- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Milyen GPS-t vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Netfone
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
A józan paraszti észt és az egyéb szubjektív megítéléseket ne keverjük ide, a statisztikai adatok már érdekesebben hangzanak. Van-e erről forrásod, amit át lehetne olvasni?
Én személy szerint ritkán a Backblaze statisztikáira rá szoktam nézni, de ott inkább a különböző merevlemezek tartóssága, ami érdekes lehet. Ezeknek a nagy része Enterprise minőségű merevlemez, elég komoly minőséggel, na meg árral is, ami nem biztos, hogy eljut a hétköznapi userhez. Emlékeim szerint a Toshiba MG szériája elég jó adatokat produkál. Abból most jelenleg a 20 terás lemez kerül 130k forintba, míg a lentebb említett szutyok Samsung QVO 8 TB pedig 200k... de tudom, itt nem is az ár a kérdés, hanem a tartósságról beszélgetünk.
Itt egy kép arról, hogy adott idő alatt mennyi SSD ment tönkre és mennyi HDD. Bennem azért felmerül a kérdés, hogy eltelt-e elég idő ahhoz, hogy biztosan meg tudjuk mondani, hogy mennyit bír ki egy SSD? Nem lehetséges-e, hogy a hosszú futamot a HDD-k nyerik? Azt mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy itt a merevlemezek speciális körülmények között működnek. Szigorúan temperált helyiség, a lemezek fizikai elmozdulásának lehetősége nélkül, mondhatni ilyen ideális körülmények nem lesznek otthon a usernél.
De ha a vezérlőelektronika hal meg, az mindkettőnél úgy néz ki, hogy egyik percben még minden fasza, a SMART értékek rendben vannak, a következő pillanatban meg se kép, se hang.
Ezzel kapcsolatban egy jó minőségű tápegység, megfelelően földelt hálózat, plusz egy szünetmentes biztosan sokat tud tenni mindkét típusnál.
Jelenleg tényleg úgy néz ki, hogy az SSD-knek több az előnyük, de hosszabb távon is így lesz-e? Én csak kíváncsi vagyok a témára. -
PTM
aktív tag
Azt értem, hogy az a legolcsóbb, csak általában az SSD-árak tekintetében nem fontosak a 240-es meghajtók, mert túllépett rajtuk a világ. A (néhány) terabájtos meghajtókon keresztül szokták megítélni az árakat, ami a #3-ból is látszik.
Volt valamilyen "price parity" cikk 2015 körül, amit sokan készpénznek vettek, azóta is felmerül néha, hogy mikor kerülnek már fajlagosan ugyanannyiba a HDD-k és SSD-k. Szerintem mondjuk előbb kopnak ki a kicsik után a terabájtos, majd akár az egyre nagyobb HDD-k is. Már most is egyre jobban megéri az amúgy drágább SSD.
A Dacia meg Ferrarit légyszi ne. Bőven elég volt Dr Akulától elviselni az ilyet, hála az égnek, hogy már nem kell.
-
Ok, de minek gyártsanak 120 gigás merevlemezt? Kinek kellene?
Az az érdekes, hogy 2 terás merevlemezt megkapsz 20k forintért [link] , míg egy 2 terás SSD-t majdnem 3x annyiért: [link]
Van létjogosultsága a merevlemezeknek. Nekem a 10 terás Ultrastar is igen szép sebességet produkál HDD létére. Aztán a 10 tera az 10 tera. SSD-ből "csak" 8 terás lett volna 200k forintért és egy f*s QLC-s Samsung QVO-t adnak annyiért. Ez meg egy Ultrastar.
-
-
Nem tudnak 120 gigás HDD-t gyártani? Na ne mondd már. Nekem van egy ~15 éves 160 gigás PATA csatis WD Caviar Bluem. Sőt, még egy 10 gigás Quantum Fireballom is van.
Azért nem gyártanak már "pici" HDD-ket, mert nincs rá igény. 1 tera az már alap kapacitás, az alá nem mennek. Na meg ott azért van egy komoly gyártósor, biztosan gazdaságosabb csak bizonyos kapacitásokat gyártani. Pl. 1, 2, 4, 6, 8, 10, stb.
-
-
Ami nem meglepő, tekintve, hogy az egyik a vezérlőchip meg egyéb mikroelektronikai alkatrészek mellett tele van mozgóalkatrésszel, mechanikával, magyarán többféle gép kell az előállításához, a másik meg valszeg előállításra tekintettel nem bonyolultabb, mint egy flash drive. Wiki legalábbis ezt írja....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- The Crew sorozat
- További aktív témák...
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged