Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
rekid
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Slx ,meg xt között mi a különbség?
-
DemonDani
addikt
válasz
venember83
üzenetére
fagyi is back

-
DemonDani
addikt
Gondolom akkor emellett az M542 mellett kell döntenem, milyen érdekes azért, mindenkinek Truva van, de mindenki Shimano-t venne

(#796) rétisün
ha szemüveg akkor Oakley
-
sanzi89
addikt
Tudom ajánlani a Caprine Epik 50 V-t. Pont 100k, 3 év garancia, szerintem ebben az árban a legjobb felszereltség. Én nagyon szeretem.

u.i.: Az integrált tengelyes megoldások és mondjuk egy Octalinkes kombó között mi különbség van? Mi szól egyik másik mellett? Köszi a válaszokat!
-
SOAD19
addikt
Hali!
Haverom mutatott egy használt bringát, véleményeznétek?! Az ára 50-55k lenne, megérné?
Köszi szépen!

-
golyani
addikt
ápgrédeltem a paripát BB7-es fékekkel
. holnap lesz kép is. -
tekeyagd
aktív tag
válasz
venember83
üzenetére
nana!

-
rekid
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mi a varos masik vegen leszunk.
Fothoz köszel
Na nembaj.
Majd átugrok egy sörre. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hogy megtaláltad a "jogi hézagot"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rekid
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Dunakeszi mint jellegzetes munkástelepülés 1977. áprilisában lett város. Forrás: Dunakeszi honlap.

De ennyire gáz? (Szeptemberben költözünk ki.
) -
MarioAna
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Van patentszeme, csak ha szemet kell belőle kivenni, akkor úgyis kell hozzá a bontó
. -
rekid
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem miattunk állt a sor, kikérem magamnak!
Sőt, meglepően illedelmesek voltak az orszagutisok mert mind megköszönte, hogy lehúzódtunk amikor jöttek.
(Lehet azert mert tele volt mar a puttonyuk.
) -
Nyugdíjas
nagyúr
Ja, és tudom mi zavart még... mindenféle fedetlen lábakat, combokat láttam a városban, ugyhogy haladni kellett kifelé, mert annyi az odafigyelésnek

-
rekid
addikt
Asszonnyal ma tekertünk egyet
És mi is dunakeszin voltunk, kicsit megismertük a várost
Na meg visszafele margit szigeten. A 2 nappal ezelőtti "bemelegitésem" utan hazafele most ma alltam a bringan inkabb.. 
Jah kifele megallt mellettem egy fully-s hai hmm jol megnézegettem.
-
Nyugdíjas
nagyúr
annyit beszéltek a sörről, hogy megkivántam, és eszembejutott, hogy maradt csütörtökről, ugyhogy most boldog vagyok

-
rétisün
veterán
ezért van nálunk gyalogtúrákon hűtőtáska

bringázás közben meg nincs sörözés, annyira nem halmozom az élvezeteket

venember83: most, így este már itthon én is magamban sörözök. legfeljebb a többi stalkerek lesznek velem, de nekik nincs sörük (ha már egyszer nem írtak bele nekik a játékba
) -
Frenky89
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ok, köszi!
-
KaraDani
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Na de melegen? Há mi vagy te, állat?
-
MarioAna
senior tag
Na amit tudtam megcsináltam a bicajon, már csak hajtómű+lánccsere kell, de menetkész már így is.
Ilyen volt
Ilyen lett.
Itt meg egy kép a hátuljáról, bent a Sun Mammoth+Sora hátsó váltó (nem ér bele pont a legnagyobb fogaskeréksorba, 1esben nagyon kerreg de használható, ha a láncot lecserélem (KMC Z82, már az is itt van, csak nincs láncbontóm, még nem jött meg hongkongiából) és kicsit feszesebb lesz, akkor lehet még ennyire sem lesz kicentizve (mert most pont annyi hely van a váltó fogaskereke és a sor között hogy befér a lánc
). -
venember83
nagyúr
Az Isten áldjon meg titeket, a sört a gyomorba kell pakolni, nem a spájzba vagy hűtőbe...
Megyek is fürödni, közben meg elszürcsölök egy sört. -
rétisün
veterán
válasz
venember83
üzenetére
igaz

pü....
-
dqdb
nagyúr
ezért gondoltam arra, hogy bizony veszek csengőt még az outira is (persze a legkisebb, leggrammániásabbat, még ha ki is gyógyultam )
Az a humán verzió lesz: folyamatosan berregsz
Ha nem egy másik hátizsákomban lenne a 2 éve vásárolt, és azóta fel nem szerelt csengő, akkor most megálltam volna, hogy feldobjam. Nekem Dunakeszi területén, már a normál úton volt egy majdnem balesetem, amikor egy középkorú nő kikacsázott (= fél méteres oldalirányú amplitúdó egyenes haladás mellett) elém a macisajtja ellenére, hogy első-hátsó satufékkel alig kerültem el az ütközést. Neki fel sem tűnt, én pedig nem voltam verbálisan sem agresszív kedvemben, inkább élveztem a jó időt.Btw: a Felsőkert utcánál már üzemel a "piac", már elég meleg volt többeknek is a tangához

Nyugdíjas: szerencsére csak 2-3 hét, és a jó idő varázsa elmúlik, akkor ismét lehet tempósabban tekerni (két akadály között 22-27 km/h-s sebességgel haladtam, szóval outi tempóval nézve még lassú is voltam). El sem merem képzelni, hogy Normafa-János-hegy felé mekkora tömegnyomor lehet, pedig kellene menni terepre.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Na a jóidőbringásokról ne is beszéljünk... Eddig próbáltam (szúúszáá) toleráns lenni,de ma elmentem egy kicsit hosszabbat tekerni, és miattuk nem tudtam a saját tempómat menni rendesen. Egy idő után felbosszant, hogy nem tudok picit erősödni, mert az ő tempójukat kell mennem. A kedvencem a hátranéz, de azért sem megy be a másik mögé, aztán csodálkozik, hogy mikor melléértem akkor "picit" rákiabáltam.
Mondjuk ettől ugy megijedt a leány, hogy megállt. Picit elszégyelltem magam

-
rétisün
veterán
"Megjött a tavasz, megjelentek a "jóidőbringások", "
ez így igaz sajnos, és általában lesz**ják, hogy más is bicajozna az adott útszakaszon. egyszerűen nem tudnak egymás mögött menni egy picit se, és már ketten képesek elfoglalni egy egész járdát/kerékpárutat (mondjuk a gyalogosok se maradnak le tőlük területfoglalásban
)
a legjobb a biciklizni még alig tudó, de azért bőszen tekerő kisgyerek, egymaga elfoglalja az egész helyet. és persze a szülők lennének a legjobban felháborodva, ha minden igyekezetem ellenére se bírnám kikerülni a kölyköt.ezért gondoltam arra, hogy bizony veszek csengőt még az outira is (persze a legkisebb, leggrammániásabbat, még ha ki is gyógyultam
)(#759) KaraDani: ez az, sör!!! majd elfelejtettem, be kell tennem a hűtőbe, lassan nem elég hűvös a spájz/kamra, ki hogy ismeri.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére

-
KaraDani
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Igyál egy sört és aludj egyet erre még

-
venember83
nagyúr
Ilyen napot senkinek se kívánok. R7 kilőtte a szimeringet és elengedte a levegőt, biztos együtt érzett a Brain taggal, közben meg hazafele egy hülye pics@ meg majdnem elütött körforgalomban. Lesz egy eladó Epic áron alul, elegem van ebből a bringából úgy ahogy van. Szerencsére sör van itthon.
-
tzimash
őstag
Végre valaki ment is, nem csak középcsapágyat "szerel"

Nekem is megvolt az idei első komolyabb (értsd: 50km+) túrám. Lehet kicsit korai volt még, mert úgy érzem kicsit szétcsaptam magam, ráadásul mennem kell éjszakára dolgozni

A nehezebb emelkedőket így is kihagytam, okosan szinte megkerültem a Velencei-hg-t.
Össztáv: 61,2km
idő: 2h49m
átlag: 21,8km/h
szint: 250m
Rengeteg bringást láttam, de főleg csak a tó körül, errefelé az a "mainstream" útvonal.
Láttam egy családot Pákozd és Sukoró között az úttesten max 6 éves forma kisgyerekekkel, apu elől, anyu hátul, közöttük meg a 2 lurkó... hát nem tudom, én nem merném ezt megtenni, meg talán nem is szabályos. -
dqdb
nagyúr
válasz
DemonDani
üzenetére
[link] ha végigolvasod a releváns találatokat, akkor valószínűleg ismét 2 eleműre szűkül a lista.
-------------
Megjött a tavasz, megjelentek a "jóidőbringások", Vác-Dunakeszi távon többet kellett emiatt fékeztem mint a János-hegy-Hűvösvölgy-Moszkva tér útvonalon. Láttam olyan korabájkot, amin 1.75 környéki külső volt, és a hátsó kerékben akkora nyolcas volt, hogy hasonló mértékű kilengést produkált. Beszorultam mögé vagy 2-3 percre, volt időm alaposan megfigyelni

-
-
Xantomas
őstag
válasz
DemonDani
üzenetére
A két deore közül azt vedd, ami olcsóbb, vagy amelyik jobban tetszik, lenyegi kulonbseg nincs. A dragabb, az valoszinuleg kisebb szeriaban keszult.
A truva hajtóműveknek a nagy baja a középcsapágyaival vannak, venember83 tudna is erről mesélni. Ha jól tudom, már a harmadikat koptatja, mert tul korán megfáradnak. -
DemonDani
addikt
Hát nálam ez a 3 játszik most, a FireX, M542, M590, de én nem tudok mi alapján dönteni, az M542 könnyebb mint az 590, de az meg újabb, a Firex meg boltban a legdrágább ezek közül...
én nem DH-zni akarok vele
lightos terep, meg aszfalt, ilyen 20/80%ban, inkább a súlyom ami több 85-87kg, szóval azért nem fogom oldalra dobálni sem, simán tekerek 25-30as tempóval, nem szántsában dekázok 10-zel...ez a 2 év mennyi km? mert úgy azért többet mond

-
MarioAna
senior tag
Na a kormánycsapágy bele került a helyére
.
Mostmár csak egy láncbontó és hajtóműlehúzó hiányzik ahhoz, hogy kész legyen a gépsas.
Nincs itt olyan debreceni, akinek lenne ilyen eszköze és kölcsönadná egy láncbontás-hajtómű eltávolítás erejéig?
Egy sört/csokit fizetek érte
. -
Tamoo
nagyúr
válasz
DemonDani
üzenetére
akkor egy páran befilmeztük

Én LX-et vagy SLX-et vennék

Truvának a túlkönnyített középcsapágyára szoktak panaszkodni, hogy nem bír sokat. Meg talán kicsit oldalirányban "rugalmas". Az elsőre nem tudok mit mondani, nekem több mint 2éve bírja, utóbbival sincs gondom, mert többnyire pörgetősen hajtok. Szóval én nem fogom lecserélni amíg bírja, meg igazából rosszat se tudok mondani rá, mert teszi a dolgát ahogy kell. Gyárilag ezzel volt szerelve a bringa. -
DemonDani
addikt
Erről lehet tudni valamit? Truvativnak a neve jó, de nem volt még hozzá szerencsém
-
Xantomas
őstag
Oda kell írni, más elérhetőséget. Akár email, akár telefonszámot. Mondjuk én hiába írom mellé, hogy "napközben SMS, laboron, vagy előadáson vagyok" rendületlenül hívogatnak. Mondjuk az után, hogy "csá"-val köszön, már nem firtatom, hogy miért olyan rossz a szövegértése.
-
tzimash
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Tényleg elég gány a kinézete az új aprónak...
rétisün #739:
bejelölted, hogy mentsen küldés után?
első pár küldött üzinél én is kerestem a mappában, aztán egyszer üziírás közben észrevettem, hogy van ilyen opció. Nem tudom, miért nem lehet alapban úgy, hogy mentsen...Szerk: most nézem, hogy k.rvára nincsenek meg az elvileg mentett üzik sem

Nem mintha olyan fontosak lennének, de azért mégis... -
rétisün
veterán
furán működik a bikemag, csak néha küld e-mailt az üzenetekről. de olyan is volt, hogy én küldtem két üzenetet, az elsőnél a megírás után újra be kellett lépnem, mert a rendszer szerint be se voltam lépve, amikor írtam. ennek ellenére megkapta, akinek szólt. mivel fogalmam sem volt, odaér-e az üzenet, megírtam még egyszer, végül is mindkettőt megkapta, de az elküldött üzenetek mappám továbbra is üres volt.
igaz, ha elküldtem az üzenetet, minek legyen benne a mappában, nem?
-
feka007
veterán
Miből lehet tudni, hogy mikor küldtek Bikemagon egy privát üzenetet? Jött 3, csak nem tudom mikor, mert már 2 hete nem voltam az oldalon, dátumra meg 1970-01-01 01:00-et jelöl mindháromra.. Ez de szar

-
tekeyagd
aktív tag
válasz
venember83
üzenetére
csatlakozom!
Manitou: hány mm-es? ár?
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz
Nertpaelg
üzenetére
Az egyetemek környéke bringalopás szempontjából is fertőzött

Kizárólag U-lakat jöhet szóba (és az Abus Bordo sorozat), a spirál- és sodronyzárakat a gerinclakatokkal együtt felejtsd el. Az árak 5000-20000 Ft között mozognak, a skála alján egy alap Citadel helyezkedik el (ami már elegendő védelmet biztosíthat), a tetején az Abus Granit X-Plus). Az anyagvastagság és a zárszerkezet komolysága nő az árral, és természetesen a súly is, 1.7 kg környékén vannak a legnehezebb darabok.
Érdemes olyat választani, amihez jár bringára rögzíthető tartó, mert táskában/táskán kényelmetlen lehet hordani. Általában többféle méretben lehet őket kapni, tapasztalatom alapján a 230 mm-es hossz szinte bárhol elegendő a bringa lekötéséhez, a nagyobb, 300 mm környéki hossz csak nagyobb súlyt és nehezebb hordozhatóságot jelent.
Az Abus Bordo egy érdekes konstrukció, nagyobb szabadsági fokot ad a bringa rögzítésére egy U-lakatnál, mégis hozza az azok szintjét, cserébe drágább ugyanazon biztonsági szint mellett.
A spirálzárhoz elég lehet egy nagyobb csípőfogó is, a sodronyzárakhoz és a gerinclakatokhoz már erővágó kell, de ezekkel egy percen belül levágható bármelyik modell. Az U-lakatokhoz fűrész vagy flex kell. Az előbbi ellen megfelelően kialakított külső felülettel védekeznek, hogy ne tudjon olyan könnyen belekapni a fűrész az anyagba, hanem lecsússzon róla, így az olcsóbb U-lakatoknál a zárszerkezet lehet a gyenge pont a konstrukcióban. Egy akkus flex ellen azonban sajnos semmi sem véd meg.
Muton: ez gyors volt, 28 perc alatt teleporttal elugrott hozzád?

-
Muton
addikt
Az új tulaj DemonDani

-
Muton
addikt
Pfff... mivel jól összebeszéltek a családban, két xt hajtóművet is kaptam szülinapomra

A 2-at 15-ért viheti aki akarja. -
-
Nertpaelg
tag
Üdv Urak!
Valamilyen perverzióból támadt bennem az ötlet, hogy én mostantól tekernék az egyetemre, otthonról, keresztül az egész városon, a fresh pesti szmogban. Ha ezt valóban megvalósítom, akkor pozitív, ha hazafele is tekerhetek, ergo nem lopják el napközben a járgányt. Kellene tehát lakat/lánc. Ajánlás? (Hol, mennyiért?) Vagy mindegy milyet veszek, mindet el lehet vágni?
Az egyetem a lopkodások melegágya, nem tudom ez bringára mennyire érvényesül, de jobb félni, mint megijedni. -
ludsimon
veterán
Nagyon szívesen mennék veletek, de a Neuzerrel már nem szívesen többet.

Pedig elég jól leejtőztem a fully-k mögött a merevvel.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk még mindig csak elszántság kérdése.
Az viszont biztos: Nightride+terep= Ott a helyem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ne most plííz mert nagyon szar a kondim most alig bringáztam idén és az időjárás se nagyon volt kedvező velem. Ha meg épp kedvezett akkor munka volt.
Egyelőre outin kell alapoznom pár százast. (Tudom, a 'droidok' ilyenkor már nem alapoznak.)
Aki megy a hétvégén annak jó szórakozást! Jó tekerést!
Ha időjárás engedi én alapozok.
-
Dirtyz
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Mennék én is, de a bicajom darabokban, stucnira meg kormányra vár, így marad az országút még egy darabig.
-
bnss
veterán
Teca mama vendéglőjét tudod hol van Éger-völgynél? Na ott (az Éger-völgy utcával párhuzamos Éger-közről közelíthető meg)!
Hétvégén megyek arra, ha gondolod találkozhatunk valahol és megmutatom.KaraDani: megjártam párszor az építkezés alatt is, a zúzalék, amire aszfaltoztak montis szemszögből sokkal jobb volt.
-
fpeter07
veterán
Az eső engem hazakergetett. Eddigi leghosszabb tekerésem volt idén, 39.54 km-rel. Különösen tetszett.

-
SOAD19
addikt
válasz
Xantomas
üzenetére
Hali!
Köszi! Külföldről nem igazán szeretnék rendelni, úgyhogy a Karakoram kilőve, pedig tényleg jól néznek ki.
Viszont találtam egy Avalanche 2.0-s akciót: [link]Pár alkatrészére rákerestem (pl.: villa, hátsóváltó) és drágábbak voltak, mint más (Trek 3700)100k környéki bicajnál.
Jól néztem vagy benéztem valamit?! Amúgy nekem is tetszik, ez a háromszög dizájn.

Most nézem van az Avalanche 100k alatt is: [link]
Bár színben nem a legjobb.

-
TriackFeri
aktív tag
válasz
venember83
üzenetére
Már untam az országutit
Meg azt is hogy tiszta a cannondale 
-
Manitou
veterán
Tegnap megvolt az idei év 3. tekerése
Ma meg a 4. munkábatekerős.1. tekerés:
táv: 22,17km
átlag sebesség 14,90km/h
max sebesség: 27,41km/h
szintkülönbség: 85m2. tekerés
Táv: 34,03km
átlagsebesség: 16,39km/h
Max sebesség: 46,80km/h
Szintkülönbség: 80m3. tekerés
60/40% terep/aszfalt
Táv: 10,40km
átlagsebesség: 23,01km/h
Max sebesség: 33,56km/h
Szintkülönbség: 25mEzt csak kb tippeltem, nem volt km órám:
4. tekerés
Táv: ~10km
átlagsebesség: ~18-19km/h
Max sebesség: ~30km/hVan még hova edzenem
Lehet hamarabb kellett volna nekikezdenem a témának. -
venember83
nagyúr
válasz
TriackFeri
üzenetére
Végre valaki megkezdte az XC szezont!

-
rekid
addikt
Megvolt az idei elso 30km. Fájt. nagyon. És most is fáj. És rohadtul nem tudok normalisan ulni.

Toltam egy olyan karikat amit 24 oras előtt mentünk nagy népies körben.
A reptér feletti kis ut katasztrofalis a honak köszönhetően olyan hepehupas hogy a lelket kirazta belolem.
Azé jóvót.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!

- Apple iPhone Air 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! I5 6500 / GTX 1050Ti / 8GB DDR4 / 240GB SSD
- 203 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. holnap lesz kép is.

.

(Lehet azert mert tele volt mar a puttonyuk.
rövidnadrágban! 

.

.