Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
Egy normálisabb zacskó horog 600 huf . Kell legalább 8. egy tekercs előke zsinór amit használni is lehet 1200 huf abból kell 3-4 méret . Egy lapos úszó 1000-1500/db Waggler szintén . Az orsó nélkül sem mutatvány elkölteni 50-60 ezret az apró szarokra . De kérdezd meg Steadyt ő mennyit költött tavaly október óta peca cucra
Ha bevallja sírva fakadsz 
szerk : Mondjuk kicsit én is elszálltam .

-
A Zéé
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
kösz-kösz a felajánlást!

Tervezek menni (remélem idén el is jutok), bár addigra lehet, hogy beszerzek egyet, csak legyen valami normális tavaszi akció majd. Amúgy bakker az ilyen kis pár ezer forintos kacatokra is mennyi pénzt el lehet verni... Eddig nem foglalkoztam velük, de a hétvégén összeraktam a kosarat ilyen apróságokból, mint haltartó, vödör, úszók, horgok..., és úgy átszaladtam az 50k-n, hogy öröm volt nézni. A 16k-s orsó volt a legnagyobb tétel benne.
-
tween
őstag
Végre találok egy német oldalt, ahol van minden alkatrész a Twinpoweremhez, erre nem tudok onnan rendelni

-
hermanyi
addikt
Én nem értek a pergetéshez ezt be is vallom őszintén . Nekem a rablózás is rakoval tetszik ,mikor lövöm a csontit az úszóra és jön a balin

De pergetésnél már magyarázta más bot kell mikor csukára dobál más amikor sülözik ,(magyarázta is ,hogy miért ) meg változnak a botok csalinként vagy technikánként is . Számomra Beteg . -
hermanyi
addikt
-
Interceptor
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Foka öböl és a Nagy Dunai rész ahol próbáltam(ott van egy kifolyó).
Szerintem inkább a Foka öbölt erőltesd, és azt a szakaszt amit jelöltem végig a kerítésig amíg el tudsz menni. Nekem a kacsákig, sirályokig már nem sikerült eldobnom a kerítés miatt(lehet ott van a hal). Majd írd meg a fejleményeket, hátha te fogsz valamit

-
Grillo
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
Na, lehet holnap lelépek előbb melóba, aztán kinézek. Tudsz mutatni egy pontosabb helyet? Egyáltalán nem ismerem azt a részt.
-
Interceptor
addikt
Voltam lett a Dunán, az Újpesti öböl használhatatlan, nem is a víz magassága a fő baj, hanem tiszta ág, levél meg szemét az egész, mivel a part ott soha nincs tisztítva. A Nagy Dunán próbálkoztam egy visszaforgónál, aztán később a Foka öbölben, ott teljesen tiszta volt a víz. Szerintem oda érdemes csak lemenni most, bár hal nem jött.
(#38988) vendingo: Minőségi problémáról akkor beszélhetünk, ha a tervezett élettartam alatt megy szét a cucc. Persze a rendeltetésszerű használat sem elhanyagolható szempont

-
vendingo
veterán
3-4 éve nincs tévém, azt se tudom milyen csatornák vannak jelenleg. Erről a f&h-ról is itt olvastam először, illetve tesóméknál láttam belőle egy keveset. Fantasztikus akciós feederbot szet reklám beleégett a retinámba: 2 bot, 2 orsó, meritő, haltartó, rodpod, meg egy rakás vacak kacat 25k volt asszem. Gondolom milyen minőségű lehet a cucc ennyiért.
-
vendingo
veterán
Köszönöm az ajánlásokat mindenkinek.
Első körben szerintem legyen meg a vizsgája, aztán kap tőlem egy botot, vetetek vele egy ecusimat, aztán már úgy is tudja, hogy merre szeretne elindulni, illetve lesz-e kedve jobban belemerülni a horgászatba.
Energo botokat nézett, mert sokat nézi a F&h-ot. Én ahányszor néztem náluk ezt a csatornát mindig volt egy energo reklám.
-
Steady74
Topikgazda
Az egyenlő hosszúságról. Kell egy sablon a hosszra, ez lehet maga az előketartó vagy egy darab lécbe beleütött 2db szeg, amiknek sima a felülete. Első lépésben felkötöm a horgot, majd beakasztom az egyik szegbe, majd annyi zsinórt lehúzok a dobról, hogy a másik szegen visszahajtva elég legyen a hurok megkötéséhez. Elvágom a zsinórt, megkötöm a hurkot a fentiek szerint. És készen vannak az egyforma hosszúságú előkék. Monofilnál ez így ok, fonottnál is működik, csak ott egy 7,5 cm-es előke esetében 2 mm-rel hosszabb előkével kell a hurokkötést megkezdeni, mert a csomó miatt kb annyi a rövidülés.
-
zsola32
őstag
Daiwa Lexa W
[link]
Ez a vadonatúj Daiwa orsó páros nem más, mint 2018 legnagyobb dobása a Serie Walter fejlesztések körében... -
Grillo
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Jó, szerintem ti magatokból indultatok ki. Én tavaly egyszer feedereztem, veletek Tereskén, meg ezen kívül kb 3-szor volt itt-ott.
Szóval nem kell egyből a legnagyobb-legjobb. Kiciolcó megoldás is jó lehet. Szerintem annyi előke nekem nyugdíjig elég lenne.
Bár, ha versenyzői engedélyt váltok ki, nem árt a PR. -
Steady74
Topikgazda
-
-
gban
veterán
Hozzánk képest mindenhol abból van szinte

De nem akartalak bosszantani, inkább csak irigyellek a tó miatt mint mindenki (vagy majdnem mindenki) itt.
Ehhez hozzájött hogy peca volt tervben ebben a szép időben és nem lett belőle semmi, és ki tudja hány hónap múlva lesz megint ilyen idő, szóval kijött a 'de lennék tween'.
hermanyi: köszönöm, már nézem is.
35 év peca után is jó új dolgokat látni, pláne ha az ember leragadt a 80-as évek módszereinél.
Ami viszont a legjobb az egészben, Walter stílusa, ismételten - nem mondja hogy csak a drága, nem mondja hogy csak ez a márka, és mindent közérthetően elmagyaráz, egyszerűen, pár szóban.
Egy gyenge pont, bár lehet szándékos, hogy ne felejtsd el a kontrasztot: 11:05-11:06-ig, 2 mp tömény agykontroll, rejtetten a fejedbe ültetve
-
gerigorrd
kezdő
-
hermanyi
addikt
gban : ezt neked ha érdekel . Match
-
egykettő
aktív tag
Ma voltunk házirétin pergetni, 0 kapás volt mások se fogtak, nem tudom hogy a meleg vagy mert le lett rabolva a víz, de nem találkoztunk hallal.
-
-
gban
veterán
Úgy volt hogy tegnap megyünk dobálni pár órát, aztán asszony közölte hogy inkább ma, azt ma se mentünk, szétvet az ideg, hónapokig nem lesz megint ilyen idő

Nektek ment a pergetés hétvégén? Csak hogy tudjam miről maradtam le... -
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem akartam, tudod, személyiségi jogok.. Amúgy hihetetlen mennyiségű cuccal jár ez a rakó... Lehet hogy szar a derekam, de már bánom, hogy nem csaptam le az akciós Browning ládára...
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Megették őket a süllők

-
-
j.davidovics
csendes tag
válasz
vendingo
üzenetére
Én nemrég vettem egy nomura akirát, 198cm, <10g a dobósúlya. Halat még nem fogtam vele, de alig várom mindig a következő horgászatot. Nagyon jó vele dobni, és vékony fonottal mindent lehet vele érezni. Szerintem 12-14 körül nagyon ott van. Sokaknak van még favorite whitebird, az is remek pálca

-
lumpy92
aktív tag
Üdv sporttársak!
Egy olyan kérésem lenne, hogy ha valaki nagy szakértője a Shimano pergető botoknak, legyen szíves kicsit kifejteni nekem, hogy mi a különbség az egyes pergető bot között. Elsősorban a Beast Master - Speed Master - Technium vonal érdekelne. A másik kérdésem, hogy manapság is érdemes-e ilyen botot venni, olyan szempontból, hogy ne csak a márkanevet fizessem meg. Sajnos hallottam olyat, hogy a mostani botok parafa nyele elkezd szétperegni egy idő után.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
vendingo
veterán
Bátyám kitalálta, hogy szeretne pergetni (balaton, velencei tó). Célhal: köves, süllő, sügér, balin.
Erre kellene neki egy low budget bot, ami kellően feszes. Sajnos az olcsó botokat nem ismerem, illetve az említett célhalakra se nagyon szoktam horgászni. Mekkora és milyen botot ajánlanátok 10-15k között?
Orsóból ecusima lesz szerintem. -
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Addig álljon vigyázállásban, mi?
mondjuk amilyen elszánt megteszi 
-
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Rendben mester
Akkor egy óra öt perc és várom a képet 
-
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Miliméter papírt vedd elő tégy rá 1db 14 es horgot és fotót ide róla

Azért nem lehetett kapni ,mert M Szilárd b@szott rá . -
válasz
hermanyi
üzenetére
Egyébként visszagondolva igazad van abban amit írtál, tényleg sokáig nem volt beszerezhető a milo. Nem értem, hogy miért. De már jó ideje újra lehet kapni. Szerintem a 14-esre sok a két szem csemege, persze fel lehet erőszakolni rá. De maga a méret rakóra szerintem tökéletes, csak én egy szemet szoktam feltűzni.
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Valószínűleg a Milo volt előbb
Én a kamasant hozatom mert alapból ahova járok közértekbe ott nincs sehol készleten . Majd rákérdezek a serieA ra ,hogy tud e hozni . 14 es elég pontyozni nem ? (max 2 szem csemege ) -
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Na azt nem szeretem ,vagyis nem találtam olyat ami bevált volna . (keszegezek tüzövel) Miló amugy a Guru formájára hajaz csak dupla annyi van a zacsiban
Ha jól emlékszem 20 as csomag . -
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Milot használtam ,csak nyögvenyelős volt a beszerzése és elmaradt . Kamasan B511 már több mint 10 éve a kedvencem , Drennant használtam de nem vált be (rengeteg halam elment róla ) gamakatsut el elvétve ,mondjuk most ősszel használtam feedere mert előkötött volt és kegyetlen olcsó

Márnát rakoval próbálnám ki mondjuk a Maverel az talán elviselné ,Talán
-
válasz
hermanyi
üzenetére
Milo A seria 10-től 14-ig, és gamakatsu (most meg nem mondom a számát, majd holnap) 10-16 ig. Ez a kétfajta horog az én igényeimet amikor békéshalra horgászok mindig mindenhol kielégíti. Egy kivétel van csak, amikor gilisztacsokorral márnázok. Régen én is használtam drennan-tól kezdve mindent, aztán leszűkítettem a dolgot erre a két fajtára.
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
-
mano660
tag
Ha elfogadsz egy ajánlatot, most a napi max hőmérséklet függvényében van akció (a mai napon 16%):
Wobblerek.com
-
tween
őstag
Vennem kell egy pergető orsót. Nem tudom dönteni, szinte márka téren sem. Régebbi Stradic széria lenne a kedvemre való, de nem találok. Twinpowerre most nincs keret. Valami kell.

-
-
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Van nekem is itthon robogó, mostanság adok fel hirdetést, hogy tálca sörért, vagy hasonló felállásban vihető, csak ne is lássam.
Tesómnak volt runner 180 SP-je (2 ütemű) az nagyon pörgős gép volt, hajtottam én is jogsi nélkül.
Volt pár évig egy sv650s-em, aztán amikor sokadszorra jártam vele Albániában és egyéb balkáni országokban, akkor rájöttem, hogy nem erre való, végül megvettem a nagy szerelmet egy africa twin formájában, csak most meg se időm se pénzem túrázgatni.Milyen túragépet gondoltál? Sportos, vagy enduros?
Gondolom túraenduro, hogy tudjál menni vele horgászni

-
válasz
vendingo
üzenetére
A horgászaton kívül a másik hobbim a motorozás illetve a robogó tuning.
Két-három 70-es tuning gép általában mindig van itthon. Egyébként korábban fiatalkoromtól egészen három évvel ezelőttig amatőr szinten motocrossoztam. Mára ezt abbahagytam, már csak betonon motorozok. Az első nagymocim egy suzuki gsr 600 volt, de ezt hamar meguntam. Kb két éve vettem egy gsx-r 1000 k8-at. Ez van most. Ezzel meg az a bajom, hogy már mindenfajta kormánnyal ki lett próbálva, de mindegyikkel kényelmetlen. Az ereje az brutális, de kényelmetlen. Idén cserélek valami túrára. Ja, és most télen megvettem életem első nagyrobogóját egy gilera runner 180-at. Egy haveromtól vettem át, én szervizeltem idáig neki. Nem kellett neki, és én sajnáltam volna ha másnál köt ki, így inkább megvettem én. Ja, a nagymotoros topicban ne keress. Röviden ennyi. -
Tessék, itt van. Jobb képeket készíteni most nem volt kedvem. Sok következtetést egyébként nem hiszem, hogy le lehet vonni a képekből. Amúgy igen, csak két fajta horgot használok. Természetesen különböző méretekben. Rég rájöttem arra, hogy kár variálni ha van bevált horog az embernek.
szerk: Hát, sok minden látszik a horgokból

-
hermanyi
addikt
80 db előke megkötve

-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Én nem ülök motorra 18 fok alatt.
Milyen mocid van?
-
-
A Zéé
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
uhh, azt nem is néztem eddig.
Hát ekkora víznél már nem jó az öböl se, nem nagyon lehet hova lemenni. 250 alatt jó az igazán, most meg 450 lesz reggelre. Főág meg az áradás miatt esik ki. Akkor lehet, hogy maradás lesz, mert ötletem nem nagyon van így.Úgy nézem Dégre kellene menni...

-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
-
Grillo
őstag
Na ma sem jött össze, de holnap tényleg kimegyek dobálni. Hogy érdemes szerintetek, reggel, este?
Nem jön ki valaki újpestre? Zéé? -
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Sopronban is köd volt reggel, de most még nagyobb köd lett

Kapuvárra kellett volna mennem horgászni
Én a fogási naplót a legvégére hagyom, szeretek órákat sorban állni, hogy leadhassam

-
-
vendingo
veterán
Ma mehettem volna dolgozni, de inkább itthon maradtam, mert jó időt írtak, gondoltam lógatok pár órát. Ehhez képest fos hideg taknyos nyálkás ködös idő van. Buktam egy csomó pénzt, és unalmamban csak ülök a gép előtt.

-
hermanyi
addikt
válasz
j.davidovics
üzenetére
Annak mintha hosszabb lenne a szára és a hegye is kicsivel befelébb állna.
Eddig 1 nek jó
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ könyv: Rafal Kosik - Cyberpunk 2077 Nem véletlen
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ha bevallja sírva fakadsz 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Itt sincs kolbászból a kerítés

Akkor egy óra öt perc és várom a képet