Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
smokiii1
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Tudom. Sokat hallottam már róla, de most vagyok itt először. Ezért is írtam hogy természetesen Pród.
-
diablo1984
veterán
válasz
@mriya@
üzenetére
Én csatornán horgászom többnyire(mert ott van horgásznázam), 30as monofil a főzsinór, 10es fonott az előke. Eddig elég volt, pedig gyakran beugrik a nádba a hal, ma hajnalban is csónakáztam, mert az elektromos kapásjelző nem jelzett, egy 2,5es ponty meg kedvére vitte a cuccot a nádba.
Meg itt a csatornán minden is úszik a vízen, többnyire gaz, de volt már, hogy csónak méretű sásszigetet vontattam vissza ezzel a cuccal. -
diablo1984
veterán
-
@mriya@
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Kíváncsi voltam, ki akad fent rajta.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Legtöbbször egy nádsziget mellett horgászom, ott nem lehet finomkodni.
A megakasztott halak az esetek elenyésző részében indulnak a nyílt víz felé, ráadásul még ott is tele a víz bedőlt fákkal.
Tavasztól őszig mégis ez a kedvenc helyem, mert itt legalább békén hagynak a turisták.
-
smokiii1
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
-
KunEmber
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Értsd: 5-10 kg-os halra optimalizált light felszerelés
Mriya más ligában játszik, lásd a felette lévő képet. -
jjohn
aktív tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Hallod azért az jó peca volt, szép fogásokkal! Gratulálok!
Imádom Dunát, igaz néha semmi, de ha beüt akkor élmény. Most nem sokat apadt kb 4 cm, a múltkori 20+hoz képest.
Hát és sem gondoltam volna amikor megmerítettem hogy ekkora lesz, még jó hogy szépen akadt a 10-es Gamakatsu 2260. Volt hogy egy nagyobbacska lerúgta magát nálam is, 1 hónapja kb. Az baj még a hosszú évszázadok sem tanítottak meg türelemre
, a végén szoktam elbaltázni ha bénázom.
Én 16-os előkével tolom mert párszor megtréfáltak már. -
hermanyi
addikt
8 tol délig voltam . A víz kb 10cm ert apadt ez idő alatt . A tegnap át nem engedett hajók mind ma mentek
Így nagyon gyorsan fogyott a kaja . Rengeteg vasdobáló is volt lent és mind azt a 25-30 métert dobálta én meg középen KB 12.2 m
Amúgy 16db halam volt és kb 6kiló az egész . 2 szebb halam lett meg amik párban úgy 4 kilót nyomtak a többi kicsi szilva és 1 paduc és egy balin. Nagy horgot semmi sem vette fel, így 14 es Sode-val pecáztam 12 es előkén . Sajnos (szerintem ezért ) ment el életem Dévérkeszege is . KB 15 percig kardoztam vele és a végét elkapkodtam kipattant a horog szákolás előtt . Úgy 4 kilóra saccoltam . Brutálisan nagy és vastag volt ,de a 12 es előke és a vékony horog miatt szinte azt csinált amit akart . Keresztbe fordult és csak vitte a víz lefelé lefelé. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Nagy eséllyel találsz. Ha nincs eredeti spicc, akkor a többi tag hosszából könnyen kiszámolod milyen hosszú lehetett. Ha rövidebb a spicc, amit veszel, az eredetinél, nem nagy gond, pár centivel rövidebb a botod. A hosszabb a nagyobb baj, ha felszerelve szállítod, mert a spicc túlér a többi tagon, és eléggé sérülékeny.
Kis odafigyeléssel mostanában nem törtem spiccet:
- Dobás előtt megnézem nincs-e a bot végére tekeredve a zsinór. Meghúzom a főzsinórt az orsónál a szerelék felől, ha nem jön szabadon, hanem szorul, akkor megnézem.
- A felszerelt botot óvatosan veszem ki a botzsákból, vagy a kocsi csomagtartóból, meggyőződök róla, hogy horog, karabiner nincs-e másik botba, szövetbe akadva.
- Csalizásnál körültekintően helyezem el a botot, ne dőljön el, ne döntse fel a szél, ne akadjon a spicc faágak közé. Legjobb megoldás: [link]
- A vékony, érzékenyebb spiccű botokhoz a neoprén pánton kívül ilyet is teszek: [link]
- Távdobó, bordás kosaras készségnél a kosarat is a tagokhoz rögzítem egy pánttal.
Ezekkel a kis odafigyelésekkel elkerülöm a spicctöréseket, sérüléseket, ezeket saját káromon tanultam...Ti meg tanuljatok más kárából....
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Az lesz. Elviszem egy nagyobb boltba. Amúgy 2.7 mm a toldásos rész. A teljes hosszát sajnos nem tudom, mert ugye így került hozzám, hogy már nem volt meg az utolsó rész
-
jjohn
aktív tag
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszi!
pont most jött az e-mail az OVSZ-től, hogy lécci menjek megint vért adni. Akkor már behúzom ezt is. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Vidd be az utólsó tagot (amibe a spicc belemegy) egy nagyobb horgászboltba, ahol vannak spicceik. Esélyes hogy tudsz bele találni, vagy keresnek neked.
Tolómérővel lemérheted az átmérőt a spiccen, meg ugye a spicc hossza..De nem ajánlom hogy így rendelj, a belepróbálás a biztos módszer.
Először írnék egy mailt a Carp Zoomnak, magyar cég: [link] Nem hiszem hogy van még ehhez a bothoz spiccük, de az esélyes, hogy valamelyik mostani széria spicce jó hozzá, biztos segítenek. Ha nem megy, akkor az elején leírt turkálós módszer.
Van egy tucat feeder botom, mindegyikhez tudtam szinte turkálni spiccet, De unalmas téli pakolászásnál méregettem, próbálgattam is, vannak kompatibilis szériák (Pl Döme Master Carp Pro és a Cormoran Speciland feeder spiccei teljesen jók egymáshoz).
Amúgy ha tolómérővel leméred a spiccek toldásos részét, akkor 2,4-3,2mm között van a legtöbb. Legalábbis az enyémek.
-
@mriya@
őstag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Méret szerint keresd a spiccet, ne márka alapján!
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Van egy régebbi Carp Zoom Tiger Zoom 2.70 picker botom. Sajna egy spiccem van hozzá, annak is utolsó gyűrűje letörött. A neten egyedül a zsfishing.hu-n találtam hozzá, de ők már nem foglalkoznak a webes rendelésekkel, mivel hamarosan bezárnak végleg. Valaki nem tud esetleg hozzá valót? Én már kerestem szinte mindenütt, de nem találtam sehol
-
Zoli bácsi
őstag
Ha valaki véradó.......Ha beregisztrál a Pecaplázánál, feltölti az igazolást a véradásról, kap egy ötezer forintos kupont.
[link]
Végül is egész nemes dolog az embereket ösztönözni véradásra, mondanám, de ez is csak reklám nekik. Én nem böködtetem magam a kuponért az tuti, de ha valaki úgyis véradó..Használja ki!
Irgum burgum, meg ne lássam még egyszer hogy a "kékekre" fújtok! Az Energofish, láthatjátok, a véreteket akarja...!
-
Grillo
őstag
Na, kiderült, miért volt annyi hely este a mólón. Konkrétan nem lehet ott horgászni 10-23-ig. Összevesztek a hajósok meg a horgászok, oszt megoldották.
Reggel voltak ellenőrök 8 körül, 5 éve először találkoztam velük.
Na mindegy, a kényelmes esti.meg a helyett kelhetek ugyan úgy korán, mintha dolgozni mennék... -
jjohn
aktív tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Remélem jót pecázol!
Én tegnap voltam, hogy apadni kezdett, de ekkorát még nem nulláztam 2 géb. Na mondom hol van múltkori 8 kg paduc
? Más semmi pedig néztem 13 15- méteren aztán beljebb 20 -25.
Tőlem jobbra rakóztak, nekik annyiból volt szerencséjük, hogy pár patkó beugrott, de aztán semmi. Az egyik helyi erő is, pár hal után haza indult, neki sem ment a gyors kezdés után.
