- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
j.bravo #2687 üzenetére
Szerintem, nem fog elrohadni a külső lemez. Persze takard le.
Valamelyik FB csoportba olvastam hogy valaki gyártott már szén tartó lemezt ehhez a típushoz, szóval biztos lehetséges. Ami tippet olvastam hogy begyújtó kéménnyel indítsd a szenet, igy nincs akkora hö sokknak kitéve a lap.
Talán ha valami sürün lukacsos perforált lemezt raksz a szén tálcára, akkor ellenállóbb lesz. De így is biztos kihúzza pár évig azért.
Meg első használat előtt kend be olajjal vagy zsírral a rácsot. Talán könnyebb a végén takarítani.
Amennyiért vettük maximálisan elégedettek vagyok a minöséggel. Legközelebb viszek hús és környezeti hőmérőt, majd megnézem mennyire pontos a beépített hőfok mérö. -
-
Bandit21
addikt
válasz
j.bravo #2545 üzenetére
Én fordítva értettem.
Szerintem nincs olyan gomb ahol oldalról tudsz parazsat igazítani.
Ez persze gyakorlattal bíztos súlytalan probléma lesz idővel de míg a régi esetében akár fogtam és legfelső szintre téve nyugodtan tudtam igazítani úgy hogy rajta van minden már sulo cucc a gomb esetében ket megoldás van
Vagy a rács közepét leszeded és akkor lehet körbe igazgatni de felülről amerre épp eget és ha sikerült is a viszonylag alacsonyan lévő kor rácson minden hamus lesz, vagy - le szeded az egész rácsot a belső körrel együtt de azt lerakni nehéz főleg ha már tele.De mondom ez kb azoknak a kezdő balfxszoknak probléma mint én akik a nagy kupac faszenhez szoktak meg a fél M2 grill felülethez - mert valljuk meg az a régi grill ha be van gyujtva akkor leginkabb egy etteremben lenne a helye, mindig sajnáltam eloltani mert látszott hogy kb 20-30 főre 3-4 adagban simán lehet rajta űzni az ipart. Volt hogy a felén ment csak amúgy ott is lehet persze spórolni.
Jó a gomb tehát csak más.
-
Bandit21
addikt
válasz
j.bravo #2540 üzenetére
Nekem egy régi (kb 20 éves) metróban vett "hatalmas " nyílt tűzteres faszenes van/volt.
Annak 2 db 30*100 cm -es rácsa van, összesen 60*100 a grillter én sajna ezt szoktam meg így amiket árulnak XL meg óriás meg stb címszóval 40*50 hát az a negyede az eddiginek.
Megszoktam sajna kenyelmes is volt akkora helyen ráadásul külön külön 4 magasságban állíthatók votlak a rácsok. (Amik 20 év után már rozsdasak bármit csinálok és ezért kellet egy új)És ha már az új egy kis kezdő gömb grill tapasztalat:
Elsőre kevés volt a szén (egy begyujto kemény adag.
Ezért elaludt amikor letakartam (alul felül nyitott rostelyokkal).De raktam rá egy második adagot, végül szépen megsült minden csak lassan.
Második alkalommal már 3 begyujto adag ment rá hagytam izzani az egészet. Most nem takartam le annyit, oda is égett.
Plusz a faszenes racsrol a fele leesik. Ezzel az alsó rostelyt is takarja ami hiába van nyitva.Legközelebb veszek brikettet, az nem esik le, és 2 begyujto megy rá és újra merem majd letakarva sütni néha emelve.
Meg kell ezt is tanulni, ehhez képest a régi gyerekjáték volt, raktam a közepén egy bazi halmot, az amikor fehéren kezdett izzani szét húztam és szépen a megfelelő magasságban ment a grill. Ha hűlt lejebb tettem a rácsot, ahol láttam lyuk van oda tettem máshonnan.
Ebbe a gombbe oldalról nem lehet belepiszkálni, az elején jó kell legyen minden. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
j.bravo #2535 üzenetére
Sokkal hamarabb nem sül meg rajta a hús, de cserébe viszont nem szárad ki. Plusz betehetsz egy kis vizes edényt és füstölő dobozt
Én is láttam szombaton az aldiban, csodálkoztam is az árán. Ha jól emlékszem 33 K körül volt beárazva, ha csak tartaléknak veszed akkor is megéri. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
j.bravo #2375 üzenetére
"Milyen szempontból nem való oda?"
Esztétikum (bár nem látszik, de a tudatában vagy, hogy ez egy vas tákolmány) korrozió, drága, plusz még burkolni kell. Persze kell bele vas, de az más tészta.
Mobilra egy ekkora mostrumot megépíteni, egyenlő az öngóllal.
Láttam én is a YT -n zártszelvény keretes grill szigeteket, Inox burkoló panelekkel fedve. Nekem ez olyan mint egy gázláng fölött bográcsozni.
De mindenki úgy csinálja ahogy akarja.
Nálam egy ilyen sütő sziget lesz
De itt már nem mázsákról beszélünk hanem tonnákról.
Kész vagyok az alappal és 5X2 méter 10x10 bazalt kockás térkövezéssel. Ez két év volt, mivel millió más munkám is van.
Nálam minden 100 éves teglából lesz, egyedűl a kemence búbja lesz tapasztva és meszelve. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
j.bravo #2372 üzenetére
3 - 4 q -s munkalapnak nem fém tartószrekezet kell. Oké tudom hogy megbírná, de az akkor sem oda való. A tégla falazattal eleve megspórolná a külső burkolást is. Megérteném ha mobilis grill szigetet szeretne, de ez még zártszelvény lábakkal is dög nehéz lesz.
Munkalapnak ha nem akar betont, akkor tömbösített vörösfenyő, tölgy, kőris stb. egy jó asztalos megcsinálja. Vagy ott van a már említett saválló rétegelt juhar tábla, könnyen szabható, bitang erős és szépen elzárható.
Szerintem a kolléga minden kérdésre megkapta a választ. -
ambushka
aktív tag
válasz
j.bravo #2370 üzenetére
Lesz felette tető. Egy ehhez hasonló, csak hátfallal, amire raknék valami polcszerűt.
Alapvetően egyáltalán nem gondoltam fára, helyette korábban felvetettem azt is, hogy WPC-vel burkolom le, de megtetszett a gipszkartonnal való beburkolása.
Csak, hogy értsem, mi a probléma a zártszelvény + betonpult kombóval: Tekintve, hogy 240 széles az egész szerkezet, több helyen is meg lenne tartva keresztben.
4 részre lesz bontva az egész pult - a terven még 3 van -, nyilván a 81 kilós Kamadó alatt is több, egyelőre 3 kereszt szelvény lesz berakva.
Ezek szerint ez a szerkezet az állítólag 350 kilós betonlapot nem bírná el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Eredeti játékok OFF topik
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest