- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
morcosharcos #177 üzenetére
Nem is kell az említett emberke csak úgy ráírt a másikra, ha neki nem tetszett valami, nekem is írt és kb azzal indított, hogy a k.... anyámat, aztán, hogy én ki leszek innen tiltva meg minden hülyeséget írt, csak elég színes megfogalmazással, aztán végül ő kapott bant
-
paljani
aktív tag
válasz
Olyanom nekem se volt… egyszerűen csak a vállalhatatlan dolgokat oda írta nekem. Saját magának válaszolt egy párszor aztán abbahagyta. Igazából rohadt vicces volt a maga a abszurd módján a helyzet.
-
ricsip
addikt
válasz
morcosharcos #186 üzenetére
Ha realista lennék, azt mondanám a statisztikusok jól számolták ki a magyar jobbágyok nyugdíj életkor értékét.
-
ricsip
addikt
válasz
Valahol az is furcsa nekem, ha 20+ éve regisztrált, 10ezer+ hozzászólásos törzsarcokat kitiltanak véglegesen egyik napról a másikra.Nem tagadom, nekem is volt - nem is 1x - pár napos - 1-2 hetes, meg talán 30 napos pihim is. De a végleges törlés, főleg ha hasznos hozzászólós emberről van szó, azért az meredek. Ha privátban fenyegetőzik sokakkal (nem 1 emberrel, hanem tényleg többen is jelzik) az talán még érthető. De valahol azt is érdemes figyelembe vennie a PH tulajdonosának (nem néztem impresszumot h. kié az adataink perpill) h. ez a lapcsalád is a fóruma miatt ért többet párszázezer forintnál. Ha a sorozatos kitiltogatások (akár jó indokkal, akár nem) miatt elpártol a tömeg, megy ez is a hwsw után. Mióta azok is beszántották a fórumukat és ezzel a gagyi diszkusz-al helyettesítették, már semmi szakmai diskurzus nem folyik ott. Csak az a néhány ottragadt fidesztroll-nick-es hülye írkálgatja a posztok alá a baromságait. A hwsw 20 éve még nívó volt, ma meg már csak a főszerkesztős - krafties podcastjukat hallgatom meg néha, amúgy meg totálisan súlytalanná váltak.
-
válasz
Nehéz időket élünk.
Sokan a hétköznapi frusztrációjukat itt vezetik le, netán eltrollkodják a dolgokat.
Alaposan átalakul a fórum, de azért van egy törzsgárda, ámbár ahogy öregszünk sok tagot nem kitiltás útján vesztettünk már el.
-
paljani
aktív tag
válasz
morcosharcos #159 üzenetére
Azért IS!
Valójában elég sokan “radikalizálódtak” a régiek közül is a covid alatt-után és nehezen ment-megy nekik a konszolidált kommunikáció: végletekben gondolkodnak és a legpusztítóbb módon reagálnak a legapróbb “egyet nem értésre” is. Más fórumokon is tapasztalom. Na mindegy is, hiányozni nem fog sem ő sem a többi hasonló.
-
válasz
morcosharcos #122 üzenetére
A HD Sentinel hasznos kis dolog.
-
hapakj
őstag
válasz
morcosharcos #117 üzenetére
Nekem egy toshiba, de mivel a SMART időben jelzett minden adatot lehetett róla archiválni.
Nagyon nagyon rég volt ilyen ajánlás, hogy a merevlemezeket vízszintesen érdemes használni, de elvileg nem volt jelentősége -
válasz
morcosharcos #117 üzenetére
-
hapakj
őstag
válasz
morcosharcos #88 üzenetére
én ingyé gondoltam természetesen
-
cucka
addikt
válasz
morcosharcos #89 üzenetére
De ez amit írsz, ez a HDD-k hátránya. Az nem egy kívánatos dolog, hogy tele van komplex mechanikával.
Egyébként jelenleg 1TB HDD és SSD ugyanolyan árban van.
Én elképedve olvasom itt, hogy "jó még a hdd". Nem jó. A legnagyobb hipertérugrás a számítógépeknél használhatóságban, sebességérzetben az volt, amikor végre kidobtuk a szar hdd-ket és lecseréltük ssd-re.
Szóval tényleg nem gondoltam, hogy bárki ép ésszel 2024-ben HDD-ket ajánlgatna általános célra. Adat archiválásra jók, ott kijön az árelőny, és nem probléma, hogy SSD-hez képest brutálisan, pusztulatosan lassúak, továbbá valszeg nem hajtod egész nap, így a mechanika is tovább bírja.
-
válasz
morcosharcos #83 üzenetére
Az SSE4 pont a Core 2-ben mutatkozott be, az első Core i szériában már a 4.2 jött ki.
-
dabadab
titán
válasz
Igen, erről van szó, a mechanikának van egy minimális ára, ami alá nem tudnak menni, márpedig a HDD-be tényleg finom cuccok vannak (a svájci órák azokhoz képest sehol sincsenek), azok meg pénzbe kerülnek.
-
omfgk
veterán
válasz
R&D viszont az SSD-nél lesz jelentős.
Azok a rétegek nem pakolgatják magukat egymásra.HDD esetén csak 20TB felett van bármilyen agytorna.
A többi le van szarva. -
hapakj
őstag
válasz
morcosharcos #83 üzenetére
Oh köszi, ez alapján megtaláltam. Úgy tűnik a Nehalem-be volt ez az utasítás bevezetve, az meg az első Core i7. Hja, úgy tűnik a Core 2-t vágják.
Nem vagyok a fejlődés ellen, de azért a Win 10-et támogathatnák tovább is. Broadwell, Skylake, Kaby Lake gépek, még ma is bőven potensek -
hapakj
őstag
válasz
morcosharcos #78 üzenetére
Mit mondogattak a Core 2-vel kapcsolatban? Azt tudom, hogy most bevezették egy új utasítás használatát, de az még asszem P4-ekbe is benne volt.
Amúgy csessze meg az MS, hogy az én 7700K-m nem támogatott. Bezzeg a saját kaby lake-es surface szarjaikra kiengedték a Win11-et -
omfgk
veterán
válasz
morcosharcos #76 üzenetére
Pontosan már nem is emlékszem ,hogy milyen volt az első SSD-m, valamelyik jó szar OCZ széria, de arra viszont emlékszem ,hogy a hitem, miszerint a PC alap sebességét a proci és a memória határozza meg, örökre szertefoszlott.
Hiperűrsebesség volt az a szar OCZ is.
Nem játék, meg videóvágás vagy renderelés, hanem egy rohadt aknakereső is gyorsabban nyílt meg.
-
válasz
morcosharcos #68 üzenetére
Amúgy főleg azér van vele mákom, gondolom, mert rengeteg memória van mellette. 32gb ram azért a legtöbb játékhoz overkill 1080p-ben, de még talán 2kban is, a 8gb vram (3060TI) meg megintcsak doszta elég, kb. csak a raytracinget kell leszednem a játékokról 1080p felbontásnál.
-
hapakj
őstag
válasz
morcosharcos #51 üzenetére
Fallout 4 még mai gépen is rossz töltési időben, mindegy mennyi a RAM. HDD-ről meg főleg. Hja, játéka válogatja melyik, hogy reagál, de ahogy a többiek is írják, annyira olcsó már egy 1 vagy esetleg 2 Terás SSD, hogy nem sok értelme van HDD-vel szenvedni.
Nálam amivel játszok mindig SSD-n van és Steam-nek a "move game" featureével könnyű esetleg HDD-re mozgatni és vissza -
válasz
morcosharcos #43 üzenetére
minden nanoszekundum számít-"játékokat kivéve szűk keresztmetszet legyen egy jó HDD
Más játékoknál is szűk keresztmetszet a HDD, pl. az olyanoknál is, ahol nagyobb térképet kell betölteni, pl. MMORPG, vagy Total War típusú játékok. Mikrolagokról nem is beszélve, mert azt is okozhat HDD.
Uraim... miért akartok futtatható állományt HDD-re telepíteni 2024-ben? Nem értem... Nem olyan drága már az SSD... Nekem 2013 óta az oprendszer SSD-n van, akkor az első ilyen cuccom egy Kingston HyperX 3K 120GB SSD volt. Adaton (képek, videók, lemezképek, programtelepítők, stb.) kívül semmit nem tárolok HDD-n, mert nincs értelme.
-
hapakj
őstag
válasz
morcosharcos #43 üzenetére
Ez nem igaz. Vannak egyszerűen szarul megírt játékok. Pl Fallout 4 borzalom HDD-ről. Még SSD-ről is sok a töltés, HDD-ről meg 4-5x annyi idő elviselhetetlen.
De Pl egy Doom Eternal simán jól megy HDD-ről is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged