a hátsó pedig tömör méhsejtes gumiabroncs.
Neon Pro - nál tömlős mindkettő. -
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #21903 üzenetére
Mondjuk ez látszólag nem alja store. És többen meg is kapták dualt. Persze lehet másik hirdetés vt. Nekem alis review rész átláthatatóbb
-
bigdady
nagyúr
válasz
Thunderzolee #21890 üzenetére
Azért csak egy elektromos eszköz
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Thunderzolee #21857 üzenetére
Igen, üléses kellene, méghozzá kényelmes jól párnázott kivitel.
Így utólag visszagondolva emlékszem, hogy kétszer is megcsodált egy hasonló üléses járgányt.
Bár, ahogy olvasom, lehetséges, hogy nem sokáig tudná már használni legálisan jogsi nélkül... -
RaZ0R
újonc
válasz
Thunderzolee #21864 üzenetére
Garis még 2 évig. De úgy tudtam kopó alkatrészekre nem ér.
-
st6969
őstag
válasz
Thunderzolee #21816 üzenetére
Rendben, értem, csak kicsit megtévesztett a helyeslő smiley a "nem zselés gumi" megjegyzésed után, ezért kérdeztem
Ellenben, ezúton is köszönöm a kiárusításos post-ot, először rá sem akartam kattintani a linkre, mondván, hogy ez úgyis az msstore 150ezres ajánlata lesz, amit előző nap majdnem megrendeltem, mivel ennél olcsóbb ez úgyse lesz. Erre 100 alatt behúztamKöszi, hogy ennyit megspóroltál nekem
Egyébként, ha a D28 tömlős gumikkal gyakori lenne a defekt, cserélhető olyan zselésre, mint ami az F sorozaton van? Kompatibilis, kapható külön (érdemes egyáltalán ezen filózni)? Hetente 3-4 alkalommal lesz használva, alföldi kisvárosban, sík terepen, alkalmanként max 5-6km (kivéve kirándulásokon, ill. nyaraláskor jön velünk, ott igény szerint...) -
fradi81
veterán
válasz
Thunderzolee #21791 üzenetére
Igen geekbuying, szóval nálam csavart kell állítani+wd40 kompatibilis spray és akkor egy darabig jó.
-
st6969
őstag
válasz
Thunderzolee #21793 üzenetére
"nem zselés kerekekkel.
"
Vagyis a tömlős kerék jobb, mint a zselés? A D28 a D38-tól csak az egy töltéssel megtehető km-ekben tér el, minden másban ugyanaz?
-
válasz
Thunderzolee #21797 üzenetére
Jah hogy úgy törés. Nekem tényleg nem esett le. Ritkán használom így.
-
atthany
aktív tag
válasz
én is gondolkodom rajta, az ESSENTIALT váltanám le, amúgy még az OKAI lesz 140-ért majd az ALDIBAN
-
válasz
Törés?
-
válasz
Thunderzolee #21791 üzenetére
Ezt ajánlottam én is egy havernak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged