Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
szerintem senki sem beszélt arról hogy megérné mainstream gépekbe HDD-t venni és senki se állítja, hogy ma az SSD prémium lenne.
Ennek ellenére a HDD-knek abszolút megvan a létjogosultsága, akár még end user gépben is.
S abszolút hülyeség szerintem, két ilyen karakterisztikában masszívan eltérő hw-et csak a tárkapacítás alapján hasonlítani. -
hapakj
őstag
lehet it összefüggéstelen dolgokat írni, de 5 éve vásárolt 6 Terás WD Blackem kifogástalanul teszi a dolgát. Ilyen ár érték arányban ma se lehet SSD-t kapni, s pl iso-kat, médiát tárolni teljesen felesleges SSD-n.
25 év alatt nekem összesen 1 HDD-m döglött be.
De még simán szóba jöhetnek alkalmazások is, pl retro játékok, vagy pl a Doom Eternal egyszerűen nem megy jobban SSD-ről. -
-
Ahogy írtam, rendszerpartíciónak (meg egy plusz kis tárhelynek) én is mindenhova ssd-ket használok. Annyi, hogy az asztali gépeimben van HDD is, mindkettőben. ALaptopomban pedig nvme ssd van, az a leggyorsabb masinám töltési időkre vetítve (apró szépséghiba, hogy egy kétmagos x270 ThinkPadről van szó, szal gyenge mint a reggeli harmat).
-
32 giga memória mellől meg egy 8g-s videokarival azt kell mondjam, bármilyen, bármilyen! 3A-s cím vígan elszaladgál, minimálisan több töltési idővel, de már játékban ugyanúgy kb. nulla "beröccenésekkel", mintha egy kettőfeles SSD-ről játszanék. A HDD amit használok nem speckó, WD 7200-as átlagtucatmerevlemez 128 mb cache-sel, meg viszonylag kevés üzemidővel (nincs 2 éves amúgyse), 2 tb a kapacitása.
NVME a kövi nagyobb ugrás sztem, de én úgy gondolom, messze nem tartunk még ott, hogy a lövöldözős "minden nanoszekundum számít-"játékokat kivéve szűk keresztmetszet legyen egy jó HDD, ha amúgy az oprendszer meg a steam/ játékfejlesztő launchere SSD-re van installálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Hálózati / IP kamera
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gitáros topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest