Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hermanyi
üzenetére
Nem kell 18 grammos 30-ra, de egy 12-es viszont igen. És a vízmélység sem mindegy. Ha van egy 2-2,5-ös vízmélység, akkor fix úszónál simán kell 12 gramm. Optimális körülmények között meglehet dobni kisebbel is, de nem könnyebben. Csak magadat szívatnád vele. Amúgy sokan itt rontják el a dolgokat, hogy túl könnyű úszókkal akarnak megdobni bizonyos távokat attól félve, hogy a nagyobb önsúllyal rendelkező úszó érzéketlenebb lesz. Holott ez nem így van.
szerk: ha csak a 15-20 métert nézzük akkor valóban elég lehet egy 6 grammos úszó 1,5-ös víznél, de 25-30 méterre már nem, pláne ha a vízmélység is nagyobb.
-
-
hermanyi
addikt
Ne az oldalt nézd
Én ezek közül válogatnék . Ha hullámzik a viz akkor olyat választanék aminek karbonszál a felső része . Mint PL ez . De én ezt használnám .
És ez komoly , Van ilyenem nagyon pöpec kis úszó , ha mellette fingik a hal azt is észreveszed . -
válasz
hermanyi
üzenetére
Nem is annyira a távolság vagy a víz milyensége dönti el a botot és a zsinór erősséget (vastagságát )
Hát azért az is közrejátszik, nem is kicsit. Ha pl 50 méterre fix úszóval nagyobb eresztékkel kell horgászni 14-16 grammos úszóval, akkor pl 14 de még a 16-os főzsinór is kiesik. Rövid időn belül szakadás lenne a vége. De jó eséllyel akár az első dobás után.
A többieknek: Arra a távolságra amire nektek kell kb 2-es vízig normál méretű halakra, az mondjuk 16-os főzsinór és 8-12 gramm közötti úszó.
szerk: Közben Steady is leírta a körülbelüli úszóméretet.
-
válasz
hermanyi
üzenetére
Meg kell találni az arany középutat, a túl finom sem mindig jó. Valamelyik évben a megyein 16-os, klasszikus alakú horoggal, 2-3 szál szúnyoggal keszegeztem és rendre akadtak le a halaim. Ugyanabból feltettem 14-est és utána szinte a nullára csökkent a leakadások száma. Sokan szintén hasonlóról számoltak be a verseny végén, hogy nekik sem működött a megszokott horogméretük, legalább egy számmal lejjebb kellett menniük.
-
hermanyi
addikt
válasz
gerigorrd
üzenetére
Nem is annyira a távolság vagy a víz milyensége dönti el a botot és a zsinór erősséget (vastagságát ) hanem a vízben lakó, aki az érdeklődésedet nem kissé felkeltette . Mekkorák a cél halak , a víz annyiban befolyásol ,hogy folyóvízi úszó kell e vagy sem ,és a távolság .
csƵ : Milyen vízre kell ? folyik? Milyen a mélység ? csúszó kell avagy fix ?
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Mire horgászol ?

Amúgy jó lesz a topik gazdával a beígért Ordesra a 10 es potyokhoz . Másra nem tudom elképzelni .
Lehet kicsit túl finomítom a dolgokat ? -
csƵ
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi a tippet. Simán visszahajtottam.
-
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Ha küldtél volna képet amit megígértél
akkor egy számsorral lejjebb mentem volna és 18 as tol indítottam volna a vásárlást . Ez a 12 es nem is tudom mire való ,talán gilisztacsokorral harcsázni 
-
-
Kelvin
őstag
Ah, bocsi benéztem...csak fél szemmel pillantottam a kijelzőre, nagy volt a rohanás

-
Kelvin
őstag
válasz
gerigorrd
üzenetére
Az az ipcc.hu amit a Paliék rendeznek most-már másodjára és ez az egyik megállója a versenysorozatnak. De a ponty fogó VB is itt volt tavaly, a pergető OB-nak is hosszú ideig egyik fő megállója volt.
Igen szerencsésnek is érzem magam, bár most Pesten lakom és dolgozom de hetente- kéthetente járok haza amiből nem titkoltan 2 nap minimum peca
-
Kelvin
őstag
válasz
tepenzed
üzenetére
Én tiszteletbe tartom a véleményedet és ugye az ízlésékről is feles vitázni de azért na.....
A 250h és a 30km-es kerület ad lehetőséget, ha nem tetszik a nádassal körülvett sekély rész, mehetsz erdővel borított partra, rét mellé. Horgászhatsz 4-5 méteres vízben, bedőlt fás partszakaszon, szóval elég sok igény kielégíthető.
-
-
Kelvin
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
Deseda víztározó a helyszín (általában), többnyire jig+ gumedlik, esetleg vertikál és csónakból. Fő hal a süllő, néha csuka gyakrabban pedig harcsa is beköszön.
-
Kelvin
őstag
Hangulatos Krisztián új kis filmje, jó látni ezeket a szép téli fogásokat. Kár, hogy nem kedvelem a körülkerített kis tavakat de ez a videó felizzított ;D
Na majd hétvégén az egész napos pergetés lehűt... -
csƵ
addikt
Új Stella. Gondolom sokunkat érint.

-
tepenzed
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Tavalyi évet végigpecáztam aqua pellettel (aromáztam, paníroztam, natúrban is nyomtam, fűszereztem, kevertem a többi fajta pellettel). Elég jól működött, de kicsit ráuntam
Én kisérletezni szeretek, változatos kajákat használni, így még maradt kb 10 kg pelletem, de rohadt sok zacskós kaját vettem idén, főleg Dynamite baits, bait tech, pár hd
, walter, ringers.Ha ezekből nagyon jó állagú kaját akarsz csinálni, bizony nem szabad elkapkodni a bekeverést, kis vizezés, pihentetés, megint vizezés, több rosta stb. Plusz szerintem még pellettel is fogom dúsítani őket, szóval lesz este/reggel meló
Nem hiszem, hogy az ára miatt benevezek a ready methodra, mindenesetre ha valaki nem pelletezni akar és gyorsan ki akar menni pecázni egyet, jó ötlet párat tartani otthon. -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
A második (nagy) bekezdés jellemző rám is, ugyanezek jelentik az "adrenalin-bombát" nekem is. Illetve ha már rég horgásztam, akkor az első bedobás izgalma, nem is a hal miatt, amit esetleg foghatok, hanem van egyfajta "hazaértem-érzés". Nagyon szeretem a természetet, így a vízparton lenni, pláne ha természetes vízről van szó, nagy öröm, pláne ha rég láttam az adott vizet, helyet.
-
kesjarlo
csendes tag
válasz
j.davidovics
üzenetére
Rendben, mindenképp rakok majd fel beszámolót

-
Steady74
Topikgazda
válasz
zsolt1225
üzenetére
Engem megvettek kilóra, ott a helyem a haldorádó pontyhorgász napokon, az egy igazi ünnep!
tepenzed: method pecára 1 perc előkészíteni a kaját: 2 egység aqua pellet 1 egység víz vagy vizes aroma. Lezárható dobozba belerakom peca előtti este, összerázom, másnap csak át kell kicsit mozgatni, hogy a pelletek darabjaira essenek szét, majdnem mint száraz állapotukban. Panírozás is tök egyszerű, a vízparton pici víz, aztán mehet rá az etetőanyag. Persze etetőanyaggal ez a gyors előkészítés nem megy. Ha van időm, otthon azt is megcsinálom, így a vízparton már kb 90-os a kaja (visszaszárad kicsit).
-
csƵ
addikt
Csontibefőttet próbálta már valaki?
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Mikor megyünk keszegezni egy jót a Duna-öblödbe?

-
Persze egyébként rengeteg jó dolog és élmény jár még a horgászattal, de szándékosan nem írtam őket hozzá mint a többiek. Nekem eleve alapból van egy nagyon természetszerető-természetbúvár énem is a horgászaton kívül. Sok olyan alkalom van, hogy csak úgy beülök a csónakba és bóklászom a holtágakban figyelve a vízi élővilágot, madarakat, meg úgy általában magát a természetet. Különösen tavasszal tud nagyon csodálatos lenni amikor éled minden.
-
kesjarlo
csendes tag
válasz
gerigorrd
üzenetére
Nemnem, még nem vettem meg, meg kell várnom a fizut vele, de mindenhol jókat olvasok róla. Van itt a közelemben egy olcsó és jó tó, ahol sok a kárász, viszont a heavy feedereimmel nem túl izgalmas kifogni őket, ezért szeretnék egy ilyen angolos pálcát. Szóval biztos hogy megveszem fizu után.
A marketinggel van főleg nekem is bajom, van ami bejött tőlük, pl spécikorn az havernak adott sok halat, nekem meg a mézes-pálinkás method pellet iszonyatosan ment. A kék valamiért nekem nem jött át. De nagyon jó illata van

-
-
gerigorrd
csendes tag
válasz
kesjarlo
üzenetére
Vettél Leeda botot? Én akkor az egyik barátomnak rendeltem egyet, nekem hihetetlenül tetszett. Gyors, erős, könnyű, vékony.
Egyébként nekem pl semmi bajom a HD-val. Ez a stílusuk, ez a marketingjük, ez jött be nekik, és óriási piacuk van. Mondjuk én ezeket a kék etetőanyagokat vagy a vicces kis csalijaikat soha nem próbáltam, véleményezni sem tudom.
-
Steady74
Topikgazda
Sok dolog van, akár a készülődés itthon a gyerekekkel, ki mit pakol el, ki mit tervez, aztán a hajnali kelés, az első összemosolygás, hogy végre eljött az idő, fel kell kelni. A napkelte a vízparton, a nádfal előtti úszózásnál amikor kiugrik az úszó a vízből, a közös halfogás a lányaimmal, az, hogy tanítom őket arra, hogy vigyázzanak a halra... nagyon sok mozzanata van, ami "beindít"
Kaptunk egy pozitív fórumtársat
milyen hírünk lehet, ha tényleg ránk keresnek 
-
-
-
kesjarlo
csendes tag
Sziasztok!
Nagyjából egy hónapja találtam rá fórumra, Leeda bottal kapcsolatban dobta ki a gugli. Az egy tavaly év elejei hozzászólás volt. Annyira tetszett a fórum, hogy mára sikerült végigolvasnom több ezer hozzászólást. Közben sok sok jó tanáccsal lettem gazdagabb (műszúnyog, aqua pellet, stb..).
Az is kiderült hogy a HD termékeket nem csipitek, főleg a csakakéket nem. Ezzel tudok azonosulni, tavaly kezdtem újra a pecát, és bedőltem a marketing gépezetnek, és megvettem a kék pelletet, horror áron. Szépen világit sötétben a viz alatt, de egy nyüves mozditásom nem volt még rá, pedig a fele már odavan.
Megismertem Holler Imrét, és tettetek róla hogy meglegyen a bárcsakneismerném érzés. (Apropó! Láttátok az új posztját? [link] Idézném a lényeget: "Azon szerencsések közé tartozom, akiknek sikerült már jó néhány hölgyet a vízpartra csábítani, de természetesen itt most a horgászatról van szó…") Hibátlan...
Köszi a sok jó tanácsot amit megosztottatok, sokat tudok majd hasznositani belőle

-
A Zéé
addikt
és (#39342) hermanyi
Valami hosszabb szárút gondoltam. Van eddig Guru LWG-m, és Preston PR478-am, ilyen hosszabb, "snecizős, keszegezős" horgom még nincs. A Kaizen olyan furi a formájú, persze attól még lehet jó

A Preston honlapján találtam 412-t, csak magyar boltban nem leltem fel sehol sem, illetve Walternél mint kifutott termék... Ha nem lesz más, akkor marad a 311, aztán lenyomkodom annak is a szakállát.
(#39336) gban
Nekem, amikor leérek a vízpartra, és körbenézek, akkor van az az érzés, hogy "na, emiatt indultam el otthonról". A másik pedig a kapás és akasztás pillanata, amikor felfogom, hogy "ez most megvan". Amúgy a poén az, hogy a fárasztásra legtöbbször nem is emlékszem, annyira izgulok, és örülök annak, hogy ügyes voltam
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen, a fárasztás is nagy élmény, én azért emeltem ki a kapást magát, mert akkor hirtelen beléd vág az adrenalin (jó nem kocka meg púpos tavon ahol percenként fogsz egy 10 kilós pontyot), akkor még nem tudod, akad-e, nem tudod mekkora, nem tudod mi az.
De valóban szituáció-függő is, a fentiek alapján is.
Ahol én pecázok, mindig bízom benne hogy na ez végre nagyobb lesz, ponty lesz, stb., pláne ha tökig merül az úszó, vagy ezerrel elindul oldalra, talán ezért is áll nálam a kapás első helyen.hermanyi: akasztás pillanata meg a kapás között alig telik el idő, és lényegében ugyanazon okokból említettük ezeket ahogy látom

Ami még kimaradt, és érdekesnek találom, ha nagyobb jön, utána szinte sosem emlékszem a kapásra a fárasztás után, hogy maszatolt, elvitte, vagy pontosan hogy is volt. És nem a kor miatt
Másik adrenalin-bombád szerencsére nálunk nem játszik, bár én sem szoktam túlzásba vinni a vásárlást. -
hermanyi
addikt
Én zsidó vagyok a horgászatban ,nem veszek drága dolgokat . És sokat sem .
És utoljára csak egy 6g os Waglert vettem ,mikor bementem a boltba leadni a gyerek engedélyét . (Nem volt nálam több pénz) De rendeltem Milo horgokat mert már megint köthetnékem van
Amúgy az előbbi iromány is a horgászat szépségei közé tartozik . Amúgy én az akasztás pillanatát és az azt követő másodperceket szeretem amikor kristályosodik az agyam bal agyféltekében ,hogy ez mekkora lehet ,hogy van e esélyem kiszedni vagy tuti pá-pá lesz

-
-
Én a fárasztást emeltem volna ki, de talán a megakasztás pillanata még annál is izgalmasabb.
Egyébként nekem van egy fontos dolog azok a dolgok között, amiket a delikvensek felsoroltak: mégpedig az, hogy többet fogjak a másiknál. Persze ez nem minden esetben van így. Szituációfüggő, de ha lemegyünk a haverokkal rakózni vagy matchbotozni, akkor hiába baráti paca, nagyon is figyelünk arra, hogy ki mennyit fog, a végén összevetjük mindig. Ez még mindig bennem (illetve a haverokban is) van. De hát ezért is szerettem régen annyira versenyekre járni.
-
gerigorrd
csendes tag
Nekem így hirtelen legnagyobb élménynek, az olyanok ugranak be, amikor úgy téptek meg, hogy nem láttam egyszer sem a halat.
Kölyökkoromban egy amúr csúfolt meg így úszós szerkóval. Vagy rátartottam kicsit, vagy a nádasba megy, ez jó 30 perc után szakadt.
Tavaly nyáron viszont csónakbol UL-ezve, pici nymph műcsalival, 0,16-os monofillal tépett meg valami, az tippem nincs mi lehetett. Harcsának gyors volt, csukának, feketesügérnek meg túl mélyen húzott. -
Ezzel szerintem itt mindenki egyetért.
Tartottam egy előadást, nem horgászoknak, a horgászat alapjairól (a cél az előadás megtartása volt, egyfajta gyakorlás, és én a pecát választottam témának), kérdeztem, szerintük mi a legnagyobb élmény a horgászatban.
Jöttek tippek: minél nagyobb hal, amikor kiveszed a halat, többet fogsz mint a másik, stb.
Nem, mondom, hanem amikor látod hogy elindul az úszó (kapásjelző, botvég, kinek mi).Na az említett 'sporttársak' ezt lesz@rják, náluk valóban a nem-horgász hallgatóság tippjei a nyerők.
Ez alapján azok akik közben sörözni mennek, azok sem horgászok (mint ahogy a hallgatóságom sem volt az), hanem mondjuk fagyasztófeltöltők.Amúgy kíváncsi vagyok, egyetértetek-e hogy mi a legnagyobb élmény / ti mit emeltetek volna ki.
-
A Zéé
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Húzósabb részen nagyon min. a 150g, de a 200-250 se ördögtől való. A 75g-s kosár Sződligetnél a lassuló részen, kb 3 méteres vízben nem maradt helyben.
Szerk.:
szakáll nélküli keszegező horog létezik egyáltalán? Nem találtam eddig sehol sem. A Pr311-hez hasonló formájút szeretnék. -
hermanyi
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Nem láttad a kis filmet ? Csak a kosár 300g

-
gerigorrd
csendes tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Tiszai barátom a légnyomás süllyedését vagy emelkedését lesi folyton... gondolom nem ok nélkül.
Nem tudom mi a pontos típus, egy videójában csak az ólom 200 g-os.
-
gerigorrd
csendes tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Mindig figyelted a pergetés eredményessége és a front, légnyomás közti összefüggéseket? Idéntől nekem is vannak ilyen terveim.
A Dunán, ha nem 250 km-re lenne tőlem, én biztos valami olyasmivel horgásznék amivel Feedermania Krisztián. Manta Feeder vagy valami ilyesmi. Nem tudom mi lehet, de hátradőlve tépi vele kifelé 28-as fonottal, bármi is legyen a horgán.
-
csƵ
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Ezt már korábban beszéltük itt. Én nem tartom ezt a fajta magatartást horgászatnak. Nem is akarok erről többet írni.
-
Interceptor
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Jogos, nem mindenkinek van ideje sokat kint lenni. Amúgy kicsit erőltetnek érzem ezt a videót vagy inkább izzadságszagúnak

(#39324) csƵ : a múltkori kockatavi horgászatnál megfigyeltem, hogy a többség horgászat közben egészen más csinál, bent beszélgetnek söröznek stb, ha hallja hogy kapás van, rohan ki a kis házból a stéghez, hogy bevágjon

-
hermanyi
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Vagy amikor csak van 2 óra hosszad ősz visz . és abból nincs kedved elkefélni 30-40 percet mire kész a kaja . Ez nem az ő újítása Sonubaits nek is van ilyen kajája már rég óta .
szerk:
#39324) csƵ
Azok a bojlisok , önakasztó szerelékek .
-
csƵ
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Lassan már a "horgászok" azzal se akarnak "szarakodni", hogy bevágjanak a halnak és kifárasszák.
Mert már azon túl vagyunk, hogy lusták figyelni a kapásjelzőt. -
Interceptor
addikt
Ilyen alapon minek venni pergetéshez, előre megkötött fluoro előkét, az "okosak" maguknak kötik. Persze más kérdés, hogy mennyibe fog kerülni az előre bekevert etetőanyag. Szerintem ez inkább kezdőknek van akiknek fingjuk nincs milyen kell legyen az állaga, de idővel mindenki megtanulja. Esetleg olyan kocahorgászoknak akik nem akarnak ezzel sz@rakodni.
-
zsolt1225
aktív tag
A legújabb KÉK dolgok, avagy mire ne költsünk

-
joe979
senior tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Az benne az érdekes, hogy egyáltalán nem heavy a bot.
Ezt a quiver verzióra írta egy spori :"A barbel bot eszméletlen jó. Nagyon kecses - zavaróan vékony - maga a bot, de van erő benne rendesen. Parabola akcióban lágy majd egy pont után tökéletesen felkeményedik és tudja az ember irányítani a halat - akár a sodrásban is. Van benne két tavi peca is. 3 kg pontyok nem ellenfelek. A dobósúlyról annyit, hogy 150 grammos kosárral, megtömve és ésszel 20-30 méterre gond nélkül bejuttatható a végszerelék. A 130 grammos kosarat megtömve gond nélkül dobja. 100 grammos kosárral már meg merem suhintani is. 60 grammos method kosárral már 80 -100 méter sem elérhetetlen. A 6 oz-s spicc is jelzi még a gébeket is. Összességében a bottal nagyon meg vagyok elégedve. Folyóvízre tökéletes, az érzékenyebb spiccel meg lehet tavi pontyozni, keszegezni folyóvízen."
Megváltam a 2 feeder szettemtől,igaz más ok miatt de a Korumot meghagytam, picker mellé ezt fogom használni
tavon is .... -
joe979
senior tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Nehéz lesz. Akik járnak márnázni a nyílt vízre , két opciót alkalmaznak. Van aki megáll 20 méter távolságra, nem dobál messzebb, de van az a réteg aki feljebb keresi őket a kevesebb akadó miatt . Én a 20 méter alatti távon mindig akadtam, nem tudtam kikerülni. De vannak olyan mázlisták, akik sosem , nem tudom hogyan csinálják !
Olyan botot válassz, aminek aránylag nagy a gyűrűzése. Ha nem szeretnél sokat bele ölni akkor elég egy 3 vagy 330-as teleszkópos bot, a régi üveg spicces verziók " jók " erre a célra. Igénytelenek, bírjak a terhelést. Nyugodtan lehet 150gr dobótömegű is, a sodrás miatt. Egy hátránya van, hal fogásra jók, de élvezetet nem fog adni, igaz a Duna ezen része nem a hagyományos pecáról szól.
Amit jó szívvel tudok ajánlani márnás botnak az ez : KORUM BARBEL ROD 12FT - 2PC 2LB
Valami eszméletlen jó bot ! Minőségi, és bírja a terhelést .
Dobósúly: 180g
Bothossz: 3,65 m
Szállítási hossz: 1,86 m
Gyűrűk száma: 9
Gyűrűk anyaga: SIC
Nyélborítás: parafa
Súly: 285gTudom ez árban már húzósabb , de a márnázó szinten ,nagyon jó áron megy ! Itt láthatod hogyan viselkedik dobás közben , igaz ez a nagy tesója, de arányaiban így viselkedik a 360as is .... Youtube
-
Interceptor
addikt
Gondolkoztam, hogy tavaly sok olyan időszak volt főleg nyáron mikor a pergetés nem igazán volt eredményes(kivéve hidegfront), ezért azt találtam ki, hogy ezeken a napokon beviszem a feederezést is mellé, úgyis két bot a megengedett. Semmit sem értek ehhez a módszerhez, annyi, hogy kockatavon horgásztam már ezzel a módszerrel kölcsön bottal felügyelet mellett
és fogtam is néhány nagyobb nyurga meg sima pontyot, de tényleg ennyi. A horgász víz, az Újpesti öböl és a Nagy Duna, tudom két különböző víz, erre van valami univerzálisabb megoldás botoknál? Nincs kifejezetten célhal így jöhet bármi, keszeg is. Nem tudom milyen bot lenne jó, gondolom a márnázáshoz már külön bot kéne a húzósabb víz miatt, szóval az egy ideig lehet felejtős? Fontos lenne, hogy olcsóbb legyen, de azért gagyi se legyen, orsóba ugyanez a szint kellene talán nyelető fékes az bevált múltkor is, főleg, hogy közbe pergetek is. Köszi a válaszokat. -
Steady74
Topikgazda
válasz
hermanyi
üzenetére
Hát azt hiszem hogy a ládavserére szánt pénzt ellocsoltam így marad egy darabig a Frenzee.
CSZ: walterboltot kérdezd meg van-e nekik még a Browning láda, 100kért adták, 36os láb, masszív felépétés. Ha nincs, és elég a d25 jabaslom a benke ládákat. Veszel lábrácsos vázat, hozzá meg Rive modulokat és olyan ládát építesz amilyet szeretnél. Olcsó mondjuk az sem lesz.
Átküldöd mit néztél ki? Köszi

-
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ne kiabáljuk el, múlt évben akkor 20 centi hó jött

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime X570 R7 5700 64GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman S2 TG FSP 650W
- Apple iPad Air 5th 64GB 100% (1év Garancia)
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

akkor egy számsorral lejjebb mentem volna és 18 as tol indítottam volna a vásárlást . Ez a 12 es nem is tudom mire való ,talán gilisztacsokorral harcsázni
A videón ebben a szögben nem látszik