- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
szerintem senki sem beszélt arról hogy megérné mainstream gépekbe HDD-t venni és senki se állítja, hogy ma az SSD prémium lenne.
Ennek ellenére a HDD-knek abszolút megvan a létjogosultsága, akár még end user gépben is.
S abszolút hülyeség szerintem, két ilyen karakterisztikában masszívan eltérő hw-et csak a tárkapacítás alapján hasonlítani. -
hapakj
őstag
hát szerintem már az 1 TB egyáltalán nem mainstream HDD esetében. Mert akinek nincs igénye nagy tárhelyre az amúgyis SSD-t vesz, s mivel nincs igény kis kapacitású HDD-kre azok ára felmegy. Szóval ez az árparitás csalóka.
Most 20 000 egy 1 Terás HDD. Én még 12 000-rt is vettem egész márkásat évekkel ezelőtt, amikor egy olyan SSD 100 000 fölött lehetett.
-
hapakj
őstag
válasz
morcosharcos #117 üzenetére
Nekem egy toshiba, de mivel a SMART időben jelzett minden adatot lehetett róla archiválni.
Nagyon nagyon rég volt ilyen ajánlás, hogy a merevlemezeket vízszintesen érdemes használni, de elvileg nem volt jelentősége -
hapakj
őstag
lehet it összefüggéstelen dolgokat írni, de 5 éve vásárolt 6 Terás WD Blackem kifogástalanul teszi a dolgát. Ilyen ár érték arányban ma se lehet SSD-t kapni, s pl iso-kat, médiát tárolni teljesen felesleges SSD-n.
25 év alatt nekem összesen 1 HDD-m döglött be.
De még simán szóba jöhetnek alkalmazások is, pl retro játékok, vagy pl a Doom Eternal egyszerűen nem megy jobban SSD-ről. -
hapakj
őstag
Pedig valszeg jól írta, hogy nem tudnak 120GB-s HDD gyártani 5k-ért. Mert nem a kapacítás számít, hanem hogy maga a vezérlőelektronika + a mechanika drágább mint 5k.
Egy darab nyákra meg rápattintani egy bóvli vezérlőt + flashchipet meg lazán meg van 5k-ból.
Azok a régi HDD-k sem 5k-ba kerültek, hanem lehet többe mint ma egy 2 terás SSD. -
hapakj
őstag
válasz
morcosharcos #88 üzenetére
én ingyé gondoltam természetesen
-
hapakj
őstag
válasz
morcosharcos #83 üzenetére
Oh köszi, ez alapján megtaláltam. Úgy tűnik a Nehalem-be volt ez az utasítás bevezetve, az meg az első Core i7. Hja, úgy tűnik a Core 2-t vágják.
Nem vagyok a fejlődés ellen, de azért a Win 10-et támogathatnák tovább is. Broadwell, Skylake, Kaby Lake gépek, még ma is bőven potensek -
hapakj
őstag
Hát egyébként a RAM az igazából csak a háttértár gyorsítótára
Csak eléggé programozni kell a használatát
Igazából az csak a CPU-k sajátossága a sok level cache működését elfedi a HW.
Videókártyáknál a minél hatékonyabb működés érdekében, még az onchip cachek használatával is neked kell bajlódni -
hapakj
őstag
Szerintem itt amúgy a vita nem azon, megy rendszermeghajtónak meg swapnak elengedhetetlen, hanem hogy esetleg más területen lehet kompromisszumot kötni. Pár éve már nekem is kevés volt az 500GB-s SSD, de még sajnáltam a kp-t egy 2 terásra. Abban az időben jó szolgáltatott tett egy WD Black és még ma is jóval ideálisabb ezen tárolni sok adatot, mint egy SSD-n (tudod, a linux telepítő iso-k
)
-
hapakj
őstag
válasz
morcosharcos #78 üzenetére
Mit mondogattak a Core 2-vel kapcsolatban? Azt tudom, hogy most bevezették egy új utasítás használatát, de az még asszem P4-ekbe is benne volt.
Amúgy csessze meg az MS, hogy az én 7700K-m nem támogatott. Bezzeg a saját kaby lake-es surface szarjaikra kiengedték a Win11-et -
hapakj
őstag
BTW, azért az SSD mellett már az olyan mindennapi feladatok is szólnak mint nagyobb mennyiségű adat letöltése. Azért az úgy meglepett, hogy Steam letöltésnél a HDD volt a bottleneck és ment 100%-on, miközben a net sávszél még bőven engedte volna. Azért ez már egy kissé gáz kategória, pedig a WD Black azért tud 250MB/s-ekkel írni.
-
hapakj
őstag
válasz
morcosharcos #51 üzenetére
Fallout 4 még mai gépen is rossz töltési időben, mindegy mennyi a RAM. HDD-ről meg főleg. Hja, játéka válogatja melyik, hogy reagál, de ahogy a többiek is írják, annyira olcsó már egy 1 vagy esetleg 2 Terás SSD, hogy nem sok értelme van HDD-vel szenvedni.
Nálam amivel játszok mindig SSD-n van és Steam-nek a "move game" featureével könnyű esetleg HDD-re mozgatni és vissza -
hapakj
őstag
válasz
morcosharcos #43 üzenetére
Ez nem igaz. Vannak egyszerűen szarul megírt játékok. Pl Fallout 4 borzalom HDD-ről. Még SSD-ről is sok a töltés, HDD-ről meg 4-5x annyi idő elviselhetetlen.
De Pl egy Doom Eternal simán jól megy HDD-ről is.
-
hapakj
őstag
Hátde. Olcsóbban vettem Samsungot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest