- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandit21
addikt
válasz
Flashback #2722 üzenetére
Klafa
Látom Te is tálba teszed a sajtot a rácsra.
Talált már valaki olyan sajtot amit a rácsra lehet tenni közvetlenül?
Pár lefoylik.
Talán van 1-2 márka ami bírja.
Aztán van ami úgy néz ki mintha lefolyna. Aztán nem. Aztán odaég.Amúgy az öntött vas rács sokat javít a sajt helyzeten mert ami oda kap is lejon. A krómozott raccsal 1-2 sajt korábban majdnem örök barátságot kötött.
-
Bandit21
addikt
válasz
Flashback #2636 üzenetére
Pont ilyet avattam a múlt héten.
Első alkalom előtt kiegettem amikor már meleg volt egy szalonnával körbe kentem az öntött vas grill lapot is.
Előtte tavaly egy sima gömb volt ott alul felül egy záró van csak. És kevés faszen fért bele. Ha le volt takarva elaludt. Ha nyitva akkor meg hamar elégett. És a magasság sem volt állítható.De ez az új cucc nagyon jó. Én is tervezek vele valami low&slow dolgot ezért grill végén csak lecsukva hagytam hűlni nyitott keménnyel és két oldalt nyitott legzokkel.
Órákon át volt 100-200 közt. Tudom a 200 magas de el lehet zárni.Ez már vége kép a melegen tartót lehet le fogom szedni mert ami kész inkább ne száradjon csak most elsőre kipróbáltam.
Albán pékség lepénybe ment hamuba sült hagyma csevap alulra tejföl paradicsom uborka felül ajvár.Ja és fehér széket venni hülyeség ha az ember legkisebb lánya 2 éves és mindenhova rajzol (csevap szendvics kép alja...
)
-
j.bravo
addikt
válasz
Flashback #2688 üzenetére
Köszi! Kérdéseim a meglévő nyitott égésterű, elég nagy felületű grill mellett szerzett tapasztalatok alapján merültek fel
A begyújtó kémény remek találmány, szeretjük, bár azon is látszik hogy horganyzás ide, száraz helyen tárolás oda, nem örök élet+1 nap, megég, korrodálódik. Mindemellett svsz megéri. Egy éve, talán kettő, álltunk át rá, bár azelőtt remek kis máglya volt némi papírból, gyújtósból meg szénből.
A család valamiért az eldobható alutálcára szokott rá, próbálom átszoktatni a vaslapra (van egy kerek (ilyesmi csak a Lidlből) meg egy szögletes), de nem megy nagyon gyorsan, pedig szerintem jobb az eredmény mint az alutálcával. Közvetlenül a sütő saját rácsán nagyon rég sütöttünk. Mondjuk rá is férne egy takarítás. -
j.bravo
addikt
válasz
Flashback #2686 üzenetére
Köszi!
Lemeztálca van benne a szénnek? (szerk.: ja, látom közben, lyuggatott lemez)
Cserélhető szükség (jelentős oxidálódás) esetén? (rács lenne igazán szimpatikus, ahogy korábban már volt itt róla szól, de ha minimális lakatosmelóval cserélhető, akkor az is jó. Feltéve persze hogy közben a háznak a lemeze nem rozsdál el ugyanúgy. -
Essejó
Topikgazda
válasz
Flashback #2668 üzenetére
Kezdjük ott, hogy kár volt előre besózni. A só jelen esetben kihozza a nedveket és kevésbé lesz szaftos a steak.
A sütés előtt legalább 2 órával vedd ki a hűtőből, öblítsd le vízzel, itasd le róla a vizet papír törlővel.
Rubozni max a sütés (bár a steaket általában csak sózni szokás) előtt bors fokhagyma por, sót csak a sütés után kapjon. A grillt fűtsd fel magas hőmérsékletre, oldalanként kb 2 percig süsd a steaket. Utána tálra rakod és befeded alufóliával 2-3 percre utána sózd és fogyasztható.Ez ugyan Tescos leírás, de szerintem az alapok korrektül le vannak írva benne. link
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Flashback #2657 üzenetére
Az oldalast 2+2+1 szerint kéne elvileg sütni. 2 órát rácson, 2 órát becsomagolva, és a maradék idő egy részén még kicsomagolva a rácson glazeval (bbq szósszal) megkenve, majd már kivéve letakarva pihentetve, hogy a nedvek eloszoljanak benne. Ekkor a maghő még akár emelkedik is.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Flashback #2655 üzenetére
Rubot a legelején. A folyamat:
- megtisztítod, formázod a húst
- valami kötőanyagot (bindert) ráteszel a húsra, hogy ragadjon rá a rub (mustár, olaj, stb lehet)
- rubozod, akár 2-3 rétegben is
- vársz, hogy a rub kicsit beivódjon (nem kell masszírozgatni, csak várni)
- mehet a füstre
Csomagolásra használj fóliát (és adj valami folyadékot legalább csomagoláskor hozzá minimum - de mehet akár vaj, méz, cukor, rub, bbq szósz, almalé, akármi) -
Ferike81
senior tag
válasz
Flashback #2652 üzenetére
Én mindkettőt csináltam már. A lapocka szárazabb hús, szebben szétjön a rostjaira. A tarja jobban be van szőve zsírszövettel, rövidebbek a rostszálak. A 800g-os hússal az lesz a baj, hogy ha még tisztítani kell mi marad belőle? Én 3-4 kg-os darabokkal szoktam. Max 95-105 ⁰C környékén 12-15 órát pötyögtetni. Nagyon fontos!! Ha jól meg van neki ágyazva tökéletes lesz.
-
jozsi252
veterán
válasz
Flashback #2646 üzenetére
Gázosat szeretnék venni, illetve ez a 22” környéki méret kellene minimum.
Janusz001
Köszönöm a tippet. A zománc miatt mennyire lehet fém eszközöket használni. Illetve erre is ugyanúgy le tud tapadni a smash buri mint az öntöttvas lapra vagy rozsdamentesre?
Blackstone tetszik nekem nagyon, csak tudom hogy ápolni kell hogy ne rozsdásodjon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Eredeti játékok OFF topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Revolut
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest