Hirdetés
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz
KaraDani #37143 üzenetére
"mehettél volna fel lendületből a bicikliútra"
igen, ezt én is próbáltam annak idején
(#37169) szki: oké, majd kitalálunk valamit
-
ludsimon
veterán
válasz
KaraDani #34999 üzenetére
Ismerem. Droidok nem játszanak. (nemnem.jpg szmájli)
Ha majd 10 év lesz mögöttem és nem mint most 3 hónap edzésterv akkor 3x ennyi se lenne probléma.
Amúgy ez egy jó kis edzőkör!
Norbival jövőre ki fogjuk próbálni.Tamás:
Persze, hogy lesznek adatok!! Mondtam, hogy sima-t csak otthon tudom dokkolni.
Ez nem így van.
Izzadt büdösen nagyon gáz . -
ludsimon
veterán
válasz
KaraDani #27633 üzenetére
Én megmondom az őszintét: Nem hiszek a mesékben.
Azért olyanokat menni amiket Ő, azért egyrészt hatalmas teljesítmény, másrészt kérdéses a teljesítmény forrása.
Mondanom se kell, dopping vagy sem, azért Ő legalább olyat ment mint a többi sehol sem! Szóval még mindig Ő a példakép. -
ludsimon
veterán
válasz
KaraDani #27619 üzenetére
Ezek szűz ösvények amiken taposunk. Részben igazad van.
De pl ott van Armstrong is, egyfolytában nyerte meg mikor daganat után visszajött versenyezni és sose volt bizonyítható, mert ugye kaphatott olyan 'mellékanyagot' amit a kezelés, gyógyszereknek könyveltek el.
Amúgy ez az EPO sem kimutatható. Csak akkor, ha kb 4 héttel verseny előtt leveszik a vérét és verseny előtt 2 nappal és ha megnőtt a vérsejtjei száma akkor egyértelmű teljesen.
Ezt is lehet egész biztos okosan csinálni egyébként. Mindenre megvan nekik a praktika, de ebbe szerintem már TÚLSÁGOSAN is belementünk. -
-
-
rétisün
veterán
válasz
KaraDani #20632 üzenetére
08:00-tól másnap 14:00-ig, az 30 óra. pihenők, kajálások lejönnek, ha marad 25 óra, akkor ~20-as átlag elég
az menne. talán, mert azért ez jó sok km....
és ha mondjuk pont egy jó szeles napon lesz, akkor a távot meg lehet szorozni 1,5-el, mert még az oldalszél is rendesen ki tudja csinálni az embert, nem is kell pont szembe fújjon.
-
tzimash
őstag
válasz
KaraDani #20576 üzenetére
Nagyjából én is így vagyok vele. Ez a "dacból, csakazértis kierőszakolom a jogaimat, ha beledöglök is", nem biztos, hogy a legjobb hozzáállás. Legalábbis az utakon, ahol én egy 10kg körüli labilis járművel próbálok szembeszállni egy több tonnás monstrummal szemben, ott nem. Nem akarom a temetőben, vagy jobb esetben az intenzíven végezni, azzal a tudattal, hogy igenis nekem volt igazam. Valahogy nem vigasztalna ez a tudat, mondjuk végtagok nélkül, vagy nyomorékan.
Van egy munkatársam, akivel néha együtt tekerünk mostanában, múltkor, mikor ráhajtottunk a 7-es útra, ahol egyébként sem szabad menni bringával, jött mellém dumcsizni... Megkérdeztem, hogy biztos jó ötlet ez? Azt válaszolta, hogy küzdjön meg, ha el akar menni (az autós)
Azért csak rádumáltam, hogy menjünk inkább libasorban. -
dqdb
nagyúr
válasz
KaraDani #20576 üzenetére
ennyi
Apropó1: a videóban eléggé nagy fail, hogy a végén a buszsávban bringázik el, ahol szintén tilos tekerni
Apropó2: rám, mint városban bringával közlekedőre (aki elinduláskor és megérkezéskor tölt 20-30 métert a járdán, és igen, a Nagykörúton is simán lehet bringázni), a legtöbb veszélyt úton eddig a többi bringás jelentette, nem autó, nem busz, nem kisteherautó, nem taxi
-
szki
őstag
válasz
KaraDani #20564 üzenetére
+1
Annyival kiegészíteném, hogy én autós vagyok, biciklis, és gyalogos is (vagy épp bicikliúton futó). Már nem babakocsizok, és nem járkálok totyogó kisgyerekkel a járdán. De pár éve nagyon rühelltem, amikor bicajosok zavargóztak a járdán. Családostul a kizárólag gyalogosoknak fenntartott területen sétálgattam családostul, és nagyon nem komáltam az odatévedő bicajosokat (Pécs).
Szóval csak ésszel közlekedni! Nem egyetlen résztvevő van csak közlekedésben! -
Doki-HUN1978
senior tag
-
dqdb
nagyúr
válasz
KaraDani #20494 üzenetére
User error?
Mondtam én, hogy nem?De hogy ne legyek teljesen off, folytatom ezt a hozzászólásomat. A Kryptonite Evolution Mini hossza 19 cm, szélessége 14,5 cm, a belső lyuk hossza 13,5 cm, a belső lyuk szélessége 8,5 cm. Mérlegen mérve a zár 892 gramm, a tartó 63 gramm, együtt a kettő 955 gramm.
Az Abus 1 normál + 1 világító kulcsával ellentétben ehhez 2 normál + 1 világító kulcs jár. Még nem próbáltam, de a mini Abushoz hasonlítva valószínűleg ezzel éppen lehet a jelzőtáblákhoz lakatolni a szélesebb kialakítás miatt. A tartója egy borzalom, nekem nem sikerült beletolni a lakatot, lehet, hogy csak be kell kopnia, de jelen pillanatban el nem tudom képzelni, vázra rögzítve hogyan működhet, mondjuk nem tervezem a használatát (tudom, user error
). Szállítás közben a zárszerkezetre fordítható védőkupak jó ötlet, de a maga a zár bezárása kényelmetlenebb, mint az Abuson. Összegészében nekem mini Abus jobban bejön, de ez a más zármechanika miatt jó lesz diverzifikálásra.
:MTC:kandur: ez a Conrad németországi reklámkampányának volt az egyik videója, ahol hasonlóan
értelmesértelmetlen megoldásokat építettek az áruházlánc kínálatából. Ja és, de tényleg eléggé régen.
-
Xantomas
őstag
válasz
KaraDani #19428 üzenetére
ugye?
Első látásra beleszerettem.
Nagyon filózok, hogy lecserélem a mostani csepel váz-villa kombóm, és veszek egy treking, vagy nagyon meredek homlokcsőszögű outi vázat, plusz ilyen villát helyette.Bitang jól mozgott az az alu merida merev villa is, ami Schulcz bringájában van, de ez nagyon szimpi, a hasonló nulla karbantartás igényével.
-
dqdb
nagyúr
válasz
KaraDani #17894 üzenetére
A vége előtt 5km-el jött szembe egy lány, aki után 3-an összenéztünk, hogy megcsináljuk mégegszer?
Én kicsit utánatok értem oda, vele egy kategóriában játszott ...Már hazafelé a Nyugatiban Geri majdnem nekem jött, aztán jobbra fordítottam a fejemet, hogy kit figyelt, és megbocsátottam volna neki, ha összetör, nem hiába, látványos volt a mai nap
rétisün: és itt a szél sem fújt
-
-
belaazallat
addikt
-
belaazallat
addikt
válasz
KaraDani #16808 üzenetére
"Amúgy meg Bikemag aprót nem moderálják
Hogy engedhetnek egyáltalán ilyet hirdetni?"
Az még csak hagyján, hogy eleve hamisnak hirdeti. De én jelentettem egy hirdetőt, aki ugyan azt a terméket hirdette két hirdetésben, csak 90-es telszám volt megadva elérhetőségnek. Hónapokig fent volt a hirdetés.
-
válasz
KaraDani #16787 üzenetére
Kislexikon szerintem nem indokolt, használunk azért szavakat tágabb értelmezésben is.
Értem, hogy miért nem tartjátok praktikusnak az alaptelót, jogos az a megközelítés is - arra próbálok rávilágítani, hogy a kérdezőnek esetleg másféle szempontok lehetnek fontosak, mint az itteni kemény magnak... pl. karbantartás-igény és hibalehetőség szerepe a leírt felhasználási területen rögtön drasztikusan csökken. (És továbbra is: ha már praktikusság, nem biztos, hogy oda MTB a legjobb választás.)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
KaraDani #16778 üzenetére
Ettől még nem vagy sznob. Amúgy hasonlítunk. Én ha veszek valamit, akkor azt azért szerzem be, mert nagyon fontos számomra, vagy nagyon tetszik. Ezekből következik, hogy sokáig fogom szeretni/használni, így általában mindig relatíve drága dolgokhoz nyúlok hozzá. Más kérdés, hogy nem mindig tehetném meg, és ha jön valami nagy értékű, fontos dolog, akkor azt követi mondjuk 3-4 hónap csóróság, és nincs kínai, nincs mozi, kocsmmába is kölcsönből járok
De hát elcseszett egy értékrendem van, ez már így marad. Persze azért családalapításig kinövöm remélhetőleg, de az még nem most lesz
mod:
Az meg külön átok, ha az embernek több hobbija van, mert nincs az a pénz, ami 100%-osan le tud fedni 4 kedvencet, teljes mértékben, ezt már megtanultam. Illetve van, de még nem nekem.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
KaraDani #14533 üzenetére
Jólvanaztánmindjártmegyekmoderációértmertbeszóltál
Bringát nem rakok ki az erkélyre, hiába férne el, és nem lenne útban, mert nem oda való. Bringát nem rakok a tárolómba, mert ragaszkodom ahhoz, hogy a használati jog nálam maradjon akkor is, ha valakinek egy pajszerrel a kezében megtetszene. Így maradt a lakás, azon belül is az előszoba. Egy bringa szépen elfér ott, de kettő esetén legjobb esetben is csak oldalazva lehetne bejutni a lakásba, így marad egy.
rétisün: előbb-utóbb kellene egy aszfaltos bringa, csak még nem igazán körvonalazódott, hogy mi. Ha országúti, akkor valami ilyesmi tökéletes lenne. De a lehetőségek között szerepel tárcsafékes CX váz, mert nem szeretném, ha meglepetés érne a mostani fékerő után, vagy az elfekvőben lévő tárcsás kerékszettem és egy könnyű MTB váz köré épített karbon merev villás SS/1×9/1×10 is vékony slick külsőkkel. De ennek előfeltétele, hogy megoldjam egynél több bringa tárolását.
Djuree: a bőr ülőgarnitúrának is külön "jót" tesz a közvetlen és télen állandó hő.
-
venember83
nagyúr
válasz
KaraDani #13669 üzenetére
Plusz kicsit egyenesebb testtartással lehet tekerni, kicsit rövidebb a felsőcső, kicsit magasabban van a középtengely.
Kiegészítés: illetve elöl kevésbé combos az áttétel, kisebb a nagytányér, valamint sok váznál lapított a felsőcső alja, hogy kényelmesebb legyen vállon cipelni a gépet. Röviden ennyi, talán. Amúgy sokan CX bringákkal mennek pl. a Paris-Roubaix versenyen, mivel azért valamivel erősebbek is ezek a vázak, mint a normál országúti vázak, ami jól jön a foghíjas macskaköves részeken.
-
-
venember83
nagyúr
válasz
KaraDani #13457 üzenetére
Nem kell másik kereket vinni. Még a váltó előtti korokban flip-flop rendszerű kerékkel mentek, a tengely mindkét oldalán 1-1 különböző fogszámú fogaskerék, aztán hegy előtt megálltak, és megcserélték a hátsó kerék forgásirányát. Ja, akkor gyorszár se volt még, szóval azért volt benne pici kínlódás is.
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
KaraDani #13038 üzenetére
Okés, köszi az infót.
A bal oldali állás a nyitott, úgyhogy akkor nyilván terepen is úgy kell hagynom - így 100%, h levegővel kell játszanom._
Bemutatták az első brit bambuszbiciklit
..mik nincsenek.
-
Tamoo
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz
KaraDani #12289 üzenetére
Ez egy 1000 lelkes falu, feladtam két levelet, kösz az aggodalmat, de tudom, h mit birtokolok és mekkora veszteség érne, ha elvinnék - pláne a tolvajt.
Nem fogom otthagyni sehol, még lezárva sem. Ezért nem is veszek zárat.
Ariadne
Nem, nyilván nem. De, ha már 5 perc tekerésre van a posta, akkor inkább megyek bicajjal, ami még benzint sem kér és nekem is egészséges.
Ok, tárcsafék tippet köszi. A fékhatás lett volna a másik dolog, amit megkérdeznék, de gyanítom akkor be fog majd kopni. (S, persze, ahogy el kezd majd kopni, annál kevésbé fog kanyarban hozzáérni..- elvileg.
)
Köszi!
Tamoo
Nem tudom, h olyan-e a villa, a típusa Fox 32Talas RLC Fit 140.
De ok, akkor megnyugodtam, köszi ide is.Hasaggymeg
Jaja, ez olajos.
-
venember83
nagyúr
válasz
KaraDani #12187 üzenetére
Nekem talán a Merida kinézete jobban tetszik, de ez szerencsére lényegtelen.
Viszont könnyebb és olcsóbb 1 telót cserélni, ha nem bizonyul elég jónak, mint csomó más alkatrészt. Pl. új Reconok kaphatók 50-60k forintért a bikemag aprón, de fenntartom, hogy szerintem nem rossz ez az RST, vannak most már bőven használható telóik. Igaz, nem Fox szint, de árban sem.
-
fidig
tag
válasz
KaraDani #12185 üzenetére
Köszönöm mindenki kimerítő válaszát. Valószínűleg beszerzek egy pezsgőtablettás megoldást, de azt is fallabdához, mert hamarosan verseny, és ott bizony kell majd. Futáshoz nem fogom alkalmazni, inkább gyümölcs előtte és utána. Tegnap az alma sokat dobott utána a helyzeten, még a fejfájásom is elmúlt szinte
-
hoffman_
nagyúr
válasz
KaraDani #12049 üzenetére
Elég nagynak tűnik, de szinte teljesen szabályosan gördült ki belőle, furcsállom, hogy miért fetrengőzik, én estem már nagyobbat is. Mondjuk azután haza is mentem fetrengőzni.
mod:
Áh, visszanéztem sokszor, ez egy gyönyörű leérkezés volt, nem sérülhetett meg komolyabban. De látványosnak igencsak látványos volt, meg kell hagyni
-
rétisün
veterán
-
szki
őstag
válasz
KaraDani #11827 üzenetére
Ez elég kemény, azaz saját erőből 117 km/h-val tekerni!
Lehet nekem is építeni kellene egy fekvő biciklit, hogy kisebb legyen a légellenállás. Alkatrészek vannak, műhely van, csak idő nincs elég...Más: Aldiban vettem téli bicajos nadrágot. A szivacstól, és a varrástól elég furán áll elöl a nadrág rajtam. Érdekesen kettéválasztja a golyóimat
Meg vettem egy (nyári) futó rövidnacit, mert futni lehet 8-10 C fokban is rövid cuccban, mert a 10 fokkal melegebbnek érezzük a környezetet.
Téli dzseki, és kesztyű csak igazán soványoknak volt, meg nőknek... -
dqdb
nagyúr
válasz
KaraDani #11625 üzenetére
Lassan venned kellene már műanyag gumileszedőt, mert több belső nyírsz ki te felrakáskor, mint amennyit defekt intéz el
Ariadne: a gyalogosok örülnek, hogy az általunk utált sétálgatós szakasz hosszabb lett ... Szombaton teszteltem le először, és a jövőben úgy fogok közlekedni, hogy a Lánchídról jobbra a Fő utcára hajtok direktben és a bringaútra csak a Halász utcai átjárónál térek rá, nem szenvedek a lépcsővel.
-
Manitou
veterán
válasz
KaraDani #11544 üzenetére
Nekem a 2006 a villamos vezetéket nem szereti , azt vettem észre. Illetve ha gyengébb már az elem akkor sokkal jobban hajlamos arra, hogy megzavarja bármi elektromos városi cucc. Nekem a nagyfeszültség nem szokott bekavarni. Viszont ami durva, hogy feltettem multkor egy egyszerű első lámpát , sima kis elemes , van benne 3 led. És ha be volt kapcsolva a lámpa a kormányon, akkor egy fél perc múlva kb már nem is mért az óra
, nem írja hogy túl sok a jel, hanem, csak simán 0-t mutat. , amint kikapcsolom a lámpát, szinte abban a pillanatban életre kel. Volt már feltéve másik lámpa régebben, azzal nem csinálta ezt. Ezeket a dolgokat leszámítva szeretem ezt az órát mivel elég nagy tudású, kb mindent tud amire szüksége lehet egy bringásnak.
Semmi baj a vezeékesekkel sem. Szerintem megbízhatóbbak, csak hát manapság a wireless a szép, a jó ,a modern, (könnyebb szétkapni a bicajt, pl ha első villát ki akarod venni, nem kell a vezetékkel babrálni , meg az érzékelőt lekötni a villáról) azt veszik sokan inkább. Pl most mikor a másik órát becseréltem egy vezetékes VDO X2-t gondoltam ki első körben, de azt mondta boltos, hogy nem is szokott nekik lenni vezetékes VDO, mert mindenki a vezetéknélkülit viszi.
Nekem hosszú évekig egy egyszerü 7 funkciós Cateye Tomo XC km órám volt, mindenre elég volt és nagyon strapabíró is volt, mai napig megvan és működik, pedig igencsak 10+ éves, sose volt vele gond és az ára is valami 3k volt max. -
-
szki
őstag
válasz
KaraDani #11448 üzenetére
Na ilyen bringás nők, és combok eddig kimaradtak a túráimból.
(#11453) SOAD19 : 15 kilót emelkedőn felfelé megmozgatni fajlagosan sok a Te 65 kilódhoz. A terepgumi szerintem csak 25 km/h sebesség felett foghat vissza.
Nem szeretek váltogatni, ezért 2-3 fokozattal beérem városban én is (Zalaegerszegen 48/(14-)15-17 áttétel) -
venember83
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy ruhás topik
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest