Hirdetés
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
válasz
Sungoo
üzenetére
Az ingatlanok külön helyrajzi számon vannak nyilvántartva, így igény szerint akár egymástól függetlenül is megvásárolhatók. A tó az apartmanokkal, faházakkal, horgász bolttal együtt : 180.000.000 Ft. A rendezvényházat a hozzátartozó épületekkel együtt: 120.000.000 Ft-os áron kínáljuk.
-
mano660
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én is kitöltöttem, sikeres vizsgát kívánok!
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
hétvégén tervezek egy pár órát ,csak találni kellene mélyebb vizet . Árasztó rettenetesen akadós lett
-
jansky1
senior tag
Régen kavicsbányaként funckionált ez a tó. 14 ha. Csak a tulajdonosok és meghívottak horgászhatnak rajta. Elképesztő mennyiségű ez a méretű keszeg és a kilónál nagyobb kárászok. Nem szokásom bojlozni, de a nagyobbik feederre feltettem 24-es waftert, arra a horogra is felküzdik magukat.
Tök poén, de gilisztával és natur unival pisztráng is fogható. Feketesügér is van. Törpe nincs.
Pár régebbi kép.
Viccen kívül, pillanatok alatt megfogható mennyiség. [kép] [kép] -
Sungoo
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Kitöltöttem én is, sok sikert a fiatalnak!
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Nagyon kicsi a víz
-
jjohn
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szívesen kitöltöttem neki a kérdőívet.
-
jansky1
senior tag
Mockosz kisz hobbitkák, akarom mondani dévérek nem hagynak békén. [kép]
Vagy a harmincadik
A képen termékelhelyezés látható
-
saen
veterán
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Én kész szerelékekkel szeretek járni békéshalazni, azt csak fel kell kötni. Annyi befelér... Vízparton én se kezdek el szerelgetni ha el tudom kerülni, csak viszi az értékes horgászidőt.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Jó téma bár nekem nem volt még ilyesmi balesetem viszont múltkor jókat röhögtem a profi szomszédon aki akkorákat nyögött dobásnál mintha rekord versenyre készülne dobásnál ,de sajna kb óránként vesztette a szerelékét olyanokat dobált ,hogy szakadt is.
Én amikor újra elkezdtem horgászni nemrég ismét teleszkópos botokat vettem mint fiatal gyerekkormban voltak ,mert pont az elrakás szét és összeszerelés miatt nem tetszett a bojlis és feeder amiket azóta kipróbáltam már és megszoktam ,de azért nem kedvenc művelet a horgászat során az elrakás amit én sima hajgumival a két végére rácsavarom és lustaságból a szereléket horgot is rajta hagyom, mert valahogy nem tudom rávenni magam,hogy leszedjem a végét.
Lehet csak én vagyok ilyen ,de amúgyse vagyok profi horgász inkább csak hobbi pecás. -
Zoli bácsi
őstag
Egy videó, érdekességképpen, hogyan NE törjünk feeder spiccet.
Az első bemutatott hiba, horogbeakadás botzsák belsejében...Ismerős nekem...
Na, akit érdekel: [link] Szerintem szépen összefoglalja, mit bénázik legtöbbször el az ember.
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én már kitöltöttem, úgyis mostanában kizárólag Pest megyében horgászom.
-
Zoli bácsi
őstag
Oké, ebbe szerintem ne menjünk bele....

Tudjátok úgy is, én csak segítő szándékkal megosztottam, mert itt többen vagyunk szerintem mint abban a régiós, zárt FB. csoportban. Csak itt legtöbb tag hallga-tag
. De azt tippelem, többen olvassák jóval, mint akik beszélgetünk.
Lányom is most készül a diplomájára, tudom nem egyszerű nekik sem.....
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A legtöbb felsorolásban ott szokott lenni mégis.
-
ivana
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A megyék között nincs Budapest.
-
Zoli bácsi
őstag
Ha valakit érdekel...Mert engem szerintem igen! Most olvastam ALis FB. csoportban..
Szóval gonosz ócó kici kínaiak lenyúlták az Energofish nagy ötletét, a spiccre szerelhető elemes kapásjelzőt....
[link]
Ez eddig nem lenne érdekes, ezt tudtam eddig is.
A lényeg, hogy tölthető akkut lehet venni hozzá: [link]
Akinek van ilyen világító spicce, vagy felpattintható, esetleg úszót vett....Szerintem az aksi jó ötlet.
Ezt a Rábai horgászok! csoportban kéri egy sporttárs (gondolom). Ha van 1 percetek, segítsetek...:
Kedves horgásztársak! Timár Vilmos vagyok, a Széchenyi István Egyetem Vidékfejlesztési Agrármérnök szakos végzős hallgatója és szakdolgozatom témájának a horgászturizmust választottam. Szeretném a segítségeteket kérni, hogy vizsgálhassam a mélyebb összefüggéseket és a lehetőségeket a témában. A kérdőív kitöltése 3-5 percet vesz igénybe. Előre is köszönöm minden kedves sporttársnak a kitöltést!
[link] -
@mriya@
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Négyen kell, hogy gyömicköljék szerencsétlen halat?!

Egy régebbi hír:
"A főszervező megerősítette lapunk azon értesülését, hogy a vizsgálat során szakértő véleményét kérték, és az elkészült dokumentumban a szakember mintegy másfél tucatnyi olyan egyedi ismertetőjegyet talált a Gold Black Carp Team által fogott egyik kapitális pontyon, amely alapján egy másik fényképen is be tudta azonosítani ugyanazt a halat – holott az más adatokkal volt feltüntetve, azaz egy másik fogásnak számított.
Az ilyen csalásnál is súlyosabb vád a csonkítás. – A rendelkezésünkre álló adatok és szakértői vélemény alapján társaságunk mint a halgazdálkodási jog gyakorlója hatósági eljárást kezdeményez a horgászrend megsértése és csonkítás, állatkínzás miatt az említett horgászokkal szemben."
-
BlackmMmDog
senior tag
Nbbh-n fogtak egy 30825 g-os pontyot
[link] -
törölt tag
válasz
smokiii1
üzenetére
Arra szoktam figyelni az ólmozásnál a jelzőólom - horog távolságnak legalább a duplája legyen a jelzőólom -főólom távolság. Több lehet kevesebb ne. Ha csúszó szerkót használok akkor az úszó alá szoktam kötni egy cérnaütközőt ami nem engedi le a főólomig. Ha nagyon messze akarsz dobni akkor jobb leengedni a főólomig csak akkor lassabban áll be. Legalábbis ilyen kis súlyú úszóknál amiket én használok. Ez ilyen félig fix , vagy félig csúszó szerkó vagy minek hívjam.
Azt ki kell kísérletezni dobáshoz milyen úszó főólom távolság jó azon a vízmélységen, azzal az úszóval.Általában hosszú előkét nem hagyok , legtöbbször úgy matchezem fenékre etetek olyan kajával ami vízközt nem bont semmit (küszök és kis bodorkák miatt rengeteg van, + véletlenül se vigye el a halat a vízközti kaja pl szeles időben ) és az eresztéket úgy lövöm be éppen fenék felett legyen a horog még vízközt de pár centire a fenéktől. Ez jó keszegfélékre kárászra és ha bejön a ponty így is rámozdul akkor leteszem fenékre ha volt pontykapás .
De talán a legegyszerűbb ha eleinte olyan helyen horgászol ahol fix úszóval lehet fenéken is .
-
bercsi
aktív tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Kergessék csak a potyeszokat, nekem jó a keszeg is :)
Itt a híd után milyen a pálya? Szombaton megyek ki, lehet benéznék erre. Mondjuk a versenyládámat is hozni akartam, de ilyen messze tuti nem cipelem be
-
bercsi
aktív tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Meg valljuk be, sokan csak a zsinórt áztatják itt
-
BogyóBP
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Nekem az összes eddigi walter úszónak amikor vastag antennát (cső) húztam magára az adapterre a tok egyből kijött amibe a karbon szálakat kell tenni. Volt olyan úszom is aminek az utolsó súlyát nem lehetett lecsavarni, stb stb. Nem a legjobb minőség, de tény egy valag antenna van hozzá, amik az Exner úszokhoz is tökéletesen jók, bár azok más anyagból vannak (kivülről
). Tény hogy már legalább 3 3000ft os nagy walter úszot dobtam ki mert selejt volt ebből kettő antenna tartó hüvelyét pillanatragasztóval visszaragasztottam azóta is jó. Jó úszók amúgy főleg a vastag antenna ami felső testével egyforma vastag a hullámzás nehezen löki el bár hullámzó vizbe szar úszózni de nem lehetetlen. A két Cralusso úszom asszem BEAM típusu a mai napig kiváló állapotban van pedig már az egyiket véletlen kicsit megtört a kalibrálószál akadt be fába a törzse stb és nagyon jól birja. Nekem azok a top úszók a walter úszók csak utána jönnek. -
@mriya@
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Majd nézd meg őket 5 év múlva!
-
jjohn
aktív tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Gratulálok! Igazán nagyon gyönyörű potyek.
-
Horvi
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tippeket. Kész anyagi csőd lesz ha bevásárolok rendesen

-
Horvi
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Köszönöm szépen akkor a következőnek beruházok egy ilyenre.
Neked is köszi hermanyi -
galervin93
addikt
+1 a Walterre. Én a Carbont használom, 8-tól 16 grammig van a sorom. Mivel van hozzá slider adapter meg vastag cső antenna is, így klasszik match úszón túl egyszerre tud slider is lenni. Ha már ennyibe kerül legalább ennyi pluszt tudjon.
Nekem van egy rakat, így sok a "felesleges" antenna. Ezek közül többet átfestettem már feketére. Igazából ez az egy hiánya, hogy gyárilag csak piros meg sárga antenna jár hozzá. A vékony antennák igen érzékenyek, simán lehet mondjuk 8-as jelzőt használni, kb. snecifing is meglátszik rajta.
Amúgy ha csak el nem dobja az ember, baja nem nagyon lesz, szerintem ajánlott! 
Szerk.: ja meg van még egy gyengesége, de ez inkább csak akkor játszik, ha sokat cserélgeti az ember a vékony anrennát, ugyanis az a kis műanyag "tok", amibe ezt bele kell helyezni, nincs a legjobban rövzítve a karbon szár tetejébe, ott el tud engedni a ragasztás. Én úgy szoktam, hogy amíg el nem enged használom, aztán utána kap egy pötty ragasztót.
Szerk.2: ő ni:
-
smokiii1
aktív tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Rendben, köszönöm én is a tanácsokat.
Horvi; nekem Walter úszóm van. 14 grammos. Arra nem lehet panaszom. Annyiban lehetne jobb hogy a vékony antennáján a felső piros rész lehetne kicsit hosszabb, de én általában a vastag antennával használom mert másképp nem látom. :) -
Steady74
Topikgazda
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
szép!!
-
hermanyi
addikt
válasz
smokiii1
üzenetére
nem tudom mekkora úszókat használsz csúszó szerelékhez . Én Perfect eket használok mind csúszó mind fix waglerhez ,azok meg majdnem 40cm . Igy nálam az előke elég tág tartományban mozog ,mert a fő és a jelző között kb 60cm van . Igy esélytelen ,hogy a horog vissza érjen a fő ólmozásig .
-
galervin93
addikt
válasz
smokiii1
üzenetére
Amit az első mondatodban írsz abban van igazság, de elsősorban az a lényeg, hogy az előke ne érjen fel a főólomig. Maga a tényleges távolság más dolgoktól függ, áramlás erőssége, vízmélység, hogyan is akarod felkínálni a csalit (pl. lassú süllyedéshez egészen"magasra" húzott ólmozás kell) stb.
Felső ütközőnek meg tényleg a damil a legjobb, 0.20-0.25, ebből két darab, turi nem csúszik el, ha mégis, akkor köt az ember újat, kb. 1 perc.---
-
hermanyi
addikt
kell lehetőleg 1 db minél nagyobb gömbólom amit kicsi sörétekkel (legalább 2 db) al ütköztetünk alul . Szóval a FŐ ólmozás minél kevesebb darab ólomból legyen megoldva. Az úszó koppanhat nyugodtan a fő ólmon is . Én nem használok sodratot . egész az előkéig sima fő zsinór van a végén vagy gyorskapos vagy 3 as forgó amire teljesen le van húzva a jelző ólom . Az előke hossza 20-30cm . Az úszót felül damil ütközővel ütköztetem (2db ot szoktam kötni) Gyöngyöt sem használok .
-
Horvi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Legutóbb úgy csináltam, hogy 30centis előke match gyorskapocsba kötve. Afölött a jelző ólom/ólmok, utána egy dupla zsinórsodrat ami egy kicsivel hosszabb mint az úszó. Afölött jött a gömbólom és utána az úszó meg a gyöngy+ütköző.
Legelőször nem használtam zsinór sodratot de a szerelék nagyjából ilyesmi volt akkor is, meg asszem nem volt elég nagy gömbólmom és ott még használtam plusz söréteket a súly miatt illetve ütköztetésre is.
-
smokiii1
aktív tag
válasz
üzenetére
Erre gondoltam már. Mert mikor próbáltam a csúszót, akkor először csak a nagy ólom volt fent a forgónál közvetlen, az úszón pedig hagytam lamellákat, hogy túl legyen súlyozva, hogy biztos lássam mikor a nagy ólom a fenéken van. Aztán mélység érés után húztam fel az ólmot, rögzítettem alul felül 2 kicsivel, felraktam a jelzőt, aztán kezdett gubancolni.
-
törölt tag
válasz
smokiii1
üzenetére
Ha nagyon gubancos a helyzet megpróbálhatod azt is 1 pontban ólmozol . Nem raksz jelzőólmot. Ha pontyra mész el fogja húzni , vagy meg fogja emelni azt az 1-2-3 grammot is .
Akkor kiküszöbölted az ólmozás gubancolódását a játékból. Ha feltolós úszózok akadóban pontyra a vastag zsinór miatt szoktam 20 gramm környéki ólmot is egy pontban tenni. Azt is megemeli a ponty úgy tolja ki az úszót mintha súly se lenne rajta.Matchnél én akkor szoktam 1 pontba összehúzni ha nagy szél jön és leteszem fenékre . A legkisebb keszeg is el fogja vinni így is. Pontynak meg az , hogy a fenéken egy jelzőólom van vagy 2-3 gramm főólom olyan mindegy.
-
törölt tag
válasz
smokiii1
üzenetére
Ha az ólmozás jól van összeállítva ( alul kis súly , feljebb nagyobb, az ólmok távolsága egymástól nagyon fontos) és a dobástechnikád jó akkor nagyon kevés gubanc lesz. Ehhez nem kell annyira összetett szerkó mint sok matches videóban látod, forgók , dobóelőke és a fene tudja mi. Match cuccot nem erőből kell dobni, jó ívben szálljon ne laposan izomból megdobva, akkor van időd kicsit visszafogni beesés előtt. A bot , orsó, zsinór, úszó összhang olyan kell legyen laza íves dobással túldobod az etetést .
Esetleg még az lehet egy hiba csúszó cuccnál akad a gyűrűk között az ütköző és az okoz gubancot. Alap esetben egy néhány órás pecára forgókapocs nélkül egy fősúllyal és egy jelzőólommal egy horoggal + úszó mindenféle gumigyöngyök forgókapcsok, dobóelőkék meg a tököm tudja mi nélkül olyan cuccot lehet összerakni amivel 20 méterre gond nélkül pecázol.

De ezért érdemes úszózni először spiccbottal sokat , és utána a távolabbi orsós verziókat, sokat lehet az úszózásról orsó nélküli bottal tanulni amik jól jönnek a matchezésnél.
-
BogyóBP
veterán
Sziasztok. Egy olyan kérdésem van amit nem teljesen értek hogy az orsonal mi okoz egy bizonyos szinten egy koppanó hangot? Ez az összes orsomban megvan és csak lassú tekeresnel érzékelhető. Bár már szedtem szet párat de a lényegi okára nem tudtam rájönni esetleg egy viszonylag lazán nem erősen meghuzott szoknya rögzítő csavar okozhat ilyent? Vagy ahogy elér a holt térbe a dob és onnan megy vissza? Ez a legtöbb orsomnal a csúcs kiemelt fázisban van amikor a dob legfelül van. Gondoltam már a hajtokar lottyenesere vagy egy hezagolo hiányára is de javarészt tok új orsók vele jaroja ez is.
-
Nerazim
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Koszi. Bocskait akartam irni nem Beket. Nem tudom en nem kovetem ennyire ezeket a dolgokat.
-
smokiii1
aktív tag
válasz
bercsi
üzenetére
Rendben, köszi a tippeket. Úgyis akarok még karácsonyra hazavinni kárászokat a halászlébe. Majd akkor próbálkozom még fix úszóval is, illetve egyszer még Látóképen meg akarom próbálni a csúszót. Bár fixxel igazából nem voltak annyira problémák ha sikerült a mélységet jól belőni és nem volt 2-2,5 méternél mélyebb a víz.
-
bercsi
aktív tag
válasz
smokiii1
üzenetére
Nekem gubancolódott ha nem fékeztem le. Ha túl korán fékeztem le akkor is gubancolódott. El kell találni a ritmust hogy vízbe érés előtt indítsa az ember a mozdulat sort. Ha több kis kör van egymás után a vizen akkor jó. Mondjuk 25-30m körül már én is meresztem a szemem hogy lássam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Amazon Fire TV stick/box
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
- Apple iPhone 11 128 GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Logitech MX Master 3S for MAC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Óvják meg ilyennek.
. De azt tippelem, többen olvassák jóval, mint akik beszélgetünk.

Barmokat kell tiltani akik nem vigyáznak.