- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Légies iPhone halvány színei
- Apple Watch
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
Janusz001 #2752 üzenetére
Aliexpressen is van Vevornak store és ugyanúgy EU raktárból jön a cucc, csak sajnos pont a 14"-os verziót nem szállítják Magyarországra, pedig az van is készleten.
18"-os verzió 2800W-os fogyival sok lenne mi?
Ha nem fogyasztana ennyit a 26"-os verzió akkor én azt vettem volna, de 4kW már azért bőven sok lenne azon a helyen ahol használnám. Nem bírná el a hálózat.De nem vagyok nagyravágyó mert a 21"-os sütőmnek is van 54x30cm-es sütőlapja, mindent meg tudok rajta sütni amit akarok. Egy 5 fős családnak elegendő mennyiségű grillkolbi elfér rajta.
-
jozsi252
veterán
válasz
Janusz001 #2750 üzenetére
Ez 2kW-os csak nincs raktáron most.
https://eur.vevor.com/flat-top-griddle-c_10589/vevor-commercial-electric-griddle-2000-w-countertop-flat-top-grill-122-572--p_010450968700 -
jozsi252
veterán
Köszi a tanácsot, kipróbálom ezt a lehetőséget!
Amúgy nagyon jól bevált ez a Vevor rostlap. Nagyon jó áron is volt, rettentő könnyű takarítani, jól tartja a hőt, gyorsan felfűt, egy rossz szavam nem lehet rá. Már vagy 40-45 hambit csináltam rajta, mellette bacont, tükörtojást (gyűrűben), akkor grillkolbikkal is teszteltem, úgyhogy maximálisan tudom ajánlani aki ilyet szeretne venni!
Így néz ki a felület az előző napi takarítás után, olajozás után. Takarítása tényleg pár perc mindennel együtt. Semmi vegyszer nem kell hozzá csak langyos víz plusz spakli és papírtörlő, ennyi az egész. Pár perc alatt meg van az egész. -
jozsi252
veterán
A legutóbbi pár napban grillkolbászokkal is leteszteltem a rostlapot és nagyon jól működik. Viszont lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban. Érdemes szerintetek valami nagyobb téglalap alakú dómot venni amit ráteszek a kolbászokra hogy egyenletesebben süljön?
Csináltam Wiesbauer grillkolbikat, azoknak 180-190fok környékén olyan 25-30 perc kellett mert elég vastagok voltak. Viszont Spar Regnumos kolbászoknak elég 15-20 perc hogy olyan 75 fok környéki maghőt elérjek.
Vagy aki kolbászol nyitott rostlapon mi a bevált megoldása, érdemes vele egyáltalán foglalkozni? Így is szép lett a végeredmény, de azért olyan nem lesz mint pl egy gömbgrillnél, ott ugye a zárt fedél miatt a hő jobban körbejárja.Köszönöm!
-
-
jozsi252
veterán
válasz
jozsi252 #2727 üzenetére
Megvolt az első teszt, hibátlan lett a végeredmény. Reggel csináltam egy beavatást mert
sok utánajárást követően azt vontam le hogy kell ezeknek is. Úgyhogy felmelegítettem fokozatosan max hőfokra, és minden állításnál kapott egy kis olajat amit egy törlőkendővel elkentem a felületén.
Ilyen lett a sütőfelület.Késő du. megvolt az első sütés, utána meg ilyen lett a végeredmény.
Smash burikról nem tudtam képeket felrakni mert pikk pakk elfogyott. Vettem festékboltba egy spatulát azzal lehetett legjobban felkaparni a burit. Volt a Vevornak a gyárija az nem volt jó, vettem IKEA-ba Grilltidert de az meg nem elég éles, viszont a festékboltos hibátlan lett. Úgyhogy maximálisan tudom ajánlani a sütőt. Ár értékbe tényleg kiváló ahogy Youtube teszteken is megállapítják.
Kövi alkalommal grillkolbi lesz a tesztalany.Ha esetleg valakit érdekel egyéb infó szívesen válaszolok a kérdésekre.
-
jozsi252
veterán
Egyre esélytelenebbnek láttam hogy 22"-os Blackstone Planchát be tudjak szerezni. Ezért mondom megpróbálkozok egy elektromos Vevor rostlappal. Meg is érkezett, hétvégén smash buri teszt lesz először. Nagyon kíváncsi vagyok hogy mit tud. Utánajártam és mivel csak 3000W-os így az árammal se lesz gond ott ahol használni szeretném.
Nagyon kíváncsi vagyok rá milyen lesz. Az ára 52 000ft volt. Netes tesztek alapján nagyon meg vannak vele elégedve, ár érték arányban nagyon jónak számít. Sütőfelülete 54x30cm.
-
jozsi252
veterán
válasz
Janusz001 #2649 üzenetére
Smash burit meg letapadást amiatt kérdeztem mert ugye annak az a jó ha letapad és úgy kell felvakarnod egy spatulával a lapról. De akkor lényeg a lényeg hogy a zománc miatt egyszerűbb a takarítás illetve nem kell annyit gondoskodni róla mint egy öntöttvas lapról.
Ezekiell
A kertbe ahol használnám ott az áram hálózat annyira nem bírná a 3-4000W-os lapokat. Mert amekkora méret kell nekem minimum ott az elektromos planchák 3-4000W környékén fogyasztanak. Emiatt szeretnék inkább a gáznál maradni. -
jozsi252
veterán
válasz
Flashback #2646 üzenetére
Gázosat szeretnék venni, illetve ez a 22” környéki méret kellene minimum.
Janusz001
Köszönöm a tippet. A zománc miatt mennyire lehet fém eszközöket használni. Illetve erre is ugyanúgy le tud tapadni a smash buri mint az öntöttvas lapra vagy rozsdamentesre?
Blackstone tetszik nekem nagyon, csak tudom hogy ápolni kell hogy ne rozsdásodjon. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Gondolkozok rajta hogy kellene vennem egy gázos planchát. Nagyobb részt grill kolbihoz, illetve hambihoz lenne használva, valamint zöldségekhez is.
Én elsőre a Blackstone 22"-os verzióját néztem ki. Szerintetek jó választás lenne egy ilyet beszerezni valahonnan a fenti célokra? Mostanában szeretjük itthon a smash burgert is, és sokkal jobb lenne egy nagy rozsdamentes serpenyő helyett egy jóval nagyobb rostlapon készíteni. -
jozsi252
veterán
Köszönöm a válaszod! Bocsánat hogy csak most fogok válaszolgatni!
Ez a Weber olyan 150 környéke amit kinéztem. Igen tudom hogy hülyebiztos a Masterbuild, nem azt mondom hogy ezért gondolkozok rajta mert mindent megcsinál helyettem, hanem talán így többet tudnék a húsra koncentrálni BBQ közben, főleg az elején a tanulási szakaszban.
Igen van a Webernek is ilyen tartója amibe belerakod a brikettet és akkor az egyik oldalon fog elhelyezkedni a brikett, másikon pedig a hús.
Én csak család részére szeretnék sütni, semmilyen más nagyobb összejövetel nincs tervbe véve ami miatt fontos lenne nagy mennyiségű hús sütése. Ezért is gondolkoztam a kisebb méretű Gravity-s Masterbuilden.pitiless
Snake methodot megcsinálod, és akkor középen van a hús így éred el hogy ne legyen direktben a hús alatt a brikett? Mármint ez a megoldás elég ehhez hogy ne legyen a hús alatt a brikett, vagy egy nagyobb húsnál már trükközni kell?soldi3r
Nézegettem a nagyobb grilles oldalakon kívül és jó sok helyen lehet kamado sütőt kapni, ami eltérés van mondjuk egy 200 meg egy 600 ezres között az az hogy kisebb az anyagvastagság?ambushka
Pesten dolgozok a X. kerületben, szóval nem gond ha menni kell bárhova a "környékbe" autóval meg tudom oldani. Néztem hogy nekik Masterbuilt nincsen, de mellette meg van sok minden más. Igen tőle néztem jó pár videót YT-on nagyon profi.
Tervezek mindenképp elmenni ilyen helyre hogy személyesen is el tudjanak igazítani ebben a dologban, de sok esetben ha valamiről szó van, vagy valamibe bele akarok vágni akkor itt PH-n is rengeteg segítséget fog kapni az ember aminek nagyon örülök.need
500-at semmiképp sem akarok rá kiadni, a GS560 Masterbuilt kicsivel van 300 fölött csak. Néztem a töltényszmókereket is, nagyon szimpatikus az a megoldás is. Mi a tapasztalatod, ha jó a brikett akkor egy töltéssel hány órát tud elmenni mondjuk ebben a 110-120 fok környéki határban ami a BBQ-hoz kell?
Illetve a töltényszmókernek meg van az az előnye hogy alul ugye parázslik a brikett, fölé pedig egy akkora vizes edényt teszel ami átmérőben kb akkora mint a szmóker, így el tudod érni semmiképp se kapjon közvetlenül nagy hőt a hús mivel a vizes tál visszafolytja? -
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék egy kis útmutatást kérni. Nagyon szeretjük a grillezett csirkemellet, illetve különféle kolbászokat. Általában elektromos kontakt grillbe szoktam elkészíteni őket, de van egy kis picike asztali gömbgrill is de azt jó ideje nem használom.
Szeretnék a közeljövőben szintet lépni minden téren. Másik amit nagyon szeretek az a pulled pork. De sajna az otthoni cuccokkal felejtős nekiállni. És akkor az útmutatásra innen lenne szükségem.
2 dolgot néztem ki.
- Egy normális 57-es Weber gömbgrillt
- Masterbuilt GS 560A Masterbuilt 320 környéke, és tudom hogy azzal a legegyszerűbb a BBQ, mert a digitális hőfokszabályzás segít 8-10 órán át is tartani a hőfokot ugyanannyin.
A Weber gömbön mondjuk egy kezdő számára mennyire nehéz megtanulni tépett húst csinálni? Mennyire nehézkes adott hőfokon tartani a grill belsejét szintén 5-10 órán át?
Láttam hogy vannak gyártók akik kínálnak kész ventis cuccot amit be kell építeni és segíti a légárammal a hőfokot tartani. Az Inkbird-től láttam ilyen terméket.
Nagyobb részt maradnék a kolbászoknál meg “kisebb” húsoknál, de néha azért jó lenne vele egy Pulled Porkot csinálni.
Erről a Masterbuiltről sok jót olvastam, kérdés hogy amire nekem kell megéri-e jobban mint egy Weber gömbgrill?Köszönöm szépen a segítséget!
-
jozsi252
veterán
SziasztokSzerintetek itthon van olyan cég ahol Ooni Koda-t lehetne venni?Most látom hogy van pizzás topic is.
-
jozsi252
veterán
válasz
kk831228 #801 üzenetére
Nekem már fel is adták a csomagot. Itt tudod nyomonkövetni
http://parcelsapp.com/en -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Csak gondoltam szólok hogy Aliexpressen az Inkbird store-ba jó áron lehet most hozzájutni hőmérőhöz.
Inkbird IBT-4XS 4 szenzorral csak 41.82$ (13 000ft) és lehet szállítást kérni Németből. Én ezt a verziót rendeltem, de van kicsivel drágábban 6 szenzoros verzió is. -
jozsi252
veterán
Én nem szeretnék külön foglalkozni vele, megveszem és utána használni szeretném. Mivel az esetek 99%-ban csak grillezésre szeretném használni, ezért nem tudom hogy a fent linkelt grillen kívül mivel lehetne még felturbózni ha én csináltatnám valakivel?
Mivel igazából csak grillezni akarok, ezért egy faszén/brikket rácson kívül, illetve egy másik rács amin a kaja van, nem tudom hogy mire lehet szükség.
Illetve azért ide is lehet csinálni olyat hogy veszek 2 kisebb tartót amibe megy a brikett, középre meg egy vizes tál, de mint említettem én csak grillezni szeretnék rajta.(#293) Essejó
A Master Touch széria az drágább, 100 fölött van, ez a normál gömbje a Weber-nek, azért csak ennyi szerintem.
Ha veszek már jobbat mint a mostani akkor mindenképp maradok a 57cm-es verziónál, mert arra legalább fér anyag bőven.
Jó ha mondjuk áldoznék rá jóval többet akkor lehet hogy egy Kamado-t vennék, de nem akarom több százezret kiadni érte. Bár Metro-ba lehet kapni aránylag jó áron "utánzatot" de az is 100 fölött van bőven. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Tavaly vettem egy kis 36cm-es gömbgrillt, voltak gondok vele azért bőven, de a grillezett dolgok finomak voltak nagyon!
Idén eldöntöttem hogy nem fogom használni ezt a gömbgrillt, másikat szeretnék venni, egy nagyon jót. És így első blikkre a következőt néztem ki.
[link] -> WEBER Original Kettle E-5710 BLK EU - gömbgrill, fekete
A kérdésem az lenne hogy hasonló Weber van innen valakinek? A minőségére lennék kíváncsi hogy milyen, illetve hogy megér-e ennyi pénzt? 99%-ban csak grillezni szoktunk, szóval szmókert vagy bármi mást a gömbgrillen kívül nem szeretnék venni. -
jozsi252
veterán
Igen tudom hogy elviekben megoldható, csak sajnos (számomra) tényleg ilyenhez elég kicsi ez a 36cm-es gömbgrill. Kinéztem a Weber-nek az 57cm-es Master Touch gömbjét, biztos hogy abba jobban neki mernék ilyennek állni, főleg azért mert abba van hely rendesen mindennek. Nem kell attól tartanom hogy mondjuk csak pár kolbász fér el az indirekt zónában mint a mostaninál.
Persze ennyiért már ProQ vagy Napoleon szmókert is tudnék venni, ott pedig még jobban megnyílna a világ számomra, de ahogy említettem inkább a virslik kolbászok a kedvencek.
Nyilván a csúcs egy offset lenne, de oda már tényleg az kell hogy nagyon nagyon sok tapasztalatom legyen. Mondjuk meg kell hagyni hogy az oldalast nagyon szeretem, talán a sertésből azt szeretem a legjobban, és sokszor fb-s csoportokba olyan munkákat látok hogy miket hoznak ki belőle hogy hihetetlen. Igaz hogy elmegy rá fél nap legalább, de a végeredmény magáért beszél. -
jozsi252
veterán
Nagyon sokat olvasgattam a témában, de az az igazság hogy a családba a grill kolbászokat virsliket nagyon szereti mindenki, így igazából nagyrészt csak ezekkel foglalkoztunk.
A Weber brikett nagyon meglepett, mert nagyon magas hőfokon izzott, legalábbis az előtte használt faszénhez képest, illetve amikor a rácsra ráraktuk a virslit akkor pillanatok alatt megégett a külső fele sajnos. Ezután kicsit igazgattam a briketten hogy inkább a szélén legyen több, és így középen már sokkal jobb volt a helyzet.
Tudom hogy általánosítani nem lehet, de egy átlagos méretű virslit vagy kolbászt te meddig szoktál grillezni?
Igazából az első adagon kívül a többinek nem volt baja, legalábbis belül is szépen átsült, csak forgatni kellett azért. Csak kíváncsi lennék hogy ki meddig grillez ha kolbászokról van szó?
Ez elég kicsi grill szóval ilyennel nem fogok próbálkozni, de ha veszek nagy gömbgrillt akkor mindenképp megpróbálom a BBQ módszert, illetve akkor beszerzek egy hőmérőt is mindenképp. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Pár hete vettem rá magam hogy kellene venni egy új szett grillezőt mert a régi már igen csak rossz állapotban volt.
Lévén hogy szinte mindig MOL kútnál tankolok, szembe jött velem a grillezős szett, és én ezt meg is vásároltam. Sajnos a faszén/brikett begyújtása mindig egy idegőrlő procedúra volt, ezért böngészgetve ráakadtam egy olyanra hogy begyújtókémény, és meg is vettem a Weber-nek a kezdő szettjét, ami iszonyat nagy segítség a brikett vagy faszén begyújtásában. Nem vicc, nekem felért egy Looftlighter-al a begyújtófolyadék után!
A Weberes brikett viszont 10/10-es, persze csak ha az árát nem veszem figyelembe, de amúgy a LIDL-be kapható brikett-ről is nagyon jókat olvastam, szóval egy zsákkal vettem abból is, nincs a 2.5k még 600ft sem. Weber begyújtókockát vásároltam hozzá, de ha elfogy akkor abból is jó lesz a LIDL-be kapható szerintem.
Jövőre viszont szerintem át fogok térni egy nagyobb méretű Weber gömbgrillre. Tudom hogy a következő lépésnek egy szmóker lenne az igazi vagy egy pit box, de ahhoz nagyon nagyon sokat kellene gyakorolni. Szóval egyelőre marad a gömbgrill, virslikhez, kolbászokhoz, vékonyabb pácolt húsokhoz az is nagyon jó.
Aki szintén a MOL-nál kapható gömbrillt megvette, annak ajánlom hogy a brikett tartót fúrja szét mert a gyárilag benne lévő pár lyuk, nem ér 1ft-ot sem. Semmi levegőt nem kap a brikett, így viszont 5*-ös!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest