Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Interceptor
addikt
Látom megvolt a fórumpeca, majd érdekelne több kép
Ma voltam horgászni, szokásos pergetés. Kivételesen hajnali 5-re mentem le a Dunára, bejártam nagyjából mindent(nagy dunai szakaszok, öblök bizonyos részei), de sehol semmi. Délelőtt 11-re visszamentem az öbölbe és megnéztem a vasúti átjárós részt. 40 perc alatt 5 balin jött, 1 thrillre 4 pedig a wave-re(szintén salmo de felszíni csali) és kb 10 látványos rávágás ugyanerre a csalira. Akár 10-15 balin is lehetett volna ha minden rávágás betalál
Volt mikor kétszer egymás után rávágott nagy fröcsköléssel. Ezután jött az erősebb szél sajnos és eltűntek a halak, korábban kellett volna odamenni. Elképesztően jó élmény volt az a 40 perc, sosem fogtam felszíni csalival még halat és ennyit ennyi idő alatt, ez a csali agyonverte a thrill-t. A halakon gyógyuló sebek voltak itt ott meg kipirosodott végbélnyílás, mint ahogy írtam korábban már egy ideje leívtak, most viszont raboltak és eléggé bent, szóval nagyokat kellett dobni amekkorát csak bírtam, hogy elérjem őket a csalik segítettek ebben, elképesztően jól működött ez a wave, a halakat is meg mertem fogni ahol kell, mert ezen a csalin nincs alsó horog. Talán ezért volt annyi rontott látványos rávágás, vagy azért mert a víz tetején cikkcakkban járó csalit nehezebben kapják el? Dobás után néhány tekerés után mindig egy rávágás volt, hogy kettő egymás után
Nagy élmény volt, kellett kicsit birkózni velük mikor épp sikerült akasztani egyet mivel kg körüli példányok jöttek és erősek voltak eléggé. Nézőközönség is volt a hídról érdekes lehetett felülről látni, ahogy rávágnak a csalira a halak. Amúgy a víz hemzseg a különböző méretű kishalaktól, főként ilyen 7-10cm-es példányok vannak, de rengeteg a babahal is. -
vendingo
veterán
Nekem is sokat kellett próbálgatni, váltogatni, mire meglett a nyerő kombináció. Kb 2-3 órám ment rá. Próbálgattam az aromákat, csalikat, helyeket. Végül a büdös halas aroma volt a nyerő édes csalival. Semmi nem müködött úgy, mint ahogy elterveztem itthon. Ami a mi tavunkon bevált kombináció, arra itt mozdítás se volt. Legalább tudtam pihenni is.

-
válasz
Steady74
üzenetére
Helló !
Na, én is hazaértem nagy nehezen, úgy nagyjából hajnali egyre. (Solton baleset volt, terelés meg 3 km -es sor.)
Köszönöm minden résztvevőnek a közös pecát, jó volt ott lenni. Sajna nekem nem annyira jött össze ez a horgászat, a fenekezős módszer ezen a tavon annyira nem jött be, matchre pedig nem volt érdeklődő. Talán annyira nem is volt jó helyem, meg mellettem volt Szeszkazán, aki folyamatosan szedte ki a halakat ...
Sebaj, legközelebb finom feederel is készülök, aztán majd meglátjuk. -
FireFox1996
addikt
Örülj, hogy csak a nyakad, nekem az egész testem, és jó érzés másnap fél 11kor felni, aludtam volna tovább, csak felkeltett az asszony

Zéé: lehetett volna bal oldalamon is össze szedni a többi botot, ha nem tekeredett olna a hal a Grillo bottartója körül, és így le is szakította a 25ös zsinoromat, meg ha 40es zsinoros bottal akasztottam volna, akkor esélye nem lett volna megszökni

-
A Zéé
addikt
Én is élveztem a tegnapot, bár kezd megerősödni bennem a gondolat, hogy a pontyok legalább olyan gonoszak, mint a márnák, és direkt kerülnek engem.

Kb. 10 éve nem voltam ilyen jellegű tavon, nem sok elképzelésem volt, hogy milyen kajával érdemes készülni, de ezek ellenére is sikerült pár halat fogni. Bár azt sajnos nem kaptam meg, amit vártam, mert nem tudtam igazán komolyan tesztelni a match botomat nagyobb halakkal.
Viszont az élmény kárpótolt. Lehetett izgulni azon, hogy Firefox tényleg összeszedi-e mindenki cuccát a nagy ponttyal, vagy a végén, hogy hermanyi, vagy az 5.30-as unja-e meg előbb a játékot, illetve láttam végre rakós botokat munka közben. Nem mondom, hogy nem tetszene, de sajnos egy fél teherautó kell a cuccokhoz, így nem nagyon fogom űzni
Az a 4 elment hal idegesít továbbra is. 1 a szar előke miatt ment el, egy részben azért, mert engedtem bemenni a töklevelek alá, de akkor sem értem, hogy a 14-es LWG miért pattant ki a szájukból.

-
vendingo
veterán
Most bővebben írnék a tegnapról.
Szuper volt minden, én érkeztem elsőnek, de szerencsére nem kellett sokat várnom a többiekre. Gondolom a pelletpumpa miatt késlekedtek

A tó nagyon szép volt, biztos fogok még menni, ha horgászni nem is, de kirándulni, motorozni biztosan.
Köszönöm Steadynek a szervezést, lebonyolítást, a csalikat, a pizzát és a kiskocsit. Bocsi, hogy a végére széthullott alattam a kocsi.Pörgősebb pecára számítottam, azt hittem többet fogok majd. Az első pár óra elég gyengére sikerült a mi végünkön, de lassacskán kiismertük a nyerő kombinációkat és elkezdtek jönni a szebbnél szebb halacskák. Végre tudtam izzasztani a stradicot, meg a supernovát, dolgozott mind a kettő rendesen. Nagy nehezen rászántam magam a matchbot bevetésére is, azzal láb alól húztam is pár szebb pontyot.
A végére elég jó lett a végeredmény, szóval nem panaszkodhatok.
Szerintem 1 nap kevés volt, szívesen maradtam volna még bejárni a környéket, beszélgetni.
A legszélén ültem, így leginkább csak Steady-vel és tween-el társalogtam, de azért időnként körbejártam a többieknél is, hogy mi a helyzet náluk.
A rakózástól végképp elment a kedvem, már a parkolóban. Túl sok cucc, túl sok macera...
Sajnálom, hogy a végén fedeztem fel, hogy Hermanyi az új feederével és a map orsóval operál. Már épp indultam haza, így nem volt időm jobban szemügyre venni a cuccost.Hazafele zörgött valami a csomagtartóba, ami miatt 3x álltam meg, mert annyira idegesített már, végül valahol Veszprém környékén rájöttem, hogy a szék az.

Most reggel úgy keltem, mint aki egész éjjel ivott, de a kávé már kezd hatni. A napernyőt jó ötlet volt elcsomagolni, mert nem égtem szénné, de azért a vízről tükröződő napsugarak lekapták kicsit az arcomat.
Remélem a többiek is megúszták komolyabb leégés és napszúrás nélkül.
Mikor és hova megyünk legközelebb? Lenne pár ötletem azt illetőleg, hogy hova lenne érdemes, egyszer utaznátok ti is sokat.
Percre pontosan 3 óra volt a hazautam a megállókkal.

-
Steady74
Topikgazda
válasz
Grillo
üzenetére
Megvártuk Hermányiékat, amíg összepakolnak, meg a házigazdától is el akartam köszönni, és elmondani, hogy hálásak vagyunk a vendéglátásért! Emiatt később indultunk kicsit. Nyomtam neki a pályán, hogy utolérjünk, de nem sikerült

Hermányi: igen, ez a kép jól sikerült, mondjuk a hal sem volt semmi ami a szákban van, de pont abból nem látszik semmi

-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Erre gondolsz ? Ezzel az arccal kifejezett mindent

Amúgy jó peca volt a körülményeket leszámítva .
Magamat mérlegre tévén hoztam azt amit nagyjából tudok és szeretek . Úgy ahogy sikerült feltérképeznem a keszeg állományt a tavon . A ponty fogás itt is kiderült nem az erősségeim egyike .
Ha Dégen lesz még netán-tán fórum peca akkor Serpák bérlése kötelező .

-
tween
őstag
Értem már nem is aggódik senki?
sikeresen hazaértem.... két perc alatt 
-
törölt tag
Sziasztok!
A Keleti föcsatornára milyen csalival érdemes horgászni ? amur,ponty és kárászt szeretnék fogni.
-
vendingo
veterán
Hazaértem. Jó volt a peca. Pörgősebbre számítottam, de a halak mérete és ereje kárpótolt.
Örülök, hogy vittem napernyőt, nagyon jó időnk volt.Steady! Kocsi rendben volt, csavar meglett?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Fasza volt nagyon!
Joe: beszéltünk is Tween-nel rólad, h mennyire el vagy tűnve meg, hogy jó lett volna ha jöttél volna. Felvillant pár szegecses merítőnyél meg pellet pumpa is volt, fogtunk is szépen összességében, szerintem.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Tudnátok ajánlani olyan hajót ami arra alkalmas hogy harcsázós stupekos szerelést be tudjunk húzni néhány száz méterre? Az etető funkció nem szükséges, mert tényleg csak behúzásra lenne használva. Vett valaki erre a célra hajót? Jöhet nyugodtan külföldi oldal is.

-
csƵ
addikt
Megindult a nyárfa szösz kommandó.
-
-
mano660
tag
Nem igazán hittem benne, azonban tegnap a tavon horgásztam meghatározott távolságra (kb. 45 méter). Első körben a nagyobb dobátmérővel rendelkező Vertigot (55,4 mm) tettem fel és horgásztam, majd egy óra múlva a Zauberrel (50,4 mm) folytattam, és arra eszméltem, hogy nagyobb lendülettel kellet indítanom a szereléket, hogy a kíván távolságot elérjem ( a bot és a szerelék ugyan az volt) .

-
csƵ
addikt
Két ugyanolyan botnál és felszerelésnél mennyit befolyásol a dobástávolságon két dob között 2 mm különbség?
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Ebayen rendelt már valaki orsót ? Mennyi idö még megérkeznek ? rendeltem lassan 6 hete egy yumosi orsót.

-
Interceptor
addikt
Tegnap öbölben egy 50dkg körüli balin(thrill) és egy 15cm-es sügér(körforgó) jött. Az érdekes viszont, hogy láttam napozó pontyokat 3-4kg-osak lehettek:

Nem nagyon ettek a halak, viszont volt egy 3 perces időszak egy nagyszobányi helyen a mély vízben, elkezdtek valami eszement rablásba a balinok(még sosem láttam ilyet). Folyamatosan ugráltak ki a vízből egy pillanat nem telt úgy el, hogy ne lett volna a levegőben legalább 5-6 balin 2 kg körüliek, kiugorva kapdosták el a kishalakat. Próbálgattam dobálni közéjük, jó párszor nekik ütődött a wobbler a víz alatt, meg volt néhány rávágás is talán
Nem akartam külső akasztást szóval nem vágtam be egyszer sem. Aztán ahogy jött úgy elhalt az egész. Itt ott voltak még rablások akkor sikerült fogni egyet, a sügér meg szürkület kezdetén jött. Elég érdekes nap volt. -
DIEGO15
őstag
válasz
birozoli7800
üzenetére
Szia!
Bár én nem feederezem, de engedd meg, hogy válaszoljak. Az, hogy bojlival csalizol még nem jelenti azt, hogy bojlis horgász leszel, tehát nyugodtan ötvözheted a számodra bevállt csalikat, technikákat, taktikákat.
A szelektálásnak több bevált módszere is van/javasolt. Az egyik ami írtál, a nagyobb horog, nagyobb csali. Egy hozzá szorosan kapcsolódó a csali és a horog közti távolság, ha növeled, a fehérhal nehezebben tudja felvenni, a pontyoknak viszont nem okoz gondot. A legfontosabb talán, főleg, hogy szoktál alapozó etetést csinálni, hogy a nagyobb pontyok ritkán mennek be a bolyba enni, ezért ne az etetés közepét célozd meg a szerelékeddel, hanem a szélét.

Szerk.: Még egy gondolat. Próbálkozz fűszeres csalikkal, azt kevésbé szeretik a kistestű halak.
-
birozoli7800
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék kifejezetten feeder horgászoktól! Idén próbálgatom először a method teknikát több kevesebb sikerrel. Szerelék egy 25 gr carp expert method kosár, 8 cm-es fonott előkén apró horog.
Csalitüskén próbáltam haldorado gumi kukoricát, kék fúzió, vörös démon method pelleteket. Etetőanyagból mindig finom szemcsés de nehéz fajsúlyú kajákat használok!
Elég gyakran horgászok heti 2-3 alkalommal viszont rövid ideig max 3-4 óra hosszáig. Általában csinálok egy kisebb alapozó etetést (nagyra gyúrt kosárral dobok 6-7-et egy pontra) amit egy bottal pontosan meghorgászok, másik bottal pedig keresgélek.
Az első alkalommal nagyon eredményes volt a teknika 2 óra alatt sikerült 3 kisebb méretű pontyot szákolnom, viszont az elmúlt két hétben teljesen eredménytelen voltam. A jó idő közeledtével a felmelegedett vízben (sajnos) beindultak a kárászok és egyszerűen nincs ideje a pontyoknak a horoghoz jutni. Bedobás után 1-2 perc alatt a kárászok széttúrják a kosarat és meg is akasztják magukat.
Tegnapi napon meguntam 4-es horog alá 20mm-es bojlit tettem két óra alatt 2 db 5kg körüli pontyot sikerült fognom.
Ilyen jellegű szituációban, ahol a sok ponty mellett tetemes mennyiségű kárász is él a tóban, hogyan lehetne szelektálni a halakat method teknikával? Esetleg variáljam át a csalimat, és fűzzek fel nagyobb horogra a már említett pelletekből 2-3 db-ot?
Vagy hagyjam az egészet és próbálkozzak bojlis teknikával a kevesebb kapás viszont nagyobb pontyok reményében? -
hermanyi
addikt
válasz
Amogrello
üzenetére
Azért is írtam ,hogy 6 grammost elbír . 10g felett már inkább 17-18 ast használnék . Feljebb viszont folyó vízen nem mennék mert cumi a vastag zsinór . RSD-n néha már a 16 os is gáz tud lenni . (én botomhoz mondom ) olyan hasa lesz a zsinórnak ,hogy nem birok akasztani . Ugyan ez van 40m feletti távnál is ,hogy azt csak akkor művelem mikor szinte áll a víz .
Steady tavon lekakikálnám én is 20 as madzag azt zutyi neki az előke legyen lágy

Ha rászoknál az RSD re ami kizárt dolog
lefinomodnál te is ,rájönnél a dolgok lényegére , Nagyon komplikált víz tud lenni néha . Lehet én variálom ,gondolom tul a dolgokat .De általában nem szoktam túl szarul fogni a közép átlaghoz képest . -
Steady74
Topikgazda
válasz
Amogrello
üzenetére
Hülye angolok szerint a főzsinór azért kell, hogy a cuccot be tudd dobni. 0.23-as zsinórral feedereznek keszegre.
Én nem vagyok (már) annyira a vékony cuccok híve mint Hermanyi mester, én simán 20-as főzsinórt raknék, vagy 16-os fzs 22es dobóelőkével, ha nagy az úszó tömege (16gr+).
-
Amogrello
csendes tag
válasz
galervin93
üzenetére
Match botra 14-est azért nem tennék, mert gyorsan megadja magát. Meg szerintem felesleges is. 16-17 alá nem mennék, de izlések és pofonok.
-
vendingo
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Trabucco s force vagy xps match.
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Folyó vagy tó ? Mekkora waglerekkel dobálsz ?
Ha használsz 8g os waglert akkor 16 os madzag . Awa Shima Ion Power Sinkfast , Trabucco T Force XPS Match , Maxima Chameleon -
galervin93
addikt
Megjött a Benzar Elite Match 390-em, juhéj. :-) Jövő héten próbapeca vele Keszin. Jóval lágyabb, mint a Mave Black Ice Matchem, mégis"gyors" a spicce, nem nyúlós. Jó lesz ez keszegre, kis pontyokra.
Már csak valami madzagot kellene rá néznem, 14-esre gondoltam, de lehet a 16-os jobban süllyedne. Szerintetek? Illetve van valami jó, kifejezetten match zsinór, ami bírja a sok dobást, kopást, és nem nyúlik nagyon? -
Pocok9b
aktív tag
válasz
DIEGO15
üzenetére
No csak elgyengultem, vettem 2db ultegra 14000 xtd-t amibe beszámoltak a speedcast-eket. Remélem nem fogom megbánni. Illetve 2 év gari van rajta szóval jól jártam vele. Az én orsoimrol most járt pont le. Mondjuk semmi baja nem volt, meg a boltos is nézte, hogy milyen szép állapotban van. Pedig tudta mennyi idős hiszen náluk vettem.

Szerk: arról nem is beszélve hogy kaptam hozzá potdobot is... Illetve tényleg a kíváncsiság motivált. Szívem szerint a legujabbat választottam volna de az már nagyon draga lett volna. Na nem baj majd 2ev múlva kicseréljuk azokra.

-
erik365
senior tag
-
Jofi81
őstag
30%-os végkiárusítás a Dam-Silstar áruházban, hátha valakit érdekel.
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Hát ez a palotási buli nagyon nulla volt. A partszéli keszegeken kívül (azt is csak kb. 11-ig) gyakorlatilag semmi, hármunknak öt botja volt bent, összesen két keszeg, más kapás nulla... De az egész tó halott volt. A halak forgolódtak, direkt a sekélyebb részre ültünk, de leégtünk (én mindkettő értelemben
).
Viszont tuti match/finom feeder pálya, olyan szép karikákat fogtam reggelről, hogy olyanokat még nem sikerült máshol. De azért örültem volna egy-két bajszosnak (baráti pecán inkább a passzívabb, pontyozó horgászatot szeretetem). Mindegy, ez van, maga a tó gyönyörű, valószínűleg nem ez volt az utolsó alkalom.
Most pici csend, kedden megyek majd legközelebb, szerintem Dunakeszire. -
DIEGO15
őstag
válasz
erik365
üzenetére
Okumának nem csak a Longbow orósja van ebben a méretben. Nézd meg esetleg a Ceymar-t, nem tűnik rossznak. Vagy jó lehet még a Dam Quick camaro

Ezek az új Döme orsók nekem egyáltalán nem tetszenek, nem úgy néznek ki, mint amik évekig jó szolgálatot tesznek, de ez csak az én véleményem.
Mindenképp nézd meg személyesen is azt amit kinéztél magadnak

-
erik365
senior tag
Sziasztok!
50-es méretben keresnék valami nyeletős orsót, 3m-es 3lbs-s botra olyan 15.000-ig.
Van valami bevált típus az Okuma Longbowon kívül? Esetleg a Dömés orsókat próbálta már valaki?
Köszönöm. -
tween
őstag
-
Pocok9b
aktív tag
válasz
DIEGO15
üzenetére
Imádom a speedcast orsóim, ultegrára nem cserélném le, mert sajnos többről is hallottam hogy rosszalkodik, egyébként nem annyira macerás mint ahogy azt gondolná az ember. Gondolkodom is hogy 2db eladok belőle, mert most vennék másikat (2évesek az orsók és nagyon hajt a kíváncsiság hogy ki kellene mást is próbálni), csak a keret az most korlátos, mert már nagyon sokat költöttem most cuccokra.

-
DIEGO15
őstag
válasz
Pocok9b
üzenetére
Hasonló álláspontra jutotam én is. Mondjuk szerintem a Medium az jól passzol egy 360 3lbs bothoz. Én majd egy leendő 390 3,5 lbs bothoz nézegettem meg, ahhoz mondjuk már pont a nagyobbik ajánlott, de valahogy túl nagynak éreztem

Ha már itt tartunk a Speedcast-al nem körülményes horgászni? Konkrétan a nyeletőfék hiányára gondolok.
Szemezek a Daiwa Black Widow 5500A orsóval, aminek csak első féke van, de hasonló orsóval még soha nem horgásztam (legalábbis ponytra). Méretben szerintem pont illene ez a Daiwa az elképzelésemhez és még árban is a tűréshatáromon belül van. Persze vásárlás előtt mindenképp megtapogatnám azt is.
-
-
DIEGO15
őstag
-
galervin93
addikt
Kint vagyunk Palotáson haverokkal, a pontyok egyelőre csendben vannak, ugyanakkor a part mellett, sekély vízben, a nádas szélében olyan gyönyörű karikákat lehet fogni, egy élmény finom pecával ("finom", 14-es előke, 14-es horog). A nagyobbik boton, bent halas, halibutos cuccok vannak, de egyelőre csak egy keszeg jött onnan. A víz, a környezet gyönyörű (most vagyok itt először), már csak ezért is megérte kijönni, de azért reménykedem egy-két bajszosban is. :-)
-
LazacX
tag
Még csak a garázsban nézegettem, de az elvárthoz képest a Trabucco nagyon jó. A közelemben lévő boltokban még találtam két botot, egy Okumát meg még valamit, és ezt választottam az 5 botból. Finom, könnyű, de nem ul bot, a gerince sem lóg. A tóra is tökéletes lesz (már amilyen gyakran feederezek), és a pvc csőben is pont elfér a pergetőbot mellett.
-
-
-
Zoli bácsi
őstag
Most értem haza pecából. Eredetileg a Rábcára indultam, megy a kárász, összetorlódnak, a Királytói zsilip megfogja őket, mennének folyással szemben. De nem mentem vadvízre, erős északi szél fúj, inkább tóra mentem, ott egy domb mögött príma szélcsend van. Utóljára déli szél fújt, semmit nem fogtam. De ez az időjárás hozta a halakat. Bedobtam a feedert, aztán csináltam egy kis etetést partközelbe, mondom úszóval el szórakozom a dévérekkel. Persze két perc sem kellett és egy négy kiló körüli tükrös elvitte az úszót...Aztán jöttek sorba, a friss telepítésű kölökpontyok (1,5-2kg körül). Már melegebb a víz, a kapások és a kirohanások is vehemensebbek mint 1 héttel ezelőtt. A feeder is beszólt néha, bár 80% a halaknak úszós szerelékre jött. Mindent visszaengedtem természetesen, nem számoltam, de kb 20 pontyot foghattam, 1 ránézésre méreten aluli, és az első fogás volt a legnagyobb.
Már nem hidegvízi kaját kevertem, Tímár mix epres ponty etetőanyagot kevertem össze Dovit pontyozóval, és fagyasztott csemegekukoricát öntöttem hozzá. Nem az ízekkel kombinálok, egyszerűen a Dovit kaja dobásnál mindig kirepül, elég laza, azért keverem valami mással.
Úszós szereléken csemegekukoricát használtam, az etetőanyagból kivett szebb szemeket tűztem horogra.. Feederen ananászos ízesített üveges kukoricát tűztem 10-es horogra, a csemegekukoricát hamar leszedik a horogról, tartósabb az üveges.
Jó szórakozás volt, minden sporttársnak hasonló élményt kívánok!
-
válasz
hermanyi
üzenetére
Hetente 2x mész Szentgotthárdra?

Amikor vázoltam neki hogy mi kell, mondja, ááá, ilyesmit nem kapni.
De, mondom, csak walternél 1 hónap míg megkapom.
Ja akkor mondjak cikkszámot utánanéz.
El is küldtem, várom, mit mond.
Mert ő Angliából rendel, míg a Mo.-i Daiwa (aki állítólag egy notebook egy irodában, semmi több) németektől. -
válasz
vendingo
üzenetére
Mi próbáltuk a zöld fokhagymást.
Jöttek rá, de őszintén, nem tudom megmondani, jobb-e mint az élő.
Nagy előnye hogy eláll, és nem kell mindig megvenni.hermanyi: kösz, felhívtam, elküldtem a cikkszámot, utánanéz, azt mondta, az ilyen apróságot sokszor ingyen küldik, és 10 nap alatt itt van.
Max. lemondom a walter.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Futás, futópályák
- SSD kibeszélő
- OLED monitor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- 244 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ma voltam horgászni, szokásos pergetés. Kivételesen hajnali 5-re mentem le a Dunára, bejártam nagyjából mindent(nagy dunai szakaszok, öblök bizonyos részei), de sehol semmi. Délelőtt 11-re visszamentem az öbölbe és megnéztem a vasúti átjárós részt. 40 perc alatt 5 balin jött, 1 thrillre 4 pedig a wave-re(szintén salmo de felszíni csali) és kb 10 látványos rávágás ugyanerre a csalira. Akár 10-15 balin is lehetett volna ha minden rávágás betalál
Volt mikor kétszer egymás után rávágott nagy fröcsköléssel. Ezután jött az erősebb szél sajnos és eltűntek a halak, korábban kellett volna odamenni. Elképesztően jó élmény volt az a 40 perc, sosem fogtam felszíni csalival még halat és ennyit ennyi idő alatt, ez a csali agyonverte a thrill-t. A halakon gyógyuló sebek voltak itt ott meg kipirosodott végbélnyílás, mint ahogy írtam korábban már egy ideje leívtak, most viszont raboltak és eléggé bent, szóval nagyokat kellett dobni amekkorát csak bírtam, hogy elérjem őket a csalik segítettek ebben, elképesztően jól működött ez a wave, a halakat is meg mertem fogni ahol kell, mert ezen a csalin nincs alsó horog. Talán ezért volt annyi rontott látványos rávágás, vagy azért mert a víz tetején cikkcakkban járó csalit nehezebben kapják el? Dobás után néhány tekerés után mindig egy rávágás volt, hogy kettő egymás után
Nagy élmény volt, kellett kicsit birkózni velük mikor épp sikerült akasztani egyet mivel kg körüli példányok jöttek és erősek voltak eléggé. Nézőközönség is volt a hídról érdekes lehetett felülről látni, ahogy rávágnak a csalira a halak. Amúgy a víz hemzseg a különböző méretű kishalaktól, főként ilyen 7-10cm-es példányok vannak, de rengeteg a babahal is.

Pontosan ezt mondtam a parkolóban, a nap végén. Érdemes lenne a szerpentin tavat körbe járni, még közel sem láttatok mindent

Már csak valami madzagot kellene rá néznem, 14-esre gondoltam, de lehet a 16-os jobban süllyedne. Szerintetek? Illetve van valami jó, kifejezetten match zsinór, ami bírja a sok dobást, kopást, és nem nyúlik nagyon?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)