Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
Dirtyz
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #40249 üzenetére
Hallhatjuk azokat a "tényeket"?
-
Dirtyz
őstag
Fázósoknak egy tuti cipő: [link]
-
Dirtyz
őstag
válasz
---Lasali--- #39704 üzenetére
Köszi, nem emiatt, de marad egy Shimano 600-as a Dura Ace helyett
-
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
Egy gyors info kellene, Sram Rival átdobót megfelelően tud kezelni egy Dura Ace fékváltókar? Húzásilag kompatibilisek?
Köszi -
Dirtyz
őstag
válasz
---Lasali--- #39312 üzenetére
Azért, mert 3 tányérost használtan már fillérekért kapni, míg 2 tányéroshoz valót nem nagyon láttam
-
Dirtyz
őstag
válasz
---Lasali--- #39309 üzenetére
És mit gondolsz, 3 tányéroshoz való jó lenne? Láncszélesség mellékes, a mostani átdobón sem ott ér bele, ahol kellene
-
Dirtyz
őstag
Boltos urak, olyan átdobót keresek, aminek "rövidebb a kanala"
Probléma: 42/39-et használok cyclocrossra, namost, a mostani dura-ace átdobót ha beállítom rendesen, akkor kb 1 cm-re van a nagyobb tányértól, közelebb nem tudom rakni, mert beleér a láncvillába.
Így sajna sokkal könnyebben leugrik a lánc és had ne ecseteljem, mennyire nem örvendetes egy ilyen verseny közben....
Képes illusztrációt kicsit később tudok prezentálni... -
Dirtyz
őstag
válasz
fpeter07 #37949 üzenetére
Klasszikus nigériai lehúzás, egy kis olvasnivaló
-
Dirtyz
őstag
válasz
SOAD19 #37586 üzenetére
Viccelsz, persze, hogy felismerhető.., annak idején (jó régen) jártam Louis de Funes filmklubba
Szerintem, egyedül a pálcás éri körbe annyira a kereket, hogy ne csapja fel a trutyit, de arra is illik felrakni egy kis leffentyűt.
Ha a pálcák jól be vannak állítva kb 10 perc a felszerelés.
Nekem a téli edzőbicajon októbertől márciusig fent van
Ja, és összehasonlítási alapom nincs, minthogy mindig pálcásat használtam, de csak a téli bicajon használom, montin még nem volt sárvédőm. -
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
Lámpát keresek városi használatra (a jó kis Hozé túlságosan nagy ilyen felhasználásra)
Feltételek: tudjon villogó és fix fényt, könnyű fel és leszerelhetősége legyen, elfogadható fényereje, könnyű legyen az elemcsere, tölthető akksikal is lehessen használni, és végül, de nem utolsó sorban legyen óccsó..
Kaptam egy ilyet:[link], de az első felrakásnál a lámpa bepattintásakor az egyik fül eltört
Mod: vízállóság sem egy utolsó szempont -
Dirtyz
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #35465 üzenetére
Khhmm, mennyit mentél 29-es bringával?
-
Dirtyz
őstag
"Amatőrség nem csak a kerékpárosoknak szól, hanem az egész bicajos csapatnak, és technikának. A Parti meg ki tudja miért esett? Ki esett még ekkorát? Talán nem véletlen, hogy pont ő járt így! Óriási leégés mindhárom magyar bicajos szereplése az olimpián!"
Úgy gondolom, szerencsésebb lett volna, ha meg sem szólalsz...
-
Dirtyz
őstag
Baszki, Fontananak az utolsó körben eltört a nyeregcsöve
az első háromban volt...
-
Dirtyz
őstag
Nálam itt megy rendesen: [link]
-
Dirtyz
őstag
válasz
norbee2244 #34074 üzenetére
Nézném én is, de egyelőre semmi
-
Dirtyz
őstag
Na, mondtam, hogy nem fogtok csalódni a kétkerékben, szeptemberben, ha szabad lesz a hétvégém, megyek fel én is.
-
Dirtyz
őstag
válasz
venember83 #31965 üzenetére
Segít (elbizonytalanítani
), de köszi. Eltérő a két görgő kialakítása, az egyiknek a felülete kicsit perforálva van, ill. forgásirányos, a másik pedig nem.
-
Dirtyz
őstag
Lehet, hogy megtalálom közben.., nem tudja valaki fejből (gugli keresés ér), hogy a shimano váltógörgőknél melyiket kell felülre és melyiket alulra rakni..?
Kerámiás vs. csapágyas
Köszi -
Dirtyz
őstag
válasz
venember83 #31756 üzenetére
Egyszer majd csak felnősz, és akkor már nem fogod kinőni a nadrágjaidat
-
Dirtyz
őstag
válasz
tvamos #26248 üzenetére
Használok hátsó ajtós ill. tetőtartót is.
Hátsó ajtósra csak 3 bringa fér el, rendszám miatt a rendőr kötözködik, ha valami kell a csomagtartóból akkor vagy belülről, vagy valaki tartja az egész ajtót, ill, ha sokat rakod fel-le egy idő után lekapja a festéket. Cserébe nem eszik annyit a kocsi.
Tetőn vittem már négyet is, viszont lezabálja a gatyádat a kocsi és nehéz felrakni a bicajokat. Gyors autopályázást el lehet vele felejteni. -
Dirtyz
őstag
Nagy gratula minden szilvás teljesítőnek. Végre nemtudomhány éve nem volt sár, bár most is csúszott rendesen a döngölt föld rajta apró kavicsos izével.
Nekem sajna a mumusommá vált ez a verseny, az elején szokás szerint beállt a derekam és olyan 35-40-nél elkezdtem görcsölni, de úgy, hogy addigra már két magnézium is bennem volt. Így onnan beszélgetős-nyugdíjas tempóra váltottam, de így is jobbat mentem, mint tavaly.
Sajnos csak venember83 fórumtárssal találkoztam, de a többiekkel is szívesen pacsiztam volna egyet. Ill. mintha Ariadne fórumtársnőt láttam volna szurkolni-fotózni... -
Dirtyz
őstag
válasz
venember83 #25318 üzenetére
Ááá, dehogy, nem lett volna kedvem még 65 kilit "nyakamban a térdemmel" stílusban tekerni.
Szilvásra kapd össze magad, egész hétre esőt mondott
-
Dirtyz
őstag
Köszönöm az együttérző szavakat, igazán jól esik
. Igen, tavaly is ezzel volt gond, lehet, hogy az is tett egy kicsit hozzá. Kb. az 5. kilométernél egy dózeres szakaszon volt, egyszer csak reccs és kiesett alólam a nyarag csövestül. Nem volt semmi, nem estem el. Fölfelé mentünk, vagy 25-el. Mázli, hogy nem a pálya túlsó felén vagy 20 km-re a céltól történt.
Igen, maradok a KCNC-nél, erre a kis időre vettem egyet használtan. -
Dirtyz
őstag
Ja, a szombati Bakonymaraton "eredménye" [link]
-
Dirtyz
őstag
válasz
belaazallat #24171 üzenetére
Montin: racsni:Shimano XT CSM770, lánc:Shimano CN7701 (ebből 2 db-ot, és 3-4 havonta cserélgetem őket) Ez az összeállítás már második szezonját futja, de ez lesz az utolsó....
Országút-Cyclocross: racsni: Shimano Ultegra CS6700, lánc: KMC X10, ez az összeállítás is a második szezonját futja.
Gyerekszállító bicaj: 8-as XTR sor, és egy shimano lánc.
Kilométert ne kérdezz, nem írom külön, hogy mivel mennyit megyek...
-
Dirtyz
őstag
válasz
Ariadne #23667 üzenetére
Köszi, érdekes volt, de nem szokatlan (max a sok bazaltkocka miatt).
Hasonló terhelésileg, mint egy cyclocross verseny, vagy az Underworld kupa, csak ezen jóval több szint volt.
Vértes maratonra nem megyek, a mátrába megyünk a kétkerék vendégházba egy 3 napos tekerésre.Toomy: az utcákkal semmi baj nem volt, a tempó a bosszantó
, de lehet lassan is tekerni
ludsimon: basszus, Te végignézted az összes képet?
Köszi a linkeket! -
Dirtyz
őstag
válasz
ludsimon #23660 üzenetére
Nem vagy vak, nem volt nevezésem, és egy ismerős (aki lebetegedett) rajtszámával mentem.
Sajna a dobogóról megint lecsúsztam, újra egy negyedik helyet sikerült bespájzolnom.
Az összetett győztestől 3 kört kaptam, de az egy másik kategória.
Az átlagpulzusom 181, a max.197!! lett. -
Dirtyz
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #23553 üzenetére
Az első Polar órámat kb 10!!! éve kaptam (megvan még, bár nem tudom, hogy működik-e) aztán volt egy kis Timex kitérőm, de 4 éve megint Polart használok és ameddig működik, nem tervezem a lecserélését.
Egy kis reklám: Ha pesten jársz és van egy kis időd, szaladj el ide, itt meg tudod nézni az össze órát és nem utolsó sorban szaktanácsot is tudnak adni!!!
-
Dirtyz
őstag
válasz
attilav2 #23500 üzenetére
Az Ahead sokkal merevebb a nagyobb átmérő miatt, ill. sokkal nagyobb felületen fekszik fel a stucni a villanyakon, mint egy hagyományos megoldásnál.
A váz és telócsere elkerülhetetlen, az már csak rajatd múlik, hogy milyen vázat veszel, Cherokee-t nem ismerem, de érdemes esetleg használt cuccok között is nézelődnöd. -
Dirtyz
őstag
válasz
ludsimon #22897 üzenetére
Nem, Mátrába megyünk fel a Kétkerék vendégházba egy hosszú hétvégére.
-
Dirtyz
őstag
Citycross Szentendrére tervezi valaki menni?
Toomy, valahol mindenki visszafelé számol már...
-
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
Nincs valakinek elfekvőben otthon egy pár "V" fék karral együtt?
Köszi -
Dirtyz
őstag
válasz
venember83 #10874 üzenetére
Az eleje lankásabb, aztán van meredekebb majd megint lankásabb és végül igen meredek része.
Mod.: mehetsz szlalomozva, csak úgy hosszabb és a többiek erős nemtetszését fogod kiváltani, ha minduntalan kacsázol köztük
-
Dirtyz
őstag
válasz
Manitou #10864 üzenetére
A Mátramaraton nagyon köves (az idei pálya még inkább...), ezek közül nem tudnék választani.
Sok függ a gumin, de még több a technikán. Köves rossz terepen(lefelé) ne ülj be a nyeregbe, hanem kicsit állj ki és karból-lábból hagyd, hogy had mozogjon alattad a bicaj.
Ha van rá lehetőséged (tempó, hely előtte-mögötte) át is lehet bunny-zni egy-egy követ.
A mátrára előre 2.1-es Nobby Nic-et használok, hátulra Specialized Fast Trak Pro-t teszek fel. Mindkettőbe belsőt és Slime-ot használok.
A technikai "tanácsot" csak úgy írtam, ha tudsz lefelé közlekedni, akkor nem érdekes -
Dirtyz
őstag
válasz
fpeter07 #10859 üzenetére
Az első 1-2 maratonodon (Topmaraton) érdemes hátrébb helyezkedni, onnan is látni fogod, hogy mekkora is a menés. Ha gyakrabban jársz versenyezni úgyis rájössz, hogy milyen tempó is jó neked, akkor már lehet kicsit előrébb merészkedni.
Ha elakadsz, illik valamelyik oldalra félreállni, hogy a többieket ne tartsd fel.Ja, és grat az első versenyedhez! (telót meg cseréld le
)
-
Dirtyz
őstag
Szerintem nem nagyon készült olyan összehasonlítás, hogy melyik felnit milyen fékpofa eszi jobban...
Jó felnit kell venni, sajnos ez benne van a pakliban. Van nálam egy kerék, Zerge a 96-os VB-n ment vele, még használható a felni...
Ha engem kérdeznél, inkább cserélném 2-3 évente a felnit, minthogy ne fogjon a fékem, de látom, Neked pont az ellenkező a nézeted
Esőben és főleg sárban minden fogy a felni és a pofa is. Nem véletlen, hogy annyira elterjedt a tárcsafék a kerékpárokon, tárcsát-betétet kicsit könnyebb cserélni, és a pénztárcának sem fáj annyira. -
Dirtyz
őstag
válasz
Ariadne #10755 üzenetére
Nem tudok menni, pedig jó lenne Mátra előtt menni egy versenyt.
Hogy őszinte legyek: nem tudom, hogy a "ti részvételetek a szervezésben miben nyilvánul meg itt".. Én ebből teljesen kimaradtam (direkt).
De ahogy Zergét és Balut isemerem, nyakig benne vannak. Pályanyomvonal kijelölés, itatás szervezés, parkoltatás, hídácsolás, engedélybeszerzések, és szó szerint minden. Az összes szabadidejüket a mátrában töltik.
Sikerült lockout kart szereznem, a nyeregcsőprobléma is megoldódott!
-
Dirtyz
őstag
Szeretném megköszönni azon fórumtársak segítségét, akik nélkül nem tudtam volna egy jót versenyezni a hétvégén az Underworld kupán.
Memének a technikai segítséget (jövök Neki egy pár sörrel...), Ariadnénak az itatásért (és szurkolásért), dqdb és Fáraó fórumtársaknak a szurkolásért.
És gratulálok Nekik a futam sikeres teljesítéséhez -
Dirtyz
őstag
Aki érdekelt a mai Underworld kupán, az mikorra tervezi kimenni?
-
Dirtyz
őstag
Ja, holnap szabin vagyok, (kora)délutánra tervezek egy kis hegyikerékpározást.
Aki esetleg késztetést érez, hogy csatlakozzon hozzám, az szóljon -
Dirtyz
őstag
válasz
Manitou #10229 üzenetére
Több az aszfalt benne, lehet kicsit pihenni...
Idén kicsit más lesz a pálya nyomvonala, mint eddig, de a klasszikus akadályok benne lesznek.
Az elején van egy nagy mászás, Mátraháza-Kékestető útvonalon, de a sípályánAz szuszogós lesz, a végére azért rendesen vigyázzba állnak az ember lábai. Onnan igazából még egy komolyabb mászás lesz 30-35 körül. Itt nagyon jól le van írva, hogy mire érdemes készülni.
-
Dirtyz
őstag
Gratulálok a kedves sporttársaknak, akik végigcsinálták a Bükkmaratont.
Időjárásra, pályára nem lehetett panaszunk, sajnos a frissítésről és pályakijelölésről nem mondható ugyanez...
A verseny az én verziómban:
A táv nálam 61 kili lett 1600 m szintemelkedéssel. a pályán töltöttem 3:29:30-at (a "hivatalos" idő ennél egy kicsit több) átlagsebességem 17,5km/h, max 52,6.
Elfogyasztottam 3274 kcal-t, az átlagpulzus 169, a max 185 volt.
Rajt után csak a pulzusmérőt néztem, nem foglalkoztam a többiekkel. Ez a "taktika" be is jött, nem éheztem el, a görcs is csak az utolsó pár kilométeren jött, de átvészeltem nyeregben.
A pálya sokkal nehezebb volt mint az elmúlt években, tavaly pl. 2:55-öt mentem és ennyivel nem vagyok gyengébbA mostanan semmi "pihenős" szakasz nem volt, (nem mintha pihenni jöttünk volna ide
) a "második kört" (rövidtávnak már nem volt) folyamatos fel-le jellemzte, plusz beraktak olyan emelkedőt ami kistányéron sem ment. Kistányért amúgy kb 2× kellett használnom, végig közepes mászások voltak benne.
Frissítés: az első jó helyen volt, a másodikat berakták a célterületre, ahol a beérkező rövidtávosokat kellett kerülgetni kb 30-al, és innen majdnem egy 20-asra volt a következő. Mázlim volt, kitartott a löttyöm a harmadikig, úgy hogy közben még két embernek is adtam inni...Manitou: basszus, Te hol jártál...?
Bici: piros Richey-t próbáld ki, én azt használom a cyclocross bicajban Shimano felnihez, tutin fog...
-
Dirtyz
őstag
Valaki holnap egy pilisi terepes túra?
-
Dirtyz
őstag
válasz
venember83 #9725 üzenetére
Simán lehet használni, én is ezt teszem.
Ha nem használtál előtte huzamosabb ideig országúti kerékpárt észre sem veszed a más geometriából adódó különbséget (már csak azért sem, mert nem lesz összehasonlítási alapod).
Az alkatrészek,a fék kivételével ugyanazok, mint az országútikon, a CC bicajokon vagy canti, vagy mini"V" féket használnak, ill. jön ez a "másság" a tárcsafékkel. A tárcsának "szerintem" csak saras-havas versenyen lenne létjogosultsága, de a CC nem a fékezésről, hanem a technikáról szól
Áttételt meg amilyet ráraksz, olyan lesz. Elöl országúton 50-39-et, hátul 12-25 v-12-27-et használok, versenyen elől csak egy tányért, vagy 39, vagy 36-ot (pályafüggő), hátul a már fentebb felsoroltak egyikét.
CC bringa nagy előnye még, hogy sárvédőt sokkal könnyebben tudsz rárakni, mint egy országútira. -
Dirtyz
őstag
Úgy tudom nem a bicajozástól lett ilyen, hanem valami "betegség".
Barátom múltkor mesélt George Hincapie lábáról.Hopp közben meg is találtam: [link], valamelyik jobb angolos, mint én, néhány szóban leírhatná, miről is van szó.
Ja, az Öreg most is megy a Tour-on!
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo Legion Slim 5 83DH002EHV Notebook AMD RYZEN 7 8845HS , 32 GB , 1TB , RTX 4060 , 16 WQXGA
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest