- One mobilszolgáltatások
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Google Pixel topik
- Magisk
- Korrekt belépőt hozott az Infinix
- Mobil flották
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Akkor az lesz, hogy mind ugyanaz a fajta Seagate volt. SFF-ben voltak, lényegében az "állítva építettem be" azt jelenti, hogy a gépház álló kialakítása miatt állítva voltak használva, de szerencsére amúgy winnek ott volt mellettük a kis 120-as SSD, szal nem volt vészes a dolog. Meg ahogy más is írta, a HDsentinel jóelőre jelzett.
-
-
-
-
Asszem 2015-ben business szegmensben már a leggyakoribb kialakítás az egytányéros, azon 500gb-nyi tárhelyes HDD volt, a legtöbb business class Desktop meg Small Form Factor gépben az volt akkoriban vagy 2-3 évig, én számtalan ThinkCentre m8x meg m9x szériát, vagy éppen a Dell 3010 3020 3030 szériákat szedtem szét, mikor win10-re segítettem átállítani jópár ügyvédi irodát vagy 3-4 éve, és gyakorlatilag mindben ez volt, pontosabban Seagate meg WD 500 gigás, 1 platteres merevlemezek. Nagyon ritkán 2 tányérps 320-as, és minden esetben 7200rpm.
szerk: ja, és persze ezekből a gépekből mi is kiszedtük/elajándékozgattuk a hdd-ket (tesztelés nélkül), mert olcsó volt a 120 gigás ssd, és nyilván arra raktunk oprendszert a kollégáknak, hogy azé' ne szopjanak a lassú böngészéssel/cégnyilvántartással/jogtárral.
-
Ahogy írtam, rendszerpartíciónak (meg egy plusz kis tárhelynek) én is mindenhova ssd-ket használok. Annyi, hogy az asztali gépeimben van HDD is, mindkettőben. ALaptopomban pedig nvme ssd van, az a leggyorsabb masinám töltési időkre vetítve (apró szépséghiba, hogy egy kétmagos x270 ThinkPadről van szó, szal gyenge mint a reggeli harmat).
-
Igen, ez is igaz, ugyanúgy olvasható a wikin
Nemtom, én nem kardoskodom amúgy egyik mellett se, de hogy nem fogok kibxxni semmit, aminek ábszolutte hasznát látom, az tutik.élet. Nem számít, hogy amúgy lenne rá pénzem, elvi dolog, hogy amíg valami használható, és nem jár aránytalan érdeksérelemmel a használata, addig használatban tartom. Ezér van 16 éves corollám pl. Vehetnék egy szebbet, flancolni, de műszakilag jobbat nem igazán, csak ugyanolyan jót. Vagy mondjuk még hibridet, az egyébként is jó fogyasztáson farigcsálni, de az elv ugyanaz, amíg valami jól, kielégítően működik, addig nincs csere. -
Ami nem meglepő, tekintve, hogy az egyik a vezérlőchip meg egyéb mikroelektronikai alkatrészek mellett tele van mozgóalkatrésszel, mechanikával, magyarán többféle gép kell az előállításához, a másik meg valszeg előállításra tekintettel nem bonyolultabb, mint egy flash drive. Wiki legalábbis ezt írja....
-
Sztem fogják. Vmilyen formában, most vagy fizetőssé teszik a szeku frissítéseket magánszemélyeknek, vagy megbíznak valami 3. céget azzal, hogy adjon támogatást a még azt igénylő magánfelhasználóknak (vállalatinak lesz microsoftos fizetős +3 év support, évente emelkedő díjjal sajna). A külsős cég már csak azért is sanszos, mert így a felelősséget is letolják magukról a nemvállalati felhasználók vonatkozásában.
-
-
-
Win11-nél feltolták végülis a 23H2-ben a követelményt az OS-nek 240+gb-os tárolóra, vagy nem sír még ha 120-asra telepíted? Azt tudom, hogy a core2 architektúra már elvileg nem fog vele jövőre működni, legalábbis nagyon mondogatják, de volt valami kavarás a tárhellyel is........
-
-
-
válasz
morcosharcos #68 üzenetére
Amúgy főleg azér van vele mákom, gondolom, mert rengeteg memória van mellette. 32gb ram azért a legtöbb játékhoz overkill 1080p-ben, de még talán 2kban is, a 8gb vram (3060TI) meg megintcsak doszta elég, kb. csak a raytracinget kell leszednem a játékokról 1080p felbontásnál.
-
" bármilyen! 3A-s cím vígan elszaladgál minimálisan több töltési idővel, de már játékban ugyanúgy kb. nulla "beröccenésekkel", mintha egy kettőfeles SSD-ről játszanék"
Nem azt írtam, hogy ugyanolyan gyors minden, pláne nem egy pci-e csatolós ssd-vel összehasonlítva. A fentit írtam. -
-
-
"Még SSD-ről is sok a töltés"
Ha még SSD-ről is sok a töltés, akkor az régen rossz
Egyébként a Fallout 4 az valamikor 10 éve volt 3A title, nem? Most ha előveszek egy Cyberpunk 2077-et, azon kívül, hogy hosszabb ideig tölt be, 32g ram 8g vram mellett nálam tökmindegy, hogy hdd-re vagy ssd-re telepítem (akár 60fps max beállításon 1080p-ben, akár 2k-ban mediumon 144 fps-re korlátozva). Igaz, ez csak egy darab játék, de ugyanebbe a kategóriába tenném kb. az összes storydriven singleplayer fps-t, meg rpg-t amit az utóbbi 5 évben kiadtak. Jópárat kipróbáltam, vegyesen HDD-ről meg SSD-ről. -
32 giga memória mellől meg egy 8g-s videokarival azt kell mondjam, bármilyen, bármilyen! 3A-s cím vígan elszaladgál, minimálisan több töltési idővel, de már játékban ugyanúgy kb. nulla "beröccenésekkel", mintha egy kettőfeles SSD-ről játszanék. A HDD amit használok nem speckó, WD 7200-as átlagtucatmerevlemez 128 mb cache-sel, meg viszonylag kevés üzemidővel (nincs 2 éves amúgyse), 2 tb a kapacitása.
NVME a kövi nagyobb ugrás sztem, de én úgy gondolom, messze nem tartunk még ott, hogy a lövöldözős "minden nanoszekundum számít-"játékokat kivéve szűk keresztmetszet legyen egy jó HDD, ha amúgy az oprendszer meg a steam/ játékfejlesztő launchere SSD-re van installálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Építő/felújító topik
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest