- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Macrodroid
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huami Amazfit Bip okosóra
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz
Flashback #2688 üzenetére
Köszi! Kérdéseim a meglévő nyitott égésterű, elég nagy felületű grill mellett szerzett tapasztalatok alapján merültek fel
A begyújtó kémény remek találmány, szeretjük, bár azon is látszik hogy horganyzás ide, száraz helyen tárolás oda, nem örök élet+1 nap, megég, korrodálódik. Mindemellett svsz megéri. Egy éve, talán kettő, álltunk át rá, bár azelőtt remek kis máglya volt némi papírból, gyújtósból meg szénből.
A család valamiért az eldobható alutálcára szokott rá, próbálom átszoktatni a vaslapra (van egy kerek (ilyesmi csak a Lidlből) meg egy szögletes), de nem megy nagyon gyorsan, pedig szerintem jobb az eredmény mint az alutálcával. Közvetlenül a sütő saját rácsán nagyon rég sütöttünk. Mondjuk rá is férne egy takarítás. -
j.bravo
addikt
válasz
Flashback #2686 üzenetére
Köszi!
Lemeztálca van benne a szénnek? (szerk.: ja, látom közben, lyuggatott lemez)
Cserélhető szükség (jelentős oxidálódás) esetén? (rács lenne igazán szimpatikus, ahogy korábban már volt itt róla szól, de ha minimális lakatosmelóval cserélhető, akkor az is jó. Feltéve persze hogy közben a háznak a lemeze nem rozsdál el ugyanúgy. -
j.bravo
addikt
Skacok, nem házi barkács ugyan, de az obis Jamestown Jaxon (normál vagy XL méret?) avagy a praktikeres Landmann Comfort basic ajánlott modell?
(utána persze a tuning az barkács lenne) -
j.bravo
addikt
válasz
lemmy71 #2541 üzenetére
Hirtelen ötlet volt, de egyelőre ellenálltam az impulzusvásárlás csábításának
Sógornak van gömbgrillje, alig használt, lehet h kipróbálom.
A topikot olvasva agyaltam a kamado grillen is, de megnéztem és láttam hogy az árat tekintve az vastagon a fájdalomküszöbön túl van. El is engedtemA leginkább talán egy tartós, megfelelő méretű, zárható, szögletes vonz, de ki kell találnom mekkora a megfelelő. Talán könnyebb elpakolnom mint a gömböt. Persze ha az jobban működik, akkor máris vonzóbb.
A mostani szögletes nyitott elég nagy, de nettóban a bő felére, szűk kétharmadára teszünk szenet/brikettet. Így is két vagy bő két zacskó szén/brikettszokott fogyni, ha éppen jobb fajta, akkor másfél.
Tizenpár év alatt a tűztér közepe vasból részben rozsdává alakult, az a) opció hogy azt kivágom és cserélem (lehet h írtam korábban), vagy cserélem az egész szerkezetet. -
j.bravo
addikt
válasz
Bandit21 #2537 üzenetére
Bp külső kerületi Aldiban láttam; a doboz elég kicsi, de egyértelműen XL van ráírva. Mondjuk 40x30 cm a sütőfelület az osztrák Hofer vagy német Aldi Süd honlap szerint amit találtam, arról én se XL-re gondolnék, de gondoltam lehet h a Mason a legkisebb sorozat esetleg, és ami azon belül XL, az a nagyobbak S vagy M méretének felelhet meg
lemmy71: köszönöm a #2536-ot!
-
j.bravo
addikt
Üdv a topik közönségének!
Az egyik közeli Aldiban láttam korábban el nem fogyott, most leakciózott Enders Mason XL grillkocsit.
Megvételre érdemes egy ilyen 30k HUF-ért?A lecsukható fedél alatt sül-e annyival gyorsabban a kaja, hogy ne kelljen többet várni a kajára, mint egy kétszer akkora nyílt tűzterű grill mellett?
-
j.bravo
addikt
válasz
lemmy71 #2374 üzenetére
Milyen szempontból nem való oda?
Esztétikum? Vagy csak hagyomány/szokás? Vagy könnyen korrodál?
Beton födémes teraszok akadnak szép számmal, vasgerenda szerkezeten... Vagy akár hidak. Tudom, a gerenda nem azonos a zártszelvénnyel, de kellő falvastagság mellett hunyorítva a lekicsinyítése egy vasoszlopos terasznak, nem?
Persze az asztallap alatt ne csak keret legyen hanem legyenek kereszttartók, és lehetőleg legyen bevasalva a beton.Nekem nem jött át hogy a kolléga mobilra szeretné - ha nem, akkor persze körben akár a falakat is kiöntheti betonból
mondjuk én tuti nem vállalnám be. De én egy lusta forma vagyok. Aki általában túltolja meg előtte túl aggódja, de attól még lusta.
Ha mobil, izé, odébb gurítható a cél, akkor viszont tényleg valami könnyebb anyagot keresnék. -
j.bravo
addikt
válasz
ambushka #2371 üzenetére
Nem tudom hogy lemmy71 mire gondolt, miért nem tartja jó ötletnek - reméljük, kifejti
simán lehet jogos, csak nekem az eddigiekből nem jött le.
Lehet hogy valami egyéb macera amire mi nem gondoltunk? Ha nem csak a 4 sarkán van oszlop a zártszelvény szerkezetben, hanem belül is, akkor ha jól van összerakva, a kötések megfelelőek, esetleg merevítve is van a sarkokban, akkor lazán, mondhatni röhögve megbírja a beton lapot. Ha ahol kell, ott a korrózió ellen védve van, akkor a tartósággal sem gondolom hogy gond lenne.
De én magam nem építettem még ilyet, szóval kibicként/józan parasztival mondom. -
j.bravo
addikt
válasz
ambushka #2368 üzenetére
Jól értem, hogy a videóhoz hasonlóan, nem lenne felette tető, ezért gondolkodsz betonban?
(Fa pultot akkor mernék ha lenne felette tető. Értem én hogy teraszok, játszóterek stb vannak fából, de egybefüggő asztallapnál valamiért jobban aggódnék érte, mint egy olyan szerkezetnél ahol átfolyik/lefolyik a víz. A parkerdőkben telepített jó vastag rönkökből épített asztal-pad kombóknál is több olyanra emlékszem, ahol a vízszintes felülletek nincsenek jó állapotban, mint ahol igen)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest