Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bercsi
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Lehet kapni ignesti ólmot 500g-os kiszerelésben, minden méretből egy doboz és kész is a tartalékolás

Amúgy én újra felhasználom az ólmokat. Peca végén levágom azt a zsinór szakaszt ahol az ólmok vannak, legközelebb csak megnyitom és mehet fel az új szerelékre. -
WarninShotZ
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Valamelyik topmixes filmben láttam ilyen sodort erőgumit, elvileg nagyobb halakra jó. Nekem jól bevált a sima sodort monofil főzsinór és abba belekötni a szimpla erőgumit, legalábbis keszegezésnél, pontyozáshoz nem próbáltam, max gumizott method kosárnál.
-
Daidalosz
csendes tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Auuu, mi lesz az én mázsányi, összegyűjtött ólom vízvezetêkcsövemmel? Azt hittem, engem már kiszolgál, húsz éve magam öntöm a súlyokat...
-
spirit007
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Úszóknál tényleg érdekes lesz a helyzet, mert a sörétólom helyett vasgolyó lesz..?
'79-ben amikor gyerekként kezdtem ezt a mániát évekig volt... 5-ös, 6-os, 8-as anya...3x hurkolva vagy csomózva a Silon zsinórra

+brutál HOKÉV úszók! -
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Kevesebb cuccal robogozzál.
Ha meglesz az új motor, akkor a kocsit csak pecára meg téli használatra fogom elővenni. Elektromos autó lenne jó alternatíva, de annyi pénzt nem áldozok rá.Amúgy ha nem lehet majd kapni ólmozatlan cuccokat, akkor majd aliról, meg face csoportokból fogják beszerezni az emberek. Egy kis festék, aztán senki meg se mondja, hogy miből készült. Esélytelennek látom, hogy 10-20 éven belül ólom nélküli pecák legyenek. Én a műanyagot tiltanám be mindenestől, de ez kb kivitelezhetetlen dolog lenne. Undorító, hogy már mindent abba csomagolnak, még azt is, amit nem kéne. Kezdetnek az összes műanyag zacskót, csomagolást és flakont betiltanám, vagy olyan adót vetnék ki rá, hogy ne legyen gazdaságos azt használni, gyártani. Itthon látom, hogy apukám csak ásványvizet iszik és mennyi hulladékkal jár, ellenben én 3-5 éve vásárolt flakonokból iszok itthon és melóban is. Ha ritkán/kényszerből műanyagflakonos üditőt veszek, akkor azt a flakont is még hetekig újrahasznosítom, így kitolva a már meglévő masszív flakonjaim használhatóságát. Jelenleg melóban egy augusztusban vásárolt almalés flakont használok napi szinten a már meglévő decathlonos kulacsommal együtt.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
koko52
üzenetére
Ha le lehet..Miért ne.
Úszóknál tényleg érdekes lesz a helyzet, mert a sörétólom helyett vasgolyó lesz..?
Na mindegy, van idő, de innentől kezdve figyelek arra, hogy olyan kosarakat próbálok venni, ami nem tartalmaz ólmot. Kosarakon kívül tányérólom, amit használok.
Alapból örülök az ilyen környezetvédelmi intézkedéseknek, de azt gondolom, jó lenne ha a gyártást és a forgalmazást szüntetnék meg, ami cucc megvan, azt meg elhasználhatnánk.
A Rábcából sokszor komplett öltözetet fogok (cipő, harisnya, pulóver....) úgy tele szórják, és még háztartási szeméttel. Tévé, hűtő, mosógép is megy bele.
Ehhez képest a mi pár betépett kosarunk.......
Szerk: Ilyen sodrott erőgumis szereléket használt valaki?:
Egyik FB. csoportban reklámozza a srác, aki gyártja. . [link]
Jól néz ki, házilag is lehetne ilyen sodrott erőgumit készíteni.
Bocsi a betűkért, nem tudom mit nyomtam el....
-
saen
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szerintem lesz átmeneti időszak ha ilyesmit bevezetnek, nem hiszem, hogy egyik nap még roskadozik a horgászboltok polca az ólomtól, másnap meg kuka minden.
Sörétólom helyett mondjuk nem tudom mi lesz, de a hagyományos ólmok helyett tungsten súlyok lesznek, már most is sok gyártónak van. Igaz ez jóval drágább, mint az ólom...
-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Pl. a horgászcikk kereskedőknek kötelességük lesz átvenni a nem használható cuccokat a hatálybalépést követő x ideig. Szerintem ez a kisebbik gond.
Amúgy üdvözítő a dolog, épp ideje. -
koko52
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Leadod méh telepen?
-
smokiii1
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Hagyományos fenekezésnél oké hogy pl kővel lehet helyettesíteni, de úszóknál mit rakják fel?
-
Zoli bácsi
őstag
Az a helyzet, azt sem tudom, melyik feeder kosaram tartalmaz ólmot, és melyik nem. Legtöbbön látszik hogy ólom van rajt, de vannak festettek, ahol a jó ég tudja.
Oké, kivágok fél kuka kosarat meg ezt azt..Hova dobom..? Hát a kukába, más lehetőség szerintem nincs. Ez is környezetszennyezés.
Na, mindegy, engem sem vág földhöz.
Tegnapelőtt tankoltam, egy húszast bevett az Ignis (első 500ft/l ár feletti tankolásom), a kutasok még röhögtek is, hogy messze nincs itt a vége. Egy tankot az elmúlt 2 hétben nagyjából pecára vágtam el.
Ha ezt összevetem azzal hogy mit fogtam, erősen elgondolkodtam azon, hogy hogyan tovább. Az biztos, hogy a tankolásokat vissza kell fogni, ezeknek a "leugrok a Rábára" pecáknak vége lesz.
-
koko52
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Már rég megkellet volna ezt hozni.
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Csak támogatni tudom ezt a döntést.
A vadászokat sajnálom, mert ők bukják a legnagyobbat, kukázhatják a fegyvereiket.
Mi horgászok túléljük a dolgot, én biztosan. -
Zoli bácsi
őstag
[link] A horgászólmok használatának teljes tiltását tervezik az EU-ban.
Remélem csak a forgalmazás, gyártás lesz tiltva, van egy vödörnyi kosaram, meg egyéb nehezékem....Vagy azt is kidobhatom..?
-
vendingo
veterán
válasz
bercsi
üzenetére
A top1 bream önmagában mindenféle + adalék nélkül is teljes értékű, nem kell hozzá semmi (tavi pecához), persze élővel lehet még dúsítani. Ebbe van minden amit szeretnek a keszegek. A vde kaját többnyire keverni szoktam g5, turbo, zilver, illetve teszek bele vde por aromát, illetve tetszőlegesen +adalékot (angolmorzsa, kendermag, pastonchino, mézeskalács) . Mindent összegezve a top1 bream jobban bejött a dúsabb beltartalma miatt, nem feltétlen kell hozzá sok más cucc. Ezt az évet vde keverékkel nyomtam le, de nem szoktam sok kaját vinni magammal, így ha elfogyott, mindig volt a ládában top1 bream tartalékba. Vde jó, ha szeretsz játszani az összetevőkkel, top1 meg instant kaja.
-
koko52
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
Üdv a Prius klubban! Én 6 éve benne vagyok, most elektromos jön.
-
galervin93
addikt
Én hibridezek, de egy biztos, aki egyszer kipróbálja a nyitást a nem tisztán belső égésű felé, az nem igazán akar mást. Leszámítva a boyracereket meg a speckós területeket, de az más kérdés.
A tisztán villanynál a töltés azért még mindig érdekes kérdés, kell még pár év, mire ez megoldódik. Addig szerintem még az öntöltő hibrid a jó átmenet.
(Ezt csak úgy... )
Szóval love Prius!
-
KunEmber
senior tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Arra amire használjátok jó lesz, én is nézegettem. Télen, fűtve és klímázva 100 km a hatótáv arra figyelj! Mondjuk állítólag gyorsan feltölt.
Cégnél nekem most rendeltek egy hét személyes, hosszított Toyota 'dobozautót'. Pusztán a kemény számok alapján (olcsóbb üzemanyag, kisebb fogyasztás, nagyobb motor, nagyobb nyomaték) dízelt kértem. Szerintem nekem is ez lesz az utolsó tisztán belsőégésű motor, mire ez a City Verso 6-8 év múlva le lesz cserélve, nem hiszem, hogy lesz a piacon 'nem elektromos' ajánlat.
-
@mriya@
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen, az. Ketten vagyunk csak, és egy kicsi kutya.
Leginkább 30 kilométeres ingázáshoz fogjuk használni.
Szerintünk elég lesz.
-
Steady74
Topikgazda
Tavi peca, bir river xxh bot, 4-5 kg halakhoz... mondjuk a vizet nézzétek, ez volt az egyik tervezett színhelye a fórumpecának, amiből aztán Palotaváros lett.
-
hermanyi
addikt
Winner Like és Winner Dévér és Sziszi Dévéres és etang kaja jó áron érdekel valakit ?
-
musli26
tag
Sziasztok!
Milo Special Breme etetőanyag jó ilyenkor késő őszi, (téli) pecához?
Dévér,Kárász a célhalak.
Vagy esetleg a VDE Gold Pro Bream Classic?Télen ragasztottcsontival túllehet lakatni a halakat?
-
-
@mriya@
őstag
Sajnos nem akartak kijönni a partra.
Egyet megakasztottam, de elment, bár érzésre úgyis visszaengedtem volna.Valami szórakozott velem kb. 20 percen keresztül, 2-3 centiket emelt a jelzőn, majd szép lassan vissza is engedte.
A spiccgyűrű utáni laza damilt figyeltem, látszott, hogy mozog, és nem csak beakadt valahol.
Meguntam, az egyik húzásnál bevágtam, de nem akadt semmi.
Végülis gyönyörű idő volt, "Forró szél" volt a mai menü, és kacsaetetés.
Imádták a "The One Red" bojlit.
És napközben eldöntöttem, hogy lecseréljük a Dustert.
-
Zoli bácsi
őstag
Kimentem én is a tóra. Szeles nap van, de felkavarta azt a zöld trutyit legalább ami tegnap elborította a tó felszínét. Mint írtam, a nagy tavon tilalom van, a kis tó [link] horgászható.
Ez a zöld valami borította el tegnap a tavat. Állítólag egyszer egy traktoros ebbe a tóba mosta ki a tartályát, azóta ilyen:
Egy method meg egy úszós készség lett bevetve, aztán egy method és egy sima feeder.
Nem sok kapás volt, érdekes hogy a csonti nem ment. Csalitüskén a Dovit hideg vízi bordó gyümölcs ízesítésű waftersa volt a nyerő.
Kis kárászok, meg egy méretes körüli ponty jött. Le akartam fotózni a pontyot, de erősen ráutaló magatartást tanúsított, hogy ő ezt nem szeretné......
(Lerúgta magát, aztán múltkor már téma volt, hogy így nem fotózzuk, vagyis nem teszünk ki képet)
Csak azért akartam fotózni, hogy megerősítsétek, hogy nyurga ponty volt. Nem is fogtam nyurgát, mióta újrakezdtem a pecát. Tő meg tükörpontyot telepítenek, azokat lehet fogni mostanában. Vártam hátha lesz nagyobb ponty, de nem. Néha egy-egy kárász beesett.
Hűlt a levegő összepakoltam.....
Teljesen egyedül voltam a tavon, ezt a tavat amúgy se nagyon horgássza senki. Ha jó idő lesz, még kinézek. Ott szembe a nádfalban van egy stég, már tavaly is mondta a tulaj hogy nyugodtan üljek rá, ha lesz szélcsend, akkor kipróbálom...
Ezt meg a tó mellett fotóztam hazafele. Pillanatra tavaszi hangulatom támadt......Hátha nektek is...
-
FireFox1996
addikt
válasz
Redneck
üzenetére
Van egy Daiwa Megaforce Tele 90gr botom, szerintem min. 5 éve már megvan. Szeretem, főleg ilyenkor szoktam süllőzni vele RSD-n, ahol lassú folyás van.
Lassú folyáshoz nem kell 150 gr bot! Volt nekem Nevis Tele 50-150 botom, lehet vele horgászni, de semmi élvezetes. Ha fogsz egy 5-6 kgs amurt, akkor 5 per cután te fogsz hamarabb elfáradni, mint a hal
80-90gros bot bőven elég lassú folyáshoz. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Nerazim
üzenetére
Nem falra csavarozható, de itt találkoztam bottartó állvánnyal: [link]
Én is ilyesmit akartam, aztán egyik ismerősöm szét akarta verni az akasztós szekrényét, amit lecserélt. Méricskéltem, garázs hátuljában elfért.
Erre a célra tökéletesen megfelel. Elő is kotrom a feltöltött képeim közül, mert már mutattam itt. Csak egy ötlet.
-
gg72
veterán
válasz
Nerazim
üzenetére
Nekem ilyen van, elégedett vagyok vele (ha az orsók nem egy magasságban vannak, akkor az összes rekeszbe lehet botot tenni): [Delphin WallHOLD Bottartó]
-
Nerazim
őstag
Falra csavarozhato bottartot hasznal itt valaki, milyet es hol erdemes vagy vmi hazi barkaccsal lehet ertelmeset csinalni?
-
Daidalosz
csendes tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én rossz motor- vagy bciklibelsőből pótolom ezeket vagy harminc éve. Sok szezont kibírnak.
-
BlackmMmDog
senior tag
[November 6.] kinek van kedve Benkó partján pecázni ?
-
Zoli bácsi
őstag
Én meg kimentem a tóra. Messziről virított a bejáratnál a kitűzött lap, hogy pontytelepítés miatt idén már horgászati tilalom van békés halra. A kis tó horgászható. Oda akartam letelepedni, de olyan vastagon beborította ez a sötétzöld alga, nem is értem, eddig nem volt ennyi.......Szinte kavargott az alga, teljesen átlátszatlan, sötétzöld a víz.
Ki sem pakoltam, elnéztem a Kis-Rábára (kb. 3-4 km). Bolo nem volt nálam, tóra készültem, ezért egy csúszó állóvízi úszóval szerelt matchbottal úsztattam. Jöttek kis domolykók, meg bodorka. Mivel nehezen ment a visszatartott úsztatás, előkerült az autó kötelező tartozéka az Eü. csomag mellett....
A kis telepicker, ami mindig bent van, ezen volt monofil előkével szerelt csontis horog. Na, aztán fenéken áztathattam a zsinórt.....Párszáz méterrel lejjebb volt egy sporttárs, ment haza kiszólt, hogy két bottal mozdítás nélkül megúszta.....
El nézegettem, még a nap sem jó helyen áll, túl alacsonyan van....
Közel a tél..
Készítettem egy fotót, beállítottam hogy tegye rá a teló a vízjelet a képekre..Elvileg vízparton vagyok, kell a vízjel...Hermanyi mester is így csinálja.
(Sosem reagál az oltásomra. Hátha egyszer sikerül.....)
Ez sem hozta meg a szerencsét.......
Hazafele indultam, egy ifjú sporttárs 2 bottal úszósan csukázott, mellette villantót dobált, természetesen én ezt nem vettem észre....
Vele is beszéltem pár szót, azt mondja fogott minap szép csukát, azért próbálkozik. Legyen szerencséje.
Hallgattam az időjárás jelentést, hétre még jó időt mond, aztán úgy néz ki hamarosan a maximumok is lemennek 10C alá..Hát nekem véget ér a horgászszezon.. Kezdődik a munka hamarosan...Hála istennek, úgy néz ki...
-
smokiii1
aktív tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Én meg match bottal feedereztem. :) Kicsit gerincesebb nagyobb dobósúlyú match bottal ugyan és csak 20-25 grammos kis űrtartalmú kosarakkal. Fogtam is mondjuk szép kis pontyokat vele. Ezért írtam hogy van átjárhatóság minimálisan, de mégis érdemes adott módszernek megfelelő botot választani. Pl próbáltam bojlizni is 100 g dobósúlyú feederrel, 70 grammos ólommal. Ott már rezgett a léc, féltettem is a botot. Többet ilyen nem is lesz.
-
vendingo
veterán
Az egyesületünk új elnöke: Magyar Szilárd. Kíváncsi leszek mit fog produkálni. A korábbi tróger tolvaj f.szk.l.p után csak jobb lehet. Az biztos, hogy jövőre nem fogom elkapkodni az engedély kiváltását.
-
szgzuri
tag
válasz
tepenzed
üzenetére
A Dunán a pesti oldalről legtöbbször a Népszigeten horgászom. Nem szoktam rommá fogni magam, de pár halacskával azért díjazni szokta a kitartó etetést a folyó. Tegnap délután négytől este hétig egy géb és egy küllő, utána éjfélig hat márna, egy-két kiló közöttiek.
Az újoncokat welcome süllővel szokta magához édesgetni. -
@mriya@
őstag
Én voltam egy ideig annyira igénytelen, hogy a feeder botommal fenekeztem-úszóztam-pergettem egyaránt.
A halak nem foglalkoztak vele.
-
saen
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
-
fess
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
-
Zoli bácsi
őstag
Most eszembe jutott, mit akartam egy ideje én is megkérdezni, de a szerkesztési időbe nem férek bele....
Teleszkópos botokról jutott eszembe, hogy már az összes ilyen botom gyűrűvédő sapkáján elszakadt az a gumiszalag. Pontosabban azok a beakasztó lyukak szakadtak át. amivel a sapka rögzítve van a nyélhez.
Ilyen rögzítő gumiszalagot nem láttatok valahol, hogy külön lehetne venni..? Kéne vagy egy tucattal. Gyűrűvédő sapkát találtam kompletten, nem is drága de kis idő, aztán ugyan ott tartok.. Ami a sapka alján van, az a gumiszalag, azt keresem, legtöbb sapkán kettő van. Egyik oldalról kihúzható, szóval elvileg cserélhető lenne.....
Jobbára már nem is használom ezeket a sapkákat, nem tudom mennyi értelme van, de ha lenne gumiszalag, azért befognám, ha már megvannak.
..
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Mivel elköltöztem a csodás esztergomi Duna környezetéből, ezért jövőre már a pesti szakaszra fogok éveset kiváltani. Veresegyházról fogok járni a partra és érdeklődni szeretnék, hogy ti hova mennétek? Dunakeszi strandot néztem, ott elég sokan horgásznak, viszont iszonyat sok a kiránduló, kutyás és az baromi idegesítő tud lenni egy idő után. Tudtok itt esetleg nyugodtabb részeket?
Épp ezért olyat szakaszt keresnék, ahol az autót biztonságos környezetben hagyva max 15 perc gyaloglás után tudnék nyugodt helyeket találni. Göd, Sződliget?
Dömöst, Visegrádot nagyon szeretem, de azért rendszeresen nem mennék el olyan messzire... -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Redneck
üzenetére
Dobósúly egy érték amit a gyártó ráír, azért következtetni lehet a bot erejére, de előfordul hogy ami boton kevesebb dobósúly szerepel, a gyakorlatban erősebb.A dobósúly alsó határa szerintem egy fenekező botnál nem mérvadó, (pergetőnél annál inkább) inkább a felső érték a fontos. Ugye nem fogsz vele 10gr-os wagler úszót dobálni, valószínűleg. Lehet, de értelme nem sok van. Nehéz és merev hozzá a bot.
Több gyűrű jobban elosztja a terhelést, inkább a finomabb botokra jellemző.
Feeder dob sekély, arra tervezték hogy (mondjuk) 20-as zsinórból egy tekerccsel (2-300m) meg lehessen tölteni a dobot, ne kelljen alátétzsinór. A többi része ugyanaz mint a "hagyományos" orsónál. Viszont ha te fenekezni 35-ös zsinórt tekercselnél rá, lehet 100m sem menne föl.
Amúgy feederből is van teleszkópos: [link] [link]
Ha mindenképpen egy bottal akarsz sok mindent megoldani, ami teleszkópos, nézd meg ezt: [link] Könnyű fenekezésre befogható, úszózni sem nagyon durung, sőt csukázó pergetéshez is befoghatod. Belekóstolni mindenbe jó lehet. -
@mriya@
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Biztosan így van, de azért kissé sarkítottad. 😁
-
Redneck
nagyúr
Oké, lehet a 150g-os határ kicsit túlzás, egyelőre a Nevis 300 Tele 50-100g tetszik a legjobban. Tudom hogy pergetéshez könnyű botok és orsók valók, de lehet néha próbálkoznék a módszerrel. Kis pénz, kis foci, ezért akarok univerzálisat. A fő irány, még mindig a fenekezés.
A feeder bot továbbra sem opció, kompakt szállítási méret kell.
-
saen
veterán
válasz
Redneck
üzenetére
Pergetni egy 3 méteres és 150g-s bottal?
Ezzel csak megutálod az egészet... Ha kezdő vagy akkor ne akarj egyszerre mindent csinálni, ha fenekezni akarsz akkor vegyél egy feeder botot. Amit most csinálsz az totál zsákutca. Egyik módszerben sem lesz sikerélményed és elmegy a kedved az egésztől. -
Redneck
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Jónak tűnik a linkelt 300-as, ezt is feljegyeztem. Ebben a méretben, a gyűrűk száma, és a dobósúly alsó határa mennyire számít? A több gyűrű, és a nagyobb dobósúly, minden esetben erősebb botot jelent?
Az hogy feeder dobos mit jelent? Nem rakhatom fel egy teleszkópos botra fenekezni? A Döme Carp Fighter 5000 LCS bejön, mert sokat tud, csak a nyelető tekerője nem tetszik rajta.
@mriya@:
Köszi a tanácsot, de maradnék a 3 méteres limitnél, mert nem vagyok túl magas, és ha kipróbálnám a pergetést, vagy szűk a hely, a naggyal csak vergődnék. Ez lesz az első saját magamnak összerakott bot, és a keret is véges.Pár évig még kezdő leszek, egy botot szeretnék, ami univerzális és tanulhatok vele. A
z ezer éves 210-es botjaimnál, biztos hogy bármelyik előrelépés lesz.
Partról horgászok, jellemzően 50 méteren belül.
Elnézést hogy körülményes vagyok. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Redneck
üzenetére
Ajánlani tudunk. Én pláne.....
Olcsón: [link] Látom hogy itt nincs készleten, típus miatt linkelem, máshol kapsz.
270cm-es: [link] [link]
Orsó amit nézel, az feeder dobos, amit írsz. A kép amit beszúrtál, az már jó fenekező botra. A feeder dobos orsóra 30-as zsinórból 100-150m fér fel általában, az neked kevés lehet.
Ami orsóról tettél képet az is jó lehet. Ebben az árkategóriában Nevis játszik. Kicsivel többért Okuma Longbow, ami vehető.
Pótdob már ritka alapból, mint a fezér Zorro, leszoknak a gyártók. -
-
Redneck
nagyúr
válasz
@mriya@
üzenetére
Á nem, ez túlzás. Maradok a kompakt cuccoknál. Nevis Tele 270-300 vagy a Daiwa 270-300 játszik egyelőre. Orsónak még mindig a Döme Carp Fighter 5000 LCS tűnik a legjobbnak abban az árban (12k), de szívesen meghallgatok más ötletet is.
Jó lenne olyan amihez van pótdob, és a nyeletőfék tekerője ilyen:
-
@mriya@
őstag
-
Redneck
nagyúr
Még esetleg egy 270 (50-100g) teleszkópos botra is elfogadnék javaslatokat. Tudom hogy nem arra vannak tervezve, de kipróbálnék más módszert is a fenekezésen kívül.
Az eddig ajánlott Nevis botokat természetesen feljegyeztem. -
Redneck
nagyúr
Nézegettem a botokat, és nagyjából összeállt mit szeretnék. Ezt a Daiwa botot tálaltam:
Daiwa Megaforce Tele 300 (70-150g)Tetszik hogy sok gyűrűje van, és aránylag érzékenynek tűnik a spicce is. 3 méteres, tehát nem brutálisan nagy, és kompakt 70 centi a szállítási hossz. Kiindulási alapnak jó.
Tudnátok ajánlani ehhez hasonló méretű, 50-150g közötti dobósúlyra belőtt teleszkópos botokat? Főleg fenekező horgászathoz kell, tavon vagy lassú folyóra. -
Daidalosz
csendes tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nagyon nagy, egyben nagyon csúnya szegény.
-
bercsi
aktív tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Nekem idén megvolt Balatonboglár. Minden reggel mentem ki a mólóra, istentelen mennyiségű dévért meg bodrit fogtam. A potyeszok elkerültek de nem bántam, jó kis pörgős pecák voltak. Fiam is szépen fogott, 6 éves kora ellenére profi módon termelte ki a halat

-
BlackmMmDog
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Tiszteletre méltó súly!
Bakancs listámon van a Balcsi, ha nem is ekkorát fogok akkor is.(A nagy tér vonz.)Tegnap megejtettem a születésnapi pecámat Lajosmizsei Füzes-tón. 7 ponty lett a vége 2-3 kg között, 7- 8 kg-os ponty meg leakadt
.
Helyi tagok sírását meg hallgattam hogy, nincs hal. Én örülnek ha nálunk lenne 2 hetente 600kg ponty behelyezve
-
Zoli bácsi
őstag
Láttátok? [link]
Elolvastam a cikket, nem-e Hermanyi mester "szar" pecájáról van szó....
De nem.
Nem semmi bajuszos!
-
alien0903
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Halat is fogtam
6db ot . De egyszerűen semmi következetességet nem tudtam levonni egész nap . Próbáltam ütemre etetni sokat is ,majd keveset is , próbáltam lassan úsztatni ,próbáltam gyorsan . Egyszerűen nem tudtam rájönni miért pont akkor volt kapásom amikor volt . Engem ez frusztrál
-
smokiii1
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Igazad van egyébként, én is így gondolkodom legtöbbször. Máskor meg ha rossz kedvem van akkor úgy érzem csak pénzkidobás volt.
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én tök jól éreztem magam tegnap annak ellenére, hogy egy kapásom sem volt.
Így holnap is lemegyek.
-
diablo1984
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Már azért kezd hideg lenni, hogy finom szerelékes módszerrel várja a csodát a sporttárs, már nem (el) várható az egymást érik a keszegek című peca. Ahhoz már túl hideg a víz, már lassan a kapásnak is örülni kell!
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
ez teljesen rendben van.

ha másban nem is, de a színekben verhetetlen az ősz.
-
Zoli bácsi
őstag
Xiaomi Redmi 8T amúgy, de szerintem mindegy, a Google fotók alkalmazás szerkeszti automatikusan.Bármilyen Androidos telefon.
Van tükörreflexes Nikonom is, szeretek fotózni, de egy fél táskányi méret. Emlékek megörökítésére teljesen jó a telefon. Ha jók a fényviszonyok, persze.....
Alapból nem szeretem ezeket a túl manipulált képeket, mert nem így néz ki a valóság. De ez annyira "műanyag" hogy már szinte szép.
Ez az alap, ahogy a telefon elmentette. Ezt húzta fel a Google.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Tőzsde és gazdaság
- Robotporszívók
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
- Asus ROG Strix GAMER PC! Ryzen 3700X / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Lerúgta magát, aztán múltkor már téma volt, hogy így nem fotózzuk, vagyis nem teszünk ki képet)