Rohamosan ment vissza a víz, egy jó 20 centit ment le a 3 óra alatt. Ja meg folyamatos rablások voltak a közelben, gondolom paráztak egy kicsit a halak.
Na majd legközelebb, az előre jelzés szerint még vagy 30 cm fogyás várható, aztán megint 20 centi plusz.
Görbüljön !!!!!! -
-
-
KunEmber
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Érdekes... A megye honlapján ez olvasható róla: "TILOS HORGÁSZNI! Az Esztergomi Kis-Dunában."
https://www.kemhesz.hu/index.php/szoevetseg/vizterueletek
-
4Grider
félisten
válasz
galervin93
üzenetére
A víztérkódja 11-064-1-1 és nem érvényes rá az összevont területi jegy. Mint ahogy egy csomó öbölre sem.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Nem is kéne, az Duna. Ami a védműven belül van az a folyó, akkor is ha egy büdös 20 centi mély kiszáradó kubik.
-
galervin93
addikt
Vajon az esztergomi Kis-Dunára jó az országos jegy? A vízterületek listájában nem találom.
-
Grillo
őstag
Na tegnap este volt egy 2 órás horgászat a szigligeti mólón, 5 méteres spiccel, kevés etetővel, kb 4 méterrre, fenéken 2-3 darab csonti. Elsőre pici keszegek jöttek 3 darab, aztán jött pár törpe, mondjuk a nagyobbakból, végül már sötétben egy jó 40 dekás dévér.
Nem volt senki rajtunk kívül, ez a hűvös idő elvitte a tömeget, szerencsére.
Mondjuk a víz a keddi vihartól még elég zavaros, de majd meglátjuk, egyenlőre nem rossz. -
-
T J
tag
Mindenkinek köszönöm az ötleteket.

-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Az alsó képen lévőt csaligyűrű néven keresd. Van hozzá egy kis szerszám, ami megkönnyíti a csalizást, érdemes beszerezni. [link]
Próbáltam én is a horogbefordítókat. Nekem drasztikusan lecsökkent a kapások száma, én is kisebb csalinál-horognál próbálgattam. Aztán lehet csak véletlen volt. Pedig még átlátszó szilikon horogbefordítót is vettem.
Próbáld ki, lehet neked beválik. Azt gondolom, igazából nagy horgoknál, nagy csaliknál, bojlizásnál van értelme.
@mriya@: Köszi. Azért olcsóbb így is. Itthon pár ezressel többért van 2+1-es legolcsóbb DAM, meg Carp Zoom.
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ali számolta ki a sarcot, dajcse post küldte a csomagot.
13600 volt cuzammen.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
-
hermanyi
addikt
hu bakker visszaolvastam eme pár 100 hszt ,míg nem voltam
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
@mriya@
üzenetére
Alijs? Ha igen:
Most hogyan van ez, megrendeled, mint eddig, aztán itthon ÁFA?
Érdemes még Aliról rendelni..?
Én már nem is nézem egy ideje az Alit.Szilágyi84: Szerintem nem, így nincs értelme. De lehet jobb lenne az akadás, ha a horog mellett kínálnád fel a csalit, akár úgy hogy ráhúzol a horogra egy szilikon hajszálelőkét.

Szerk:
Ez is jó ötlet:
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok
Kezdőként kérdezem , hogy horogbefordító gumit fenekezéshez érdemes használni ,ha nem bojlis , hanem csak a horogra van 1 db 8 mm-es popup/wafters ? Köszönöm -
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Eva nyelet körömkefével, ronggyal lehet tisztítani. Újjá lehet varázsolni.
-
jjohn
aktív tag
Ez így igaz, ha keszegezel biztos beüt a ponty. Azért szeretek keszegezni mert pörgős nem unalmas és jöhet potyka is. Nem egyszer jártam úgy, hogy spicceztem, jött a keszeg 1x csak elhúzás akasztás, és majd szakítás jött a potyek. Akkor még nem voltam begumizva. Váltás match bot, keszeg van ponty egy szál se, de legalább volt élmény. Pedig a match-et is ugyanúgy szereltem mint spiccet fixre. Ja és zsinór vastagság, előke sem volt nagyon más. Jó persze az úszó merülése nem ugyan az mint spiccen, de nem vízközt húzták el. Hanem mikor szépen nyugodt a fenéken. Gondoltam nézzük meg újra spiccel, ugyanúgy keszeg jött, majd ponty szakítás és ennyi. Na attól kezdve begumizva spicc és 3 kg-ig jöhettek a potyekok.
Persze azért match-el is fogtam pontyot, csak az érdekesség ami lezajlott. -
beci
őstag
Koszonom mindenkinek a tanacsokat.
Spiccbot nekem is jatszik unalomuzesre.
Remelem a maradek 3 ejszakaba jon egy fotora erdemes peldany.
-
koko52
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
asszony öl meg ezzel a rajta hagyom dologgal. Olyan szép, ahogy pöndörödik fel a portól a széle. Szerinte eladáskor jobb, mert olyan mintha új lenne. Mondom neki, igen te meg nézegeted ezt az undormányt a másik meg majd élvezi. Logika? Ilyenkor letépem, probléma megoldva.
-
törölt tag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Maximum akkor lenne értelme rajtahagyni vsz ha el akarod esetleg adni a botot rövid időn belül. De akkor se sok. Parafának semmi baja nem lesz évtizedek alatt se ha leszeded a fóliát. Nem beszélve arról mennyivel jobb lesz a fogása vizes kézzel megfogod a fóliát még kirántja a kezedből a nagy hal. Vannak 20 év körüli parafanyeles botjaim is de semmi gond a parafával rajtuk. Max ha egér van ahol tárolod az megrághatja.
vagy ha abba tűzöd mindig a horgot akkor lyukacsos lesz. De előbb avul el teljesen a felszerelés minthogy a parafa nyél tönkremenjen. -
törölt tag
Ha meg nincs repcéd kéznél vagy búza vagy ilyen keszegeknek való aprómag , akkor csúzlizz be néhány marok főtt, vagy áztatott kukoricát . Etetőkosaras cucc a kosárba valami olyan büdös jellegű kaja, halibut pellett is jó ha megáztatva össze tudod gyúrni. A horogra kukorica 1 szem . A kárász meg a nagyobb dévérek is rámennek . Pisztrángtápot szoktam a kosárba tenni, hát nyáron sötétben sokszor van úgy bedobok rárakom a jelzőt és mire leülök már valami lökdösi a kosarat.
Keszegek , kárászok. De ezek azért nem olyan könnyen veszik fel ezt a félkemény kukoricát, van ideje a pontynak is. Jó nagy gombócot szoktam belegyúrni ne egyék fel 1 perc alatt a keszegek. Szoktam még a kajába keverni szemes főtt kukoricát legyen ott még valami a kosár mellett. Ezzel minden egyéb etetés nélkül is éjszaka kellene jöjjön a ponty. -
törölt tag
Aprómagos etetés nagy mennyiség fél diszperzites vödör leforrázott repce, nagyon kevés kukoricával . Aqua pisztrángos pellet rágyúrva az ólomra vagy kosárba. Csali 1 szem főtt kukorica de olyan keménységű amit keszeg nem tud leszedni, nehogy az üres horog mellett ülj. Ha ezen este 7-től éjfélig nem lesz pontykapás akkor valami komoly árulás van a hellyel.
Ha csak nagyobb pontyokra mennél akkor tigrismogyoró csalinak az egyiken hóemberben a másikon 1 szem kikönnyítve hungarocell belenyomva de ne lebegjen a horog . Az ólomra ha csónakkal húzod be nyomjál rá egy kétökölnyi nagyságú kukoricacsíra pellet gombócot amiben van néhány szem tigrismogyoró . Szép pontyokat fogtam már így de ez tökölősebb műfaj mert a kis telepített pontyok nem annyira szeretik a tigrismogyorót úgy vettem észre, ritkább rá a kapás de nagyobb méret.
-
KunEmber
senior tag
Most őszintén, ha a tervezőmérnökök szerint jobb lenne a bot azzal, ha rajta van, miért nem csinálják fixre?
-
Zoli bácsi
őstag
Nekem is van több olyan botom, ami több éves, és rajta van. A 2014-ben vett Cormoran Speciland-ról pár hete vettem le, mert befolyt a víz a fólia alá, gyorsan lekaptam, míg rohadni nem kezd. Elsötétedett a parafa, körömnyi részen. Amúgy ha szárazon van tartva, nem kerül víz a fólia alá, látszólag nem lesz baja. Ezt a botot használom pedig rendszeresen, bár megmattult a fólia, azért hagytam rajt, mert könnyebb letörölni az etetőanyagot a nyélről.
Bár kétségtelen, hogy a parafa fogása jobb, elegánsabb.
Ezeket az EVA szivacs nyeleket nem szeretem, beleül a kosz, nem is lehet rendesen (Legalábbis nehéz) letakarítani.
-
sasa311
veterán
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Én sosem szedem le, van 20 éves botom is amin rajta van, látszólag semmi baja a parafanak alatta.
-
-
saen
veterán
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Szedd le mielőtt berohad alatta a pára/nedvesség.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek az új bot nyelén (parafa) érdemes rajta hagyni a fóliát? Vagy inkább szedjem le? -
galervin93
addikt
Felszíni jelek, esetleg radarral láttál halat?
Akad még opció, partmenti részek, ahol tudnak közlekedni a halak, vagy valami pici mélyedés, gödör, ahol csak 10-20 centivel, de nagyobb a víz, és esetleg kemény(ebb) az aljzat, hátha... De persze így is előfordulhat, hogy (most) nem szívesen tartózkodnak ott a halak.Én meg napok óta szerencsétlenkedek a videó szerkesztéssel, de végül sikerült emészthető formába varázsolni, így látványosabbak lettek 15-e és 17-e.

-
beci
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Radaroztam. Total egyforma.
Most azt probalom, hogy 2 orankent mashova dobok. Talan... -
beci
őstag
Sziasztok. 3 napja kint vagyok Rsd-n, Szigetbecsen.
Eddig nulla kapás...
Amit eddig probaltam: tobb fajta bojli sullyedo vagy epp lebegtetve, tigrismogyoro lebegtetve.Halibut lebegtetve. Rovidebb,hosszabb hajszaleloke,fonott es bevonatos...
Etetés kukorica,bojli,halibut.
Van otlete valakinek,mit lehetne meg csinalni? -
Zoli bácsi
őstag
válasz
üzenetére
Delphin Bronx 2G [link]
Delphin Iton [link]
Részemről ezeket merem ajánlani. Rod-podból az első generációst használom, ez csak jobb lehet..ennyi pénzért hibátlan.
Ahogy a jelző is, AA elemekkel megy, hozzá adják, marha sokat bír, vannak hozzá a segédvillák, hogy ne kapja ki a hal a botot....
Más: Azt mondta ma a doktor bácsi, nem kéne annyi húst zabálni, köszvényes leszek (vagyok..?).....Gondoltam, ha 50 fölött vizsgálgatják az embert, találnak valamit...
Azt mondta egyek halat, úgyis pecázok...Szóval..
-
[link] ez én vagyok
-
@mriya@
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
-
galervin93
addikt
válasz
@mriya@
üzenetére
Csak az nem hidegfront.
Ezek mind külön fogalmak, jelenségek, képződmények... 
Grillo, köszi! Alaposan alá is becsültem.

Voltam ma 2 órát úsztatni a Dunán, sajna az apadás nem tetszett a halaknak, bent ugráltak, meg hát én is bénáztam, szóval ma nem sikerült semmi. Szerdán reggel jön a következő próba enyhe áradasban, jobb előjel.
-
-
Grillo
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
160 perc alatt készült a kép, valahol pont szembejött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- darkFlash CF8 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Így nagyon gyorsan fogyott a kaja . Rengeteg vasdobáló is volt lent és mind azt a 25-30 métert dobálta én meg középen KB 12.2 m
pont most jött az e-mail az OVSZ-től, hogy lécci menjek megint vért adni. Akkor már behúzom ezt is.