Hirdetés
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #71430 üzenetére
Csodás, igazi vadvízi horgászhely.
-
koko52
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #71286 üzenetére
Leadod méh telepen?
-
koko52
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #71282 üzenetére
Már rég megkellet volna ezt hozni.
-
koko52
nagyúr
válasz
galervin93 #71279 üzenetére
Üdv a Prius klubban! Én 6 éve benne vagyok, most elektromos jön.
-
koko52
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #71195 üzenetére
Tippelek, Samsung. Az tud ilyen kamu színeket. Mintha alapból nem lenne gyönyörű. Kb mint a Miami helyszínelők, túltolt színek mindenhol.
-
koko52
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #70334 üzenetére
Hajaj, és hányan süllőznek felénk kis balinnal! Mikor megemlítem a sporinak, hogy az nem sneci, akkor csak legyint, hogy szerinte a halőr sem lát különbséget
. Tényleg nehéz, de a szája elárulja, a kis baliné kb 4x akkora. A zsilipnél 10/6 balin a snecik között.
-
koko52
nagyúr
válasz
Roland861010 #69975 üzenetére
Sík terepre jó lehet.
-
-
koko52
nagyúr
válasz
Sungoo #69884 üzenetére
Telepíteni tilos, ez az alábbi táblázatból is látszik, sehol nem tenyésztik már: [link]
Ritkán előfordul, hogy fognak még fiatal példányokat, de nem fajfenntartó mennyiségben. Nálunk elvétve fognak még 20+ példányokat, de ez alatt már nincs. egy részük beledöglik a fárasztásba, van aki elviszi (), szóval kipusztul.
Kérelemre sem engedik: [link]"A természetvédelmi törvény szerint természetes, vagy természetközeli vizekbe tilos nem őshonos halfajt telepíteni."
-
koko52
nagyúr
Amur kihal hazánkban, mert nem tud szaporodni, telepíteni pedig tilos. Felénk (ezüst)kárász is egyre kevesebb van valamiért, helyette a törpe mindent visz.
-
koko52
nagyúr
válasz
galervin93 #69531 üzenetére
asszony öl meg ezzel a rajta hagyom dologgal. Olyan szép, ahogy pöndörödik fel a portól a széle. Szerinte eladáskor jobb, mert olyan mintha új lenne. Mondom neki, igen te meg nézegeted ezt az undormányt a másik meg majd élvezi. Logika? Ilyenkor letépem, probléma megoldva.
-
koko52
nagyúr
válasz
diablo1984 #69484 üzenetére
Minden elváráshoz nem ragaszkodhat.
-
koko52
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #69423 üzenetére
Cintányér teliholdhal.
-
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
válasz
Daidalosz #69389 üzenetére
Igen, volt is belőle balhé, levelek a MOHOSZ-nak de nagy ívben le se...
Akkoriban kb 20-30 méterenként voltak állások, kb öltek a helyért. Paksi horgászegyesülethez tartozott. Tonnaszámra telepítettek a sok ezer horgász miatt, hínárvágás, utak rendezése, országos versenyek. Aztán átvette a bácshosz. Ma lemegyek tőlem jobbra-balra 1 km-en senki! Telepítés 1800kg! a 42 km!-re nyáron. Hínár, sulyom tenger. Ugyan ez a Kunsági Főcsatorna is, azt is ők kezelik. Halott. Amihez érnek halottá válik. -
koko52
nagyúr
válasz
Steady74 #69384 üzenetére
Nálunk Fűzvölgyin is ívtak. Végig nádas az oldala. Az ikrák nem kelnek ki. Sterilek a pontyok szándékosan. Kb 10 éve lehalászták a vermelő helyeket és minden Pontyot elvitt a bácshosz, cserébe rakott bele saját hibrideket. Azóta senki nem fogott kis pontyot. A telepített steril hibridek mindegyike a bácshosz egyik tagjának termelő helyéről érkezik. Ki érti ezt?
-
koko52
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #69381 üzenetére
Jó látni, hogy vannak még szaporodni képes pontyok
-
koko52
nagyúr
Minden csapat sport erről szól. F1, Moto GP, Tour de France stb...
-
-
koko52
nagyúr
válasz
busman #68122 üzenetére
Nem a sporit nézem le, hanem a műanyag tó készítőjét! Egyen halak, egyen part stb. Nulla fantázia, pont mint azon a képen. Igenis meg lehetne csinálni rendesen, vegyes halfaunával, kicsit természetközelibb kialakításokkal, vannak ilyen helyek.
De leírom még egyszer: aki ezt szereti azzal sincs semmi gondom. Béke.Mindenki más és más, de egy ilyen kocka tavon nincs más dolog mint bevágás után kicsörlőzni a halat. Nincs akadó, nincs hely ahova esélye lenne menekülni. Jellemző is ezekre a halakra, hogy pár perc alatt a vízen feküdve szánkázik kifele. A Dunán meg küzdeni kell egy 2-es ponttyal, hogy meglegyen. Na az szívdobogtató. Legalábbis nekem.
-
koko52
nagyúr
válasz
@mriya@ #68113 üzenetére
"Legsikeresebb" nekem 15-20 ponty egy telepítés után vadvizen. A dobások le sem értek a fenékre. Rövid peca lett, talán 1,5 óra, nem bírom az ilyet, elmegy a kedvem.
Haver 240kg amurt fogott egy éjszaka. Szintén vadvíz. 10+ volt az alja.vendingo: pontosan. Amikor kiírják, hogy ebben a tóban ez van és ettől eddig akkor elgondolkodom, hogy mennyire szánalmas ez már. Ezzel nem akarok tényleg senkit megsérteni, de tényleg van egy határ. Nincs is szebb annál, amikor keszegezel és egy balint fárasztasz. Vagy pergetve 6-os pontyot.
-
koko52
nagyúr
válasz
diablo1984 #68029 üzenetére
Ja attól még utálom én is, aktívan részt veszek az irtásban is.
-
koko52
nagyúr
válasz
diablo1984 #68026 üzenetére
Azért ~20cm-es törpékből lehet jó kis harcsapöri túrós csuszával dolgot csinálni. Ezek a keszegek meg mehetnek a horogra
a harcsákért.
-
koko52
nagyúr
válasz
@mriya@ #68019 üzenetére
" a púpos szúnyog nem szúnyog, hanem rendszertanilag légy"
"A púpos szúnyog őshonos fajunk, forrásvizek, patakok, csermelyek kristálytiszta vizébe teszi a tojásait, akármilyen furcsán is hangzik, jelenléte jót jelent. Úgynevezett indikátorfaj, amely érzékeny a környezetszennyezésre, magyarán ahol megjelenik, ott a vízfolyások egészségesek." -
-
koko52
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #67747 üzenetére
Nincs vele bajom, mert pecázni nagyon tud. Csak úgy adja sokszor elő, hogy mindenki más hülye.
-
koko52
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #67747 üzenetére
Én éjszakait befejeztem a szúnyogok miatt. Nem csípnek meg mert befújom magam rendesen, de amikor fejlámpa felkapcs van mert akció vagy szerelés van akkor az alábbi helyeket megtalálják: szemgolyó, orrüreg, fül üreg, ha kinyitod a szád akkor nyelheted őket. Na ezeket nem tudom befújni. Lassan fingani sem mer az ember
A sátorba szereltem a hétvégén, behúztam a damilt. Élmény volt, főleg hogy elsőre becsípte a cipzár miután elkészültem. Aztán két törpe megcserélte a két feeder kosarat a víz alatt, újabb 2 szerelés. Elegem lett kicsit.
-
koko52
nagyúr
válasz
Sungoo #67745 üzenetére
Erre gondoltam én is. Szerintem árulhatna kifújt levegőt is zacskózva. Hátha az is segít.
Kis Dunán (solti) nemrég videózott. Lezártak egy részt neki és intenzíven etették. A kaját bekeverve hozta. Zavarni nem lehetett a mestert. Olyan potyeszokat fogott amiket még senki sem látott de telepített teszkóst egyet sem.Én iszom minden szavát.
-
koko52
nagyúr
Nem kell tarra vágatni amurral. Pont ez benne a lényeg, nem szaporodik tehát szabályozható. Itt cserélődik a víz, mert kilocsolják a földekre, tehát amur végtermék sem gond. A víz kristálytiszta, csak horgászhatatlan és a halak nem esznek. Évi 30k-ért azért van hőbörgés rendesen.
-
koko52
nagyúr
Mint írtam ez egy öntöző csatorna a Duna vizét használja. folyamatosan cserélődik ugyebár. Tehát szerves anyag nem halmozódik fel. A partja végig fás, gyökeres, nádas. Vízszint kb állandó. Az ívás adott minden esetben akkor is ha hínártenger van és a nélkül is. A part széle 2-3 méterig sekély, ott mindig volt hínár. Itt a gond az, hogy bedurrant a víz vízinövényekkel és nem lehet halat fogni mert annyi természetes kaját találnak. A ponty szaporulatában ezek a teszkós hibridek komoly szerepet játszanak. Sajnos az anyapontyokat is hazahordják, normális helyen 5kg felett tilos.
Én láttam tavakat, kisebb folyókat hogy takarít ki az Amur szóval itt igen is hiányzik. Persze ha a természetre hagyunk mindent, sok folyó már nem is létezne, inkább egy mocsárvilág volna kis hazánk. Ez is egy opció. -
koko52
nagyúr
Itt nem kerül bele (elméletileg) , de van egy szakasz Solto a döggyár biztosan tolja bele a trutyit, mert onnan lefelé 2-3 km-en a vízbe se lehet bemenni a hínár miatt. Fogas ekével, traktorral szokták meghúzni.
Itt amíg Amur volt még országos horgászversenyek is voltak és több ezer tag. Volt olyan éjszaka, hogy egyik ismerősöm 240kg halat fogott. Volt a pontyoknak saját szaporulata, volt márna, süllő, harcsa. Ma már csak hírből hallani. A víz tiszta volt, nem volt hínárvágás, pedig ugyan úgy műtrágyáztak a környéken, sőt. -
koko52
nagyúr
válasz
Daidalosz #67688 üzenetére
Itt sincs már nemes hal ívás. Tavasszal telepítés, 2 hét rablás, őszig a telepítésig zéró hal. Kb 5 évente kotorják + hínárvágó, mert fontos öntözőcsatorna. Egy idióta sem látja, hogy amurok idején ez a meló nem kellett. Ráadásul nem is szaporodik tehát kárt nem lehet vele csinálni.
-
koko52
nagyúr
Ez semmi. Fűzvölgyi horgászhatatlan lett a hínár, moszat és algafonál tengertől. Most veszi át az uralmat a sulyom és a töklevél. 4 hete nem lehet halat fogni, mert degeszre zabálják magukat a vizi növényekkel. Fogtam keszeget, ömlött belőle pucoláskor a zöld fos. Ehetetlen mocsár ízvilág mindent visz. Természetesen az Amur betiltásának és kezeletlen víznek köszönhető. Éljen a Bácshosz!
-
koko52
nagyúr
válasz
vihartigris #67289 üzenetére
Decathlon 2500 ft/db. 2 éve használom az első elemmel. Minden irányba jelez, tökéletes. Esőálló. Swinger bele dugható.
-
koko52
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #67273 üzenetére
Na ezért nem pózolok hallal és nem szeretem ha pózolnak vele (sok belepusztul egy ilyen leejtésbe) . És mennyi van ami fel sem kerül a netre.
Viszont a 2:30 és 4:19 hatalmas! -
koko52
nagyúr
Megszűnik az éjszakai kijárási tilalom! Hétvégétől!
-
koko52
nagyúr
válasz
galervin93 #66024 üzenetére
Én is mindent aliról veszek. Egy vásárlással évekre letudok mindent fillérekért. 20 wobbler 3200 Ft-volt és kiválóak! Itthon 1-et kapsz ennyiért.
-
koko52
nagyúr
válasz
galervin93 #65975 üzenetére
Szép nászpettyes dévér
-
koko52
nagyúr
Felénk, (Fűzvölgyi Cs.) ívnak a kárászok, pontyok. Kicsit korán kezdték.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TP-LINK routerek
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Tesla topik
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó Kross Esker 6.0 2021-es model
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif Ip kamera
- 16" Brock alu felni Continental TS830P 205/60 téli gumi szett, 5x120
- Bebetto Luca 2in1 babakocsi - mózeskosár és sport résszel
- Xiaomi BW300 Okos Kamera Kültéri ÚJ 12 Hónap Garancia ingyen foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest