Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerii
addikt
Én most vettem egy Favorite BlueBird Compact-ot minimál pecázni, bicajjal, vagy csak kocsiba a csomagok közé bedobva fogom használni.
A keménytokja 63cm hosszú, így lazán tudom hurcibálni.+ Lehet veszek egy ilyen Ralapa Urban Sling bag-et, az talán nem húzza féloldalasan a gerincem/hátam. Vagy esetleg más ilyen hátkímélő táskát tud még valaki? (Nem akarok 2 db A4-es csalitartót vinni.)
-
Melorin
addikt
-
Melorin
addikt
Én egy visszatört spicces ET Perch Blade-et használok ami ygy 217cm

Túl vagyok már 3 év UL pergetésen ezzel a bottal, főleg domolykóra, jászra, nagyon szeretem.
Legutóbb vettem egy Cormoran 270-es drop shot botot, azzal nincs túl sok tapasztalatom, inkább csak kiegészíti a másik botomat olyankor amikor a part mentén végighúzódó nádfallal kell párhuzamosan vezetni a csalit és a rövid bottal annyira be kellett hajolnom, hogy majd' beestem a vízbe
-
Eagl3
veterán
válasz
Melorin
üzenetére
A kapocsba szerintem fogót, a karikába pedig csatos szákot. Vagy fordítva

Mire horgászol egyébként?
Most keresek valami UL botot, olyan 2-2,2m között domolykóra, sügérre de egyszerűen nem tudom merre induljak el, egyelőre a Favorite botjaival szimpatizálok, ezek kb. erre lettek kitalálva, de pl a Synapse sorozat baromi drága, a Blubird meg azon az áron nem tudom mit tud.
Jelenleg egy Tailwalk Fullrange Light botot használok, nem rossz, de patakpecára nem okvetlen ez a legjobb választás.
-
csƵ
addikt
Volt a Fishing Time-nál egy értékelős játék, kisorsoltak és nyertem egy 10.000-es vásárlási utalványt.

-
Melorin
addikt
Egyébként tegnap megérkezett a Rapala sling bag

Rengeteg kis rekesz van benne műcsaliknak, bele kell húznom, hogy megtöltsem
3 kis hibája van, ez mint a tárolójával van:
- Nehéz felpattintani a műanyag dobozok csatját és még hangos is a produkció.
- egy kicsit meghajlítva érkeztek a rekeszek amiket nekem kellett behelyezni a helyükre, de mivel meg vannak hajolva, hajlamosak kiugrani a helyükről
- a doboz teteje nem fekszik tökéletesen a helyén lecsukva, így van rá esély, hogy az apróbb dolgok átvándoroljanak a szomszédos rekeszbe.Ezen kívül minden más tetszik, nagyon kényelmes lesz vele cserkelni.
Arra még nem jöttem rá, hogy a külsején lévő karikákba és a rugózó spirál végén lévő kapocsba mit kéne tenni. -
Melorin
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Van pótdob, mindkettőn pergető zsinór van, monofil és fonott

-
-
Melorin
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Ahogy látom a Zauberhez ~5k lenne egy pótdob.
Felmerül a kérdés, hogy 1 orsót használjak pergetéshez és bolognaizáshoz is, és külön pótdobon legyen a kétféle horgászmódszerhez való zsínór
vagy
vegyek 5k körül egy másik orsót a bolóra. -
-
Melorin
addikt
Trabucco Xenos XPS FD 2000 orsóhoz pótdobot szerintetek honnan tudnék rendelni?
Mivel ez egy Ryobi Zauber klón, vajon valamelyik másik klónhoz valót be lehet szerezni? -
válasz
hermanyi
üzenetére
De arra tuti nem jön úgy a hal meg nem lehet olyan messzire dobni amit azzal kötsz, kérdezd csak meg a teszthorgászt.
Plusz az nem ad ki hangot, hogy vágsz így fel vele a szomszédok előtt?
De ahogy nézem annak a használata nem egy ördöglakat, lehet, még egyszerűbb azzal megkötni egy horgot, méretkorlát nélkül. Átgondolom
-
-
Grillo
őstag
Lassan le kéne adni a naplót, meg váltani valamit idénre. Zéé, végül versenyzőset váltasz?
-
hermanyi
addikt
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Vékony zsinórnál kis horognál néha elfordul a kötés mikor húzom meg, azt vettem észre, ilyenkor hátra kerül.
-
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
Már csak azért mert én is elöre szoktam kötni ,de a gyári kötött horgok (nem nevet van ) mindnek mögötte van .És Guru és Matrix a márka .
-
-
hermanyi
addikt
Ki ,hogy köti a lapkás horgot ? A lapka mögött jön fel a zsinór vagy a lapka előtt az öble felé ?
-
-
csƵ
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Akkor hagyom, hogy összekopjon.
Egyébként most látom, hogy a stucni vége picit szélesebb, mint alatta, amiatt kotyoghat. -
-
csƵ
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Kösz-kösz, hasonlóra gondoltam. Grafitceruzával besatírozni nem lenne jó?
-
Az azért van, mert a stucni-nak (toldat) a vége ami belemegy a vastagabb tagba, nekiütközik mozgásnál annak a belső falába. Egy hangyaf@sznyival többet vettek le a toldat végéből mint kellett volna. Egyébként semmilyen problémát nem okoz azon kívül, hogy idegesítő. Nekem is volt ilyen botom. Én úgy oldottam meg, hogy grafitspray-el befújtam a legvégét, ezzel pótolva azt hiányzó kis mennyiséget amit feleslegesen vettek le belőle. Meg is szűnt a hang. Vagy kivárod amit feljebb írtak, hogy kicsit megkopjon az egész.
-
csƵ
addikt
Az mitől van, ha összedugom a botot és elkezdem rázogatni, akkor valami cincog benne? Ha lazán van összeillesztve, akkor nem hallom, de normálisan szorosra véve igen.
-
-
gerigorrd
csendes tag
Eurostar Master Class Match bot A20 3.90 m 5-20 g
ET Black Fighter Match 3.90 m
Mitchell Epic Toc 3.90 m 2-12 g
Ezek közül kellene döntenem.

-
hermanyi
addikt
válasz
gerigorrd
üzenetére
Az a botod teteje elméletben. 6-8g al fogod legjobban élvezni te és a botod is a dobálozást. De ha tavi fizetös peca és túlnyomó rész 2 es potyok vannak oda már eggyel erösebb gerincesebb botot vinnék. Finom lágy pecával nem mindig egyszerű irányítani a nagyobb halat. Kiszedni ki lehet meg élvezet is, de ha egymás hegyén hátán ülnek a sporik akkor lehet aratni

-
tepenzed
őstag
Komárom-Esztergom megyében, Esztergom 50 km-es körzetében nem tudtok jó csuka/süllő pergető tavat? Sajnos rossz hírt kaptam a Búbánatvölgyi kedvenc tavammal, a Kerek Tóval kapcsolatban. Nyertek egy pályázaton, ami alapján egy undorító, oda nem illő épület fog épülni, így úgy néz ki két éven keresztül maximum az építkezés zaját hallgathatnám a nyugodt peca helyett. [link]
Az ötlet borzalmas, a gyönyörű környezetben lévő csendes, erdős tavat ezzel hazavágják, legalábbis 2 évig biztosan, így pontyozni se nagyon tervezek itt idén. Azzal viszont nincs baj, hiszen ott van a varázslatos gyermelyi hatalmas tó. Itt viszont élnek a tilalmak a ragadózóra és csak süllő van benne, így a tavaly év végén vásárolt pergető felszerelésem veszélyben van. Dunán nem nagyon tudok, mert nincs csónakom, meg szerintem itt csuka/süllő sem jár
-
gerigorrd
csendes tag
A Mitchelnek van egy egész jó árú 390-es, 2-12 g-os botja. Ez jól gondolom, h kezdésnek, vagy univerzális botnak túl finom?
-
galervin93
addikt
Ezt még az esti témához fűzném, csak tegnap véletlenül mellékattintottam, és sityupityu kollégának küldtem privátot, nem pedig ide...

Amikor jól eszik a hal, főleg nyáridőben én annyira nem finomkodok, bár mindig viszonylag kicsi horoggal kezdek (16 vagy 14, kereköblű jellemzően), de már az első pár kapásnál látszik, működik-e az adott méret, vagy váltani kell nagyobbra. Bátran hozzá kell nyúlni, legalábbis én így teszek, ha csak nem trafálok bele a jóba, az első óra gyakorlatilag a próbálkozásokkal telik.
Előkehossz ugyanez, ott mondjuk az a lényeg, hogy egyáltalán eljussunk a kapásig, illetve a kapás tényleg legyen viszonylag határozott. Gyakran előfordul, hogy egy adott előkehosszal csak maszatolások vannak, megcsócsált csali, de semmi több, míg hosszabb előkével eljutunk a kapás kiteljesedéséig (ez mondjuk inkább feeder/pickeren jellemző, úszós pecánál inkább a zsinór vastagsága, a horog mérete, valamit az ólmozás mennyisége és elosztása a variációs lehetőség kb. azonos előkehossz mellett, de az elv azonos, próbálkozni kell). -
Steady74
Topikgazda
válasz
joe979
üzenetére
Elolvastam, erős idegzetűnek gondolom magamat. Azt, hogy 2 kg-os tömeggel terhelve úgy néznek ki a botok, elhiszem, ha Döme botokról van szó. Amit a M botnál mutat 2 kg-os súllyal, 20gr-os üres kosárral olyan a Drennan botom (igaz az light).
Írta, hogy kezdőknek kezdőktől, ebbe a kontextusban ez így rendben van. Kékek elolvassák, tapsolnak, örülnek.
-
-
-
hermanyi
addikt
Azért egy 6-8 mm es 4cm ert káló (toldalékot használok) rikító narancs vagy zöld antennát még lehet látni ,ha nem annyira szar a szemed . Persze ha hullámzik és csillog villog a víz akkor minden gáz .
És tévedés ne essék nem nagyon szoktam ekkora távot horgászni Match el . Az átlag amit horgászom és itt RSD-n jó is az a 30-40m . -
60m úszóval, alig kilógó antennával: oda visztek távcsövet is?
Oké hogy rövidlátó vagyok, és nekem 20m-re is az kell hogy az úszónak fehér legyen a teste és annak a mozgását még látom jól, de 60m még szemüvegben (ami meg nincs
) is sok lenne szerintem. -
zsolt1225
aktív tag
Én rájuk akadtam tegnap, 2 videót néztünk meg, de lehet nevetni

-
csƵ
addikt
válasz
j.davidovics
üzenetére
De jó, hogy linkelted. Szakadok a srácon. XD
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Ebben egyet értek, főleg ha kényelmesen akar dobálni .
Egy jó 390 es nagyon kényelmesen 40m ig -
Ha már ennyire matcbot. Akik most kezdik azoknak egy jó tanács: nagyobb vízmélységnél messzire dobálva már felejtős a 3,90-es bot még akkor is, ha nem egy takonyról beszélünk. Oda már 4,20 kell. Rengeteget számít.
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
60-65 m a vége a botomnak 10-12g os úszóval . Nem tudok vele nagyobbat dobni .
szerk : (#39408) galervin93
Csőhid adja a becslést 10 es úszóval dobom a középső híd lábat
-
-
Ez azért van, mert a Shimano-nál házbeli különbség is van a két méret között nem csak a dob a differencia.
De sok orsónál mint pl a ryobi és azok klónjai (passion, blue arc stb) ugyanaz a ház méret ennél a kettőnél, csak a dob átmérőjében van minimális eltérés. De való igaz, hogy 40-es a sztenderd méret matchbotra. -
válasz
gerigorrd
üzenetére
Tegyél hozzá egy 6 grammost is, hogy nyugodjanak itt a kedélyek, de egyébként igen, szerintem kezdésnek tökéletes.

(#39399) hermanyi Erre azt mondom ,hogy vegyél normális botot és ne dióverőt
??? Nem sértődök meg, nem vagyok az a fajta.
Soha nem volt dióverő botom. Korábban már kérdésekre válaszolva írtam, hogy milyen botokat használok. De leírhatom akár most is.a 10-12g os úszó már 60+ fölött kell 3 as 3-5 ös vízbe
Azért megnézném, hogy milyen könnyedén dobálsz 60 fölé fix cuccal 3,5-ös víznél 10-12 grammal, de zen nem veszünk össze.

-
hermanyi
addikt
3000 res orsó akkor lenne elég ha 7 es áttétel felett lenne . Meríteni kell a zsinórt főleg ha áramlik a víz , és ha nem szed elég zsinórt egy tekerésre akkor sajnos rengeteg lesz a távolság vesztés, . Egy 390 es botnál azért már az egyensúlyra is figyelni kell ,hogy kényelmes legyen ,mert a Match botozás az általában (nálam 90% ban) kézben van a bot .
szerk : (#39404) Steady74
Bot függő . Nekem a 12 a Botom elméleti max dobósúlya . Az én botom 8g al érzi legjobban magát . Maver Runer 390 3-12g . és nem ijed meg a 8 as potytol sem .
Persze egy 20 g os bot szenved a 6g os úszótól . Mert az kéri követeli a súlyt ,hogy normálisan lehessen vele dobni ,de az számomra dióverő ,és átlagos pontyozáshoz keszegezéshez totálisan felesleges . 40m röl annyi Kisesebb dévért karikakeszeget veszítesz vele ,hogy csuda egy kisebb dobósúlyú lágyabb bothoz képest . -
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Erre azt mondom ,hogy vegyél normális botot és ne dióverőt . Nem sértés de , az én szutyok 1000 éves match botommal a 10-12g os úszó már 60+ fölött kell 3 as 3-5 ös vízbe És ez is a botom felső határa 60-65m. Csúszóval meg nem is tudok horgászni mert a legvékonyabb fonal ütköző sem megy át a spic gyűrűmön . Abban egyetértek ,hogy aki azt mondja ,hogy egy normális 10+g os úszó érzéketlenebb mint egy 6 g os az egy barom .
szerk: gerigorrd
40 es orsó , ha meriteni kell a zsinort pedig általában match nél kell oda lassú egy 30 as . szerintem
-
gerigorrd
csendes tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Aha, akkor kezdetnek jó a 0,165-ös Trabucco Match pl. és néhány 8-10-12 g-os waggler úszó.
Botnak egy 390-es, 5-20-as ET botot, valamint hozzá egy 30-as szintén ET match orsót néztem ki. Holnap meg is rendelem, mert nem birom már idegileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Projektor topic
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűnyíró topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- iKing.hu Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Gold használt, megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest